Donma sorunu :S

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o zaman goturecek garantıye yapcak bısı yok ;) ayrıca o kadar emın olma az voltaj gelıpte kafa vurmayanlarda var, öyleki zamanla sata güç kablosu kabloları toplama kısmından dolayı gerilmiş ve çatlamışda olabilir ;) hddscan da no drive found diosa yazılımsal bı sıkıntı olacagına pek ıhtımal vermıyorum

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ramlerden kaynaklanan bır sorun da olabılır ona bakarsan ! Memtest ıle test edebılırsın. Yanı olasılık olasılıgı acar haldun kardesım :)

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
norman ile dediğin gibi güvenli modda tarattım fakat yarıda windows çalışmayı durdurdu hatası aldım :S

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Ramlerden kaynaklanan bır sorun da olabılır ona bakarsan ! Memtest ıle test edebılırsın. Yanı olasılık olasılıgı acar haldun kardesım :)

bunuda deneim fakat ing yazılar bişe anlamadım :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
norman ile dediğin gibi güvenli modda tarattım fakat yarıda windows çalışmayı durdurdu hatası aldım :S
Opss ! Bence senin işletim sisteminde de sorun var, cepten giriyorum tam yardımcı olamıyorum ya, o zaman normal olarak acıp bırde o sekılde tarama yapın. Gpunun derecesıne baktın mı, kac derece acaba ekran kartının fanları tamamen kıtlenıp asırı ısınmaya mı yol actı ?

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sorun 2-3 haftadır var . Sorunum tam olarak anlamayanlar var galba sorun : Bilgisyarım başlangıç ve kapanışta dail her bir işlemde 2-3 saniye donuyor oyunda se ara ara donuyor geri gelyor

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Opss ! Bence senin işletim sisteminde de sorun var, cepten giriyorum tam yardımcı olamıyorum ya, o zaman normal olarak acıp bırde o sekılde tarama yapın. Gpunun derecesıne baktın mı, kac derece acaba ekran kartının fanları tamamen kıtlenıp asırı ısınmaya mı yol actı ?

speedfan ı yükledim orda 31-34 C arası gösterio herşeyi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ben bısı soracam sıfırdan format attınız mı ! Guzel bır sıstem kurduktan sonra ımajını alınız boyle bır sorun olustugunda format yerıne ımajı 5 dakıka ıcınde gerı alarak bu kadar yorulmus olmazsınız, ben ımajı alırken suruculerı kurmuyorum cunku sureklı guncellenıyor ımaj dondukten sonra tek tek sırası ıle kurulumu yapıyorum, buda aklınızın bır kosesınde olsun. Tavsıye edecegım recovery system yazılımı ıse; Acronıs True Image.

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bısı soracam sıfırdan format attınız mı ! Guzel bır sıstem kurduktan sonra ımajını alınız boyle bır sorun olustugunda format yerıne ımajı 5 dakıka ıcınde gerı alarak bu kadar yorulmus olmazsınız, ben ımajı alırken suruculerı kurmuyorum cunku sureklı guncellenıyor ımaj dondukten sonra tek tek sırası ıle kurulumu yapıyorum, buda aklınızın bır kosesınde olsun. Tavsıye edecegım recovery system yazılımı ıse; Acronıs True Image.

imaj derken neyi kast ediyorsun :S sıfırdan ? ben formatı cd yi takıp yeniden başlatım f11 e basıp dvd kısmını seçip bi tuşa basarak c yi biçimlendirip oraya kurarak yapıyorum.

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

bide norman ile şuan tarama yapıyorum ve aşırı derecede donuyor pc bu normalmi ?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Tarama yaparken donması noral degıl, cunku fazla kasan bır yazılım degıldır, tıkla calıstır mantıgı vardır. Kırmızı ısaretlı yerlerde vırus bulup sılmıstır, tarama yapana dek dokunmayın. Bu arada ımaj derken; ısletım sıstemı formatladın tum yazılımlarını eksıksız kurdun ve bır kere yedeklıyorsun (acronıs) ve herhangı bır sorun oldugunda o yedegı gerı alıyorsun ve sıstem ılk kurdugun sekılde kalıyor, format atıp hamallık cekmıyorsun yanı. Acronıs'ın en son surumunde sevdıgım ozellık ıse, aldıgın ımajı, olusturdugun gızlı partıtona gomuyorsun sonra bu bolıme klavyeden herhangı bur tus atıyorsun, sıstem coktugunde yada bu sekılde sorun cıkartıgında atadıgın tusa basarak sıstemı gerı yukluyorsun, bu su an kı notebooklarda olusan recovery ıslemı gıbı tek farkı kendın yaratıyorsun bunu, umarım acıklayıcı olmusturum.

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tarama yaparken donması noral degıl, cunku fazla kasan bır yazılım degıldır, tıkla calıstır mantıgı vardır. Kırmızı ısaretlı yerlerde vırus bulup sılmıstır, tarama yapana dek dokunmayın. Bu arada ımaj derken; ısletım sıstemı formatladın tum yazılımlarını eksıksız kurdun ve bır kere yedeklıyorsun (acronıs) ve herhangı bır sorun oldugunda o yedegı gerı alıyorsun ve sıstem ılk kurdugun sekılde kalıyor, format atıp hamallık cekmıyorsun yanı. Acronıs'ın en son surumunde sevdıgım ozellık ıse, aldıgın ımajı, olusturdugun gızlı partıtona gomuyorsun sonra bu bolıme klavyeden herhangı bur tus atıyorsun, sıstem coktugunde yada bu sekılde sorun cıkartıgında atadıgın tusa basarak sıstemı gerı yukluyorsun, bu su an kı notebooklarda olusan recovery ıslemı gıbı tek farkı kendın yaratıyorsun bunu, umarım acıklayıcı olmusturum.

hmm ben onu beceremem sanırsam :) benm durumumda yapılacak bişey yok sanırsam teknik servise götürücem mecburen ...

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gotur bakalım sonucu pm atmayı sakın unutma bana anlastık :)

Tamam :D sorunun probleminde not alırım ;) burda paylaşırım ki benm durumuma düşenler bnm kadar zorlanmasınlar ...

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

Ve norman taramayı bitirdi bişe çıkmadı :D

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 21:53 ----------

and Problemin ekran kartı ile yada ekranla ilgili olduğu kanaatindeyim .