Google'da Sesli Arama Nasil Yapilir - SDN

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Merhabalar, bu videomda Google'in bilgisayarimiz uzerinden sesli arama ozelligini nasil kullanacagimizi gorecegiz.Simdilik sadece İngilizce arama yapabildigimiz bu ozelligin detaylarini videomda gorebilirsiniz.

[video=youtube;5f6bxa4xp74]http://www.youtube.com/watch?v=5f6bxa4xp74[/video]

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
:D Ben hem İngilizce sesli arama hem de Türkçe sesli arama yapabiliyorum zaten :) Türkçe sesli arama da mevcut yani...

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ozellik, Turkiye sayfasinda etkin degil:
It will take several days for Voice Search to be available to everyone. Please note Voice Search is available for US English only.

Etkinse gulmek yerine belirtin, duzeltelim yanlis bilgilendirme olmasin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Androidte türkçe dahil onlarca dil mevcut. Sadece Google aramalarinda dwğil kelime girilen her yerde kullanabiliyorsunuz. Mesaj, eposta yazarken, rehbere kişi eklerken veya web tarayicisinda vs klavyedeki voice tuşuna basarak yazma yerine konuşuyorsunuz. Yakinda konuşarak her işlemi yapabileceğiz.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
ha bire oynuyorum :D

---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

oynuyorumda.. ben s leri biraz zor söylüyorum, beni tanıyan arkadaşlarım anlamıyor :) fakat google anlıyor vay anasını sayın seyirciler :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ozellik, Turkiye sayfasinda etkin degil:
It will take several days for Voice Search to be available to everyone. Please note Voice Search is available for US English only.

Etkinse gulmek yerine belirtin, duzeltelim yanlis bilgilendirme olmasin.

Gülmem etkin olup olmaması ile ilgili değildi. Şu an tatildeyim, evdeki bilgisayarımda Türkçe sesli arama özelliğini açmıştım ve doğru çalışıyordu. Şu an kullandığım bilgisayarda mikrofon bulunmadığından deneyip size cevap yazamıyorum. Eve döndüğümde buraya nasıl yapılacağını yazarım. :)

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Turkce arama yapiliyor zaten ben yapilmiyor demedim ki sayin moderatorum.Lakin bu ozelligi Google (bilgisayar icin) duyurali daha 2 gun oldu (youtube'daki Google kanalina bakabilirsiniz ) Dolayisiyla yeni duyurulan bir ozellik bildiginiz gibi once .com Ingilizce sayfasinda, sonrasinda .com.tr yani Turkiye sayfasinda etkin olur.Oradaki Ingilizce kelimesinden kasit budur.Bu ozellik suan sadece Ingilizce sayfasinda mevcut diye biliyorum dolayisiyla ona gore anlattim.

http://www.youtube.com/user/Google
http://www.google.com/insidesearch/voicesearch.html

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Kimse söylememiş ama sanırım şu an bu olay sadece Google Chrome tarayıcıda çalışıyor.

Chrome da google.com in English i açtım ve videodaki işlemi yapmadan mikrofon simgesi oradaydı, zaten videodaki adımları takip edince voice search diye bir şey çıkmıyor.

Aynı işlemi Firefox, IE- Opera'da yaotım mikrofon simgesi çıkmadı, experimental sayfasında da voice search yok dolayısıyla ''join this exprience'' olayı da yok.

---------- Post added at 15:19 ---------- Previous post was at 15:18 ----------

Sanırım o görsel video hazırlandığı sırada Google sistemi değiştirmiş.