MysteЯio
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 88

Yaklaşık iki haftadır spor basınının gündeminde yer alan Mete Serdar Çoban, hiç topa vurmadan manşetleri süsledi. İnternetin nimetlerinden faydalanarak yazdığı senaryoyu da, harika bir filme dönüştürdü
Galatasarayın altyapısında oynamış, ardından 6 sene İtalyan devi İnterin formasını giymiş. Çizme macerası sırasında West Ham Uniteda gidip, geri dönmüş. Şimdi ise ismi Real Madridle anılıyor. Ancak bu saydığımız takımların hiçbirinin, Mete diye bir oyuncudan haberi yok
Fanatik Gazetesin'den Raşit Altun'un haberi... Mete Serdar Çoban... 19 Temmuz 1994 Kıbrıs doğumlu, 1.73 cm boyunda, solbek pozisyonunda görev yapıyor. Futbola 2003te İngilterede St.Matthias diye bir mahalle takımında başlamış. Sonrasında yaz tatili için geldiği İstanbulda Galatasarayın seçmelerine katılmış. Küçükken kilolu olduğu için kaleci olarak başladığı futbol kariyeri, seçmeler sırasında solbek oynayıp, başarılı olunca değişmiş. Sonrasında İtalyadaki Atalanta Kupasında İnteri büyülemiş ve Galatasaraydan ayrılmış. Sarı-Kırmızılılar bu karara saygı gösterip, Meteyi yollamışlar. Sonrasında West Ham Uniteda, çok istediği Londranın yolunu tutmuş. Burada ağır bir sakatlık geçirip, kendisiyle ilgilenilmeyince kulüpten ayrılmış.. Ve nasıl olduğu tam bilinmeyen bir şekilde İntere geri dönmüş. Şimdi ise adı Real Madridle anılıyor ve Los Galacticosun hocası Jose Mourinhonun onu istediği haberi, Marca Gazetesinde de haber oluyor.
Tamamen hayal ürünü...
Az önce yukarıda okuduğunuz yazının hepsi birer uydurmaca. Yaklaşık iki haftadır spor basınında bir yalan almış başını gidiyor. Aslında Mete diye biri ne Galatasarayda ne İnterde ne de West Hamda forma giydi. Asıl kimliğinin ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Mete denilen kişi, futbol tarihine geçecek bir başarıya imzasını attı ve adeta yazdığı bir senaryoyu filme dönüştürdü. Türkiyeden ajansspor.com, onunla özel röportaj yaptı. Bizler de dahil olmak üzere gazetelerde, Real Madride 4. Türk yolda haberleri yapılırken, Anadolu Ajansı menaceriyle konuştu! Türk Milli Takımını seçip seçmeyeceği merakla beklenen Metenin, son olarak DHA mikrofonuyla bir görüntüsü sanal ortamda yayınlandı. İnternetin nimetlerinden faydalanan ve adını kısa zamanda duyuran Mete ya da gerçek adı belli olmayan bu gencin hayat hikayesinde geçenleri tek tek araştırdık ve çıkan sonuç; sol ayaklı Maicon lakabını alan Metenin tamamen hayal ürünü olduğuydu.
İnter: O bir yalancı!
Önce Galatasaraya sorduk, Mete diye biri siz de hiç oynadı mı? diye. Onlar, böyle birini hiç tanımadıklarını söyledi. Daha sonra İnterin Futbol Akademisini aradık. Telefonda karşımıza çıkan yetkiliye kendimizi tanıttıktan sonra Mete Serdar Çobanı soracaktık? deyince hemen, O bir yalancı. Böyle biri asla İnterin altyapısında oynamadı ve tesislerimize hiç ayak basmadı. Bu haberi kimin yaptığını bilmiyoruz cevabını verdi. Real Madridli yetkiller de, Böyle bir transfer hakkında bir bilgimiz yok. Sadece denenmeye çıkmış olabilir! ifadelerini kullandı. 30 yılı aşkın İngiliz futbolunu yakından takip eden ve Londrada yaşayan temsilcimiz Edip Adanır ise Böyle birini hiç duymadım dedi.
Oynasa haberimiz olurdu
Bir de Milli Takıma bakalım dedik ve 17 Yaşaltı hocamız Abdullah Ercan bize, Böyle birini ilk kez sizden duyuyorum. İnterde oynamış Türk kökenli bir oyuncuyu görmememiz mümkün değil. Avrupayı takip eden büromuz mutlaka bize haber verirdi. Gerçekten çok ilginç bir durum diye konuştu. Bursanın hocası Ertuğrul Sağlam da, kendisine menacerlerin böyle birini söylediğini ifade ederek, Ancak hiç görüşmedim. İnter ve Real Madrid gibi takımlar kendisine talipse, kariyerine orada devam etmeli diyerek, konuya esprili bir şekilde yanıt verdi.
Facebooku tamamen kurmaca
Sosyal paylaşım sitesi Facebooktan, Fanatikin internet ekibi, Meteye ulaşmaya çalıştı. Yakın temas kuruldu ve burada yapılan sohbette, kendisinden röportaj istendi. Bu sırada farklı bir isim ortaya çıktı ve bizi engelledi. Onun buradaki sayfasına baktığımızda, koyduğu fotoğraflar ve yazdığı yazılarla kurmaca bir işin parçası olduğunu hemen anladık. Marcadaki haberin linkini verip altına da, Beni destekleyip uyardığınız için ve arkamda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Aldığım mesajlara göre bazı arkadaşlar, benim destekçilerime mesaj yolluyor, beni karalamak için. Şunu demek istiyorum. Marca Gazetesi de beni açıkladı. Konu burada bitmiştir

Konuşma yasağım var...
Mete, Ay-Yıldızlıları da unutmamış, Milli Takımlar hakkında gerekli açıklamaları yakında ben, ailem ve menacerim yapacağız. Lütfen biraz anlayışlı ve sabırlı olun. Saygılar demiş. Bu iletinin altındaki yorumlarda ise Türk kanı taşıyorsan, vatanın için ter dökmelisin tabi vatan haini değilsen!e varacak yorumlar bile yapılmış. Metenin hiçbir yerde resmi bir bilgisi yok. Facebookunda yakın zamanda yazdığı yazılarda, İspanyadayım

Atletle çalıştım
Kendi mevkiimi kendim keşfettim. Sakatlıktan sonra kondisyonumu yükseltmek için eski bir olimpiyat atletiyle antrenman yaptım. Galatasarayda ya da babam Balıkesirli olduğu için ve taraftarının coşkusundan dolayı Bursada forma giymek isterim.
Büyük kulüpler istiyor
Mete Serdar Çobanın Türkiyedeki menaceri, Meteyi, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş almak istiyor. Ama Mete, Avrupa kupalarında boy göstermek istiyor ve Şampiyonlar Ligindeki Bursaspora sıcak bakıyor açıklamasını yaptı.
R.Madriddeki 4. Türk
17 yaşındaki sol kanat oyuncusu, pazartesi günü yeni takımına katılacak. 2005-06 sezonunda Galatasarayın alt yapısında forma giyen Mete, 6 yıl görev yaptığı Çizmede futbolunu geliştirip dünyanın en büyük takımına transfer oldu.
Bir başka Türk: Çoban
Real Madrid, dördüncü Türkü de kadrosuna katacak. Mete çok yetenekli ve güçlü, oyun stili ise Realden Marceloya benziyor.
Bursadan teklif aldım
Bu yıl büyük olasılıkla Real Madride gideceğim. İnterde oynamak istemedim. Bursaspordan geçen yıl teklif aldım. Ertuğrul Sağlam ile görüştüm. Realde yememe, içmeme ve dışarı çıkmama dikkat etmem gerekiyor.
Golleri Youtubedan atıyor!
Mete Serdar Çobanın, internetin ünlü video izleme sitesi Youtubeda da görüntüleri mevcut. Ancak burada Metenin attığı belirtilen golleri, aslında başkaları atıyor. Ama görüntünün altına, Metenin golleri diye yazılıyor. Şu an Metenin birçok görüntüsünün kaldırıldığı sitede bu numarayı anlayanlar, yorumlarda da ona oldukça sert tepki gösterdi.
Fanatik