Web sitesinde radyo yayın yapmak

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar ,

Bir konuda bilginizi almak istiyorum dostlar,

Turktorrent.biz deki radyo olayını bilirsiniz.Oradaki gibi bir yayın nasıl yapılabilir ?

Flatcast tarzında şeyleri sormuyorum , mesela turktorrent de http://radyo.turktorrent.biz:8000 tarzında bir link üzerinden yayın yapılıyor.

Netten araştırdığım kadarıyla hostingle de alakası varmış sanırım da fazla bişey öğrenemedim , bilgisi olan varsa ve paylaşmaktan memnuniyet duyarsa eğer sevirim , iyi forumlar herkese.. :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
winamp üzerinden yayın yapılıyor.. ve bunun için bir host adresine ihtiyacınız var :)

Aynen Okuduğunuz gibi.. aynı ağdaki arkadaşlara ağ üzerinden yayın yapabilirsiniz ama winamptan :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
winamp üzerinden yayın yapılıyor.. ve bunun için bir host adresine ihtiyacınız var :)

Aynen Okuduğunuz gibi.. aynı ağdaki arkadaşlara ağ üzerinden yayın yapabilirsiniz ama winamptan :D

hostum var hocam , winampda sıkıntı değil , nasıl halledebilirim bu işi , radyo yayını yapıp meşhur olacağımdan değil de öğrenmek istiyorum belki yarın birgün lazım olur :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
hemen sana güzel bir anlatım bulayım.. yazmaya kalkarsam .. çok uzun sürücek :) çünkü vakti zamanında çok uğraştım o kadar ayrıntılı anlatırım ki :) okumaktan bunalırsın.. takıldığın yerler olduğunda sorarsın yardımcı olurum ;)

Burada Güzel anlatmışlar.... Umarım yardımcı olur sana..

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
hemen sana güzel bir anlatım bulayım.. yazmaya kalkarsam .. çok uzun sürücek :) çünkü vakti zamanında çok uğraştım o kadar ayrıntılı anlatırım ki :) okumaktan bunalırsın.. takıldığın yerler olduğunda sorarsın yardımcı olurum ;)

Burada Güzel anlatmışlar.... Umarım yardımcı olur sana..

Eyvallah hocam bende bunlara benzer bulmuştum , demek yapılabilecek bi bu var.Anladım hocam tamamdır sağolasın.. :) Bi deneyelim bakalım.. :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Dediğim gibi.. eğerki kafana takılan bir sorun olursa yardıma açığımdır ... çok meraklıyım bende :) flatcast den yapıyorum bende yayın :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Dediğim gibi.. eğerki kafana takılan bir sorun olursa yardıma açığımdır ... çok meraklıyım bende :) flatcast den yapıyorum bende yayın :)

Şimdi bu kadar erken mi diyeceksin de hocam bu linkler yerle bir olmuş forumdaki :D shoutcast de site yapısını değiştirmiş sanırım , bu dosyaların linklerini atabilirseniz hani , siz gene biliyorsunuzdur dosyaları :) zahmet veriyorum size de ama.. :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Ona bakıyorum hemencecik birde şöyle bir olay vardı aklımada bu geldi.. winamp gibi..

Burada :)

Bu program sayesindede ayarlamalarla yapılabiliyordu...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Ona bakıyorum hemencecik birde şöyle bir olay vardı aklımada bu geldi.. winamp gibi..

Burada :)

Bu program sayesindede ayarlamalarla yapılabiliyordu...

Biliyorum bende buldum bunu hocam , winamp daha kolay gibi sanki , bi onu halledeyim de ona da bakarım , eğer başarabilirsem , linki atarım size özelden hocam , ilk dinleyen siz olun :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
aslına bakarsan evet winamp biraz daha kolay gibi geliyorda konuşma esnasında mic olayında biraz zorlanıyorsunuz :) bu ona nazaran daha basit.. hatta mediaplayer dan bile yayın yapılabiliyor öyle bir olayda vardı.. sana birşey diyeyim winamp harbiden napmış :) siteleri uçmuş gitmiş.. bende bu programlar mevcuttu aslında cdlere bakmak lazım :)

sen en son seninde bulduğunu bir dene :) bende bu arada winamp napmış araştırayım :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
aslına bakarsan evet winamp biraz daha kolay gibi geliyorda konuşma esnasında mic olayında biraz zorlanıyorsunuz :) bu ona nazaran daha basit.. hatta mediaplayer dan bile yayın yapılabiliyor öyle bir olayda vardı.. sana birşey diyeyim winamp harbiden napmış :) siteleri uçmuş gitmiş.. bende bu programlar mevcuttu aslında cdlere bakmak lazım :)

sen en son seninde bulduğunu bir dene :) bende bu arada winamp napmış araştırayım :)

valla sanki buldum dosyaları ama hayırlısı bakalım deneyeyim bir :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
bende bir dosya yakalaım indirdim sağlam .. sanada linki atıyorum :)

Link

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
tamamdır hocam :)

---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Hocam ben herşeyi yaptım da şimdi siteden nasıl dinlettiricem kullanıcılara , linki ne olacak bunun ? :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
link olaraktan ip adresi ve port numarası olucak...

kayıt ederken girdiğin ip adresi yani

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
tamam domain url sini yazdıysanda. fark etmiyor o ip adresinden domaine yönlendirilcek...

Sen sam2 den mi ayarladın ?

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
nasıl yazdıysan o şekilde.. winampa ... http://192.168.2.1:8000/listen.pls şeklinde .. oraya kayıt olaarak ne girdiysen

Yukarıda ki işlemi yaptıktan sonra verileri göndermeye başlıyor.Yani artık radyo yayını başladı.Bundan sonra ise bunu internet üzerinden kendi ip mizle yayınlayacamız meselesi kalıyor.O da h ttp:/ /(i p adresiniz):8000/listen.pls şeklinde olacak isterseniz web sayfasında güzel bir logo yapıp bu linki buraya ekleyebiliriz.Yanlız logo ya ekledğimiz linki yeni pecerede açmasını sağlayın(target="_blank Önemli Not:Eğer tüm buları yapmamıza rağmen yayın olmuyorsa bu demektir ki modemimizin firewall(Güvenlik Duvarı) ına takılıyor olmasıdır.Onuda 8000 port unu modemimize açarak halletmiş olacağız.Son işlem olan port sorunuda yapıldıktan sonra geriye bunun keyfini çıkarmak kalıyo

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
zaten sayfa görüntüleme olmuyacak :) url direkt olarak winampta yapışacak.. portlarını felan güvenlik duvarını ayarladın mı ?

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
zaten sayfa görüntüleme olmuyacak :) url direkt olarak winampta yapışacak.. portlarını felan güvenlik duvarını ayarladın mı ?

güvenlik duvarı tamam da portlarla ilgili bişey yapmadım , port 8000 yazıyor sadece orada değiştirmedim bişey bi de o senin gönderdiğin sitede hocam taa alt taraflardaki yorumlarda şöyle birşey yazıyor.
Address: shell firmasından aldığınız ip adresi
bu nedir ?

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Hostun ip adresi. host 'a girecekleri ip adres ... olmadı gündüz bakarız.. kafam hepten doldu şuan :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
yok ya estağfurullah.. bende bir yandan kurcalıyorum tekrardan göz gezdiriyorumm farklı bırseyler yakalım... güzel oldu... sen bıraz daha kurcala kesin çözersin.. onu sezdim sende :)

Bunu buLdum

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
yok ya estağfurullah.. bende bir yandan kurcalıyorum tekrardan göz gezdiriyorumm farklı bırseyler yakalım... güzel oldu... sen bıraz daha kurcala kesin çözersin.. onu sezdim sende :)

Bunu buLdum

tamam hocam bakıyorum şimdi , bu nedemektir hocam ?

<06/15/11@01:21:05> [source] icy-pub:1 ; icy-br:24 ; icy-url:http://forumerasmus.com
<06/15/11@01:21:05> [source] icy-irc:#shoutcast ; icy-icq:0 ; icy-aim:N/A
<06/15/11@01:22:26> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
<06/15/11@01:22:26> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (URL: http://82.139.176.44:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache.)
bu shoutcast server da yazıyor.Sanırsam bağlantıda bi sıkıntı var. :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
uma350 dostum.
Ben de sırf meraktan winamp ile radyo yayını yapmıştım.
PC'den yayın gayet kolay, ama web sitesine atarken işler biraz karışık oluyor.
Sanırım bir <embed> kodu ile aktarman lazım ve kodun içine winampteki url'yi eklemen yeterli olur diye anımsıyorum.
En ideali, evden yayın.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
uma350 dostum.
Ben de sırf meraktan winamp ile radyo yayını yapmıştım.
PC'den yayın gayet kolay, ama web sitesine atarken işler biraz karışık oluyor.
Sanırım bir <embed> kodu ile aktarman lazım ve kodun içine winampteki url'yi eklemen yeterli olur diye anımsıyorum.
En ideali, evden yayın.

Valla hocam dün biraz araştırdım da modem den port açmak gerekli falan fistan bişeyler yazıyor bi dünya.Ben değişikilk yapsam yapsam bilgisyardan yapabilirim , o yüzden vazgeçtim o projeden pek mümkün gibi görünmüyor.. :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Aynen port açamadan kesinlikle olmuyor malesef.. fakat hostun madem var.. dün akşamki linkte arkadaş nasıl yapılacağını anlatmış sam2 programıyla bi oku istersen dün biraz bende, seninle beraber kurcaladım arada..

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Aynen port açamadan kesinlikle olmuyor malesef.. fakat hostun madem var.. dün akşamki linkte arkadaş nasıl yapılacağını anlatmış sam2 programıyla bi oku istersen dün biraz bende, seninle beraber kurcaladım arada..

onda port olayı yok mu techo hocam ? eğer yoksa ona da bakayım bi ara. :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
akşamleyin kurcaladım portluk olay yok gibi duruyordu belkide pek dikkat edemedim :) yine akşam olsun kurcalarım :))