iZozzy
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 2
Bu konuda bilgiliysen biraz yardım isticem ?
Mint'in Ubuntu'ya yaklaştığı kadar yaklaşamamış Arch'a![]()
arkadaşım pizzayı eklemişsiniz dayanamadım netten sipariş verdim.
![]()
Yuhh calipso pizzası![]()
Hatayı bildirdin mi peki key?
Evdeki masaüstü için de kurayım diyordum ama bizimkiler için Java ve Flash eklentilerinin sorunsuz çalışması birinci gereklilik. Çünkü Gamyun.Net'te oyun oynuyorlar. Facebook üzerinden de oyun oynanıyor ara sıra.
Maalesef ne zaman evdeki masaüstüne bir Linux kursam (deneme tahtası oldu PC) mutlaka bir yerde hata veriyor ve bizimkiler Windows'a dönmek istiyor.
Ayrıca sadece internet üzerinden değil de sisteme yüklenecek Mahjong, Solitaire gibi oyunlar da var.
Şimdi bu doğrultuda özelliklerini de vereceğim PC için bana dağıtım önerebilecek var mı ?
Intel Pentium 4 - 3.0 GHz işlemci
512 MB RAM - DDR kaç bilmiyorum
128 MB NVidia 9600GT Ekran Kartı
EDIMAX PCI Express Wireless Card
Not: Linux Mint Debian maalesef evdeki masaüstüne uymuyor hem güncellemelerde sıkıntı oluyor ve düzelmiyor, hem de Java ve Flash'tan biri arıza çıkartıyor ya java donuyor ya da Flash kastırıyor
Bu arada Joli OS denedim görsel olarakta işlevsel olarakta çok güzel ancak online olmadığınız sürece Lokal dosyalara bile erişememek baştan kaybettirdi...
LMDE'yi bugün baya karıştırdım birşeyler yaptım şimdilik istediklerimi elde etmiş gibiyim ama gerçek sonucu bizimkiler başına geçtiğinde anlarızben de bu kriterlere uygun bir linux dağıtımı arıyorum
Duymuştum ama hiç denemedim, başka dağıtımlarda denediğim hafif masaüstlerinden (LXDE,XFCE,Enlightenment) çokta memnun kalmadım çünkü ya javada ya da flashta sorun çıkıyorPardus ÇOMAK Projesine göz attın mı?
Hafif masaüstleri var.
fini,Yeni Gnome 3'ü denemek istiyorum. Sanırım ilaç gibi gelecek...
Zaten Fedora ile deniyorum ama bin pişman oldum. Alışmak çok zor. Tema bile atamadım. Ayrıca Gnome Klasik ile kullanmak istediğimde herşeyi öküz kadar görünüyor.fini,
GNOME 3 için Fedora 15'i öneririmBen onu kullanıyorum
![]()
Zaten Fedora ile deniyorum ama bin pişman oldum. Alışmak çok zor. Tema bile atamadım. Ayrıca Gnome Klasik ile kullanmak istediğimde herşeyi öküz kadar görünüyor.
Ne yapacağız?Varsayılan tema hoşuma gittiği için dokunmamıştım ancak sen söyleyince farkettim gerçekten tema bile eklenmiyorEn fazla arka plan değiştirebiliyorsun.
Ne yapacağız?![]()
Yok o değil.Arka planı değişmek için mi ?
Yok o değil.Kişiselleştirmek için.
Clearlooks kurulu ve bu temayı kullanacağıma düz konsol kullanırım daha iyi benim için.
Yok, Gnome 3...Gnome 2 mi kurdun ?![]()
Yok, Gnome 3...
Herhangi bir kaynak bulamadım tema değişikliği hakkındaPaket yöneticisinde birkaç bişe var gibi ama denemedim açıkçası
![]()