Converter (.skp 'den .wrl 'ye)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar yazmayı düşündüğüm bir program için .skp dosyalarını .wrl dosyalarına çevirmeye ihtiyaç duyuyorum. Elimde Skp2WRML.dll kütüphanesi var. Ancak bu dll'i nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Eğer bu convert işlemini gerçekleştirebilirsem devamını getirmemin çok zor olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum. :helpsmilie:

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sanırsam sorunumu tam olarak dile getiremedim. Daha detaylı açıklayacağım.

Elimde .wrl'den benim ihtiyacım olan formata convert işlemi yapabilen ve Komut İstemi içinde çalışan bir program var. Yazacağım programın ikinci aşaması bu programı kullanarak istediğim formata dosya dönüştürmek olacak.

Ancak ondan önce Sketchup'ta yaptığım çizimleri ya Komut İstemi içerisinde ya da kendi yönetebileceğim bir program içerisinde .skp dosyasını .wrl dosyasına convert etmem gerekiyor. Ancak internette yaptığım araştırmaya göre hem ücretsiz hem de skp'den wrl'ye convert eden bir program yok.

Ben de Sketchup Pro'nun kurulu olduğu klasör içindeki Exporters/Skp2WRML.dll dosyasını buldum. Ancak bu dosyayı nasıl kullanabileceğim hakkında bir fikrim yok...

Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir...

Reaksiyon puanı
189
komutu arayüzden konsola gönderen bir yazılım yap geç. bir daha uğraşma tüm yazılımı yapmak için. dll'in giriş çıkışlarını bilmen lazım dll'i kullanabilmek için...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İnternette Sketchup'ın Api'leri filan var ve bildiğim kadarıyla SkpReader.dll diye bir kütüphanesi de bulunuyor(Açıklamalarıyla ile birlikte). SkpReader.dll kütüphanesini kullanarak .skp dosyasını okutup ayrı bir açık kaynak kodlu dll ile de .wrl'ye çevirmek aklıma geldi. Ancak dll dosyalarının nasıl kullanıldığı hakkında herhangi bir bilgi birikimine sahip değilim...

SkpReader.dll Download

Reaksiyon puanı
189
Dediğim gibi uzun iş olur o olay. En iyisi konsola arayüzden veri gönderen bir yazılım yapabilirsin. Ben bir ara Wget (konsol bazlı dosya indirme yazılımı) için arayüz yazmıştım, gayet de işimi görmüştü. Hatta bazı windows konsol komutları için arayüz bile yazdım vakti zamanında. DLL'in method listesi gibi bir şey olması lazım elinde ki kolayca kullanabilesin. Onda da programı komple baştan yazmış olacaksın. Hazır elinde bir konsol bazlı yazılım varken bence arayüz yazmak daha mantıklı...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yalnız benim o konuda da pek tecrübem yok açıkçası...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Peki o zaman;
Sketchup .skp'den .wrl'ye çevirebiliyor,
Benim bulduğum program ise .wrl'den benim ulaşmak istediğim formata dosya çevirebiliyor,
Buraya kadar herhangi bir sorun yok.

Benim bulduğum programın dosyayı convert etmesi için iki satır kod yeterli.
Ancak Sketchup'ı kullanarak .wrl formatında dosyayı nasıl çıkaracağımı (otomatik olarak) bilmiyorum...

Reaksiyon puanı
189
Şimdi sen skp'den wrl'ye oradan da başka bir formata mı çeviriyorsun? birbirine girdi olay. başlangıçtan sonuca kadar olan süreci tam olarak yazar mısın?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Normalde manuel olarak yaptığım işlemi otomatik olarak yapan bir programa ihtiyaç duydum. Ancak en başta .skp'den .wrl'ye çevirmem lazım. Dosya convertinin sıralaması şöyle:

.skp > .wrl > kendi seçebileceğim bir format

.wrl'den sonrasında bir sıkıntı yok ancak .skp'den .wrl'ye otomatik convert işlemini bir türlü gerçekleştiremedim...

Reaksiyon puanı
189
skp'den direk istediğin formata çevirecek bir şey yok mu peki? yani aradaki wrl'i atlayarak çevirecek bir program?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bayağı bir süredir onu araştırıyordum ancak hazır programı bulunca dedim ufak bir ekleme yapayım bu işlemi tam otomatik hale getireyim. Zaten bu işlem tam otomatik olarak işlediğinde benim işime yarar hale gelecek...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Reaksiyon puanı
189
Vallahi 3D model işlerine uzak olduğum için pek bir fikrim yok ama araştırdığım kadarı ile millet de bu konuda uğraşıyor gibi. Direk çeviren bir yazılım yok gibi. Ama bir yerde kml'den direk x3d'ye çeviren bir yazılım buldum. Modelleri kml olarak keydedip oradan da x3d yapabilirsin. Gerçi olay yine aynı hesaba geliyor. Karmaşık bir durum...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Ancak tartışmanın sonunda herhangi bir sonuca ulaşılamamış...

Vallahi 3D model işlerine uzak olduğum için pek bir fikrim yok ama araştırdığım kadarı ile millet de bu konuda uğraşıyor gibi. Direk çeviren bir yazılım yok gibi. Ama bir yerde kml'den direk x3d'ye çeviren bir yazılım buldum. Modelleri kml olarak keydedip oradan da x3d yapabilirsin. Gerçi olay yine aynı hesaba geliyor. Karmaşık bir durum...

Aynen bende şu anda ne yapabileceğimi bilmiyorum...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Skp2VRML.dll dosyasını Visual Stodio 2010'da açtım ve Sketchup'ta kullanırken gelen penceredeki içerikler karşıma çıktı. Ancak kodları bulamadım...

Resim:

skp2vrml.png

Reaksiyon puanı
189
Eğer bu DLL bir public DLL ise bununla birlikte nasıl kullanılacağını anlatan bir döküman da yayınlarlar. DLL içeriğini anlatan bir doküman yok mu?

theokyanus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
s.a belki yeri degil ama bu sorunun ps3 yeni aldım ve fil trailer indirmek istiyorum ama nasıl yapacagımı bilmiyorum film trailer ps3 atıp izlemek istiyorum hd olarak nasıl yapabilirim yani hengi siteden indiriyoruz yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaşlar

Reaksiyon puanı
189
s.a belki yeri degil ama bu sorunun ps3 yeni aldım ve fil trailer indirmek istiyorum ama nasıl yapacagımı bilmiyorum film trailer ps3 atıp izlemek istiyorum hd olarak nasıl yapabilirim yani hengi siteden indiriyoruz yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaşlar

keşke buna ayrı bir konu açsaydın :) neyse :) bilgisayarının medya paylaşım özelliğini açıp DLNA özelliği ile PS3'den direk bilgisayarına erişip tüm içeriği kullanabilirsin :)

theokyanus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hocam laptop degil ama bu nasıl yapabilirim anlatırmısın rica etsem bilmiyorum

Reaksiyon puanı
189
hocam laptop degil ama bu nasıl yapabilirim anlatırmısın rica etsem bilmiyorum

laptop olması fark etmez. windows 7 veya vista sahibi isen windows media player'ın librarysine bütün içeriği import et. daha sonra da media player'ın stream menüsünden (bende ingilizce olduğu için stream yazıyor sendekini bilemem) medya paylaşımını aç. daha sonra bilgisayarın ile aynı ağa bağlı olan DLNA destekli tüm cihazlar media player librarysine erişip medyaları oynatabilir. :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Eğer bu DLL bir public DLL ise bununla birlikte nasıl kullanılacağını anlatan bir döküman da yayınlarlar. DLL içeriğini anlatan bir doküman yok mu?

SkpReader.dll ve SkpWriter.dll için dökümanlar var fakat Skp2VRML.dll için bir döküman yok ortalarda...

theokyanus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
benimde demek istedigim bu zaten destek falan yok eski pc zaten ps3 ede kablolu netten baglanıyorum yani kısacası indirdigim traileri ps 3 nasıl atarım ve nerden indirebilirim ps3 de izlemek için