Trabzonspor FIFA'ya gidiyor

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi veren ve averajla ligi ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor Kulübü'nün, resmi internet sitesinden önemli bir açıklama yayınlandı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunun tamamlanmasına rağmen yaşanan tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı.

Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada, tartışmaların devam ettiği vurgulanarak, "Kamuoyunun önünde belgeli manipülasyon iddiaları tüm çarpıcılığıyla gözler önüne serilmektedir. Bunlar arasında lig yarışının bütün hızıyla başabaş devam ettiği dönemde, FIFA kayıtlarına göre merkez adresi Liechtenstein olarak görülen Ahmet Bulut'a ait Ball&Foot adlı menajerlik şirketi ortaklarından Ekrem Okumuş'un cep telefonundan, Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezoğlu'nun telefonuna gönderdiği mesajın içeriği ve bunun delilleri son derece önemli unsurlar içermektedir" denildi.

OLAY FIFA'YA TAŞINACAK

Açıklama şöyle devam etti: "Emre Belözoğlu ile Kağan Söylemezoğlu'nun Ekrem Okumuş'un ortağı olan menajerlik şirketine bağlı olmaları, bunun yanı sıra yine Emre'nin kuzeninin de aynı menajerlik şirketinde görev yapması dikkatlerden kaçırılmaması gereken manidar bir durumdur. Bir maçın sonucunu etkilemeye yönelik bu eylem iddiasının ivedilikle araştırılarak sonucun belirlenmesi kurumların inandırıcılığı ve ülke futbolunun geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Böyle önemli bir olayın sıradan bir şaka olarak geçiştirilmesi mümkün değildir. Ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddiaların ve çarpıcı gelişmelerin geldiği son nokta olarak görülebilecek bu konuyla ilgili, adalet kurumu başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA nezdinde gereken tüm başvurular yapılacaktır."

EMENIKE - SEZER TRANSFERLERİNİN İÇ YÜZÜ ARAŞTIRILMALI

Açıklamada daha sonra da şu görüşlere yer verildi: "Savcılığa gerçekleştirilecek suç duyurusunun ardından olayın tüm delillerinin etraflıca soruşturulacağı ve taraf olan kişilerin verecekleri ifadelerin detaylarıyla sorgulanacağına olan inancımız tamdır. Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde ihbar kabul edilecek ve amansızca üzerine gidilecek olayların yaşandığı ülkemizde de aynı hassasiyeti beklemek hepimizin hakkıdır.Bu çarpık ilişkilerin sorumluları açıkça ortaya çıkarılmadan, Emenike ve Sezer transferlerinin iç yüzü açıklığa kavuşturulmadan, ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığına inanmaktayız. Failler kesin olarak aklanmadıkça aradan uzun yıllar geçse de kafalardaki soru işaretleri giderilemeyecektir."

MENAJER - FUTBOLCU İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Menajer - futbolcu ilişkilerinin yeniden masaya yatırılması gerektiğinin vurgulandığı açıklama şöyle tamamlandı:

"Ayrıca menajer - futbolcu - kulüp ilişkilerinin yeniden masaya yatırılması gerektiğinin en çarpıcı örneğini teşkil eden bahse konu gelişmenin sonuçları tatmin edici bir şekilde açıklanmadan, söz konusu firmanın faaliyetleri askıya alınmalıdır. Trabzonspor Kulübü olarak özellikle ligin ikinci yarısından itibaren kamuoyuna vermeye çalıştığımız adalet mesajlarının ne kadar doğru ve haklı sebeplere dayandığı son olayla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Şu andan itibaren beklentimiz, bir an önce ilgili kurumların oluşturacakları soruşturma heyetlerinin ve yüce adaletin, ligimizin üzerindeki bu kara bulutları ortadan kaldıracak tatmin edici süreci başlatmalarıdır.Camia olarak bu konunun sürekli takipçisi olacağımızın ve futbolun içerisindeki tüm sağduyulu kesimlerin aynı hassasiyetle olaya yaklaşacağı yönündeki inancımızın bilinmesini isteriz."

link

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Trabzon bu kadar ağlayacağınıza bir kaç şampiyonluk verelim isterseniz. =)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Şaibe ve Fenerbahçe..
Ne kadar uyumsuz değil mi..!

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
[video=youtube;vFoIdxLBm_A]http://www.youtube.com/watch?v=vFoIdxLBm_A[/video]

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Abarttılar bence. O zaman bi maç daha alsaydılar da şampiyon olsaydılar. Yada adamlar 4-3 yendi. Maç biraz daha uzasa 4-5 olacaktı belkide. O zaman kimse bişey demezdi.
Galatasaraylıyım ama Trabzon'lular abarttılar.

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Trabzon istediği yere gitsin.Kapı açık.Fenerbahçe her yerde kendini savunur.

---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

Abarttılar bence. O zaman bi maç daha alsaydılar da şampiyon olsaydılar. Yada adamlar 4-3 yendi. Maç biraz daha uzasa 4-5 olacaktı belkide. O zaman kimse bişey demezdi.

Helal kardeşim.

Reaksiyon puanı
10,315

aynı görüşteyim.
bükemediğin bileği öpeceksin diye bir söz var. trabzon bu işin tadını iyice kaçırdı gerçekten. ve kamuoyu nezdinde "yetti gaari" dedirten bir bıkkınlık meydana getirdiler. adam açık açık söyledi, emrenin bu işlerden haberi yok, sadece bir gevezelikti, iki kişi arasında geçen dedi. ne yav bu kadar da dallandırıp budaklandıracak, aklım almıyor. sanki aralarındaki dokuz puanlık farkı da fener zorla gaspederek kapattı. sanki eskişehirde berabere kaldıklarında ayaklarına fener zorla pranga bağladı. hakkaten kabak tadı verdi iyice.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
lig muabbeti genel olarak sıktı, bırakın artık bi takım sampiyon oldu öyle yada böyle. 3 ay futbol konusmasak ne kadar güzel olacak.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
9 puan gerideki rakibine liderliği ver sonra millete suç at oh ne güzel memleket.

Fifa şike olmadığını kanıtlayınca, ts nin resmi olarak haksız olduğu belli olacak. Fenerde boş durmaz hemen ts ye davasını açar büyük ihtimalde fener galip çıkacak olaydan.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Trabzonspor kulübü, başkanı ve teknik direktörünün yaptığı açıklamaları hiç yakıştıramadım, yaptığı her açıklamada kendilerinden dahada iğrendim. Laf sokmadık kişi bırakmadılar. Her hafta bir açıklama her hafta bir sataşma.

Federasyon başkanı olaya şaibe karıştıracak olsa "kendi takımı"nı küme düşürmezdi.

Fenerbahçe şaibe yapacak olsaydı ilk olarak Türkiye Kupası için yapardı. Elinde olmasına rağmen iki kez son hafta şampiyonluğu başka takıma kaptırdı ve birinde hatırlarsınız Denizlispor Denizli ikameti getirmeyenleri maça almadı, maçın oynanmaması için sahaya atılmadık şey kalmadı, maç uzadıkça uzadı.
Fenerbahçe defalarca federasyonla ters düştü.

Kulüpler Birliği Başkanı neden Fenerbahçe Kulübü Başkanı? Seçmesinler Başkan Aziz Yıldırım'ı.

Birileri kendilerince komplo teorileri üretiyor ve kendileri dahi buna inanıyor.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ne yalan söyleyeyim, Fenerbahçe'nin, Galatasaray ve Beşiktaş'la şampiyonluk çekişmesi içinde olduğu günleri çok özledim... Kıymetini bilememişiz o günlerin...

Ne olur çok iyi takımlar kurun da, kendini bilmez insanlarla muhattap etmeyin bizi ... 2 yıldır çektiğimiz yeter. Bu ne yaa :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Emenike'ye 9 milyon euro verilmiş olması, bu kadar formdaki bir Fener'e sivas'ın 3 gol atması, bence bunlar hep incelenmeli...

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Emenike'ye 9 milyon euro verilmiş olması, bu kadar formdaki bir Fener'e sivas'ın 3 gol atması, bence bunlar hep incelenmeli...

Yapmayın gözünüzü seveyim,bu kadar stresli bir takımın ,2 sene son maçta kaybeden bir takımın maçı kaybetmesi bile olasıdır.Zaten 10 dakika daha sürse maçı verecektik.Gerçekten düşünülmeden yapılan yorumlar üzücü.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
EL insaf, el akıl, el her ne ise.
FB madem şikelerle şampiyon oluyor 30 yıldır alamadığı kupayı neden bu işlerle halletmiyor.
TS iyice bıktırdı artık bu tür haberlerle, GS ve BJK bu sene formda olsaydı TS ilk 3 e zor girerdi, millete çamur atmayı bıraksınlar artık.

suyat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu kadar ağlayacaklarını bilseydik valla kaybederdik şampiyonluğu. Yazıklar olsun Ts yöneticilerine Ts taraftarı klübü yönetenlere bir bakın en ii kadronuzu 3 gün içinde dağıttılar işlerini yapamıyorlar sonra etrafa sataşıyorlar biliyorlar seneye hiç birşey yapamıyacaklar egemen gitti selçuk gitti jaja gidiyor colmada gitmek üzere Ts taraftarı uyanın artık.

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
günahların takımı nede olsa. bu sene ligde sahibe olduğunu fenerliler dahil herkes biliyo. ama adamlar açık açık dermi biz sahibe yaptık.

Reaksiyon puanı
10,315
günahların takımı nede olsa. bu sene ligde sahibe olduğunu fenerliler dahil herkes biliyo. ama adamlar açık açık dermi biz sahibe yaptık.

Sevgili Trabzonlu kardeşler, ben size meselenin iç yüzünü anlatayım:
yukarıda bir arkadaşımızın kısmen değindiği gibi, bu yıl Trabzonspor galatasaray ve beşiktaş'ın yokluğunda başa oynayabildi. halbuki bu takımlar seneye canavar olacaklar. her zaman olduğu gibi kafada yine bu üç takım dövüşürken trabzon ancak onların peşinden koşmaya çalışacaktır.

e haliyle bu kadar beklenti içine sokulan bir taraftar kitlesine, birşey yapılamayacağı anlaşılınca şu mesaj verilmek isteniyor: "biz ne kadar güçlü olursak olalım, ötekiler parasal güçleri, saha dışı enstrümanlarıyla bizi ekarte ediyorlar! aslında biz onları sahada yeneriz ama, ne yapalım ki bizi saha dışında kalleşlikle yenmeye çalışıyorlar"

ve trabzon oluşturduğu bu şaibe paranoyasıyla kendi kendinin psikolojisini bozmuş, uydurdukları bu palavraya bilahare kendileri de inanmaya başlamışlardır. yazıktır yav, kendinize bu kadar haksızlık etmeyin, yazık etmeyin.

size şunu söyleyim, anlayın... fenerbahçe nerdeyse otuz yıla yakındır kupa kazanamadı, değil mi arkadaşlar?! bu nasıl şaibelerle şampiyon olan bir takım ki bunca zamandır bir kupa alamadı?! ve bunca zamandır son dakikalarda şampiyonluk kaybetmiş bir takım nasıl oluyorda bu son dakikaları kendi lehine çeviremiyor?!

sizi bu paranoyaya mahküm edip, kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışanların dümen suyuna girmeyin arkadaşlar, asıl sorgulamanız gereken konu bu olsa gerek diye düşünüyorum.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Arkadaşlar Şahibe felan hikaye .... sonuç olarak güzel bir lig oldu... son ana kadar çok çekişmeli bir mücadele izledik.. bu konuda ts takımını tebrik ediyorum yaLan yok !!!... fakat işi abartmanında bir anlamı yok.. hatta şöyleki inanın ben sivas maçında aha dedim yine gittik :( yine şampiyon olamadık o kadar korktum yanii o kadar iyi durumda olan FenerBahçe nasıl olurda 3 gol yiyen arkadaş var ya, ona sesleniyorum.. arkadaşım eğerki 3 dakıka daha uzatılsaydı o FenerBahçe İnan 1 gol daha yerdi.. ve ts şampiyon olurdu.... göz ardı etmeyelim bunları.. ŞaMpİYoN FeNeRBaHÇe....

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
http://www.youtube.com/watch?v=WAEU8riIWkA

bi kere bu konuşmasında bile itham bulunmakta ve suç dolu bir konuşmadır. bir sürü imada bulunuyor sonrada diyorki ben bişi demedim kimseye suçlu demedim :D .varsa bir bildiğin gidip mahkemede hakkını arıcaksın yada bükemediğin bileği öpeceksin.

trabzon teknik adamı olarak millete çamur atmadan önce bucaya attığın 2. golün açıklamasını yap ondan sonra konuş.

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:23 ----------

bucaya attığın 2. golün açıklamasını yap ondan sonra kim günah takımı konuşuruz.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Fenerbahçe neredeyde her sene şampiyonluğa oynuyor.İkinci bitirince temiz olan ligimiz Fenerbahçe ilk sırada bitirince birden pisleşiyor.Hatta puan farkı 9 iken de kimsenin gıkı çıkmıyordu.Bunu anlaması çok güç.

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yani diyecek birşey bulamıyorum.Özellikle bazı arkadaşlar yorumlarında aşırıya kaçmışlar ne demek kendini bilmez insanlar sen kimsin ki bu lafı kullanabiliyorsun o zaman sen bile kendini bilemiyorsun. Şu olayın bile örtbas edilmesi kadar gözünüz görmüyorsa ve bu olayı şaka deyip kapatabilme cesaretini gösterebiliyorsanız zaten bu başlığın daha devam etmesine gerek yok. Bu başlık madem saçma kapatın gitsin o zaman.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yani diyecek birşey bulamıyorum.Özellikle bazı arkadaşlar yorumlarında aşırıya kaçmışlar ne demek kendini bilmez insanlar sen kimsin ki bu lafı kullanabiliyorsun o zaman sen bile kendini bilemiyorsun. Şu olayın bile örtbas edilmesi kadar gözünüz görmüyorsa ve bu olayı şaka deyip kapatabilme cesaretini gösterebiliyorsanız zaten bu başlığın daha devam etmesine gerek yok. Bu başlık madem saçma kapatın gitsin o zaman.

en güzel kısmı orası :))

adam çıkmış ben şaka yapmıştım diyor :D

bütün TR ile dalga geçiyor :)))

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu aralar böyle bir şakaya çok ihtiyacımız vardı nasıl iyi geldi biliyor musun ;)

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
en güzel kısmı orası :))

adam çıkmış ben şaka yapmıştım diyor :D

bütün TR ile dalga geçiyor :)))

Sadri Şener espri yaptım derken bütün Fenerbahçe'lilerle dalga geçerken normal değil mi. Hatta Burak Yılmaz'da gençlerbirliği soyunması odasını basıp "şampiyonluğa mı oynuyorsunuz l.n" derken şaka yapıyordu sanırım. Olur böyle şakalar :)

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ne yalan söyleyeyim, Fenerbahçe'nin, Galatasaray ve Beşiktaş'la şampiyonluk çekişmesi içinde olduğu günleri çok özledim... Kıymetini bilememişiz o günlerin...

Ne olur çok iyi takımlar kurun da, kendini bilmez insanlarla muhattap etmeyin bizi ... 2 yıldır çektiğimiz yeter. Bu ne yaa :D

Sadri Şener espri yaptım derken bütün Fenerbahçe'lilerle dalga geçerken normal değil mi. Hatta Burak Yılmaz'da gençlerbirliği soyunması odasını basıp "şampiyonluğa mı oynuyorsunuz l.n" derken şaka yapıyordu sanırım. Olur böyle şakalar :)
Burak'ın o sözünün kanıtı yok ama kanıtlı o kadar şey varken gözünüzün görmediği görmek istediklerinizi gören gözlerinizi Allah'a havale ediyorum.

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Aynen.. Asıl rekabet başlasın artık ligin tadı geri gelsin.. :)

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evet rekabet günlerinden bir görüntü bir nostalji yapayım istedim

4238.jpg

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bak ben sana geçen seneden bahsedeyim. Bursasporlu Ozan Fenerbahçe Trabzon maçından önce kaleci Onur'u arıyor telefon arayıp sakın yenilmeyin diyor sonra bu olay duyuluyor. Onlarda şaka olduğunu söylüyordu ne çabuk unuttunuz geçmişinizi? At gözlüğü takan arkadaşlara duyurulur.&lt;br /&gt;<br />
Trabzon istediği kadar gitsin isterse CAS a çıksın.