Win 7 Everyone tarafından izin verilmiyor ???

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Son zamanlarda bu hatayı çok duyar ve yaşar oldum.Özellikle bugün baya bir sinir oldum.Dosya kopyalamada aldığım bu hata şöyle oluyor .dll dosyalarının yerini değiştirmek veya yenisini kopyalamak istediğimde ''Everyone tarafından izin verilmiyor'' diye hata alıyorum ve ne yaptıysam bunun aşamadım bununla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...:cursing::cursing::cursing:

Reaksiyon puanı
2,148
değiştireceğin dosyanın sahipliğini almalısın, programlar var bunun için, mesela glassownership, dll dosyasını programa sürükle, içinde done yazdıktan sonra dosyayı değiştirebilirsin.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
deniyorum ama olmuyor indirdiğim .dll dosyalarını üzerine sürüklüyorum kabul etmiyor:(

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Everyone senin kullanıcı adın mı ?

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
yok hayır everyone değil sorunda o zaten anlayamadım.
ayrıca programın üstüne sürüklenmiyor...

Reaksiyon puanı
2,148
nasıl sürüklenmiyor, tutup çekeceksin sadece :huh:

[flash]http://cdn.screenr.com/public/1.0/flash/screenr.swf?i=234660&svr=http://www.screenr.com/[/flash]

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Everyone senin kullanıcı adın mı ?

everyone izin vermiyor mu diyor yine

nasıl sürüklenmiyor, tutup çekeceksin sadece :huh:

[flash]http://cdn.screenr.com/public/1.0/flash/screenr.swf?i=234660&svr=http://www.screenr.com/[/flash]

yanlış anlamışsın beni sürüklemekte sorun yok yalnız videodaki gibi program dll'yi içine alıp done yazısı çıkmıyor.

Reaksiyon puanı
2,148
Bir de şöyle sahiplik almayı deneyin;

Tam ekran yapın.

[flash]http://cdn.screenr.com/public/1.0/flash/screenr.swf?i=234722&svr=http://www.screenr.com/[/flash]

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Daha önce bunu paylaşmıştım tekrar paylaşayım madem GLASS işe yaramadı
http://www.howtogeek.com/downloads/TakeOwnership.zip

---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:03 ----------

Install Take Ownership yazan dosyayı aç onay istediğinde evet de, bundan sonra hangi dosyaya sağ tıklarsan tıkla Take Ownership diye birşey çıkacak ve ona tıklarsan istediğini istediğin gibi düzenleyebileceksin. Yalnız sistem dosyalarına dokunmamaya çalış :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
benim hakkını almaya çalıştığım dosyalar crack .dll olduğundan download olarak bulunuyor bende onuda netten indirdim ve daemon tools kullanarak açtım image ordan almaya çalışıyorum dosyaları ve bir değişiklik yapamıyorum zaten o sahiplik olayını baya kurcaladım o yüzden karma karışık orası nasıl yapacağım hiç bilmiyorum...

Reaksiyon puanı
2,148
Üzerinde uğraştığın dosyanın ve verdiği hatanın bi ekran görüntüsünü verir misin?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
benim hakkını almaya çalıştığım dosyalar crack .dll olduğundan download olarak bulunuyor bende onuda netten indirdim ve daemon tools kullanarak açtım image ordan almaya çalışıyorum dosyaları ve bir değişiklik yapamıyorum zaten o sahiplik olayını baya kurcaladım o yüzden karma karışık orası nasıl yapacağım hiç bilmiyorum...
Eğer seni yanlış anlamadıysam Daemon Tools ile açtığın iso'nun içindeki .dll'i değiştirmeye çalışıyorsun.
Bu mümkün değil çünkü o dosyalar salt okunur, silemezsin değiştiremezsin, bilgisayarına kopyalarsın onun içinde istediğin gibi değiştirirsin ama Deamon'un içinde olmaz.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166

Uploaded with ImageShack.us

işte isodan dosyaları kopyalayamıyorum bilgisayara çünkü şu hiç kimsenin tanımadığı ''Everyone tarafından izin verilemiyor''

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
nasıl mount edeceğim ?

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

Anladık skidrow yazıyor :D

isoyu sanal sürücüye mount ediyor musun?

maksat reklam olmasın bu olmayanlardan herhangi biri isodaki .dll yi alınca hata bu işte mount olayı nasıl ?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
acaba sen daemon tools'ta gelişmiş ayarlardan korumayı falan mı açtın belki engelliyor seni :) bi baksana ayarlara ingilizce ise advanced diye geçer :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
acaba sen daemon tools'ta gelişmiş ayarlardan korumayı falan mı açtın belki engelliyor seni :) bi baksana ayarlara ingilizce ise advanced diye geçer :)

yok yok baktım onlara açık değil bugün neler yaptım neler kafayı yiyecem :D şimdi __kadıköyRAP__'in tavsiyesi üzerine başka birşey deniyorum bakalım ondan ne sonuç alacağım.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Ya da boşver onu, winrar ile aç iso dosyasını oradan çek çıkar istediğin dll'i, denemiş miydin bunu?

winrar'lada açtım ama bana lazım olan .dll dosyaları çıkmıyor eksik çıkıyor anti virüsü kapattım,güvenlik duvarını kapattım yine aynı offfff

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ilk windows7 denememde rastladim bu tur sorunlara. cozumu var ancak yanlislikla unutlup windowsu silince hicbirdosyaya erislemiyo silme dahil yasak :P format gerekiyo.
benim aslinda windows7 yei begenmemin ilk nedeniydi artik ikinci neden o ayri :P
sorun cd de degil masaustune felan kopyaladigin hddeki windowsun yetkisindeki klasorlerdedir.
onlarin ve ust klasorlerin yetkilerini alman lazim ancak ewweryone herkese acik olmasi gerekiyodu sanirim. okuma sorunu gibi bisey de olabilir

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bu dertten tek sen muzdarip değilmişsin araştırdım ama kimse çözüm getirememiş, herkes bir öneri sunmuş ama başarılı olan yok :S

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
bu dertten tek sen muzdarip değilmişsin araştırdım ama kimse çözüm getirememiş, herkes bir öneri sunmuş ama başarılı olan yok :S

sadece Win 7 de oluyor bu sorun farkındayım ve gerçekten net bir sonucu yok napacağım bilmiyorum valla en son xpye geçicem.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cozumu basit aslinda win7 yukler yuklemez ownershiplerin hepsini alip ownership sistemini kapatmak. be ne zaman w7 yuklesem aklimda hep bu islem war. :P cunku dlllere dokunamiyosun programlarin bazilarina ayar bile yapamiyosun bu sey yuzunden .
xp rahat banin mali gibi her dosyati silebiliyosun ;D
bu ownershipleri olmayan birine verdiysen donusu var galiba ama yok diyenleri cok gordum :D

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
cozumu basit aslinda win7 yukler yuklemez ownershiplerin hepsini alip ownership sistemini kapatmak. be ne zaman w7 yuklesem aklimda hep bu islem war. :P cunku dlllere dokunamiyosun programlarin bazilarina ayar bile yapamiyosun bu sey yuzunden .
xp rahat banin mali gibi her dosyati silebiliyosun ;D
bu ownershipleri olmayan birine verdiysen donusu var galiba ama yok diyenleri cok gordum :D
nedir bu ownership olayı anlatır mısın ? ilk kez senden duyuyorum ?

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:49 ----------

şu http://www.hardwaremania.com/forum/yazilim/windows7/windows-7-sahiplik-almak-take-ownership-139730.html bir bak istersen birşeyler yazmışlar doğrumudur ?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
nedir bu ownership olayı anlatır mısın ? ilk kez senden duyuyorum ?
sahiplik gibi bisey deniyo turkcesi , dosyalari kisiye ozel yapiyo . bir cesit sifreleme gibi bisey. fat32 desteklemiyo bildigim kadariyla.
burada izin verilmedi derken bu dosyanin eweryone adindaki kullanici adiyla kiliendigini soyluyo. valla nasi anlatayim bilmiyorum konun basindan beri arkadaslarin turkcesini soyledigi o yetki sistem.
kisaca ntfsnin destekledigi bir sifreleme sistemi. linuxta da var . yani ntfs sistemdeki dosyanin bu kullanici icin kilitli oldugundan dosyaya erisemiyosun.
yeni bisey soylemiyoruz aslinda da turkcesini ingilizce xp w7 kullandigimiz icin hatirlamakta/bulmakta zorlanyorum biraz :p
bunu kontrol eden win7de bir servis/program var onu kapatinca devre disi kaliyo . (kismen)
tabi yetkileri almadan yaparsan kilitleniyo dosyalar tekrar acmak gerekiyo :D