F.Bahçe transfer bombalarını patlattı!

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda büyük revizyon yapıldı.

transfe.jpg

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımında, Lazslo Ratgeber’den boşalan baş antrenörlüğe geçtiğimiz sezon Polonya’nın Lotos Gdynia takımını çalıştıran ve Letonya Milli Takımı’nın da antrenörlüğüne devam eden Yunan Antrenör George Dikeoulakos getirildi.

Fenerbahçe ayrıca geçtiğimiz sezon Polonya’nın Lotos Gdynia takımında forma giyen Letonyalı basketbolcu Elina Babkina, geçtiğimiz sezon Macaristan’ın Euroleasing Sopron takımında forma giyen Letonyalı Zane Tamane ve geçtiğimiz sezon Tarsus Belediye takımında oynayan Kübra Siyahdemir ’i transfer etti.

2009-2010 sezonunda ülkesi Yunanistan’ın Sony Athinaikos takımını çalıştıran, takımına Yunanistan ligi, Yunanistan kupası ve Eurocup şampiyonluğu yaşatan Dikeoulakos, 2010-2011 sezonunun Ocak ayında Polonya’nın Lotos Gdynia takımı ile anlaştı. Yunan antrenör, takımıyla Polonya Kupasını müzesine götürmeyi başardı. Dikeoulakos bu sezon FIBA tarafından düzenlenen ve bayanlar Avrupa Basketbolu’nun önemli organizasyonlarından All-Star maçında Avrupa takımının antrenörlüğünü de yapmıştı.

2011-05-17_george1.jpg

1997-2005 yılları arasında ülkesinde Akadimia, Milonas, Dani Atina, Olympiakos, Panionios ve Panagao gibi takımları çalıştıran Yunan antrenör, 2006-2009 yılları arasında da Yunanistan Bayan Milli Basketbol Takımı’nı çalıştırdı. George Dikeoulakos aynı zamanda 18 Haziran’da Polonya’da başlayacak Bayanlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Letonya Milli Takımı’nın da antrenörlüğünü yapacak.

Elina Babkina

2011-05-17_elina1.jpg

Bayan Basketbol Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldıran Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, 2011-2012 sezonu için kadro oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı kadrosunu Avrupa’nın ve Türk Basketbolu’nun önemli isimleriyle güçlendirmeye devam ediyor. Fenerbahçe'nin yeni sezon için kadrosuna kattığı isimler arasında yer alan Elina Babkina, Avrupa basketbolunun en önemli isimleri arasında yer alıyor.

Kariyerine ülkesi Letonya’nın TTT Riga takımında başlayan ve 2004-2008 yılları arasında bu takımın formasını giyen Elina Babkina, 2008-2009 sezonunu da ISBL takımında geçirdi.2005 yılında henüz 16 yaşındayken 20 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Letonya Milli Takımı’nın önemli isimlerinin başında gelen Babkina daha sonra Polonya’nın Lotos Gdynia takımına transfer oldu. 2007 Bayanlar Avrupa Şampiyonasına parmağındaki kırıktan dolayı katılamayan Babkina, Lotos Gdynia formasıyla geçtiğimiz sezon bayanlar Euroleague B Grubu’nda mücadele etti. Euroleague’de forma giydiği 9 maçta 13.2 sayı, 3.2 rebound ve 4 asist ortalamalık bir çizgi yakalayan Babkina, takımının 13 Ocakta Fenerbahçe’yle oynadığı maçta kaydettiği 21 sayıyla Euroleague kariyerinin en iyi performansını elde etti.

Zane Tamane

2011-05-17_zamane1.jpg

Fenerbahçe, Letonya’nın yıldız isimlerinden Zane Tamane’yi de kadrosuna kattı. 27 yaşındaki Letonyalı oyuncu Zane Tamane kariyerine ülkesinde Klondaika Riga takımında başladı. Daha sonra Birleşik Devletlerde NCAA’de Western Illınois ve WNBA’de Washington Mysticks takımlarında oynayan Tamane, 2006-2007 sezonunu İspanya’da Barcelona takımında geçirdi. 2010 yılında transfer olduğu Macaristan’ın Euroleasıng Sopron takımına gelmeden önce Rusya’da Nadezda Orenburg ve Çek Cumhuriyeti’nde USK Blex Prag takımlarında forma giydi.

2 metre boyunda ve pivot pozisyonunda oynayan Zane Tamane, Euroleague 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’yle aynı grupta yer alan Euroleasing Sopron takımında 11.5 sayı, 8.2 rebound ve 2.1 asist ortalamasıyla oynadı. Takımının 8’li finalde İspanya’nın Ros Casares takımına elendiği sezonda Zane Tamane, Euroleasing Sopron’un Fenerbahçe’yle B Grubu’nda İstanbul’da oynadığı ve 89-72 kaybettiği maçta 8 sayı 8 reboundla, Macaristan’da oynanan ve Fenerbahçe’nin 92-81 kazandığı maçtaysa 8 sayı 6 reboundluk bir oyun ortaya koymuştu.

Tamane, Euroleague kariyerinde en fazla sayıyı yine 2010-2011 sezonunda Lotos Gdynıa karşısında 20 sayılık performansıyla sergilemişti.

Kübra Siyahdemir

2011-05-17_kubra1.jpg

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Bayanlar Basketbol Liginde normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Tarsus Belediyesi’nden 24 yaşındaki forvet oyuncusu Kübra Siyahdemir’i de kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezonu 9.56 sayı, 3.1 rebound ve 2.3 asist ortalamasıyla tamamlayan Kübra Siyahdemir, ligde çıktığı 13 maçtaysa çift haneli rakamlara ulaşmıştı. All-Star maçına da çağrılan Kübra Siyahdemir takımının Alanya Belediyesi ile oynadığı normal sezon karşılaşmasında 24 sayı 10 rebound’la double double yaptı.

Matovic, Mccoughtry, Taylor ve Nevlin’le sözleşme uzatıldı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde üst üste 6. kez şampiyon olan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda ayrıca, ligde 13.5 sayı, 4.6 rebound ortalamasıyla oynayan Sırp Ivana Matovic ve Ocak ayında Macaristan’ın Euroleasıng Sopron takımından transfer edilen Birleşik Amerikalı Angel Mccoughtry’nin sözleşmeleri 1’er sezon uzatıldı.

Angel Mccoughtry Fenerbahçe formasıyla ligde çıktığı 18 maçta 17.9 sayı ve 6.9 rebound ortalamalarıyla oynamıştı. Fenerbahçe, Avustralyalı oyuncusu Penny Taylor ile ise 1 yıllık sözleşme uzatmıştı. Penny Taylor geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla ligde ve Avrupa’da ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Avustralyalı yıldız, özellikle Euroleague’de grup maçlarının tamamlanmasının ardından, forma giymemesine rağmen sezonun sayı kraliçesi oldu.

Ortalama 30.5 dakika süre ile oynayan Taylor, 19.2 sayı averajı ile ilk sırada yer alırken, 7.6 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları ile oynadı. Bayanlar Basketbol Ligi’nde de skor yükünü üstlenen başarılı oyuncu, 18.70 sayı ortalaması ile takımının sayı lideri oldu. Avustralyalı yıldız, skorer oyunun yanı sıra 4.6 ribaund, 2.8 asist ve 0.5 blok ortalamalarıyla da takımına katkıda bulundu. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı ayrıca pivot Kristien M. Nevlin ile de sözleşme uzattı.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Koç Lazslo Ratgeber, Horakova, Jakobsen, Tammy Sutton Brown ve Şaziye İvegin ile de yollarını ayırdı.

Kaynak

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Camiamıza hayırlı uğurlu olsun

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Takımımıza hayırlı olsun, dünyaca ünlü bi basketçimize doping kullandı deyip FB den gönderilmesini sağladılar, daha sonra onu o kişi aklandı ve şimdi o kişi GS'de, basketbolda kirli işler olmaya başladı gibimi geliyor. FB nin her alandaki başarısını kıskananlar var sanırım.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Takımımıza hayırlı olsun, dünyaca ünlü bi basketçimize doping kullandı deyip FB den gönderilmesini sağladılar, daha sonra onu o kişi aklandı ve şimdi o kişi GS'de, basketbolda kirli işler olmaya başladı gibimi geliyor. FB nin her alandaki başarısını kıskananlar var sanırım.

GS de olmasının ne alakası var senin bu "kirli işler" ile ??:blink:

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Horakova ile Jakobsen ile Rusya'ya transfer olmuştu.
Taurasi olayına kirli iş demiyorum, sadece Üniversitelerimizin yetersiz personel elinde olduğunu ve ülkemizde asla
değer verilmeyen ve hiç uygulanmayan ikinci kontrol olgusunun sonuçları diyorum.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
elinanın çok tatlı yüzü var ya :D

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8

GS de olmasının ne alakası var senin bu "kirli işler" ile ??:blink:

Diana Taurasi'nin FB den nasıl kopartıldığı süreci bir araştırın göreceksiniz.

GS
- hocaları ayarladı dopingli çıkardı sonuçları,
- FB yönetimini ayarladı kovdurdu oyuncuyu,
- Federasyonu ayarladı universiteyi ayarladı ceza iptal oldu..
- oyuncuyu ayarladı FB yi kabul etmedi..
ve GS oyuncu ile anlaştı...

senaryo bu mu :)))

ben sorumu tekrar soruyorum :)

şu anda ,

GS de olmasının ne alakası var senin bu "kirli işler" ile ?

k...dan element uydurup sağa sola sallamayın....

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
GS

ben sorumu tekrar soruyorum :)

şu anda ,

k...dan element uydurup sağa sola sallamayın....

Bende çok merak ediyorum, bu oyuncunun GS de ne işi var.
Hacettepe Üniversitesinde bir test yapılıyor, bu oyuncu dopingli deniyor.
Sonrasında oyuncumuzun müsabakalara katılmaması için tedbir kararı çıkarttırılıyor.
Oyuncunun FB den ayrılma süreci başlıyor. Oyuncu ayrılıyor ülkesine dönüyor.
Sporcunun FB ile ilişkisi kopartılıyor.
Avrupada yenilgi yüzü görmeyen takım resmen durdurulmaya çalışılıyor.
Ardından yanılmışız testler yanlış deniliyor.
Tüm gazeteler olayı SKANDAL olarak yazıyor.

Euroleague'in en önemli döneminde bayan basketbol takımımız, en önemli oyuncularından birini doping testine bağlı olarak TBF tarafından verilen tedbir kararı ile diğeri önemli oyuncusunu ise arkadaşına karşı yapılan bu haksız uygulamadan kaynaklanan güvensizlik nedeniyle kaybetmişmidir? EVET

Avrupada yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız taraflı tarafsız tüm otoriteler tarafından şampiyon adayı olarak gösterildiği Euroleague'den elenmişmidir? EVET

Bütün takım bu olaydn etkilenmişmidir? EVET

Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Turgay Atasü hangi yüzle bugün bulunduğu makamı işgal etmeye devam etmektedir? Sayın Atasü istifa etmek bir yana halen yaptığı açıklamalar ile tabir caiz ise pişkinlik yapmışmıdır?

Türkiye Basketbol Federasyonu Dopingle Mücadele Yönergesi'nin 9.10. maddesine göre laboratuar analiz sonuç raporlarını inceleyerek aykırı analitik bulgu olup, olmadığına karar vermek TBF Dopingle Mücadele Kurulu'nun görevidir. Sporcumuzun konuya ilişkin uzmanlığına başvurduğu özel uzman söz konusu raporlarla WADA dokümanı arasındaki uyumsuzluğu gördüğü halde Sayın Atasü görememiştir. Halen de bu yetersizliğini örtbas etmek çabasındadır.

Bugün itibari ile bu skandala imza atanlardan hiçbirinin hala daha istifa etmemesini anlayabilmek mümkün değildir.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?tarih=14.05.2011&Newsid=145254&Categoryid=7

Ben Diana Taurasi'nin GS'de olmasına kirli iş demedim, basketbolda kirli işler oluyor dedim. Onu öyle algılayı soran sizsiniz. Bu sporcu bu olaylar sonucu GS'de olunca yapılmış onca şey temiz iş mi oluyor? ben GS'liler böyle yaptı mı dedim?

Ayrıca böyle kelimeler kullanmadan önce ''k...dan element uydurup sağa sola sallamayın....'' Adam olup düşünecek ve terbiyesizlik etmeyeceksin akıllı olacaksın karşında çocuk yok.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Diana Taurasi'nin FB den nasıl kopartıldığı süreci bir araştırın göreceksiniz.

Ben Diana Taurasi'nin GS'de olmasına kirli iş demedim, basketbolda kirli işler oluyor dedim. Onu öyle algılayı soran sizsiniz. Bu sporcu bu olaylar sonucu GS'de olunca yapılmış onca şey temiz iş mi oluyor? ben GS'liler böyle yaptı mı dedim?

ilk mesajına benim sorum şu ,

yani dopindir şudur budur bu süreçte GS nin ne alakası var ki adını araya koyuyorsun ???

ikinci mesajında,

araştır görürsün diyorsun,,

son mesajında,

ben öyle demedim diyorsun ,

ikinci msesajı başkası mı yazdı ??

doping olaylarını anlatmışın uzun uzun... benim onlar ile ilgili bir yorumu olmadı ki ?? olay olmuş bitmiş karar verilmiş.. yanlış yapanlar cezasını almış/alacak (süreci izlemediğim için bilmiyorum..)

şimdi bu bütün bu Doping muhabbetini ne diye anlatıp konu dağıtıyorsun ??

konunun özeti ,

Kirli işler demöişin , araya GS adını iliştirmişin bende ne alaka dedim...

olay budur farklı yerlere çekme....

alakasız yere GS adını iliştirmenden çocuk olmadığın anlamış ona göre yazmışdım, terbiyesizlik kötü kelime ile değil asıl iftira ile olur.. bununda unutma...

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
İlk sorun buydu ''GS de olmasının ne alakası var senin bu "kirli işler" ile ?
Öncelikle belirteyim sorun tam olarak anlaşılamıyor, devrik cümle.

cevabım araştır görürsün, neyi araştır dedim, Taurisinin FB'den koparılma süreci ve basketboldaki kirli işleri.
En azından bunu göreceğini düşündüm.
GS de olmasının ne alakası var diye sordun FB den nasıl ayrılıp GS ye getirildğini anlattım.
Henüz süreçi tam olarak belli olmayan, olayın sorumluları büyük bir pişkinlikle makamlarında otururken bu oyuncunun GS'de ne işi var, bu olay etik değil demek istedim.

Taurisi'nin gidişi yüzünden olanlar.
1-FB bu dobing olayı yüzünden Taurasi olmadan oynadığı maçta GS'ye yenildi
2-Liderliği kaybetti
3-Olası play-off finalinde saha avantajını kaybetti.

En değerli oyuncumuz, dünya starı, FB den nasıl yapıldığı belli olmayan testlerle koparıldı.
ve şimdi o kişi GS'de kısmını belirtmemdeki amaç bunun GS nin işi olduğu değil, Etik olmadığını göstermek içindi.

Son mesajımda da aynını dedim, benden alıntı yapıyorsun orada ''basketbolda kirli işler olmaya başladı gibimi geliyor'' diyorum.

Şimdi hala tüm bu olay GS'nin suçudur, bu pisliklerden GS sorumludur, gibi anlıyorsan, ben ilk baştada sonrasında da böyle bir şey demedim.
Bunu böyle anladıysan yanlış anladın. Çok açık ve net yazdım.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tartışacak bir şey yok.Fenerbahçe'nin her yaptığı transferi,her gündeme getirdiği oyuncuyu ''ETİK'' olmamakla suçlandığını hatırlatıyor ancak ben o zihniyete girmeden bahsi geçen basketbolcunun galatasaraya hayırlı olmasını diliyorum.Ek olarak,Fenerbahçe geçmişe saplanıp kalmaz,en iyisini mi aldı ? Gider daha iyisini yaratır getirir.