Facebook Application da kullanıcı bilgilerini almak

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar sevgili dostlar ,

Bugün başınızı ağrıtmamın sebebi şu.
Şimdi facebook developers da bir application oluşturmaya çalışıyorum.
Aslında uygulamayı oluşturdum sayfalar falan açılıyor.
Ancak benim öğrenmek istediğim şu.Şimdi kullanıcı uygulamaya tıkladığında bir izin verme bölümü varya , orada işte bir takım bilgilere kullanıcı izin veriyor erişimine ama ben bunları göremiyorum.Yani işin özeti benim kullanıcıların isimlerini , emaillerini ve profil bağlantılarını alıp veritabanına kaydetmem gerekiyor.Veritabanına kaydetmeişini yapabilirim.Ben sadece facebookdan bu bilgileri almam için gereken kodlar nedir bunu öğrenmek istiyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Zaten SDN forumda da bir fconnect butonu var.Yani keyloger hocam biliyordur diye düşünüyorum bu problemi. :D

Neyse cevaplarınızı bekliyorum dostlar.
Hepinize iyi forumlar..:flowers:

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70

Evet baktım ona , tam olarak istediğimi yaptıramasam da dolaylı yoldan yaptım , oluşturdum uygulamayı, yalnız kullanıcı sayısı sürekli sıfır görünüyor , kayıtlu kullanıcılar var 10 tane kadar.Uygulama sayfasında işte şu kadar kişi kullanıyor diyor.Bir bakıyorsun beş olmuş , bir bakıyorsun 6 , bir bakıyorsun 3... hiçbirşey anlamadım.facebook aramalarında çıkması için aylık en az 10 kullanıcının mı olması gerekiyormuş neymiş , bilmiyorum.Ben pek bişey anlamadım bu işten açıkçası.Sizin bir bilginiz var mı hocam bu konuda ?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Uygulamayı kendin geliştirdiğin zaman e-posta gibi durumları görüntülüyebiliyorsun. Diğer ilişki durumu, cinsiyet, tam doğum tarihi, fotoğraflar sadece uygulamın içinde uygulama otomatik olarak işleyişine göre kullanıcıların duvarlarında bir takım şeyler yapabilir. Geliştiricinin kendisi bunları özel olarak görebildiğini sanmıyorum. Yapmak istediğin o uygulama ise facebookun sizler için uygulama oluşturun uygulamasıdır, herkes yararlanabilir ve standart işler, özel olarak hiçbir şey göremezsin.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Uygulamayı kendin geliştirdiğin zaman e-posta gibi durumları görüntülüyebiliyorsun. Diğer ilişki durumu, cinsiyet, tam doğum tarihi, fotoğraflar sadece uygulamın içinde uygulama otomatik olarak işleyişine göre kullanıcıların duvarlarında bir takım şeyler yapabilir. Geliştiricinin kendisi bunları özel olarak görebildiğini sanmıyorum. Yapmak istediğin o uygulama ise facebookun sizler için uygulama oluşturun uygulamasıdır, herkes yararlanabilir ve standart işler, özel olarak hiçbir şey göremezsin.

Ya öyle zaten , doğum tarihi email, cinsiyet , isim falan alabiliyorum.Birde neden uygulamanın kullanıcı sayısı güncellenmiyor , onu anlamıyorum hep sıfır.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Yeni olduğu zaman istatistikler senin istediğin gibi göstermez, Oradaki aktif kullanıcı ise uygulamayı yükleyen değil kaç kişi düzenli oynuyor gösterimidir. 5'i yüklediği zaman aktif kullanıcı olmaktadır hemen. Fakat daha sonra hiç uğramazsa istatistikten düşer.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Yeni olduğu zaman istatistikler senin istediğin gibi göstermez, Oradaki aktif kullanıcı ise uygulamayı yükleyen değil kaç kişi düzenli oynuyor gösterimidir. 5'i yüklediği zaman aktif kullanıcı olmaktadır hemen. Fakat daha sonra hiç uğramazsa istatistikten düşer.

Peki aylık kayıtlı kullanıcı dediği nedir hocam ?
bir de uygulamanın facebookun arama sayfalarında gözükmesi için ne yapmak gerekir ,çünkü şu anda aramalarda çıkmıyoor şu an.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Aylık kayıtlı kullanıcı devamlı senin bu uygulamanı kullanan kişi sayısıdır. Uygulamayı yükleyen kişi sayısı değil. Bu sistemi hiç bir 3. şahıs uygulamalarda facebook göstermemektedir sadece aktif bazda gösterimini sunar. Aramalarda çıkabilmesi için belirli kriterleri var aylık 10 - 15 aktif kişiye ulaştığında o isimle aramalarda en alttan çıkabilecektir. Tabii sende, bunu kullandığından en üstte yer alır.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Tamam hocam eyvallah sağolasın..