Veritabanı Türkçe Karakter sorunu

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar dostlar ,

Bu seferki problemim şu , facebook applicationdan çektiğim kullanıcıların isimlerini veri tabanına kaydettiğimde türkçe karakter sıkıntısı yaşıyorum.Abuk subuk karakterler çıkıyor.Bu sorun için ne yapabilirim ? Teşekkürler..:flowers:

Reaksiyon puanı
2,148
O abuk subuk karakterler her harf için farklıysa bi yerde değiştirme işlemi yap normale döndür, tabi nerde yaparsın bilmem :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
O abuk subuk karakterler her harf için farklıysa bi yerde değiştirme işlemi yap normale döndür, tabi nerde yaparsın bilmem :D

Bende sevindiydim gelen maili görünce ya cevap geldi sonunda diye :D

ya ortağım aslında o dediğini yapabilirim ama , tek tek türkçe karakterler için bulup yazmam lazım uğraşmak istemiyorum.Baştan varsa şöle bi çözüm dediydimdi.. :D

Reaksiyon puanı
2,148
Çok uzun bişey olmasa gerek, 1 saniye sürmez uygun algoritmayı yazarsan bilgisayarın onu yapması :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
yazdın mı :) yazmadıysan bir iki bi şey önerebilirim :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
yazdın mı :) yazmadıysan bir iki bi şey önerebilirim :D

gerek kalmadı hocam ya facebook da gözüktüğünde düzeliyor karakterler , nasıl oluyor bilmiyorum ama öyle yani :D

Genede alabilirim fikri ama ilerde lazım olur belki :D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
veritabanını ve işlemi gerçekleştirdiğin php, js vs. dosya(lar)sının kodlama formatını utf-8 olarak ayarlayabilirsin (notepad++ ile açıp, üstteki kodlama menüsünden utf-8 (bomsuz) olarak dönüştür seçeneğine tıkla, kaydet). Ayrıca ajax gibi teknolojiler kullanıyorsan onların da utf-8 kullanması için bir iki komut vardı :)