Ubuntu 11.04 amatör incelemem

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar şimdilik Ubuntuya olan inancım tükenmiş olduğundan , Linux Mint denemek istiyorum. Ama bir sorum olacak. Ubuntudaki gibi diğer linux dağıtımlarındada Wubi varmıdır acaba ? Yani windows altına bağımsız kurulabiliyormu ?(Bağımsızdan kastım virtualbox ..vs tarzı win içinde çalışmayıp , açılışta boot edebilmesi)

Mint için Mint4Win var ama şunu okumanı öneririm
The Windows installer "Mint4Win", which is based on Wubi, is included on the Live CD and allows Linux Mint to be installed from within Microsoft Windows. The operating system can then be removed as any other Windows software using the Windows Control Panel. This method requires no partitioning of a Windows user's hard drive. It is only useful for Windows users; it is not meant for permanent installations as it incurs a slight performance loss.
Kaynak

---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:09 ----------

unitynin en kötü yanı bence ana menunun olmaması :D Bana sanki hep bi koşuşturmanın içindeyim gibi geliyor :mrgreen: herşeyi sol menuye alamam ki :D zaten çok geç açılıyor. Birşeyi tam ekran yapınca diğerine geçmem ayrı bi işkence ya alt+tab yapacan yada bekleyecenki sol menu gelsin de ondan seçeyim :D Keşke üst panele bişeyler eklenebilseydi o zaman herşey daha kolay olurdu :)

eklemek istediğim birşey var soldaki panel yani launcher daki açık programlara tıklayınca simge durumuna küçültmemesi büyük eksiklik, tamam adı üstünde launcher ama bu özellikte olmazsa olmaz birşey sonuçta :)

hanedantr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2011 tam bir hayal kırıklık yılı oldu benim için. Önce Pardus 2011 bekledim beklediğim gibi çıkmadı açıkcası sonra ubuntuyu bekledim oda unity ve pyhton dan kaynaklanan tr sorunları yüzünden tam bir hayal kırıklığıydı. minti denemedim açıkcası acaba tr dil desteği varmı

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2011 tam bir hayal kırıklık yılı oldu benim için. Önce Pardus 2011 bekledim beklediğim gibi çıkmadı açıkcası sonra ubuntuyu bekledim oda unity ve pyhton dan kaynaklanan tr sorunları yüzünden tam bir hayal kırıklığıydı. minti denemedim açıkcası acaba tr dil desteği varmı

mint güzel tr

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
mint normal kurulurken zaten secenekler arasında windowsla beraber diye secenek mevcut.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Cevap için teşekkürler arkadaşlar ancak Mint'în anasayfasında 5 tane secenek var hangisini indireyim ?

9627b040.png

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bir şeyler yazan arkadaşlar indirdim beğenmedim yazmış. Ama neyi beğenmedin neresini beğenmedin? Ne yapmaya çalıştın olmadı. Eğer yazdıklarınızı bir kere daha okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

hanedantr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kendi adıma yazayım pardusu begenmedim nedeni kurulum asamasaında yaptıgı koklu degisiklik en azından bolum secme sonra kurulum sonrası kde den kaynaklanan sorunlar ilk kullananlardan biri olmak icin bence acele etti cunku ubuntuyuda yazmıstım onceki mesajımda zaten

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ubuntu'nun bu sürümü gerçekten kötü olmuş...

Duraksamalar yaşadım,film izlerken 'ğ,ş,i,ı,ü' gibi harflerin farklı karakterlerle gösterildiğini gördüm...
Benim bilgisayarda 1 gün kaldı :D sonra tekrar Mint kurdum ben de.

Ayrıca Mint'in 11. sürümü Mayıs ortalarında çıkıyormuş.
Mint'te ne kullanılacağını bilen var mı?GNOME?Unity?

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
söylentilere bakılırsa gnome 3 kulanaçagı tahmin ediliyor şu kesinki unity kullanmayaçaklarmış

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mint artık Ubuntu'dan kopuyor zaten Debian'a geçişte bundan dolayı artık Ubuntu'nun gölgesinde kalmak değil rakibi olmak istiyorlar :) Hatta söylentilere göre Debian'dan da bir süre faydalantıktan sonra tamamen bağımsız olacakmış ancak bu çok zor yoğun bir bilgi birikimi lazım projeden önemli düzeyde işler yapan kimse ayrılmamalı bu süre zarfında falan filan :)

11.04'ü denedikten sonra şunu daha rahat söylüyorum artık, LMDE'ye devam ;)

Mint kullanmak isteyenler LMDE kullanırsa Mint'e katkısı daha büyük olur :) Çünkü Mint için geleceğim platformu LMDE

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet Aynen Mint gayet güzel çok hoşuma gidiyor