Ubuntu 11.04 amatör incelemem

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Önceki amatör Pardus incelemem.
http://forum.shiftdelete.net/pardus/193347-pardus-2011-deneyimlerim.html

Bu link de Linux Windows Mac farkı(İngilizce olarak)
http://theoatmeal.com/blog/fix_computer

Ubuntu hakkında ise denilecek bir şey var.
Olmamış bu.
Hayır çok linux bilen birisi değilim tabiki ama
Böyle rezillik de görmedim:cursing:
Aslında çok şey yazacağım da öncelikle sakinleşmem lazım:hammer:

Bu da ekran görüntüm
screenshot20nj.png

İsteyenler Ubuntu hakkında görüşlerini sorunlarını ve neden ""bu sefer güldürmedi""ğini yazabilirler.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Resim için :
Ubuntu'ya GNOME 3 yüklenince sorunlar olabildiğini okumuşdum bir yerde. Daha resmi olarakda sunulmamış. Hata olması gayet doğal değil mi?

Ubuntu 11.04 için :
Unity 'ye geçerek hata yaptı Ubuntu.

Son olarak incelemen için :
İnceleme nerede değilde inceleme anlayışlarımız farklı diyeyim.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kardeş neyini inceleyim.
Resmi gördün.
Hiçbirşey açılmıyor :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
İyide bu görüntünün Ubuntu'yla alakası yok :D Sen ubuntu kurduğuna emin misin? :D

Şaka bir yana grafik kartında mı sorun var? Birde o üst bar unity'den çok gnome3'ünkine benziyor?

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Unity açılmadı ekran kartı sürücüsü istedi.
Ek sürücü bölümüne geldim o da açılmadı
Sonra Ubuntu forumunda gördüm öyle bir hata mevcutmuş zaten.(ikisinin de açılmaması)
Neyse dedim klasik gnome'a geçeyim. Restart attım yarı unity yarı gnome birşey geldi
Sonra okuduğuma göre gnome'a tam geçmesi için 3'den fazla restart atmak gerekiyormuş.
Ben 6 kere attım her birinde farklı birşey çıktı
En sonuncusunda böyle oldu :D
Yanlış birşey yapmadım komut satırını kullanmadım sistemin orjinal halini bozmamak için

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Unity açılmadı ekran kartı sürücüsü istedi.
Ek sürücü bölümüne geldim o da açılmadı
Sonra Ubuntu forumunda gördüm öyle bir hata mevcutmuş zaten.(ikisinin de açılmaması)
Neyse dedim klasik gnome'a geçeyim. Restart attım yarı unity yarı gnome birşey geldi
Sonra okuduğuma göre gnome'a tam geçmesi için 3'den fazla restart atmak gerekiyormuş.
Ben 6 kere attım her birinde farklı birşey çıktı
En sonuncusunda böyle oldu :D
Yanlış birşey yapmadım komut satırını kullanmadım sistemin orjinal halini bozmamak için

ekran kartı nvidia mı?

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

Eğer nvidia ise synaptic ten nvidia current i kur restart yap...
açılır...

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

yarışçı kayıp...

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntuyu netbookta denedim.Çok kötü.Sıfır görsellik.Tam Türkçe değil.Hiç bir albenisi yok.Netbook için en iyi linux Joli-os 1.2 bence.Pardus 2011 en görsel linux.Onda da masaüstü dizinini bir değiştirirsen.Bir daha düzelmiyor.Ekranın yarısı beyaz bir hal alıyor.Linux kullanmak ayrıcalık.Zeki adam işi.Çok çok acemiyim daha.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Unity de ekran kartı uyarısı vermiyor.
gnome da panelden fırlayan balonlarla veriyordu.
masaüstü efektleri butonu kaldırılmış masaüstü özellikleri sayfasından bu eksiklik bence ama..
ekran kartını genelde tümleşik olanlarda otomatik tanıyor. Fakat tümleşik olmayanlarda sonradan yüklemek gerekir... ondan sonra unity çalışıyor..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Live olarak denedim 11.04'ü Unity masaüstü ile tabiki :) Görsel olarak GNOME'dan iyi olduğu kesin ama bir eksikliği var çözemedim :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntuyu netbookta denedim.Çok kötü.Sıfır görsellik.Tam Türkçe değil.Hiç bir albenisi yok.Netbook için en iyi linux Joli-os 1.2 bence.Pardus 2011 en görsel linux.Onda da masaüstü dizinini bir değiştirirsen.Bir daha düzelmiyor.Ekranın yarısı beyaz bir hal alıyor.Linux kullanmak ayrıcalık.Zeki adam işi.Çok çok acemiyim daha.

ubuntuyu yüklerken internete bağlı olursan yüklerken dil paketlerini tamamen yüklüyor. Galiba internete bağlı değildin o yüzden dil yarım kalmış.
internete bağlandıktan sonra sistem ayarlarından dil desteği kısmında tekrar yükleyebilirsin.
joli os denedim ama ubuntu 11.04 daha hızlı geldi. ubuntu 10.10 da yavaşlık ve problem yaşadım. Ama yeni sürümde problem görmedim.
(lg x140 2 gb ram)

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

Netbook ta en iyi linux linuxMint 10 şimdilik,
2. sırada ubuntu 11.04,
3 sırada pardus 2011 benim tecrübelerim bu....

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ubuntuyu yüklerken internete bağlı olursan yüklerken dil paketlerini tamamen yüklüyor. Galiba internete bağlı değildin o yüzden dil yarım kalmış.
internete bağlandıktan sonra sistem ayarlarından dil desteği kısmında tekrar yükleyebilirsin.
joli os denedim ama ubuntu 11.04 daha hızlı geldi. ubuntu 10.10 da yavaşlık ve problem yaşadım. Ama yeni sürümde problem görmedim.
(lg x140 2 gb ram)

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

Netbook ta en iyi linux linuxMint 10 şimdilik,
2. sırada ubuntu 11.04,
3 sırada pardus 2011 benim tecrübelerim bu....
İnternete bağlıydım.Sistem ayarlarından dil desteği bir türlü çalışmadı.Linux minti bende beğendim.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnternete bağlıydım.Sistem ayarlarından dil desteği bir türlü çalışmadı.Linux minti bende beğendim.

O zaman dil paketleri aktarırken siteden problem yaşanmış olabilir.(veya yüklerken atla butonu farkında olmadan basmış olabilirsin)
Bir ara bende de dil butonu çalışmadı.
synapticten gnome tr yazdım çıkan paketi yükledim. Haliyle diğer bağımlı paketlerde yüklendi öyle çalıştırdım.
dil butonu için hata kaydı açmak lazım.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Yok arkadaşlar ya bu yeni Ubuntu berbat... 10.10 zevkliydi en azından benim gibi yeni Linux kullanıcıları için kullanılabilirlik açısından sorunsuzdur. Bu yenisini kurmamla kaldrmam 10dk aldı en fazla. Ben geleceğin sistemi diye bakıyordum Ubuntuya ama oda batışlarda :) Fedora çıkcakmış onuda dnycem bakalım o nasılmış :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Linux Mint Debian Edition'ı deneyin ;)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yok arkadaşlar ya bu yeni Ubuntu berbat... 10.10 zevkliydi en azından benim gibi yeni Linux kullanıcıları için kullanılabilirlik açısından sorunsuzdur. Bu yenisini kurmamla kaldrmam 10dk aldı en fazla. Ben geleceğin sistemi diye bakıyordum Ubuntuya ama oda batışlarda :) Fedora çıkcakmış onuda dnycem bakalım o nasılmış :)

Ubuntu bu sürümüyle geleceğin sistemi olmak için en büyük adımı atmış. :) Gümbür gümbür geliyor... Bu kısa süreçte tabi ki de eksikleri olacak belki, 2 sürüm daha kullanıcı kaybedecek ama sonra yeniden toparlar diye düşünüyorum. :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu bu sürümüyle geleceğin sistemi olmak için en büyük adımı atmış. :) Gümbür gümbür geliyor... Bu kısa süreçte tabi ki de eksikleri olacak belki, 2 sürüm daha kullanıcı kaybedecek ama sonra yeniden toparlar diye düşünüyorum. :)

Ben de daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Sadece korkum, cannonical ın ubuntuyu ücretli yapması.

---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

unity göze hoş gelmesine rağmen hoşuma gitmeyen bir tarafı;
çok sayfa açıksa panelde açık olan sayfaların listesi görülmemesi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Sen kullanmana bak sadece böyle şeylerden korkma :) O ücretli olursa Mint alır yerini, Mint ücretli olursa başkası çıkar merak etme :)
Açık kaynak sonuçta biri kaynağı alıp derleyip ücretsiz dağıtır elbet :)

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ubuntu 11.04 sürümünde daha programların tam olgunlaşmadığı kesin. Tabi kullanabilene iyi bir sistem olmuş.

Unity masaüstü ekran kartı çok düşük olanlarda yada ekran kartı driverını yükleyemenlerde sıkıntı yaratır yada hiç açılmaz. Bu ubuntunun sorunu değil. Kaldıki Unity kadar hızlı gelişen bir program görmedim. Canonical gerekli eklemeleri yapmaya devam edecek gibi geliyor. Kaldıki unity çıktıktan hemen sonra lens (Bknz. Gwibber lens) adında uygulamalar unity ile entegre çalışmaya başladı bile. Gnome desteğide devam ediyor. Ama Gnome çok geç gelişen ve kararlı bir masaüstü. Bu yüzden Unity ortaya çıktı. Bir çok şikayet var ama şikayetler yersiz. Ubuntu bu gelişimi tamamladıktan sonra diğer hamlelerini yapacak (Bknz. wayland). Linux kerneli hızlı, dosya sistemi hızlı, unitynin tamamı daha bitmeden hızlı (donanım gereksinimleri driver desteğini tam verebilirseniz). Bu kadar hızlı yazılımların içinde x.org (kendisi beni kanser eder) ile neden devam etsin Canonical kullanıcılarını yine kaybetmeyi göze alarak waylanda geçecek.

Bu arada language support, synaptic depoları, ubuntuone gibi programların açılmaması sistemin türkçe olmasından kaynaklanıyor ingilizce olarak kurduğunuzda her şeyin çalıştığını görürsünüz. Bu Canonicalın problemi değil Python'un sorunu. Ne zaman bu sorun gider o zaman son kullanıcılar rahatlar.

---------- Post added at 02:07 ---------- Previous post was at 02:04 ----------

---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

unity göze hoş gelmesine rağmen hoşuma gitmeyen bir tarafı;
çok sayfa açıksa panelde açık olan sayfaların listesi görülmemesi.

Super+w işini görür.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
win7 dısında işletimsistemi kurmadım ubunt veya pardesu linux bunlar bana driver sorunu cıkararırmı ?
veya da en iyisi hiç bulaşmamak mı :S
Ouyunları nasıl oynatıyor ...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
11.04 Şu anda kurmanızı önermiyorum,bu sefer beğenmedim incelemelerime göre;-

-Paket yöneticisinde sorunlar var
-Unity görsel olarak baktıgımızda çok iyi fakat kararlı olmadıgından pek cok problemle karşılaşabilirsiniz.Tavsiyem gnome 3 kendiniz kurun
-Dil desteği şu anda sağlanamıyor bug var
-Ve birçok bug raporu yollanmasına rağmen buglar giderilmemiş beta2 ile aynı değişen birşey yok

Son olarak 11.10 Sürümünü bekleyin bütün hatalar düzeltilecektir sadece sabredin biraz özellikle linuxu çok iyi bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum..

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tamam saol yıl sonu tamamlarlar heralde bu versiyonunu.....

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

-Unity görsel olarak baktıgımızda çok iyi fakat kararlı olmadıgından pek cok problemle karşılaşabilirsiniz.Tavsiyem gnome 3 kendiniz kurun
-Ve birçok bug raporu yollanmasına rağmen buglar giderilmemiş beta2 ile aynı değişen birşey yok

Son olarak 11.10 Sürümünü bekleyin bütün hatalar düzeltilecektir sadece sabredin biraz özellikle linuxu çok iyi bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum..

İyi de GNOME3 deneyenler hep sorun çıktığını söylüyor Unity'den daha fenaymış...

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Bazı şeyler eksik olsada denemelerinde yarar var. Ben iik çok eksikleri olan Lapis linuxla başladım. Sonra Pardus la tanıştım. sonra diğerleri...
Ubuntu 11.04 ü eksiklerine rağmen kullanıyorum.
linux Mint 10 gerçekten kusursuz. Hazırlayan ekibe hayranım. Gerçi hazır bir sisteme rotuş atmak ve daha kullanışlı hale getirmek sıfırdan daha kolay.
Bundan sonra merak ettiğim, linux mint geliştirenler tamamen Debiana geri mi döner yoksa her ikisiyle de (Ubuntu ve Debianla) mı devam edecekler? Bakalım Linux Mint 11 de unity kullanacaklar mı?

Ubuntu nun çok sık sürüm çıkarmasının stabiliteyi olumsuz etkilediğinden dolayı Debiana dönmeye karar verdiklerini biliyorum.

Ubuntunun ücretli olmasından endişe ettiğimi söylemiştim. Ubuntuya gönül bağım olduğu içindi. Yoksa ücretsiz açık kaynaklı çok sürüm var.
Sponsorluklar zamanla sahiplenmeye isim hakkını almaya tekele doğru gidiyor. Bu kanaate ubuntu depolarında bazı programların ücretli, bazılarına desteği belli süreler için yazması.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
update yaparak 11.04 e geçtim bir çok kişi sorun yaşamış ama bende hiçbir sorun çıkmadı
hatta unity harika bir arayüz diyebilirim ekranı daha verimli kullanıyor.
kendi adıma herhangi bir eksiklik görmedim keyifle kullanıyorum
ilk sürümlerde sorunlar yaşanması normal
bence unity ubuntunun gelişmesinde ve yaygınlaşmasında çok büyük rol oynayacak
unity'ye geçmek ubuntunun bu güne yaptığı en en iyi hamle

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Arkadaşlar şimdilik Ubuntuya olan inancım tükenmiş olduğundan , Linux Mint denemek istiyorum. Ama bir sorum olacak. Ubuntudaki gibi diğer linux dağıtımlarındada Wubi varmıdır acaba ? Yani windows altına bağımsız kurulabiliyormu ?(Bağımsızdan kastım virtualbox ..vs tarzı win içinde çalışmayıp , açılışta boot edebilmesi)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
mint windowsla beraber ikinci isletim sistemi olarak kurulabiliyor. yani dedigin olay mevcut.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
unitynin en kötü yanı bence ana menunun olmaması :D Bana sanki hep bi koşuşturmanın içindeyim gibi geliyor :mrgreen: herşeyi sol menuye alamam ki :D zaten çok geç açılıyor. Birşeyi tam ekran yapınca diğerine geçmem ayrı bi işkence ya alt+tab yapacan yada bekleyecenki sol menu gelsin de ondan seçeyim :D Keşke üst panele bişeyler eklenebilseydi o zaman herşey daha kolay olurdu :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
unitynin en kötü yanı bence ana menunun olmaması :D Bana sanki hep bi koşuşturmanın içindeyim gibi geliyor :mrgreen: herşeyi sol menuye alamam ki :D zaten çok geç açılıyor. Birşeyi tam ekran yapınca diğerine geçmem ayrı bi işkence ya alt+tab yapacan yada bekleyecenki sol menu gelsin de ondan seçeyim :D Keşke üst panele bişeyler eklenebilseydi o zaman herşey daha kolay olurdu :)

sol menüyü beklemene gerek yok fareyi sol üst tarafa dayarsan direk çıkıyor

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Son4 yıldır Ubuntu kullanıyordum, çok da memnundum.
11.04 çıkar çıkmaz büyük bir heyacanla indirip kurdum.
Hayalkırıklığına uğradım. Hiç memnun kalmadım.

Sonra Pardus 2011'i kurdum. Çok memnun kaldım:)
Daha öncede Pardus deneyimim olmuştu, ama bu sefer Pardus kendisini aşmış:)