Ekran Kartı Donanım Yardımı?

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar benim 3 gün önce anakartım yandı. İşlemci masrafı çıkmaması sebebi ile aynı tür bir anakart almayı düşünüyorum. ancak bu ddr2 ve express x16 olucak. eskisi ddr ve agpydi.
yeni almayı düşündüğüm anakart hemen hemen bu özelliklerde.
http://www.teknobiyotik.com/donanim...tel-945-soket-478-ddr2-mikro-atx-anakart.html

fakat kafama takılan bir nokta var. PCI-E x16 v1.0 volt meselesi nasıl oluyor bilmiyorum. internetten bir ekran kartı baktım onda PCI-E x16 v2.0. bu ekran kartı o anakarta uygunmudur. problem çıkarabilirmi? dikkat etmeniz gereken kalın harflerle çizdiğimdir.Acilen bilgilendirirseniz sevinirim. Çarşamba günü almayı düşünüyorum.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
PCI-e 2.0 kartlar PCI-e 1.x destekleyen anakartlara uygun bir biçimde tasarlanıyor diye biliyorum.
Yalnız 1.0 sürümünde olur mu bilmiyorum. 1.1 ile uyumlu yazıyor çoğu yerde.

Edit :
PCI-e 2.1 card in PCI-e 1.0 slot = problems

PCI-e 2.0 card in PCI-e 1.0 slot = OK

şöyle bir yorum buldum. düşündüğüm gibi pci-e 2.0 ekran kartları 1.0 anakartlarına uyuyor.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Arkadaş anakart ile birlikte yeni ekran kartı da alacak herhalde. Sadece işlemci masrafından kurtulmak istemiş.
PCI-E x16 v1.0 volt meselesi nasıl oluyor bilmiyorum. internetten bir ekran kartı baktım onda PCI-E x16 v2.0. bu ekran kartı o anakarta uygunmudur.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaş anakart ile birlikte yeni ekran kartı da alacak herhalde. Sadece işlemci masrafından kurtulmak istemiş.
evet ben tam anlamamışım. :)

almak istediğin anakart soket 478. işlemcinin bu yapıda olduğuna emin misin? öyleyse senin sistemin de benimki gibi baya eski demektir. ben P4 3.0 ghz sisteme sahibim. geçen ay gigabyte 661FX anakartım yandı. ben de araştırdım netten. sadece biostar ve energy marka anakart bulabildim. golddan energy anakartı aldım. ama şimdi pişmanım. boşuna para verdim. sistem eskisinden daha kötü. herşey kasıyor. görünürde bir sorun yok, tüm sürücüler kurulu ama nedense sistem kağnı gibi.

sana da tavsiyem bu işlere hiç girme. ölmüşü diriltmeye çalışma. ucuz yollu da olsa yeni bir sistem kur. 500 TL ye bile yeni kasa kurabilirsin ve elindekinden daha verimli olur. ana bileşenleri yenile sadece. işlemci, anakart, ram. bunlara para harca. kalanını elindekilerle tamamla. :)

yine de tercih senin. :)

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
evet ben tam anlamamışım. :)

almak istediğin anakart soket 478. işlemcinin bu yapıda olduğuna emin misin? öyleyse senin sistemin de benimki gibi baya eski demektir. ben P4 3.0 ghz sisteme sahibim. geçen ay gigabyte 661FX anakartım yandı. ben de araştırdım netten. sadece biostar ve energy marka anakart bulabildim. golddan energy anakartı aldım. ama şimdi pişmanım. boşuna para verdim. sistem eskisinden daha kötü. herşey kasıyor. görünürde bir sorun yok, tüm sürücüler kurulu ama nedense sistem kağnı gibi.

sana da tavsiyem bu işlere hiç girme. ölmüşü diriltmeye çalışma. ucuz yollu da olsa yeni bir sistem kur. 500 TL ye bile yeni kasa kurabilirsin ve elindekinden daha verimli olur. ana bileşenleri yenile sadece. işlemci, anakart, ram. bunlara para harca. kalanını elindekilerle tamamla. :)

yine de tercih senin. :)

benimkide p4 3.0 ama ben memnundum aslında eski sistemden. üstelik ddr'ydi. yenisi böyle olucak ddr2 2gb 1gb gt9500 ekran kartı. bence yeter gibi. ztn üni. yaklaşıyor. çok fazla gereksinimim olmayacak. sadece kafama taklan voltajdı oda sanırım sorun olmuyormuş.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
benimkide p4 3.0 ama ben memnundum aslında eski sistemden. üstelik ddr'ydi. yenisi böyle olucak ddr2 2gb 1gb gt9500 ekran kartı. bence yeter gibi. ztn üni. yaklaşıyor. çok fazla gereksinimim olmayacak. sadece kafama taklan voltajdı oda sanırım sorun olmuyormuş.
ben de eski sistemden çok şikayetçi değildim ama anakart değiştikten sonra daha beter oldu. ankartı takıp kullandıktan sonra iade etme şansım da yok. en fazla servise yollarlar. ordan da bişe çıkmaz. zaten görünürde de bir sorun yok. aynısını başkası da yaşasın istemem. ama tabi senin tercihin. :)

dediğin gibi pci express konusu sorun değil. sadece hızı değişir. ekran kartı her türlü çalışır. :)

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ddr 400 - 256agp yetti bana bence sorun olmaz =)) kısmetine belki bilinmeyen bi arıza vardı.neyse yardımnz için tşkr ederim. :)