Artık Bende UBUNTU Kullanıcısıyım...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JJaWaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ubuntru kurdum ekran kartı düzgün çalışmyor. ati hd 3450
sitesinden yükledim sürücüyü. efektlerde falan hızlı değil -kasıyor.
sistem sekmesi altında yönetim var onun da içinde ek sürücüler var keşke oradan kursaydın daha uygun bir versiyonu olurdu eminim, her zaman son çıkanı kullanmak uygun değil sistem konfigürasyonuna göre değişiyor son sürümler uyumsuzluk yaratabiliyor maalesef :) benim ekran kartım hd3650 ek sürücülerden kurdum hiçbir sorunum yok MaşAllah :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
windows 7 de iyi bir dağıtımdır, birde sp1 çıkmış çok met ediyorlar :D

Coreyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese merhabalar,

Ubuntu konusunu görünce direk atlıyayım dedim ki son 2 haftadır hemen hemen bütün linux sistemlerini denemişimdir. :) Şuan'da pardus 2011'de karar kıldım :) Neden? Creative 5.1 ses kartı kullanıyorum kubuntu ve ubuntuda ses alamadım ama linux kullanmak istiyordum sağ olsun padus 2011 yardımıma yetişti. Çok ufak tefek sıkıntılarımın dışında hiçbir soruna rastlamadım. Okuduğum yorumlarda bazı arkadaşlar ubuntuyla yıldızının barışmadığını söylüyor. Bende onlardanım :) Ubuntunun compiz efektlerini çok sevmiştim halbuki :) Alevler fln. Ama bir türlü o süreti ve stabiliteyi yakalayamadım. İlerleyen günlerde yine deneyeceğim. Windows'u savunan arkadaşlar burda kıyaslama söz konusu değil , tartışma ortamı yaratılmamalı.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
compiz-config-manager yazılımını da kurman gerekir oradan tüm ayarları yapabilirsin :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
linux maceraları hep aynı seyirde.

linux kur
compiz kur
ayarlara giriş
ayarları boz
düzeltmeye çalışırken iyice boz
windows'a geri dön.

linux kullanmaya karar verenlere kişisel tavsiyem işin kod kısmına da özen göstersinler. çünkü linux'ın arayüzü ile çekirdeği windowsdaki kadar entegre değil. bir hata ile komut satırına düşebilirsiniz. bu durumda ne yapıcağınızı bilmek linux serüveninizi uzatır.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
linux maceraları hep aynı seyirde.

linux kur hemen sil vede bill amcaya windows için teşekkür et...

linux kullanmaya karar verenlere kişisel tavsiyem işin kod kısmına da özen göstersinler. çünkü linux'ın arayüzü ile çekirdeği windowsdaki kadar entegre değil. bir hata ile komut satırına düşebilirsiniz. bu durumda ne yapıcağınızı bilmek linux serüveninizi uzatır.

PHP:
Yani linux kullanmak için kod (konsolda ki komutlar) bilmek mi gerek?Hani koda gerek yok diyorlardı?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
PHP:
Yani linux kullanmak için kod (konsolda ki komutlar) bilmek mi gerek?Hani koda gerek yok diyorlardı?

nasıl kullandığına bağlı. rutinin dışına çıkmazsan sorun çıkmaz.

zaten problem sorun çıktığında yaşanıyor. windows'da sorunları yine grafik arayüzden çözebiliyorken linux'da iş sıkça kod kısmına kalıyor.

dolayısıyla fazla kurcalamazsan bozmazsan koda gerek kalmaz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
demek ki neymiş daha yemesi gereken çok ekmek varmış en basiti bir kullanıcı çekirdek güncellemesi yapıyorsa birdaha X ekranını göremeyebilir hele hele ATI ekran kartı kullanıyorsa düzeltmek içinde mecburen konsolda çalışması gerekiyor buda şunu gösteriyor hala son kullanıcı için yeterli değil.

ne demek yani güncellemeden sonra ekranın açılmaması komedi bir durum şaka gibi

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
demek ki neymiş daha yemesi gereken çok ekmek varmış en basiti bir kullanıcı çekirdek güncellemesi yapıyorsa birdaha X ekranını göremeyebilir hele hele ATI ekran kartı kullanıyorsa düzeltmek içinde mecburen konsolda çalışması gerekiyor buda şunu gösteriyor hala son kullanıcı için yeterli değil.

Linux zaten hiçbir zaman son kullanıcı için ideal bir sistem olmadı ki böyle birşeyi iddia eden mi var ?
Ki zaten linuxun yaygın olmamasının en büyük sebebi bu bence. Bende denemek istiyorum ama zamanım yok malesef.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255

ati de biraz sıkıntı var ancak bu her zaman olmuyor tabi

Reaksiyon puanı
2,148

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Neymiş? Önce iç güzellik geliyormuş :)
Küp döndürmek gereksiz bir fanteziden başka birşey değildir, adamların canı sıkılmış uğraşmışlar böyle birşey yapmışlar :)
Bende Ubuntu kullandım, kolay olduğu için, kullanıcı dostu olduğu için :)
Ama küp müp kasmadım, bir kez meraktan denedin baktım ne işe yaradı bu dedim iptal ettim :)
Kapak yapma olayına gelince, bu tür yorumlar fanatizme kaçıyor, Windowsunda kendine göre artısı var Linuxunda hangisi işine geliyorsa onu kullanırsın :)
Bana her ikisi de lazım o yüzden kullanıyorum... :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Neymiş? Önce iç güzellik geliyormuş :)
Küp döndürmek gereksiz bir fanteziden başka birşey değildir, adamların canı sıkılmış uğraşmışlar böyle birşey yapmışlar :)
Bende Ubuntu kullandım, kolay olduğu için, kullanıcı dostu olduğu için :)
Ama küp müp kasmadım, bir kez meraktan denedin baktım ne işe yaradı bu dedim iptal ettim :)
Kapak yapma olayına gelince, bu tür yorumlar fanatizme kaçıyor, Windowsunda kendine göre artısı var Linuxunda hangisi işine geliyorsa onu kullanırsın :)
Bana her ikisi de lazım o yüzden kullanıyorum... :)

Şuan banada her ikisi lazım olduğundan kullanmak zorundayım windowsuda aslında küp çevirmek banada güzel geliyor ama insanında ilgisini çekiyor...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şuan banada her ikisi lazım olduğundan kullanmak zorundayım windowsuda aslında küp çevirmek banada güzel geliyor ama insanında ilgisini çekiyor...

O küp olayı ayrı birşey aslında ya üstünde tartışmaya gerek yok, kimi sever kimi sevmez sonuçta zevkler farklı :) Anlatmak istediğim asıl mesele işin fanatizme varan boyutlarda savunulmasıydı :) Kimse olaya objektif yaklaşmıyor, kendisi ne taraftaysa sonuna kadar orayı savunuyor :) Hemde bunu "en iyi savunma şekli saldırıdır" mantığında yapıyor... İtirazım bunadır işte... :)