Fenerbahçe'nin Mızrak'lı maçları

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçında İlk golde Açık ofsaytı göremeyen Nihat Mızrak�ın ikinci golde de temas olmayan pozisyonda orta hakem uyararak penaltı vermesini sağladığı iddia ediliyor.

Nihat Mızrak uzun yıllardır yardımcı hakemlik yapıyor, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nin BESYO bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor

Mızrak, 25 Ocak 2004 de oynanan, Cem Papila�nın yönettiği ve beş Beşiktaşlının oyundan atıldığı Beşiktaş-Samsunspor maçının da yardımcı hakemi. Bilindiği gibi o sezonu Fenerbahçe şampiyon bitirmişti.

19 Aralık 2008� de oynanan Konyaspor � Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli Önder�in elle attığı golde orta hakem Kuddusi Müftüoğlu golü iptal etmiş ancak yan hakem Nihat Mızrak orta sahaya koşarak ve Müftüoğlu�nu uyarıp golü verdirmişti.

Mızrak bu sezon ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği maçta da görev yaptı.

Nihat Mızrak TFF dergisinde 5 kırmızı kart çıkan Beşiktaş � Samsunspor maçını şöyle değerlendiriyor.

Hakemlik kariyeriniz boyunca unutamadığınız maçlar var mı?

Hem de birkaç tane. Birisi 2003-2004 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Samsunspor maçı. O karşılaşmada Beşiktaş'tan 5 oyuncu kırmızı kart görmüş ve maç yarıda kalmıştı. Maça Cem Papila ile birlikte çıkmıştık. Benim için asla unutulmayacak, mükemmel bir maçtı.

Zago'ya gösterilen ilk kırmızı kart benim katkımla olmuştu. Cem Hoca, Zago'ya ilk sarı kartı gösterdikten bir süre sonra, aynı oyuncu 3-5 metre yanımda bir mesafede rakibe faul yaptı. Faulden hemen sonra hocayla göz göze geldik ama kendisinde kart gösterme yönünde bir hareketlenme yoktu. Hocanın faulü açıdan dolayı tam olarak göremediğini düşündüm ve pozisyon çok yakınımda gerçekleştiği için Zago'nun ikinci sarı kartla cezalandırılması gerektiğini ilettim. Cem Hoca da bunun üzerine kendisini oyundan ihraç etti. Bu ihraçtan sonra daha da dikkatli olmalıydık.

Konya � Fenerbahçe maçı ile ilgili o günkü basının değerlendirmesi:

Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 32. dakikasında ise kullanılan serbest vuruşta Konya kalecisi Oğuzhan'ın yumrukladığı top yakın mesafedeki Önder'e çarparak ağlara gitti. O Sırada Önder ellerini yana ve yukarıya doğru açmıştı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, ofsayt gerekçesiyle önce iptal kararı verdi ve topun serbest vuruşla yeniden oyuna girmesini istedi. Müftüoğlu'nu kararından vazgeçiren şey, yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın "hocam ofsayt yok" diyerek santraya koşması oldu. Konyasporlu futbolcular bu gole "elle müdahale" olduğu yönünde uzun süre itirazda bulundular. Ancak hakemlerin aralarındaki konuşma ofsayt mı değil mi şeklindeydi. Elle oynanmadığından özellikle yan hakem Mızrak, açısı gereği o kadar emindi ki, maçın hakemine sadece "ofsayt değil" uyarısında bulundu. Elle oynamanın esamesi bile okunmadı.

Nihat Mızrak'tan bir anı.
Futbol Federasyonu�nun Tam Saha Dergisi�nde yer alan bir hakem anısı herkesi çok güldürdü. İşte tam Türklere has fıkra gibi yaşanmış bir anı:

Olayın kahramanı yardımcı hakem Nihat Mızrak; maç, Denizlispor-Fenerbahçe...

Bilindiği gibi, maç formalarında eskiden futbolcu adlarının yazıldığı bölümde reklam alma uygulaması başladı. Denizlisporlu oyuncuların sırtında da Aynes reklamı bulunuyor. Bu maçta diğer yardımcı, "Aynes ayağını kaldır, kramponuna bakayım" diyor. Bu sırada yanlışlık fark ediliyor, karşılıklı gülüşme oluyor.

Ancak Mızrak bu yanlışlığın farkına varmıyor. Maçın son dakikalarında bir karışıklık oluyor, Mızrak devreye giriyor: "Aynes, Aynes, dur... Sakin ol." İçinden de, "Yahu bu kadar uyarıyorum bu oyuncu beni neden umursamıyor" diye düşünüyor.

O sırada diğer yardımcı telsizden, "Nihat ağabey, Aynes oyuncunun ismi değil, forma reklamı!"

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=77915

prestiga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne oluyor bu ne hiddet bu ne çelişki lider oldu değil mi bu çok acı veriyor sizelere fener yine biryelere geldi çıktınız ortaya . hadi bakalım ohh ohh devam edin biz 8 maçı da böyle aldık değil mi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
önce forum kurallarına uyalım beyler bu kaçıncı konu altında kaynak olmayan.Spor bölümün modları nerede...??

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
önce forum kurallarına uyalım beyler bu kaçıncı konu altında kaynak olmayan.Spor bölümün modları nerede...??

kaynak olması mı lazım kendı bılgılerımle konu açamazmıyım?
sen forumda her yazdığın mesajın altına kaynak eklıyormusun?

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Neyse yazdığıma pişman oldum. Cevap vermeye değmez olduğunu geç olsada şimdi farkettşm. EDİT.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Forumda paylaşılan haberlerin altına kaynak eklemek zorundasınız.
Birbirmizi kırmadan seviyeli olarak mesajlara devam ediniz.

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3

spor bölumünün modları ne yapacaığını bılır.onların görevlerını hatırlatmak sana düşmez

EXGHOST

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle kaynaktan böyle haber... normaldir... kedi ciğer hesabı ;)

scorpion20

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostlar lider olduk diye acılarınızı bastırmayın tabi dökün içinizdekileri dökün rahatlayın içinizde kalmasın :):):D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ne oluyor bu ne hiddet bu ne çelişki lider oldu değil mi bu çok acı veriyor sizelere fener yine biryelere geldi çıktınız ortaya . hadi bakalım ohh ohh devam edin biz 8 maçı da böyle aldık değil mi

bir yerlere gelenlere asılmayı, geri çekmeyi fenerliler öğrettiler bu lige. çok uzağa değil devre arasına bakmak yeter.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu tarıkbuğra kim tanıyan var mı?

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Konuyu açan arkadaşı dikkatinden dolayı tebrik ediyorum.
Evet gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

100 yıldır Fenerbahçe Spor Kulübünün oynadığı A takımı'nın tüm maçları ile, bayan ve erkek voleybol, bayan ve erkek basketbol, U-14'den U-20'ye futbol, yelken, kürek, boks, atletizm, masa tenisi, gibi dalları da yöneten bu meşhur Nihat Mızrak isimli hakemimiz olup, kulübümüze yüzlerce kupa kazandırmıştır.
Ne diyelim.
Sağolsun.
Bunca kıyağın hakkı parayla ödenmez.

:)
Gördüğün gibi sadece gülüyorum dostum.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@Fantoma, senin yorumlarını hep beğenmişimdir ama bu konuda haksız olduğunu düşünüyorum. Kimse Fenerbahçe hakemleri satın aldı gibi bir iftira atmıyor, en azından ben :) Lakin, son zamanlarda hatalar Fenerbahçe lehine oluşmaya başladı. Kamuoyunu bilmem, ama benim tepkim buna. Fenerbahçe amatör branşlarda çok başarılı, hiçbir itirazım yok aksine gurur duyuyorum Avrupa'daki başarılardan. Bayan basketbol takımınızın Avrupa şampiyonluğunun nasıl engellendiği de malum. Ama futbolda sezon başından beri bir adaletsizlik var, kendi takımımın maçları hariç diğer maçları takip etmem, ama her GS maçında istisnasız bir penaltımızın verilmediği oluyor. Benim isyanım buna, yoksa kimsenin başarılarını kıskanıp çamur attığım yok. Bu federasyonla bu işin yürümeyeceğini düşünüyorum.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili y_ates,
Hakkımdaki iltifatina teşekkür ediyorum, ama sen niye alındın?
Benim attığım taş konuyu açan tarıkbugra arkadaşımıza.
Ayrıca hakemlerin kollamalarını fazla abartmayalım derim.
Galatasarayın Galatasaray olduğu dönemlerde Arif Erdem'in ceza alanı dışında bile düşmesi kesin penaltıydı.
Buna karşın Fenerbahçe hiç bir penaltıya maruz kalmadan (!) bir kaç sezon bitirdi.
Federasyona gelince.
Onlar da bu ülke vatandaşı.
Senin seyircinin, senin hakemlerinin, senin futbol takımlarının kalitesi ile senin Federasyonunun idaresi doğru orantılıdır.
Seyirciyi, hakemleri, futbolcularını görüyorsun.
Federasyonun da aynı kalitesizlikte olması gayet doğal.
Peki böyle olması iyi mi?
Asla değil, ama zihniyetler değişmedikçe, kalite yakalanamaz.

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu durum başarıyı kıskanma değil artık. Ligimiz maalesef hiç temiz olmadı. Bizim Haluk Ulusoy döneminde şampiyon olduğumuz zamanlar Fenerliler nasıl konuşuyorsa biz de konuşuyoruz işte, siz de o zmn bizim başarılımızı kıskanıyordunuz deriz ödeşiriz ama konu bu değil. O zaman da şike vardı şimdi de var. Levent Bıçakçı döneminde fenerin zorla şampiyon yapıldığını hatırlamayan yoktur heralde. Özellikle Hasan Doğan'ın ölümünden sonra Mahmut Özgenerin gelişi ve Oğuz Sarvan'ın hakem saçmalıkları yüzünden olanlara bir bakalım. Ne hikmetse her sene fenerin bir iddiası var ise, ki genelde oluyor, ligin bu döneminde kaleci hataları çoğalıyor, hakem hataları fener lehine olmaya başlıyor. Çok uzağa gitmeyelim. Dünkü maçta fenerin eski kalecisinin yaptığı hataları bir sayalım ya da daha uzağa geçen seneye gidelim ve yine bu zamanlarda Murat Şahin, Ivesa ile başlayan kaleci hatalarını sayalım. Ben Galatasaraylıyım diye Galatasaray da sütten çıkmış ak kaşık demiyorum, vardır elbet. Ama ben taraftar olduğum için göremeyebilirim bu hataları, ancak yine de fenerin en çok şikeyi yaptığını iddia edebilirim. Ayrıca 5 senedir ligtv izliyorum (neredeyse bütün maçları) ve ligtv'nin de nasıl fener destekçisi olup hataları örtbas ettiğini de bilmeyen yoktur heralde.

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Gülüyorum konuya ve konuyu açana çok komik yaaa

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Meyve veren ağaç taşlanır...

Fenere ne derlerse desinler durmak yok yola devam :D

Son bir söz : Kıskanma ne olur çalış seninde olur :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu durum başarıyı kıskanma değil artık.

Arkadaşım yazdıklarını okudum, eleştirmiyorum.
Ancak bir konuya değinmeden geçemeyeceğim.
Son Gençlerbirliği maçında, Gençlerbirliğinin 2 topu direkten döndü, 2 topunu da Volkan kurtardı.
Burada şans ve yetenek eksikliği var değil mi?
İşte maçların kopma anları bunlardır.
Uzaktan atılan şutlar ile Volkanın kurtardığı toplar gol olsaydı, ilk golde ofsaytı göremeyen hakem ne yapacaktı?
Fenerbahçe kazansın diye üç dört penaltı daha mı verecekti Fenerbahçe leyhine?
Sanmıyorum.
Onlar şanssız ve beceriksiz iken Alex ara pasını yuvarladı gol oldu.
Geriden top taşıyan Dos Santos, Emre ile ver kaç yaparak skoru belirledi.
Burada Fenerbahçeli oyuncuların yeteneklerini yatsıyıp, artık hakeme, Federasyona saldırmak abesle iştigal olur.
Ha, Federasyonumuz sütten çıkma ak kaşık mı?
Hayır.
Ama maçı oynayan, gol atma becerisine sahip olan takım Fenerbahçeydi.
Onlar kaçırdı, Fenerbahçe attı.
Olay bu.
Yanlış mı?

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Bu günkü Fener aleyhine açılan konular gösteriyor ki

Fener çok kişiyi üzmüş :D

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu günkü Fener aleyhine açılan konular gösteriyor ki

Fener çok kişiyi üzmüş :D

Aynen..
Hata bizde mi biz niye beşiktaş - trabzon maçında beşiktaşın buz gibi golü verilmediğinde yıkmadık ortalığı olay çıkarmadık. Çok eğlenceli galiba :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu takımı bundan seviyorum yav :D

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Biz sesimizi çıkarmadık çünkü diğerleri bizi ilgilendirmiyor.

Bizim eğlencemiz onların bu çırpınışları :D

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
[video=facebook;191664044187838]http://www.facebook.com/video/video.php?v=191664044187838[/video]
link

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Vah vah... Herkeste bir Fenerbahçe fobisi oluşmuş yazık yaa :D

Bak şimdi üzüldüm yani, bu kadar maçı arka arkaya kazanırsak tabii ki de şoka girer bazıları...

İster misiniz özel yetkilendirilmiş savcılar bu sefer de Fenere inceleme başlatsın, milleti korku ve dehşete sevk etmek suçundan :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Aynı şeyi üç ayrı başlığa yazınca daha mı etkili oluyor? Biz bir kere söylenince anlayabiliyoruz, yanlış bilgi vermişler sana :D

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Her yere fener aleyhine başlık açılınca ister istemez yazmak zorunda kalıyorsunuz :D

Ayrıca kaynaklarım kuvvetlidir benim... ;)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Haklısın, biraz fazla üstünüze geliyorlar. Ben de zaten baktım tartışma var, o yüzden daldım konuya. Canım sıkılıyordu :D Bu sene pek sarmıyor futbol beni, niye acaba :D