Lazer mi Mürekkepli mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erdem-FB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Laser mi Mürekkepli mi

• Lazer

Kullanılan: 28 87.5%
  • Mürekkepli

Kullanılan: 4 12.5%

• Kullanılan toplam oy
    32

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Merhaba arkadaşlar öğrenciyim tez çıkartmak ve arada eşe dosta lazım olduğu için yazıcı almaya karar verdim sizce laser mi alsam yoksa mürekkepli mi ? . Laser çok kullananlar için diyorlar bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Laser almanioneririm hem cok hizli yazdirirsin hem kartus donma tehlikesi olmaz.. ben laser kullaniyorum memnunum biraz tuzludur fiyati ama deger yani :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Laser değil Lazer yahu :)

Lazer yazıcı alman baskı kalitesi için de çok fark eder .)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Laser almanioneririm hem cok hizli yazdirirsin hem kartus donma tehlikesi olmaz.. ben laser kullaniyorum memnunum biraz tuzludur fiyati ama deger yani :)

Mürekkeplide hiç sevmediğim şey o mürekkep donması ve baskı kalitesinini iyi olmaması.

tahaburak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben kartuşlu mürekkepli kullanıyorum 175 tlye aldım yanında kartuş verdiler 6000 kere basım yapılıyor kartuş değiştirme ücreti 40 tl 6000 basım=40tl ürünün incelemesini buradan yapabilirsin çok uygun hemde canon :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Lazer yazıcı herzaman daha karlıdır,sebebi ise dolu bir tonerde 2000 sayfa çıkartabilirsiniz,istediğiniz zaman yazı çıkarabilirsiniz(kuruma olayı yoktur),toner bittiğinde 20TL maliyetle bunu tekrar doldurtabilirsiniz (3 kez).
Mürekkepli yazıcıda ise bu işler daha maliyetlidir,sebebi kartuşlar ikisi birden 150 sayfa zorlarsanız çıkarabilir (A4),1 ay veya daha kısa süreiçerisinde çıktı almazsanız kartuşlar kurur,açılabilir ama randumanı kaybolur.kartuş dolumu 5TL gibi bir maliyetle doldurulabilir.İşin özeti işiniz ne olursa olsun lazer yazıcı herzaman paranızı cebinizde tutmanızı sağlar.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Açıkçası HP kendini bozdu,daha önceki senelerde iyiydi ama şimdi değil.Benim önerim SAMSUNG herhangi bir modeli olabilir sana kalmış,toner dolumu olarak en sağlıklısı SAMSUNG dolumu diğerinden kolaydır.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Hp nin yeni serideki yazıcılarında

1-Demo toner: 700 sayfa çıktı
2-Çipli toner: 25-30 tl ekstra çip maliyeti
3-Tümleşik drum: Takribi 2 dolumdan sonra drum ünitesi bozulduğu zaman drumla birlikte tonerin değiştirilmesi zorunluluğu durumu var.

Hepsi ekstra maliyet. Ancak 300-350 tl civarında Canon MF-4010 ve 200 tl civarı Brother Hl-2040 yazıcılarda bunların hiçbiri yok. Buna dikkat etmek lazım

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
cahillik iste ne yaparsin kusura bakmayin telefondan yazarken fark edememisim tuhh

Böyle ufak cümle hataları sorun olsa ne oluruz :)

Bir kişi demiş olsa tamam ama iki kişi de öyle kullanınca tepki koydum.
@Kriptex sen bir tıpçısın bildiğim kadarı ile. Ameliyatta ufak bir ameliyat malzemesini hastanın içinde bıraktığında da öyle olur muydu acaba? Ya da hastanın sırf utandığı için sizden sakladığı bir durum sizin yanlış teşhis koymanıza, dolayısı ile yanlış tedavi vermenize sebep olur.

Sonuç itibari ile sinek küçüktür ama mide bulandırır...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Söylediklerine katılıyorum mr_rain42 Brother yazıcılar bu konuda işin professional'i ama fikirler farklı farklı.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bir kişi demiş olsa tamam ama iki kişi de öyle kullanınca tepki koydum.
@Kriptex sen bir tıpçısın bildiğim kadarı ile. Ameliyatta ufak bir ameliyat malzemesini hastanın içinde bıraktığında da öyle olur muydu acaba? Ya da hastanın sırf utandığı için sizden sakladığı bir durum sizin yanlış teşhis koymanıza, dolayısı ile yanlış tedavi vermenize sebep olur.
Sonuç itibari ile sinek küçüktür ama mide bulandırır...

İyi guzel konusmussunda arkadasim insanlara birde yaklasim sekli vardir..

bknz:arkadaslar sanirim dalginliginiza gelmis laser degil lazer olucak gibi.. cunku bu kasti yapilmis birsey degil telefondan baglandigimdan olusan bir durum neyse cekirdegi doldurmuyucak neden konuyu saptirmak yersiz :)

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende lazer diyorum eğer kendin kartuşunu doldurmaya biliyorsan
markada olarak ise canon,oki,lexmark,brother yada epson.piyadada en dandik ise samsung ve hp dir

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Samsung ve Brother üzerinde yoğunlaşıcam :)

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Daha iyi bir seçim olamazdı. Güle güle kullan.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
250 tl civarındaydı o model cok iyi almşsın

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
merhaba arkadaşlar mono lazer yazıcı alıcam, 200 tl ye kadar limitim var "
HP Laserjet Pro P1102 Yazıcı CE651A" şu an aklıma en yatanı bu model, aranızda kullanan varsa eğer çip sorunu var mı? toner dolumu sıkıntı çıkarır mı kendim yapabilir miyim? yada önerebileceğiniz çip sorunu olmayan bir yazıcı var mı acaba?