Windows İmajını Alma

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Konuyu güncelledim.

Acronis ile windowsun imajını aldım fakat başka bi partitiona kaydetti. (:F) Ben aldığım imajı direk DVDYE atmasını istiyorum ve başlangıcta dvdden sectıgımde ordan imajını aldım windowsu yüklemesini istiyorum. Bunun için burdan hangi menüden yapabilirim bunu. Bilen arkadaşlar izliyeceğim yolu söylerlerse sevinirim. :(

10206.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
acronis true image (benim tavsiyem)
norton ghost
hdclone.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Windows 7 de hiç denemedim ama XP için cdden çalışan bi xp içinde acronis 9 vardı o yetiyodu :)
Acronis iyidir :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
acronis isletim sistemi cikartsa kullanmasam adiyim :) 2011 sürümünde win7 de sorun yoktu.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
acronis süper. sorunsuz. arkadaşın dediği gibi iletim sistemi çıkarsın kullanmasam adiyim :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
acronis home 2011 sürümünü indirdim. Format attıktan sonra deniyecem. Bu program bayada ödül almış şaka maka. :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
acronis ücretli değil mi? imaj alma özelliğini ücretsiz kullanabiliyor muyuz?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Malesef ücretli adam gibi ücretsiz alternatifini de ben bulamadım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hdclone free sürümü var tabi özellkleri kısıtlanmıs, hız sınırı falan var.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Acronis True Image Home 2011 kullanıyorum. Format derdine harbiden büyük bir ilaç . Windows7 (32/64Bit) ile tam uyumlu.

Tüm herşeyi tertemiz kurup + sistemi güncelleyip tek seferlik bir imaj alıyorum. Ve aldığım 25GB'lık bir alanın imaj boyutuda en fazla 9GB civarlarında oluyor. Formatla saatler harcamıorum + her seferinde Windows güncellemeyle neti kasma derdindende kurtulmuş oluyorum

Acronis öneririm. Kullanımıda çok basit zaten :thumbup1:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Acronis True Image Home 2011 kullanıyorum. Format derdine harbiden büyük bir ilaç .

Tüm herşeyi tertemiz kurup sonrada tek seferlik bir imaj alıyorum. Ve aldığım 25GB'lık bir alanın imaj boyutuda en fazla 9GB oluyor. Formatla saatler kaybetmekten yırtıyorum. Arkadaşlar Acronis öneririm. Kullanımıda çok basit zaten.

Misal ben kaç saatim geçti bugün windowsu ayarlamakla, bi de bunun linux ayağı var grub gitti onu geri getirecem öööf..

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Misal ben kaç saatim geçti bugün windowsu ayarlamakla, bi de bunun linux ayağı var grub gitti onu geri getirecem öööf..

Hocam birde Acroniste çok beğendiğim bir özellikte sabit diske boot edilebilir olarak ayarlayabiliyorsun. Yani başlangıçta F11 sistemini kuruyor. Çökme durumunda F11 yapıp tüm sistemi eski haline bir kac dakika icersinde alıyorsun. Mükemmel bir özellik bu . Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Şimdi bu gece Win7 SP1 Orjinal Imajını indirip Windows'umu güncelleyip tüm programlarımı kurdum. Ve tekrardan Acronis ile yedek aldım. Çok rahatım :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Valla ben de yapmak isterdim ama win7 sürücüde tek başına değil filmler falan hep aynı sürücüde başka bi yere de taşıyamıyorum, taşısam ben de bi denerdim :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hocam birde Acroniste çok beğendiğim bir özellikte sabit diske boot edilebilir olarak ayarlayabiliyorsun. Yani başlangıçta F11 sistemini kuruyor. Çökme durumunda F11 yapıp tüm sistemi eski haline bir kac dakika icersinde alıyorsun. Mükemmel bir özellik bu . Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Şimdi bu gece Win7 SP1 Orjinal Imajını indirip Windows'umu güncelleyip tüm programlarımı kurdum. Ve tekrardan Acronis ile yedek aldım. Çok rahatım :)

Bunu nasıl yapıyorsun? Banada söyler misin.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu konuyu bir inceleyin.ben uzun zamandır norton kullanıyorum çok da memnunum hiç sorun yaşamadım ayrıca nasıl kullanacağınız ile ilgili anlatımda sayfada mevcut.Beğenirsiniz umarım :)

http://www.ogren.tv/bilgisayar/yazilim/norton-ghost-kullanimi.html

Sistemde şuan acronis yüklü o yüzden norton'a şuanda yüklüyemem. Videoyu izledim yapmaya korktum açıkcası :D

muratveb arkadaşa özel mesajda atamıyorum kapalı sanırım :mellow:

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Yardımcı olabilecek olan yok mu?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Sistemde şuan acronis yüklü o yüzden norton'a şuanda yüklüyemem. Videoyu izledim yapmaya korktum açıkcası :D

muratveb arkadaşa özel mesajda atamıyorum kapalı sanırım :mellow:

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Yardımcı olabilecek olan yok mu?

Sanırım F11 sistemini kurmada sıkıntı yaşıyorsunuz . Anlattıklarımı yapmaktan hiç korkmayın. Disklerinize bir zarar yada herhangi bir değişiklik olamaz. Rahat bir şekilde uygulayın. Resimle ;

Adım 1 - > Programı çalıştırdıktan sonra "Go to main screen" kısmını tıklıyoruz [Resim 1]

Adım 2 - > Gelen pencereden "Tools & Utilities"e tıklıyoruz [Resim 2]

Adım 3 - > Gelen pencereden "Acronis Startup Recovery Manager"e tıklıyoruz [Resim 3]

Adım 4 - > Disklerimiz bu bölümde analiz ediliyor... [Resim4]

Adım 5 - > Gelen pencereden "-> Activate"ye tıklıyoruz. Ve bilgisayarımızı yeniden başlayınca Acronis Loader devreye giriyor. Ve F11 sistemi aktif olmuş oluyor... [Resim 5]

Adım 6 - > Eğerki açılışta sistemi devre dışı bırakmak istiyorsanızda ; yine aynı adımları izleyerek bu defada "-> Deactivate"yi tıklıyoruz [Resim 6]

Bu yöntemle benim gibi satalı bir laptobu olanlar içinde sıkıntı olmuyor. Ben flash bellek ve cd'den boot etmeyi denedim. Satalı olduğu için sistem HDD'leri görmedi. Ama bu yöntemle sorunsuzca hersey mükemmel çalışıyor. Umarım anlatım faydalı olmuştur. Yedekleme yada Geri Yükleme konusunda sıkıntı varsa yazın onuda anlatırım. Kolay gelsin :wink:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@muratveb:Anlatım harika olmuş.Teşekkürler...