Otomobilden Anlayan Arkadaşlar Tavsiyenize İhtiyacım Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ayteking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
üç yıldır kendimi bu köye hapsettim ki biraz para biriktireyim, bir otomobil alayım diye(son benzin zamlarından sonra otomobil almak ne kadar saçma olsa da)
velhasıl 15000 tl biriktirebildim. ikinci el bir benzin-LPG li, manuel vitesli oto almak istiyorum. problem burada başlıyor. pek anlamam otomobilden. biraz araştırma yapıp şu seçenekler arasında kaldım tavsiyenize ihtiyacım var.
2000/2001 polo classic
2000/2001 megane
2004/2005 fabia
2004/2006 clio
2003/2006 fiesta
şimdiden teşekkür ederim

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Fieste kesinlikle onermem daha onceki arabamiz fiestaydi :) su 3 tercih arasinda dusun polo,megane,fabia :)

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Fieste kesinlikle onermem daha onceki arabamiz fiestaydi :) su 3 tercih arasinda dusun polo,megane,fabia :)
niçin önermediğinizi de yazsaydınız. donanım, kronik arıza, aşırı yakıt tüketimi, yedek parça fiyatı?
teşekkürler

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
niçin önermediğinizi de yazsaydınız. donanım, kronik arıza, aşırı yakıt tüketimi, yedek parça fiyatı?
teşekkürler

bir viraja girdim hiz yok bir anda arabanin arkasi savruldu olumden donduk..yani yola oturan bir araba almani oneririrm yol tutusu iyi olan :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Yeni arabaların parçalarının çoğu fiyatı yüksektir ve hemen hemen aynıdır, 2000li yıllardan sonra beyinli otomobiller çoğaldığı için kronik arıza olayı da pek fazla yoktur, marka olarak dediğim gibi hepsinin yedek parça fiyatı birbirine yakındır, arabayı neden almak istediğinizi, nerelerde kullanacağınızı, istediğiniz motor gücünü de belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Yeni arabaların parçalarının çoğu fiyatı yüksektir ve hemen hemen aynıdır, 2000li yıllardan sonra beyinli otomobiller çoğaldığı için kronik arıza olayı da pek fazla yoktur, marka olarak dediğim gibi hepsinin yedek parça fiyatı birbirine yakındır, arabayı neden almak istediğinizi, nerelerde kullanacağınızı, istediğiniz motor gücünü de belirtirseniz yardımcı olabiliriz.
arabayı köyde öğretmenlik yaptığımdan haftada 200 km yol yapıp şehre gitmek için, yazın da balığa gitmek için alıyorum. yani çoğunlukla bozuk yollarda kullanacağım. 1.4 ya da 1.6 motor ola bilir. teşekkürler

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Herkesin tercihi farklıdır, arabayı deneme şansınız varsa eğer deneyip almanızı tavsiye ederim, iyi bir motorcu tanıdığınızın da olması gerekir tabii ki.Yalnız şunu da unutmayın yeni otomobillerde 100-120 günde bir periyodik bakım gerekmektedir oluşan arızaların büyümeden onarılması için, onu da göz önünde bulundurun, az yakmasını istiyorsanız 1.4 önerilmektedir.

levinson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu fiyatlarda Opel Astra da düşünebilirsiniz. 1.4 güçsüzdür ama 1.6 101 HP süper gider.
Sapasağlamdır. Yol tutuşu da çok iyi.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu fiyatlarda Opel Astra da düşünebilirsiniz. 1.4 güçsüzdür ama 1.6 101 HP süper gider.

Fiestadan sonra aldigimiz araba ve son derece memnunuz yol tutusu olsun kalitesi olsun herseyiyle mukemmel opel astra..

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
evet opel astra da bir seçenek.
ne kadar zormuş araba almak.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
evet opel astra da bir seçenek.
ne kadar zormuş araba almak.

zordur ama bir kere alinir :) o yuzden seciminizi iyi yapmanizi oneririm lpg olarak sirali lpg sistemi almaya ozen gosterin mesele ilk araba aldigimizda adama guvenmistim ne yeminler etmisti motor pertti mesela :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Şu kıstasları göz önünde bulundurun. Daha çok şehir içi mi kullanılacak şehir dışı mı? Performans mı istiyorsunuz, yoksa sıradan bir otomobil mi? Yakıt tercihiniz ne olacak? Bagaj hacmi , kullanım hacmi sizin için önemli mi? Motor hacmi , motor teknolojisi , güvenlik sistemleri sizin için ne kadar önemli... Yedek parça bulunabilirliği nasıl? Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bakış açınız bu yönden olmalı. Yoksa aracın dış görünümü pek de öenmli değildir.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Şu kıstasları göz önünde bulundurun. Daha çok şehir içi mi kullanılacak şehir dışı mı? Performans mı istiyorsunuz, yoksa sıradan bir otomobil mi? Yakıt tercihiniz ne olacak? Bagaj hacmi , kullanım hacmi sizin için önemli mi? Motor hacmi , motor teknolojisi , güvenlik sistemleri sizin için ne kadar önemli... Yedek parça bulunabilirliği nasıl? Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bakış açınız bu yönden olmalı. Yoksa aracın dış görünümü pek de öenmli değildir.
dış görünüş benim için önemli değil. hız yapmayı da pek sevmem. 100 km yi geçmem. yalnız arabada abs ve ön hava yastıkları olması önemli benim için. araç büyük çoğunlukla şehir dışı kullanılacak.
teşekkürler

---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:02 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tan-2003-megane-sw-authentique-44041517/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...polo-classic-higline-fuul-fuul-37938031/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-satilik-focus-129000km-de-44053840/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...binden-55-bin-km-de-2006-fabia-43847431/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...l-sirali-sistem-lpg-celik-jant-35638113/detay
bazıları bunlar tabi fiyatlarda 1000 tllik pazarlık payları da mevcut

Burak_58

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben volkswagen servisinde çalışıyorum o listeden polo ve fabia'yıda çıkar bence çünkü parçaları pahalı megane güzeldir bence bi araştır astrada iyi kaçıyor ama yakıt konusunda oda harcıyor volkswagen lerde

sinani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağlamlık ve sürüş keyfi için her zaman volkwagen derim.. Poloyu bence çıkarma..

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
ben volkswagen servisinde çalışıyorum o listeden polo ve fabia'yıda çıkar bence çünkü parçaları pahalı megane güzeldir bence bi araştır astrada iyi kaçıyor ama yakıt konusunda oda harcıyor volkswagen lerde

hangi şehirdeki wolsvagen servisinde siniz?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Burak_58,

Serviste çalışıyor olmanız bizim için büyük avantaj. Lütfen değerli görüşlerinizi bizden eksik etmeyin :)

Ne alınması makuldür mesela :)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
arkadaşım gösterdiğin fabia bizde var şu anda.ama bizdeki dizel ve sedan.az önce tamirciye götürdük.bakımları için.150 liraya bütün bakımlarını yapıyolar.herhangi bir masrafı yok.triger kayışı yokmuş mesela.zinciri varmış.ek masraf açmıyo.yol tutuşuda iyi sayılır.ben öneriyorum.aklında soru olursa sorabilirsin bana bu arabayla ilgili.

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2000/2001 polo classic hiç şaşırma geri kalanı hepsi hurda-cöp
pololar 600000 km orjinal motoruyla
renault ise en çok 400000 km yapar
başka forumlarda bak görürsün ve en çok piyasada renault var çünkü alanda memnun kalmıyor ve satmaya zorunda kalıyor.eskiden güzeldi ama şimdi dışda teneke değil, plastikten. yani renault, citroen, peugeot'tan uzak dur.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bence fiat palio'da düşün, araba işi teknolojik ürün almak gibidir, abiniz ne sorun yaşadı bilmiyorum ama her marka talihsizlik yaşanabilir... :)

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
bence fiat palio'da düşün, araba işi teknolojik ürün almak gibidir, abiniz ne sorun yaşadı bilmiyorum ama her marka talihsizlik yaşanabilir... :)
palionun bagajı küçük olduğundan palio düşünmüyorum.
teşekkürler

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Fiesta 1.4 TDCI çok az yakıyor ve çok iyi bi araba tavsiye ederim.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Ford dan şaşma derim. kasa olarak en sağlamlarından biridir :)

kurtuba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizinle mesleğimiz ve otomobil için elimizdeki para aynı. Ben 2000 model Nissan Primera 1.8 Luxury aldım. Araçta ABS, Hidrolik, Dijital Klima, 2 hava yastığı, deri döşeme, koltuk ısıtma vs vs bir sürü özellik var. Primeraların kronik sorunları pek yoktur. Motoru kaportası sağlamdır. Konfor zaten orta seviyenin üzerinde. Bu aracı araştırmanızı tavsiye ederim. Ben kolay kolay her araca para vermem :) Size hayırlı tercihler.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
herkese teşekkür ederim. para ve marka kısıtlı olduğundan ince eleyip sık dokumak gerekiyor. bayağı kararsız kaldım. herkes bir model söylüyor. inşallah doğru tercihi yaparım.