Google Chrome 9.0.597.84 Final

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
fdd2dj.jpg

Google, Chrome'un 9.versiyonunda da kararlı sürümü kullanıma sundu.

Google Chrome 9.0.597.84 Stable Türkçe (23.96 MB)

The stable channel has been updated to 9.0.597.84 for all platforms.
Details about the features included in this release can be found on the Google Chrome Blog, in addition this release contains the following security fixes.

Security fixes and rewards:
Please see the Chromium security page for more detail. Note that the referenced bugs may be kept private until a majority of our users are up to date with the fix.
Special thanks to the
image0.png
community, for playing so much of the game “Z-Type” that they uncovered a Chromium audio bug -- see below!

• [Mac only] [42989] LowMinor sandbox leak via stat(). Credit to Daniel Cheng of the Chromium development community.
  • [$1000] [55831] HighUse-after-free in image loading. Credit to Aki Helin of OUSPG.
  • [59081] Low Apply some restrictions to cross-origin drag + drop. Credit to Google Chrome Security Team (SkyLined) and the Google Security Team (Michal Zalewski, David Bloom).
  • [62791] Low Browser crash with extension with missing key. Credit to Brian Kirchoff.
  • [$1000] [64051] HighCrashing when printing in PDF event handler. Credit to Aki Helin of OUSPG.
  • [65669] Low Handle merging of autofill profiles more gracefully. Credit to Google Chrome Security Team (Inferno).
  • [Mac only] [66931] Low Work around a crash in the Mac OS 10.5 SSL libraries. Credit to Dan Morrison.
  • [68244] Low Browser crash with bad volume setting. Credit to Matthew Heidermann.
  • [69195] CriticalRace condition in audio handling. Credit to the gamers of Reddit!

In addition, we would like to thank Aki Helin, Sergey Glazunov, Ben Hawkes of the Google Security Team, Benoit Jacob, Simon Fraser and miaubiz for reporting bugs to us during the devleopment cycle, so that they never affected the stable channel. Various rewards were issued for this help.

If you **** new issues, please let us know by filing a bug. Want to change to another Chrome release channel? **** out how.

Anthony Laforge
Google Chrome

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hep demişimdir Google Chrome

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kendisi güncellemis saolsun. tesekkürler

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Chrome'u 4. versiyonundan beri kullanırım tema degiştirmek hiç akıllarından geçmiyor sanırım :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler üstat, konu güncel sizde chromunuzu güncel tutun :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Buyrun Türkçe'side şöyle bir şey olsa gerek :

chrome kararlı sürümü tüm platformlar için 9.0.597.84 sürümüne yükseltilmiştir. Bu sürümdeki özelliklerin detaylarını Google Chrome Günlüğünde bulabilirsiniz. Ayrıca bu sürümde aşağıdaki düzeltmeler de mevcuttur.

Güvenlik düzeltmeleri ve ödülleri:
Detaylar için Chromium güvenlik sayfasında bulabilirsiniz. Referans edilen açıklar kullanıcıların büyük çoğunluğu yeni sürüme geçinceye kadar açıklanmayabilir.

Chromium ses probleminde önemli bir rol alan reddit grubuna ayrıca teşekkürlerimizi bildiririz.

[Mac only] [42989] LowMinor sandbox leak via stat(). Credit to Daniel Cheng of the Chromium development community.
[sadece mac'lerde] düşük öncelikli: stat() komutu ile oluşan sandbox açığı.

[1000 dolar] [55831] HighUse-after-free in image loading. Credit to Aki Helin of OUSPG.
Görüntü yükleme sırasında aşırı kaynak kullanımı.

[59081] Low Apply some restrictions to cross-origin drag + drop. Credit to Google Chrome Security Team (SkyLined) and the Google Security Team (Michal Zalewski, David Bloom).
Drag drop sırasındaki bazı durumlarda oluşan düşük güvenlik uygulaması.

[62791] Low Browser crash with extension with missing key. Credit to Brian Kirchoff.
Anahtar değeri olmayan uygulamalarda meydana gelen tarayıcı çökmeleri.

[1000 dolar] [64051] HighCrashing when printing in PDF event handler. Credit to Aki Helin of OUSPG.
PDF event handler ( programcılar bilir ) ile yazdırma işlemleri sırasında meydana gelen yüksek tarayıcı çökmesi.

[65669] Low Handle merging of autofill profiles more gracefully. Credit to Google Chrome Security Team (Inferno).
Otomatik doldurma profillerindeki yavaşlık. ( bu sorunu çoktan beri görüyordum. kodu inceleyemediğimden google'in değerleri kendi serverinde saklayıp çektiğine dalalet etmiştim. ama meğer sorun direk çekirdekteymiş.)

[sadece mac'lerde] [66931] Low Work around a crash in the Mac OS 10.5 SSL libraries. Credit to Dan Morrison.
Çökme sonrası dönüşlerde Mac OS 10.5 SSL kütüphaneleri ile ilgili sorunlar.

[68244] Low Browser crash with bad volume setting. Credit to Matthew Heidermann.
Yanlış ses ayarları nedeni ile meydana gelen tarayıcı çökmeleri.

[69195] CriticalRace condition in audio handling. Credit to the gamers of Reddit!
Ses kontrolünde meydana gelen race condidtion ( yarış durumu ) ( terime yabancı olanlar da görsün diye kendisini yazdım. Açıklaması şu şekilde olabilir: bazen iki farklı uygulama, obje vs.. aynı kaynağı kullanmak isterler. ancak burada birinin önce kullanması istenen senaryo iken; ötekinin kaynağa erken varması durumu oluşabilir. bu duruma race condition denir. )

Ek olarak, Stabil kanalın bozulmaması açısından; Google Güvenlik takımından Aki Helin, Sergey Glazunov, Ben Hawkes, ve bize geliştirme sırasında problemleri raporlayan Benoit Jacob, Simon Fraser ve miabuz'a teşekkür etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yardımların karşılığında değişik ödüller verilmiştir.

Eğer yeni problemler görürseniz bize bildirmek için bir hata raporu doldurun.

Anthony Laforge
Google Chrome

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Otomatikman güncellendi teşekkürler bilgi için.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kendini güncelliyor flashı güncelliyor harika bir tarayıcı

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
En son sürümü yükledikten sonra eklenti çökmeleri yaşayan var mı benim gibi ?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
kurmaya degmez bro.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaslar nasıl kurcam ben bunu tıklıyorum exe ye yıne choreme açılıyo ama bende var olan yanısı deyılkı

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
arkadaslar nasıl kurcam ben bunu tıklıyorum exe ye yıne choreme açılıyo ama bende var olan yanısı deyılkı

Tamamen kaldır o halde, mümkünse bir uninstaller ile kayıt defteri girdilerini de temizleyerek. Sonra açık olan diğer tarayıcıları kapat (varsa) ve çift tıkla kur hocam. :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
ben firefox 4 u bekliyorum bro.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende 2 chorome var bırı 9,587 dıyerı bu son surum oldu yaptım sımdı soruya gelem benım kullandıgım eskı versıyon 9,0,584 olan sık kullanlarda orda ben chorome son sorume nasıl aktarcam sık kulalanları dıceksınızkı nıye 2 chorome var bırı beta ıken ındırmıstım ondan bırının seklı mavı tonlarında

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Mavili olan Chromium oluyor :) Chrome'un açık kaynak kodlu versiyonu oluyor o. Sana ve diğer herkese bir tavsiyem olsun. Chrome veya Chromium fark etmiyor - ayarlardan Gmail ile senkronizasyon sağlarsanız tüm eklentileriniz, tüm uygulamalarınız, tüm sık kullanılan bilgileriniz, tüm kayıtlı şifreleriniz, tüm otoform bilgileriniz, temalarınız, kısacası her şeyinizi GMaile aktarmış oluyorsunuz ve istediğiniz zaman, istediğiniz yerde bu senkronizasyonu sağlayarak kendi tarayıcınızı elde edebiliyorsunuz. :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Eyvallah dostum. Sana özel bi konu açmıştım ama neyyyssse :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Abovv. :blushing: Tişikkürler bro. :D

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mavili olan Chromium oluyor :) Chrome'un açık kaynak kodlu versiyonu oluyor o. Sana ve diğer herkese bir tavsiyem olsun. Chrome veya Chromium fark etmiyor - ayarlardan Gmail ile senkronizasyon sağlarsanız tüm eklentileriniz, tüm uygulamalarınız, tüm sık kullanılan bilgileriniz, tüm kayıtlı şifreleriniz, tüm otoform bilgileriniz, temalarınız, kısacası her şeyinizi GMaile aktarmış oluyorsunuz ve istediğiniz zaman, istediğiniz yerde bu senkronizasyonu sağlayarak kendi tarayıcınızı elde edebiliyorsunuz. :D

tmmm dır sagol oldu geldı hepsi tyyyy