Call of duty 4

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ben bu yukarıdan aşağa doğru ınen sarı halkayı ortasından vurulması gerektığını sanıyordum.bitürlü
hedefı tutturamıyordum.bakalım söledıklerınızı yapabılcem mı?olmazsa burayı geçmenın bır yolu yokmu?yani hilesi falan?

40 yıl dusunsem oraya ates etem gerektıgı aklıma gelmezdi bunce senedır fps oyamama ragmen :)
tarık sana tavsıyem fps degil de rpg mmorpg fln o tarz yanı fps den uzak dur baska alanlara yonel :D bu yaratıcılıkla warcraft oynayabılırsın mesela :D
basarılar dıyım ne dıyın bu arada hılesı yok o tarz ıslerın :D

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
40 yıl dusunsem oraya ates etem gerektıgı aklıma gelmezdi bunce senedır fps oyamama ragmen :)
tarık sana tavsıyem fps degil de rpg mmorpg fln o tarz yanı fps den uzak dur baska alanlara yonel :D bu yaratıcılıkla warcraft oynayabılırsın mesela :D
basarılar dıyım ne dıyın bu arada hılesı yok o tarz ıslerın :D

kullandığın terımler bana yabancı.rpg mmorpg fps bunlar ne ya.ben fazla oyun oynayan bırı değilım.en son 3-4 sene önce pc ye oyun yükleyıp oynamıştım.
dowland ettığım sıtede hıleden falanbahasedıyor ama anlamadığım ıçın ılgılenmıyorum
bu arada takıldığım kısmı nıhayet gecebıldım.oradan ıyerde açık kapıvarmış nıhayetdışarı çıktım.ipten de atlandım:biggrin:şimdı gemıyı bastık ama benım sılah arkadaşları hemen kaybedıyorum.şuan en son gemıde kaybolmuş durumdayım:biggrin:pusula olayını hala çözemedım.bazı yöne gidiyorum mesafe artıyor 89-90 m şeklınde ,bazı tarafa gıdınce de azalıyor.ama hangı tarafa gideceğımı anlamıyorum.işin yoksa aynı yerde dolan dur:biggrin:

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ya direk bi hangara giriyosun masadan silah alıyosun sağa sola felan bakıyosun

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
hangarı falan bılmem de şuan gemının ıçersınde düşmanları öldürdükten sonra kayboldum.bızımkılerı bulamıyorum

Sürüden ayrılanı kurt kapar :D Ekipten ayrılma, her işi beraber yapacaksınız burada. Ekip şuan seni bekliyor bir yerlerde, sen gelmeden gitmeyecekler...

Bakalım operasyon tamamlanınca, gemi batarken nası kaçacaksın :D merakla bekliyoruz :D

Ha gayret, oyunun sonuna da bişey kalmamış :clap:

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
az kalmış sen oyunu bitir de sonra bi daha bulaşma cıvkını çıkartmışssın oyunun çünkü utanmasan bu bıyıklı beni takip ediyor ama vuramıyorum diceksin :D :D

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sürüden ayrılanı kurt kapar :D Ekipten ayrılma, her işi beraber yapacaksınız burada. Ekip şuan seni bekliyor bir yerlerde, sen gelmeden gitmeyecekler...

Bakalım operasyon tamamlanınca, gemi batarken nası kaçacaksın :D merakla bekliyoruz :D

Ha gayret, oyunun sonuna da bişey kalmamış :clap:

gemıden çoktan kurtuldum.şuan arap sokaklarını bombalıyoruz

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
yapma müslüman kardeşlerimizi niye bombalıyorsun :o

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
şimdide yanımdakı kaptan yaralandı.onu taşımak bır yandan da düşman askerlerını vurmak zorunda kaldım.ızımızı kaybettırmek ıçın bır apartmana giriyoruz ama ondan apartmanın ıçınde dolan dur.bi türlü ılerleyemıyorum.bır yandan dasürebıtıyor.takılıp kaldım burayı nasıl gecebılırım?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
şimdide yanımdakı kaptan yaralandı.onu taşımak bır yandan da düşman askerlerını vurmak zorunda kaldım.ızımızı kaybettırmek ıçın bır apartmana giriyoruz ama ondan apartmanın ıçınde dolan dur.bi türlü ılerleyemıyorum.bır yandan dasürebıtıyor.takılıp kaldım burayı nasıl gecebılırım?

Sniper bölümünden bahsediyorsun sanırım. Orada öyle helikopterin gelmesini bekliyordun yanlış hatırlamıyorsam daha sonra görev yeri beliriyor yanımızdaki elemanı dönme dolaplı biryere taşıyoruz sonra onu helikopter gelene kadar koruyoruz.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İşte en zor bölüm ..... :D yanındaki adamı taşıyarak lunaparka gidiyorsun burada, köpeklere dikkat et, düşmanları öldürebilmen için yaralı arkadaşını güvenli bir yere bırakman gerek, arkadaşın ölürse görev tamamlanamıyor, son kaldığın yerden başlamak zorunda kalıyorsun.

lunaparkta C4 bombaları iyi döşemen gerek, yaralı arkadaşınıda ölmeyeceği kendini savunabileceği bir yere bırak, kalabalık bir ordu saldıracak size :D helikopter gelene kadar hem kendini hem arkadaşını korumak zorundasın :D çok zevkli bir bölüm ve zorluk derecesi en düşükte bile çok uğraştırıyor...

Hedef lunapark :D

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sniper bölümünden bahsediyorsun sanırım. Orada öyle helikopterin gelmesini bekliyordun yanlış hatırlamıyorsam daha sonra görev yeri beliriyor yanımızdaki elemanı dönme dolaplı biryere taşıyoruz sonra onu helikopter gelene kadar koruyoruz.

snıper den falan anlamam da.galıba düşman helıkopterı düşünce bu benım arkadaş da yaralanıyor.sonra bı yandan taşımak zorunda kalıyorum bı yandan da karşıma çıkan askerlerı öldürmem gerekıyor.bı ara çatışmadan sonra ortalıkta kımse olmayınca yanımdakı karşıdakı boş bınaya girelım onları yanıltalım dıyor.sonra boş bınaya giriyoruz.boş bına da ıken dıyor kı bana odaları kontrol.düşman askerlerı olabılır.ama odaların kapıları açılmıyor kı.dışarıya çıkıyoruz ılerlerlyınce radyosyonlu alana gırıyoruz.ve öluyoruz.bınada kalsak süre bıtıyor.yukarda arkadaşın anlattığına baktım bınada köpeklerden bahsedıyor ama bınanın ıçınde aynı yerde dolanıp duruyorum.kımse yok

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dışarı çıktığınız zaman helikopter gelecek ve kaptan onu düşürecek. helikopter kaptanın ayağını kesecek ve yürüyemeyecek, bizde onu “F’’ tuşuna basarak sırtımıza alacağız. Adamlar geldiği zaman onu yere bırakın adamları öldürün ve ilerleyin. Adamları temizledikten sonra apartmana girin ve ilerleyin köpek çıkacak kaptanı bırakarak köpeği ve içerdeki adamları temizleyin sonra kaptanı sırtınıza alarak ilerleyin. Dışarıya çıktığınız zaman hemen karşınızdaki binaya girin ve sağ taraftan ilerleyin haritayı kontrol haritada dost olarak köpekler gözükecek onlara dokunmadan havuzun etrafından ilerleyerek aşağıdaki iki adamı öldürün ve gidilmesi gereken yere gidin.

Görev yeri değişecek ve sarı bir yer yanacak kaptanı oraya bırakın ve clymoreları adamların size ulaşmalarını engelleyecek yerle kurun ve bekleyin. Arkadaşlarımız uçakla gelecekler fakat onlar gelene kadar biz ve kaptan ölmemeli gelen adamları öldürün, uçak geldiği zaman uçağa binin ve görevimiz tamamlanmıştır.... demiş tam çözümde, okuyunca hatırladım.

Apartmanda üst kata çıkman gerekiyor sanırım köpekler de orada. odaya girince birden saldırıyorlar dikkat et :D

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Dışarı çıktığınız zaman helikopter gelecek ve kaptan onu düşürecek. helikopter kaptanın ayağını kesecek ve yürüyemeyecek, bizde onu “F’’ tuşuna basarak sırtımıza alacağız. Adamlar geldiği zaman onu yere bırakın adamları öldürün ve ilerleyin. Adamları temizledikten sonra apartmana girin ve ilerleyin köpek çıkacak kaptanı bırakarak köpeği ve içerdeki adamları temizleyin sonra kaptanı sırtınıza alarak ilerleyin. Dışarıya çıktığınız zaman hemen karşınızdaki binaya girin ve sağ taraftan ilerleyin haritayı kontrol haritada dost olarak köpekler gözükecek onlara dokunmadan havuzun etrafından ilerleyerek aşağıdaki iki adamı öldürün ve gidilmesi gereken yere gidin.

Görev yeri değişecek ve sarı bir yer yanacak kaptanı oraya bırakın ve clymoreları adamların size ulaşmalarını engelleyecek yerle kurun ve bekleyin. Arkadaşlarımız uçakla gelecekler fakat onlar gelene kadar biz ve kaptan ölmemeli gelen adamları öldürün, uçak geldiği zaman uçağa binin ve görevimiz tamamlanmıştır.... demiş tam çözümde, okuyunca hatırladım.

Apartmanda üst kata çıkman gerekiyor sanırım köpekler de orada. odaya girince birden saldırıyorlar dikkat et :D

dostum apartmana gırdım alt üste çıktım bırak köpeği canlı bıle yok.yukardakı mesajında lunaparktan bahsedıyordun

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
lunapark binadan çıktıktan sonra :D oynadığın bölümün sonu yani... hangi apartmandasın acaba?

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
lunapark binadan çıktıktan sonra :D oynadığın bölümün sonu yani... hangi apartmandasın acaba?

tamam şimdı gördum o ıti.bı anda karşıma çıktı.ödüm koptu.:biggrin:yoksa senmı koydun oraya o hayvanı:biggrin:.ama hala orayı gecemedım.işin gücün yoksa bı yandan yaralı arkadaşını taşı bı yandan da köpeklerle uğraş.burada köpeklerde hep benı yıyor ya.oysa burada kendı köpeğim var.çok sevıyor benı

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
fps oyunlarının en sevdiğim özelliği bu oyun türünü herkesin oynayamaması
bizim yurtta müdür var adam bu aralar bilgisayarla ilgileniyor 1 haftada pes öğrenmiş birkaç hafta sonra bizimkileri yenmeye başlamış
ama adam birkaç aydır hala call of duty modern warfare 1/2 regular seviyesinde bile oynayamıyor :D

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
off bı türlü bu bınayı gecemedım ya.ıkı gündür en az 50 defa denedım.yıne aynı yerde sayıklayıp duruyorum.ben bu oyundan soğumaya başladım

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
flash bomban filan yok mu? yada el bombası? at bombayı köpeğin oraya :D sen daha burada böyle takılıp sıkıldıysan :D lunapark daha zor, sizi kurtarmaya gelen helikopter, bir türlü gelmek bilmiyor, düşman iyice kalabalıklaşıp kıstırıyorlar orada sizi, kaçacak saklanacak bir yer yok, ne bomba kalıyor ne de silahta mermi, yerdeki silahlardan almak zorunda kalıyorsun, tabii ki ölmeden :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
flash bomban filan yok mu? yada el bombası? at bombayı köpeğin oraya :D sen daha burada böyle takılıp sıkıldıysan :D lunapark daha zor, sizi kurtarmaya gelen helikopter, bir türlü gelmek bilmiyor, düşman iyice kalabalıklaşıp kıstırıyorlar orada sizi, kaçacak saklanacak bir yer yok, ne bomba kalıyor ne de silahta mermi, yerdeki silahlardan almak zorunda kalıyorsun, tabii ki ölmeden :D

Belki 100 civarı adam geliyor. Keskin nişancı tüfeğiyle halletmek çok zor. Daha önceden bir AK-47 saklamak gerekiyor o zaman için. Claymore mayınları da bir yere kadar idare ediyor.

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
kullandığın terımler bana yabancı.rpg mmorpg fps bunlar ne ya.ben fazla oyun oynayan bırı değilım.en son 3-4 sene önce pc ye oyun yükleyıp oynamıştım.
dowland ettığım sıtede hıleden falanbahasedıyor ama anlamadığım ıçın ılgılenmıyorum
bu arada takıldığım kısmı nıhayet gecebıldım.oradan ıyerde açık kapıvarmış nıhayetdışarı çıktım.ipten de atlandım:biggrin:şimdı gemıyı bastık ama benım sılah arkadaşları hemen kaybedıyorum.şuan en son gemıde kaybolmuş durumdayım:biggrin:pusula olayını hala çözemedım.bazı yöne gidiyorum mesafe artıyor 89-90 m şeklınde ,bazı tarafa gıdınce de azalıyor.ama hangı tarafa gideceğımı anlamıyorum.işin yoksa aynı yerde dolan dur:biggrin:

dedıg gıbı bılgısayar alanında baska seylere yogunlasmayı dene oyun ısı sana gore degıl bellıkı .d

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
nıhayet lunparkı görebıldım ama sürem yetmedı
Dostum bence duty calls oyna çok daha kolay o.
yok kardeş daha savaş oyunu oynamam.hep aynı senaryo.vur vur vurul.başka bışe yok

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
cixxx arkadaşın ve diğerlerınızın sayesınde hayatımda ılk defa bır oyun bıtırdım.çok zevklıydı.zaman zmaan çok zorlanıp vazgeçmek ıstesemde oyunu bıtırebıldım.oyunun son bölumunde yaralıyken kaptanın bana uzattığ sılahla kımı vurup oyununu bıtırdığımı merak edıyorum?ensonda duygusal anlar oldu.hepımız yerde öldük..bundan sonra vıp denılen bölumde uçaktakı düşmanları öldürüp uçaktan paraşutle atladık
yardım eden herkese teşekkür edıyorum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Tebrikler... :D son bölümde vurduğun adam, İmran Zakhaev, daha önce suikast düzenlemiştiniz başarısız olmuştu, hatırlarsan...

Eee artık multiplayer oynama vakti gelmiş :D

Bundan sonraki serileri de oynamanı tavsiye ediyorum ama, sistemin ne kadarına el verir bilemiyorum...

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tebrikler... :D son bölümde vurduğun adam, İmran Zakhaev, daha önce suikast düzenlemiştiniz başarısız olmuştu, hatırlarsan...

Eee artık multiplayer oynama vakti gelmiş :D

Bundan sonraki serileri de oynamanı tavsiye ediyorum ama, sistemin ne kadarına el verir bilemiyorum...

ya sen bu oyunu ezberlemışsın.dedığın doğru.bu adamın ısmını oyunun ıçersınde duymuştum.kımın lıderı bu*tam olarak bız kımdık kımlerle savaştık?amacımız neydı?bu adamı mı ölüdrmek yoksa toprakları işgal edıp ele geçırmek mı?
multıplayer kımle oyanucam?uğraşamam onla.bu cod oyununda black ops ve modern warfare farklı oyunlar mı?bu oyunu şimdı kaldırmayı düşünuyorum
başkları sıstemıme ıyı dıyor ama sen beğenmıyorsun

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
walla aslında unutmak üzereydim bu oyunu. Taa ki sen yardım isteyene kadar, eski anılar canlandı birden gözümde, sorunu okuyunca da hemen yazmaya başladım,

imran zakhaev filan bilmiyorum aslında. Önceki sayfalarda tam çözümü okuyunca hatırlamıştım. Kabaca günümüzdeki abd ve müttefiklerinin, şu anda yaptığı şeyler diyebiliriz oyun için :D Çok da ayrıntıya girmemek lazım sonuçta sadece bir oyun bu..

sisteminin özelliklerini buraya bir yaz bakalım:D iyi mi, kötü mü? aynı sistemi kullananlar ya da daha önce kullanmış olanlar, neyi oynayabileceğini, neyi oynayamayacağını daha iyi bilirler.

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ekran kartımın özellıklerıne nerden bakıyorduk?unuttum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
aslında küçük bir program var sistem bilgileri için ama, önce şunu yapalım.

başlat + çalıştıra dxdiag yaz. enter ı tıkla, açılan pencerede sistem bölümünde, sistem üreticisi ve sistem modeli anakartının marka modelini belirtir... işlemci adı üstünde işlemci marka ve modelini, bellek bölümü de ram miktarını gösterir... her sistemde yazmayabilir tabii... ekran kartı için ise ekran sekmesinde aygıt adını yaz. ingilizce de olabilir bazı sistemlerde, bende Türkçe.