Bilgisayar saticam da !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crista7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Selam arkadaslar bilgisayarimi satmayi dusunuyorum sizce en iyi yol hangisi bilgisayar dukkanina goturmek mi yoksa internet uzerinden pazarlamak mi daha hayirli' fiyat konusunda hangisi iyi...
Casper NEO NES2600-9K15R Ekli dosyayı görüntüle 6340

acikcasi aklimda net bir fiyat yok ama 800 civarinda dusunuyorum.sadece 1 yil kullandim,herseyiyle vericem.ilk kutusunda ne varsa.hoparlor.mouse klavye . 19 inc ekran lcd vs ... bir fikri yardimi olabilecek olan varsa tesekkurler simdiden...

tecrubesi ollann yok mu, daha once bilgisayar satan ,, bu islerden anlayan ..

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
yardim edecek olan ?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
internet üzerinden satarsan il dışına yollamak her açıdan sıkıntı olur paketleme kargo ücreti v.s ama istanbul ankara izmir gibi büyük şehirlerde yaşıyorsan internetten satmak da seçenekler arasında olabilir.(aynı ilden birisine satma ihtimali yüksek olur yani)

ama en güzeli bilgisayar dükkanlarıyla iletişime geç.. ikinci el bilgisayar almak isteyen olursa seni arasınlar tabi bunu yapacak işyeri sahibini tanıyor olman gerekir..

bunun dışında bir dükkana bilgisyarı satmak istersen çok ucuza almak isterler.

naçizane fikirlerimi belirttim efendim:P

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1 burda satamassın
2 800 liraya hayatta satamassın
3 elden verirsen belki biraz para birakır yoksa...

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
neden 800 e satamam ? fiyatlar cok mu dusuk,,2 yil once aldigimda 1200 tl gibi birsey odemistim . internetten satiim diyorum ... olursa .

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bilgisayar alırken paradir 2 sene önce yada 2 gün önce farketmez o yüzden o paralari etmez hem 2 sene pc icin uzun süre. ayrica 800 liraya bundan cok cok daha iyi sistem toplanabilecegi icin kimse vermez.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Demekkii bilgisayar bir yatırım ya da sermaye olamaz.. aldın mı o parayı gömdün demektir.. eskitene kadar kullan..yani en az 9-10 yıl daha kullan..

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
o konuda haklisin..net book gibi birsey almak istiyorum..en iyi secenek evde dursun gibi gorunuyor

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Casper NEO NES2600-9K15R

Anakart
Intel® 945 chipset anakart
İşlemci Intel® Core?2 Duo işlemci E4700, (İşlemci hızı 2.60 GHz, 2 MB L2 Cache, 800 MHz FSB)
İşletim Sistemi Orijinal Microsoft® Windows Vista® Home Basic
Hafıza(RAM) 2 GB 667Mhz DDR2 Bellek
HDD 320 GB SATA Harddisk
Monitör 19" Wide Casper LCD Monitör
Ekr. Kartı 1024 MB ATI HD2400PRO PCI Express Ekran Kartı (512 MB Ayrılmış Bellek)
Optik Sürücü DVD ± RW DUAL
Ethernet 10/100 Ethernet
Ses Kartı 6 kanallı ses kartı
Klavye Casper Klavye
Mouse Optik Mouse
Speaker Speaker
Kart Okuyucu 20-in-1 card reader

bu özellikte bir pcyi 800 tlye 2. el alanlara satman çok zor. 300-500 arası birşey verirler en fazla. eğer çevrende 2 el pc arayan bir tanıdık bulursan istediğin fiyata satabilirsin belki. o da kolay değil. donanım piyasası çok ucuzladı. hipermarketlerde bile 500 tlden başlayan fiyatlara pc satıyorlar.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ya da yok pahasına satacaksın... ya da bilgisayarın B sini bilmeyen ama bilgisayar için can atan bir öğrenciye bağışla gitsin..800 tl seni en fazla bir ay idare eder ama böyle bir şey yaparsan yanacağın ateşin derecesini kıstırabilirsin:))

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ya da yok pahasına satacaksın... ya da bilgisayarın B sini bilmeyen ama bilgisayar için can atan bir öğrenciye bağışla gitsin..800 tl seni en fazla bir ay idare eder ama böyle bir şey yaparsan yanacağın ateşin derecesini kıstırabilirsin:))

evde çürütecegine en mantıklısı..

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
atesi hafifletmek lazim o dogru da , netbook almam lazim o da var simdi :D kardese hediye . yada saklasam mi torunlara 20 yil sonra oyuncak olur :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Benim masaüstü var laptop aldım. masaüstü için benzer düşüncelere girdim..anca evde iki tane bebek var ellerinizden öper..dedim ki: bu keratalar acemiliğini bu masaüstünde atsınlar..

ama paraya ihtiyaç olsaydı laptop için iş değişir tabi ki....

sen sıkılmadan bilgisayarcıları gez ben bir kaç yere uğradığımda numaramı alanlar olmuştu eğer isteyen olursa ararız diye.. bilgisayarı isteyenn olmadı ama monitöre talip çıktı..ben de vazgeçtiğimi söyledim.

hangi şehirdesin onu yazar mısın buraya?

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Benim masaüstü var laptop aldım. masaüstü için benzer düşüncelere girdim..anca evde iki tane bebek var ellerinizden öper..dedim ki: bu keratalar acemiliğini bu masaüstünde atsınlar..

ama paraya ihtiyaç olsaydı laptop için
değişir tabi ki....

sen sıkılmadan bilgisayarcıları gez ben bir kaç yere uğradığımda numaramı alanlar olmuştu eğer isteyen olursa ararız diye.. bilgisayarı isteyenn olmadı ama monitöre talip çıktı..ben de vazgeçtiğimi söyledim.

hangi şehirdesin onu yazar mısın buraya?​
Allah bagislasin .. valla bende oyle dusunuyorum suan . ama bi kac bilgisayarciya ugrarim artik . bisey olursa.uygun bisey olursa veririm.. tek basina monitorde verilmez ugras dur ondan sonra kasaya talip ciksin klavye kalsin vs .. bende de laptop var ,bu ikinci bilgisayar olarak kalacak ole gibi gorunuyor... mersindeyim ben.. ev almayi planliyorum bir kosesine sus olarak koyarim artik :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
istanbul'daysan kadıköye gidersin 2. el alim satım hesabi parca parca okutursun ama kafandaki rakamlari hicbi zaman vermezler normal olarak, cünkü onlarda kendi karlarini koyacaklarda satacaklarda vs. islemcin, ramlarin, anakartin birazda harddiskin monitorün belki cok azda ekran kartin diger parcalara para bile vermezler istersen ver istemessen al götür derler, bu isleri yaptigim icin biliyorum. ya elden cok anlamayan birine satacaksin yada vereceksin biri kullansın olay bu kadar basit.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
crista7 arkadaş sana dost tavsiyesi bigisayarcılara götürürsen 200 tl verirler satma dizüstü al çevrende ikinci el veya ihtiyacı olan biri çikarsa ona verirsin internet üzerinden deneye bilirsin

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Vay ( yanacağın ateşin derecesini kıstırabilirsin) lafı güzel laf, iyiliğe teşvik etmişsin arkadaşı,seninde ateşin derecesi düşecek o zaman Zorhak:rolleyes:

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
saolun arkadaslar..tesekkurler yardiminiz icin..en mantiklisi bircogunuzunda dedigi gibi.ya cevremde olan birine verecem yada evde dursun ... saolun hepiniz ...

---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:46 ----------

olmazsa tv almam bu bilgisayari projektore baglar tv karti takar kullanirim projeksiyonla .dev eekran :D
iste o zaman monitoru veririm gitsin :thumbup:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Vay ( yanacağın ateşin derecesini kıstırabilirsin) lafı güzel laf, iyiliğe teşvik etmişsin arkadaşı,seninde ateşin derecesi düşecek o zaman Zorhak:rolleyes:
yok ben en kötüsünü bekliyorum ki farklı bir durum olursa sevineyim:))

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
saolun arkadaslar..tesekkurler yardiminiz icin..en mantiklisi bircogunuzunda dedigi gibi.ya cevremde olan birine verecem yada evde dursun ... saolun hepiniz ...

---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:46 ----------

olmazsa tv almam bu bilgisayari projektore baglar tv karti takar kullanirim projeksiyonla .dev eekran :D

İvet aynen öyle:laugh::P

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
2 sene önce 1200 e alınan şey teknolojik açıdan 800 tl ye düşer aynı pc yi adam 800 e toplar yani seninki bi de ikinci el 400-500 e anca alıcı çıkar oda en yüksek fiyat

Bendede benzer bir pc var çok araştırdım sakın satma derim masaüstü satılmaz.Laptop satılır.

Masaüstümü satıcam dersen zararı göze almalısın.Bence evde 3-4 sene daha kullan media pc si yap downloada bırak hdmı lı televizyonuna tak kullan kısacası eskit işte

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
800 mü naptın sen :D 400 e sat öp başına koy :D

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İstanbul'da oturuyorsan ekranına talip olabilirim (:

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Satma, çok fazla ihtiyacın yoksa evde dursun. Her zaman bir bilgisayar daha iyidir. Ne zaman lazım olacağı bilinmez :)

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaş tavsiye bi siteye pazarla kafana eserse satarsın yoksa durur

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
evde duracak artik . projeksiyon alip tv niyetine kullanacam .. mersindeyim,istanbulda olsam ekrani verirdim sana :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
sitede ikinci el pc arayan vardi onunla bi irtibata gec istersen.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
aradim forumda ama bulamadim . arayan bulur beni ya :)