Japonya'dan Getirilen Cihazlar Hakkında

atahanbzkrt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar... netten bir adamın japonyada abisi çalışıyormuş. iPod 250 lira diyor. Normalde 489 lira. Bunun gibi telefon dizüstü vs vs. de ucuza getirtiyor. Adamında yaptığı referans değerinde alış-satış işlemleri de var yani adam sağlam. Bunu ticaret olarak yapmayı düşünüyorum. Üstüne kar koyup yine ucuza satmak. Bu konuda yasalmıdır değilmidir sorayım dedim. Benim bildiğim tek tek alınca gümrükte sorun çıkmıyor. Yani vergi binmiyor. Ucuza geliyor.Ancak toplu alınca buradaki fiyatlara denk geliyor. Bilen varmıdır ? Bu tarz işler sağlammıdır ? Veya nasıl işler süreç ?

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
japonyada yasayan biri olarak apple urunleri japonyadaki fiyatlarini www.apple.jp linkinden ogrenebilirsin. bilgisayar gibi urunler japonya da ucuz degil.lutfen japonya ile cin i birbirine karistirmayin.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Süreklilik arz ettiği için maliye peşine düşer

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sanırım 150 euro nun altında olup da hediye olarak giren ürünlerde gümrük vergisi vs... alınmıyor. Onun dışında giren tüm ürünlerin gümrük işlemlerine tabi tutulması gerekiyor. Gümrüğe uğramadan giren ürün kaçak demektir, yasal değil. Ürünleri tek tek getirtip vergiden kurtarıp satmak da elbette yasal değildir. Ayrıca KAZUYA'nın da dediği gibi japonya elektronik cenneti olabilir ama avrupadan çok çok pahalı, orada geçim derdi de bir başka, animelerde hep karakterlerin karnı gurulduyor niye sanıyorsunuz :)

atahanbzkrt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yasal olmaması konusunda maliye peşine düşer diyorsunuz. Japonya konusunda ise japonyadan almıyordur o zaman. Sonuç itibariyle yazdığına göre orjinal. Ancak işin içinde bir bit yeniği de olabilir. Şu işi detaylıca öğreneyim öyle haber veririm. Cevaplar için teşekkürler :)

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

Gümrükten geçerken pasaport numarasına kayıt ediliyormuş yani tamamen doğalmış. Bu durumda güvenmelimiyim ? Ne dersiniz ?

| TuqruL |

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yerinde Olsam Hiç Bulaşmazdım Çünkü Bu Gümrük İnsanı Uğraştırır :)

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Eğer gittigidiyor gibi e-ticaret siteleri üzerinden satış yaparsan maliye seni paçandan alır ters çeviriverir. :D

serdartepe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KAZUYA ben de Japonyadan laptop getirtmeyi düşünüyorum kuzen gidecek fiyat farkının olmayacağını mı söylüyorsun?

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
KAZUYA ben de Japonyadan laptop getirtmeyi düşünüyorum kuzen gidecek fiyat farkının olmayacağını mı söylüyorsun?

"bilgisayar gibi urunler japonya da ucuz degil" KAZUYA'nın mesajını yarım yamalak okumuşsun sanırım ?