Linux Cafe

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
bugün 3-5 gündür kullanamadığım Pardus'u formattan ve yeni kurulumdan kurtardım. şimdi ses de var görüntü de :D
Ohh beeeee.....:D
Bize de söyle, biz de bilelim :D

[video=youtube;Cl35G7koWjc]http://www.youtube.com/watch?v=Cl35G7koWjc[/video]

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bize de söyle, biz de bilelim :D

Daha öncesini anlatmayacağım, niye diye sormayın :D
Sorun şu, kasten Ati ekran kartı sürücüsünü kaldırırken sistem tamamen gitmişti, sadece konsol girişi yapılabiliyordu.
Bugün yoğun uğraşlarım sonucu -ki twm bile yüklenmiyor ve özel giriş bölümünde çalışmıyor, sadece xterm çalışıyor-
ekran kartı sürücülerini tekrar yükleyebildim ve sistemi görsel olarak kullanıma açtım. Openbox bile kurmuştum, ama kullanmaya fırsatım olmadı.
Neyse görüntü geldi, ses yok. sağolsun sürücü giderken yanında da diğer sürücüleri de götürmüş, eyvallah dedik, bağrımıza bastık.
Alsa sürücülerini yükledim teker teker ve her seferinde Kmix'i kontrol ettim. En son olarak deneme yanılmalar sonucu yüklediğim sürücüler sayesinde
ses sorunu da çözüldü. Şimdi artık görüntü de var , ses de :D

Abartılacak bir şey değil aslında ama benim gibi bir beginner için paha biçilmez bir olaydı :D

--bu arada şarkı güzelmiş ama maalesef "Bu rise Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Üyelerin Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir."

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
LinuxMint kurulum süresine hasta oluyorum.
Kardeşim bu kadar kısa kurulum süresi mi olur?
Yazılım kurar gibi yükleyip geçmesene :devil2:
Şöyle uzat biraz süreyi diğerleri gibi :D

DumanlıPars

Asistan
Reaksiyon puanı
1
LinuxMint kurulum süresine hasta oluyorum.
Kardeşim bu kadar kısa kurulum süresi mi olur?
Yazılım kurar gibi yükleyip geçmesene :devil2:
Şöyle uzat biraz süreyi diğerleri gibi :D
Açılış süresindende nefret ediyorsundur.
Bu ne arkadaşım program açar gibi sistem açılıyor. :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet nefret ediyorum; çünkü göz açıp kapayıncaya kadar şifre ekranına geliyor :D

______
Bu arada LinuxMint geliştiricilerine ve Türkçe çeviri ekibine teşekkür ediyorum :)

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selamlar SDN Linux kullanıcıları, acer5920g kullanıyorum fakat ekran kartımı kaybettim aşırı ısınmadan dolayı. herhangi bir linux sürümünü kurmayı denediğimde kuruluma başlarken ekran kararıyor ve görüntü gelmiyor. Live CD'den başlatırken de aynı şekilde başlayacakken görüntü gidiyor.
Windowsta ise ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde bu sorunları alıyordum. Ekran kartı hasarlıyken linux kurabilir miyim?
Windows üzerinden ubuntu kurdum wubi ile. Onunla da aynı hataları verdi açılmadı. Şimdiden teşekkür ederim :)
biraz önce virtualbox ile ubuntu kurmaya çalışırken de şu hatayı aldım belki faydası olur:
http://i55.tinypic.com/2ivmvi8.png

Kurmayı denediğim dağıtımlar: Pardus, Ubuntu, ZorinOS

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Selamlar SDN Linux kullanıcıları, acer5920g kullanıyorum fakat ekran kartımı kaybettim aşırı ısınmadan dolayı. herhangi bir linux sürümünü kurmayı denediğimde kuruluma başlarken ekran kararıyor ve görüntü gelmiyor. Live CD'den başlatırken de aynı şekilde başlayacakken görüntü gidiyor.
Windowsta ise ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde bu sorunları alıyordum. Ekran kartı hasarlıyken linux kurabilir miyim?
Windows üzerinden ubuntu kurdum wubi ile. Onunla da aynı hataları verdi açılmadı. Şimdiden teşekkür ederim :)
Ben Ekran kartı olmadan bir çok Linux dağıtımı kurduğumu hatırlarım. :) OpenSuSE, Ubuntu, Pardus beyaz listedeki dağıtımlardan. :)

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben Ekran kartı olmadan bir çok Linux dağıtımı kurduğumu hatırlarım. :) OpenSuSE, Ubuntu, Pardus beyaz listedeki dağıtımlardan. :)

OpenSuSE deneyeyim bir de. Bakalım o kurulacak mı, kurulumları USB'den yapıyorum ondan kaynaklanan bir sorun değildir herhalde?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
OpenSuSE deneyeyim bir de. Bakalım o kurulacak mı, kurulumları USB'den yapıyorum ondan kaynaklanan bir sorun değildir herhalde?
Bence değil. :) USB'den çok şey kurmuşumdur. Ama Dvd deniyebilirsiniz. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
biraz önce virtualbox ile ubuntu kurmaya çalışırken de şu hatayı aldım belki faydası olur:
2ivmvi8.png

Kurmayı denediğim dağıtımlar: Pardus, Ubuntu, ZorinOS
Hocam ekran kartın uçtu ise görüntü nasıl alıyorsun?
Bağışlayın ben yeniyimde :):)

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows'u kurup ekran karti suruculerini yuklemeden kullandigimda sorun olmuyor :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
sistemde sorun yok can sıkıntısından ölmek üzereyken aklıma geldi,eskiden xsnow ve xpenguins diye birşeyler vardı...
hemen buldum yükledim,debianın paket deposunda varmış:)
şimdi masaüstümde büyüklü-küçüklü penguenler kaplumbağalar vs geziniyor,pencerelerle mefta olanlar melek olup uçuyor:)
acaba benden başka kullanan varmı?
@rise bir tanıtım beklerim senden:)
bi de ortada koşusan toslaşan koyunlar falan vardı bulamadım onu...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
forumda bir başlık halinde arkadaşlara güzel ama pek bilinmeyen uygulamaların tanıtımlarını yapıyorsun,paketleri paylaşıyorsun...
bir arada bunu yazarsan hoş olacağını düşündüm...
çünkü uygulama depolarında pek olduğunu ve bilindiğini sanmıyorum,epey eski birşey...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bırakalım eskiler eskide kalsın :)
Biz yeni(lik)leri paylaşmaya devam edelim.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Pardus 2011 Beta'da KDE Bilgi merkezinde Unknown Processor diyor. Nedendir acaba :D

aligoren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
U 10.10 Yapıyorum sistemi'mi şöyle güzel bir tema olsa ne güzel olurdu. Tamamıyla yeni güzel bir tema :D

aligoren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@rise deniyorum pardon kuruyorum :D... Guzele cok guzele benziyor. Compiz, Dock..., yuruyen penguenim super olacak hepsi :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
CEO söyle bakalım, işler nasıl? Var mı bir isteğin? :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Uzun zamandır gelmiyordum buraya :mrgreen: Bir çayınızı içeriz artık :P
Al çay parasını sen. :)

Neyse, Mandriva kurduk. M4a dosyalarını okumuyor bu? Ne yapacağız? :) Codecleri gösterin on çay parası benden. :))

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Windows'un kurulu olduğu dizine erişimi nasıl engellerim?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Madriva non-free deposu varsa oraya bak . Muhtemlen codeckler oradadır.
Ah, baktım. Yok :) Amarok ile m4a şeklinde bir şarkı açmak istediğimde para ile codec satın almamı gerektiren bir şey çıkıyor. Ucuzda değil :) Başka bir alternatif arıyordum ben. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ah, baktım. Yok :) Amarok ile m4a şeklinde bir şarkı açmak istediğimde para ile codec satın almamı gerektiren bir şey çıkıyor. Ucuzda değil :) Başka bir alternatif arıyordum ben. :)

CEO, nerelerdesin sen? şu kafeyi canlandırsana yahu...