Bios güncelleme sorunu

Samet Albayrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar .

Benim leptop samsung r522 geçenlerde samsungun indirme merkezinde dolaşırken bios güncellemsi adı altında bir dosya indirdim ve kurdum .bişeyler çıktı okeyledi kendi kendine

bilgisayardan anlıyan biriyim az çok ama bu bios işini ilkkez denedim sitesinden indirdim exe dosyasıydı heralde basit bi kurulumdur dedim ama düşündüğüm gibi olmadı

Kurdu kendince bişeyler sonra bilgisayar kapatılıp başlatılıcaktı ama bidaha açılmadı tam açılıcak mavi bir ekran geliyor hemen reset atıyor başa alıyor

sistemim vindows7 format attım pc çalışır durumda şimdi bi kaç bilgisayarcı arkadaşıma sordum nasıl güncellerim . aman bizi karıştırma hassas mesele pc çaşlışıyorsa üstüne gitme kendine masraf açarsın gibi soğutucu sözler kullandılar bende böyle devam ediyorum ama kafama takılan soru şu

Galiba yüklemeyi yaparken yarım kaldı devam edemedim çünkü etme yolunu bilmiyodum şu anda bilgisayar açılırken şöyle bir yazı geliyor bot from ahcı cd rom

ve sistemimde anakartım tanınmıyor arıca bios sürümüm bilinmiyor everestte bu şekilde bilgi veriyor

bu güncellemeyi nasıl yaparım veya servisine versem nekadar para alırlar veya riskli bir işmidir anakart yanması falan söz konusumudur bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim

Şimdiden teşekkür ederim .

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben de R520 modelini kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Öncelikle dikkat etmeniz gereken sisteminize uygun olan exeyi indirmek. XP ve 7 aynı değil mesela. İkincisi bu işlemi yaparken güvenlik yazılımlarını tamamen kapatın ve dosyayı çalıştırırken sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Program işlemi yürütürken çıkan yazıları iyice okuyun. Eğer hata verirse sistemi yeniden başlatmadan işlemi tekrar uygulayın.

Önerebileceklerim bunlar. Olur da sorun devam ederse buraya sorunu yazın belki yardımcı olabiliriz.

rushsea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios menüsüne girebiliyormusunuz? girebiliyorsaniz, resetlemeyi deneyin, yada ne kadar yeni bir sistem bilmiyorum ama sizin makinanin, bios kurtarma gibi biseyler olmasi lazim, yeni nesil makinalarda, olmadi, garantisi yoksa, makinayi acin, pilini cikarin, pil ve akü disardayken acma tusunu devamli basin 3-5-18 dakika :) birkac dakika, sonra pilini ve aküsünü takarak deneyin, ama mutlaka bios menüsünü ulasmaniz lazim gibi görünüyor.... kolay gelsin

Samet Albayrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de R520 modelini kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Öncelikle dikkat etmeniz gereken sisteminize uygun olan exeyi indirmek. XP ve 7 aynı değil mesela. İkincisi bu işlemi yaparken güvenlik yazılımlarını tamamen kapatın ve dosyayı çalıştırırken sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Program işlemi yürütürken çıkan yazıları iyice okuyun. Eğer hata verirse sistemi yeniden başlatmadan işlemi tekrar uygulayın.

Önerebileceklerim bunlar. Olur da sorun devam ederse buraya sorunu yazın belki yardımcı olabiliriz.

İndirdiğim dosya bu
http://www.samsung.com/tr/support/d...R&prd_mdl_name=NP-R522E&prd_ia_sub_class_cd=P
win7 uyumlu galiba
seninkiyle benim modelin arasında pek fark yok sayılır siz bu güncellemeyi yaptınızmı bu şekilde ve sorun yaşamadınızmı .
bana anlatınlanr ve anladığıma göre bu bios güncellemesini cd ile format atar gibi yapılıyor galiba korkuyorum tekrar o programın üstüne tıklamaya yine sistemi yeniden başlatmam gerekecek ve yine format atmam gerekecek

bios menüsüne girebiliyormusunuz? girebiliyorsaniz, resetlemeyi deneyin, yada ne kadar yeni bir sistem bilmiyorum ama sizin makinanin, bios kurtarma gibi biseyler olmasi lazim, yeni nesil makinalarda, olmadi, garantisi yoksa, makinayi acin, pilini cikarin, pil ve akü disardayken acma tusunu devamli basin 3-5-18 dakika :) birkac dakika, sonra pilini ve aküsünü takarak deneyin, ama mutlaka bios menüsünü ulasmaniz lazim gibi görünüyor.... kolay gelsin

Bios menüsüne giriyorum resetleme derken default ayarlara döndürdüm ama bi değişiklik olmadı, o dediğiniz bios kurtarma olaylarından hiç bi bilgim yok ,pc 8 aylık 1.5 yıl falan garantisi var pc yi açamam bu riske giremem daha büyük sorunlar açar bana :D

ilginizin için ikinizede teşekkür ederim .