Hard Diskten kalıcı silme?

kdr042

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler arkadaşlar bir çook sitede hard diskten silinen belgeleri geri getirme pogramları mevcut peki biz bilgisayara format atıyoruz o hdd sıfırlanmıyor demek hehralde anladıgım kadarıyla peki her sildigimiz hdd birike birike hdd neden dolmuyor ayrıca hdd sıfırlama sansımız varmı fabrikadan yeni cıkmış misali hersey dedigim gibiyse bir resim silcez bilgisayardan hangi programla sildigimizde geri gelmemesi lazım bilgi verirmisiniz

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
shift delete yap geri gelmez . ayrıca sildlikden sonra üste bir cok dosya attıysan eski veririn üstünü kapatmış olursun bir daha geri gelse bile içerik bozuk olur.
fabrika ayarlarına getirmek istiyorsan low level format atacaksın bunun programları mevcut

kdr042

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman hdd içinde ne var ne yok siler mi

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
herşey gider ama biraz uzun surer hdd büyüklüğüne bağlı olarak.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
shift delete yap geri gelmez

Bu işe yaramaz, aynı işlemlerle geri getirilir.

Arkadaşım bak ben sadece silinse bile geri getirme noktasını açıklayayım sana:
Bir defterin var üzerine bir sürü şey yazdın ve defterin bitince yenisini almak yerine bir kaç sayfayı silgi ile sileyim diyorsun. Siliyorsun tamam ama altında izi hala kalmış oluyor. İstersen bu izlerin üzerinden geçerek eski yazıyı elde edebilirsin. Fakat silgiyle sildiğin sayfaya yeni bir şey yazdıktan sonra ise eski izler okunamaz bir hal alır ve sadece üstteki yazı okunur. Aynı mantık ile düşünebilirsin.

*Komple anadan doğma ilk günkü gibi tertemiz bir defter yapabilecek bir şey var mı orasını bilmiyorum.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
shiftdelete yaptıgım dosyayı getiremedim. hangı programla geri getirdin.
aynı zamanda ağ uzerınden sildiginde de geri gelmez.

lowlevel senin istedigin program tertemiz yapar.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Seagate HDD firmasının, çok güzel bir HDD temizleme programı var. Nasıl indirilir bilmiyorum ama HDD deki zamanla oluşan sesleri de ortadan kaldırıyormuş. (seagate yönetici müdürü söylemişti)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
low level cok uzun suren bir iş ama kesin cozum temizlik acısından.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
hard format deniliyor buna sanırım ;) windows'un çok eski bir sürümü ile atardık zamanında hdd leri bağlayıp. Yıllardır hiç gerek duymadım :D belki başka şeklide mevcttur şimdi.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hayırdır gece kafanı yastığa koydgunda seni rahatsız eden bir fotoğraf mı var :D
şaka dostum ;)