Call of Duty, oyun dünyasının Facebook'u

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Chat, yazışmalar, Facebook... ve Call Of Duty!

53.jpg

Activision'un CEO'su Bobby Kotick'in dediğine göre Call of Duty oyunları, iletişim alışkanlıklarını değiştirdi. Serinin son oyunu Call of Duty: Black Ops, firmanın açıklamasına göre tam olarak 1 milyar dolarlık dünya çapında satış gerçekleştirdi. Oyuncular ise tam 600 milyon saatlik oyun süresi harcamış.

Black Ops o kadar başarılı oldu ki, bu türdeki oyunlar ardı ardına gelmeye başladı. Bunlardan en ilgi çekici olanı ise EA'nin geçtiğimiz gün piyasaya sürdüğü Battlefield: Bad Company 2 Vietnam.

Daha da ilginci Black Ops, tüm eğlence dünyasının da en büyük açılışını yaparak, ilk beş günlük satışı ile rekorları altüst etti. Kotick'in açıklamasına göre, Xbox Live üzerindeki trafiğin tam tamına % 60'ı Call of Duty için servis veriyor! Multiplayer seçeneğinin yeni bir iletişim yoluna dönüştüğünü söyleyen Kotic, bazılarının yan yana film izlemek yerine konsolları karşısında beraber multiplayer olarak oyun oynamayı tercih ettiğini ekliyor.

Kotick son olarak şunu söylüyor: Blizzard nasıl World of Warcraft'ı özel bir marka haline getirdiyse, Call of Duty'nin de geleceği bu yönde.

KaynaK

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Call of Duty artık apayrı bir dünya olmaya başladı

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Daha önceki COD oyunlarından daha iyi değildi bence. Benim favorim World at War'dı ve şimdi de öyle.. (En azından 2. Dünya Savaşını ezberledik sayesinde, bir de "banzai" diye bağıran caponlardan nefret etmeyi öğrendik.. :yes: )

Black Ops'u sevemedim nedense. Fazla şatafatlı ve kasıntı. C2Duo, 4 GB makinede bile bazen stress yaptırıyor. i5 dizüstünün ise bir gün fanı sol taraftan firar edecek diye korkuyorum.

Bir tek şey hoşuma gitti; oyun vefalı oyun abi..
World at War'da en akılda kalan karakterlerden Chernov'a vefalı davranmışlar. Black Ops'ta da var..
Ha bi de silahların duyarlılığı önceki oyunlar kadar iyi değil..

Çok satış detayına girmeyeceğim, zenginin parası durumu..:laugh:

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
adamlar oyunu bizim sistemimize göre yapmıyorlar.oyunun daha iyi olması sistem gereksinimlerini yükseltir.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
MW ve MW2'yi Black Ops kadar çok oynamadım. Hala da Black Ops oynayasım var. Başlarda yapay zeka beni deli etmişti ama sonradan oyunu çok sevdim. MW'lerde olmayıp Black Ops'ta olan bir şey var ama çözemedim daha.

regena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
cod un bütün oyunlarını bitirdim hemde defalarca ama black ops sadece bi defa sonuna kadar oynadım ondan sonra hiç bakmadım bile oyunun sürekli kasması zaten adamı sinir ediyor onun haricinde yapay zeka :angry:ve birçokyerde sizi kısıtlaması:sneaky2: (sedec koşabildiginiz nişan alma veya zıplayamdıgınız yerlerden bahsediyorum)bütün oyunun içine etti yani bu oyunun satış rakamıda bence mww2 den dolayı
mww2 süperdi ama:biggrin:

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
serinin sadece son oyunu olan black ops'ı oynayamadım :)

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Tamamen reklam, bu kadar şikayet gelmesine rağmen nasıl oyun dünyasının facebook u oluyo? Bu taktik aynen ttnetin taktiğine benziyor b*k tan ürünler çıkartıp sonrada biz dünyanın en iyisiyiz süper hızlıyız şu kadar müşterimiz var diye övünmek, müşterilerinin %90 ı arkandan sövüyosa napayım ben öyle ünü, hadi yemeyin bizi yol alın....