Açık kaynak kullanıyorum.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostlar, bir çok kez değindiğim gibi 1999 yılında nete bağlanmaya başladım.
Mali durumum yetersiz olduğu için bir çok kez kırılmış program da kullandım.
Bazı zamanlar o yüzden format atmayla sonuçlanan bir çok badire de atlattım.
Ama artık Açık Kaynaklı yazılımlar sunulmaya başlandı.
Bu tür programları yapanlar, ki, ben hayırsever kişiler diyorum, sayesinde akla gelebilecek her tür programı kırma derdi olmadan özgürce kullanıyorum.
Satılık 40 - 50 dolarlık yazılımlar yerine, bedava kullandığımız bu tür programlara kimi kez 3 - 5 dolar bağış yapmak daha akla yatkın.
Her işimizi rahatça görebileceğimiz bu programların tümünü herkese öneriyorum.
Çok spesifik ve özel yazılımlar dışında artık parayla satılan bir çok program da mecburen Açık Kaynak olmaya mahkum olacak.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Çok güzel açıklama olmuş.

Bağış yapmanın yanı sıra,

-İlgimizi çeken projelere geliştirme konusunda destek vermek,
Alpha/betalarını test edip bildirim yaparak destek vermek

de güzel olur düşüncesindeyim.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bi site vardı açık kaynak yazılım tanıtımı yapan ne oldu o siteye?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
açık kaynak ne kadar güçlü olursa ücretli yazılımların fiyatları da o kadar düşer. ücretli yazılımların çoğu kendilerine alternatif olmadığı için sonuna kadar sömürüyorlar insanları. bunun için pcde genellikle açık kaynak kullanmaya dikkat ediyorum.

FOREVER OPENSOURCE:thumbup1:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
açık kaynakmış sömürelim mantığı yerine o veya bu şekilde işin ucundan tutup destek olursak hiç işten anlamayorsak 1-2lira dahi olsa bağışta bulunursak, bu sitem hem yürür hem de güzel yerlere gelir. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
mesela bende açık kaynağa destek veriyorum
kendi projemle :D

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

neverland

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende kullanıyorum ve destekliyorum, açık kaynak kullanıldıkça tekelleşmenin de önü yavaş yavaş kapanacak, dünyada avrupada, microsoftun işletim sistemlerinin kullanım oranı düşmeye başladı,linux ve mac vs kullanım oranı arttı,rusyada devlet sadece linux kullanıyor, Türkiyede birçok resmi kurumda pardus kullanılıyor, diğer proğramlardada durum iyiye gidiyor,:)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Açık kaynak iyidir güzeldir destek verilirse sömürüyü azaltır :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
herkes açık kaynakcı olmus bı sıtede bız kuralım :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
açık kaynak kodlu yazılımların işletim süstemlerinin önündeki teknik engeller artık yavaş yavaş kalkmaya başladı bu engelleri aşmadaki en büyük rolü ubuntu ekibi ve mark amcanın radikal kararları çok önemli xorg un terk edilip yeni görüntü sunucusuna ( wayland ) geçildiğinde herşey çok farklı olacak bu geçişin tamamiyle olması için 4 seneye ihtiyaç var diyor mark amca ama daha kısa süreceğine inaniyorum böylelikle xorg un sunduğu o dandik görüntüden kurtulacaz.

bu güne kadar xorg ile ilgili girdiğim tartışmalarda linuxun görüntü özelliklerinin kötü berbat olduğunu söylediğim yazılarda haklı olduğumu wayland projesi destekleri :D

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bende kullanıyorum ve destekliyorum, açık kaynak kullanıldıkça tekelleşmenin de önü yavaş yavaş kapanacak, dünyada avrupada, microsoftun işletim sistemlerinin kullanım oranı düşmeye başladı,linux ve mac vs kullanım oranı arttı,rusyada devlet sadece linux kullanıyor, Türkiyede birçok resmi kurumda pardus kullanılıyor, diğer proğramlardada durum iyiye gidiyor,:)

0.1 artış büyük başarı... Ruslar,Amerikan malı sistem kullanıcak değiller ya.Biz ise Pardus'e geçmeyelim.Sıfırdan bir sistem yapalım.

Pardus hiç bir zaman gelişemeyecek ve değer kazanamayacak.Televizyonda en azından TRT de programlar yapılsa tanıtılsa reklamlar yapılsa kullanılabilir.Ama bunlar bazı gerizekalıların aklına gelmiyor...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Devlet dairelerinde Pardus kullanılırsa işlem sırasında, "sistem şu anda cevap vermiyor" ve bunun gibi cevaplar ortadan kalkar kanaatindeyim. Tabi "başlat neredeydi" diye soran memurlar olduktan sonra, bu iş çok çok ..... çok zor. (keşke o gün kadının ses kaydını alabilseydim... başlat nerede diye sordu) :D

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Devlet dairelerinde Pardus kullanılırsa işlem sırasında, "sistem şu anda cevap vermiyor" ve bunun gibi cevaplar ortadan kalkar kanaatindeyim. Tabi "başlat neredeydi" diye soran memurlar olduktan sonra, bu iş çok çok ..... çok zor. (keşke o gün kadının ses kaydını alabilseydim... başlat nerede diye sordu) :D

Bunun için tanıtım lazım.İşi meraklılarına değil.Herkese anlatmak gerekir.Sanırım devlet Pardus'e destek oluyor.Ücretsiz olarak da TRT de reklam yapılabilir.Tanıtım yapılabilir.İnsanların kendi halinde öğrenmesini beklemek yanlış olur.

"sistem şuanda yanıt vermiyor" kısmı ise Windowsla alakası yok.Siteleri serverları adam gibi kurmak gerekiyor...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bunun için tanıtım lazım.İşi meraklılarına değil.Herkese anlatmak gerekir.Sanırım devlet Pardus'e destek oluyor.Ücretsiz olarak da TRT de reklam yapılabilir.Tanıtım yapılabilir.İnsanların kendi halinde öğrenmesini beklemek yanlış olur.

"sistem şuanda yanıt vermiyor" kısmı ise Windowsla alakası yok.Siteleri serverları adam gibi kurmak gerekiyor...

"Sistem yanıt vermiyor" durumunu ben server dan kaynaklı olmadığı durumlarda da söylemelerinden bahsediyorum. Bir ay önce İzmir Karabağlar Vergi Dairesi'nde çalışan teyze bana "gel sana borç yoktur yazısı vereyim" dedi. Sonra bu yazıyı alacağı menüyü bulamayınca "sistem cevap vermiyo" dedi. Halbuki bir yeri tıklamadı ya da ekranda bir yerde takılı kalmadı, hata dahi almadı. (ekranı görüyordum) :) tombul teyzeyi sevdim bende birşey demedim, çok lazım olsa onu kesin alırdım gerçi :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Açık kaynak demek ne oluyor?Birisi açıklayabilir mi acaba...
Uygulamayı yazanlar yanında kodlarınıda mı paylaşıyorlar:):)Açıklarsanız sevinirim...

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
"Sistem yanıt vermiyor" durumunu ben server dan kaynaklı olmadığı durumlarda da söylemelerinden bahsediyorum. Bir ay önce İzmir Karabağlar Vergi Dairesi'nde çalışan teyze bana "gel sana borç yoktur yazısı vereyim" dedi. Sonra bu yazıyı alacağı menüyü bulamayınca "sistem cevap vermiyo" dedi. Halbuki bir yeri tıklamadı ya da ekranda bir yerde takılı kalmadı, hata dahi almadı. (ekranı görüyordum) :) tombul teyzeyi sevdim bende birşey demedim, çok lazım olsa onu kesin alırdım gerçi :D

Komedi :D

Açık kaynak demek ne oluyor?Birisi açıklayabilir mi acaba...
Uygulamayı yazanlar yanında kodlarınıda mı paylaşıyorlar:):)Açıklarsanız sevinirim...

Cevap vermeyin :D :D

Adines

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açık kaynak kodlu ticari yazılımlar da mevcut

aurora72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.openerp.com/downloads

Bu da ERP programlarının açık kaynaklı olanı.
ERP nedir diye sormayın, Enterprise Resource Planning Google'dan araştırın.

Dikkat edilirse, Windows için auto installer yapmışlar. Linux'ta kodları derleyerek kuruyorsun. GTK client masaüstünden çalışan istemci programı.

Açık kaynak projeler sadece bağışlar ile yürüyen projeler değil bu arada.

Bizzat kendiniz kod yazıp göndererek de katkıda bulunabiliyorsunuz ki açık kaynak projeler asıl öyle hayat buluyor.

http://github.com diye bir site var, orada binlerce açık kaynaklı proje var, istediğiniz projeye yazacağınız kodlarla katkıda bulunabilirsiniz.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
acik kaynak programlarin en buyuk birinci sorunu driver destegi , yani donanim olarak da bilinen cihazlarin acik kaynak olmamasi. bunlari anlasmali olduklari veya kendilerine ait yazilim sirketleriyle paylasiyolar .

acik kaynaga destek icin en etkili yontemlerden biri linux destegi veya acik kaynak olmayan hardware/donanim almamak. onun yerine acik kaynak olanlari almak .
mesela opengl acik kaynak oldu diyolar. dx yerine opengl destegi daha iyi olan ekran kartlarini almak da fayda saglar. gerci opengl dx ozellikleri hemen hepsinde ayni oranda artiyor artik ya neyse ;P

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
açık kaynak kodlu yazılımların işletim süstemlerinin önündeki teknik engeller artık yavaş yavaş kalkmaya başladı bu engelleri aşmadaki en büyük rolü ubuntu ekibi ve mark amcanın radikal kararları çok önemli xorg un terk edilip yeni görüntü sunucusuna ( wayland ) geçildiğinde herşey çok farklı olacak bu geçişin tamamiyle olması için 4 seneye ihtiyaç var diyor mark amca ama daha kısa süreceğine inaniyorum böylelikle xorg un sunduğu o dandik görüntüden kurtulacaz.

bu güne kadar xorg ile ilgili girdiğim tartışmalarda linuxun görüntü özelliklerinin kötü berbat olduğunu söylediğim yazılarda haklı olduğumu wayland projesi destekleri :D

wayland i ilk defa duydum ama bir habere bu kadar çok sevinemezdim. Xorg ile ekran kartı üreticileri arasında driver uyumsuzluğu artık kusturacaktı. Ubuntu'nun bir sürümünde ekran kartım çalışıyordu bir diğerinde çalışmıyordu(hoş kurabiliyordum uzun yollarla da olsa ama kafam karışıyordu)

pardus2011

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
açık kaynak yazılımlar reklam almaya başlasa çok hızlı gelişecekler aslında _ O X sağ üste küçük birde reklam logosu alsalar aylık yıllık ne güzel olur.

Paralı satış yapan yazılımlar buna dayanamaz onlarda reklamla bedavaya vermek zorunda kalır programları photoshop ileride ücretsiz ve reklamlı bir yazılım olursa saşırmayın.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
açık kaynak yazılımlar reklam almaya başlasa çok hızlı gelişecekler aslında _ O X sağ üste küçük birde reklam logosu alsalar aylık yıllık ne güzel olur.

Paralı satış yapan yazılımlar buna dayanamaz onlarda reklamla bedavaya vermek zorunda kalır programları photoshop ileride ücretsiz ve reklamlı bir yazılım olursa saşırmayın.
Hiç güzel olmaz. Reklamlarını sitelerinde yapmaları mantıklı. Zaten insanlar alışkanlıklarından dolayı paralı yazılımları crack li kullanıyor hem de beleşi varken, beleşine bir de reklam eklersen yazılımcıya 3-5 dolar kazandırır ama bir çok kullanıcı kaybettirir.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
herkes kullandığı açık kaynak projeleri yazsın bakalım bilemdiğimiz farklı projeler varmı..
firefox.audacity,7zip,vlc,

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Açık kaynaklar bir şekide görünüme de önem vermeliler...Güzel olanlar var ama ... Yine de açık kaynak :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
herkes kullandığı açık kaynak projeleri yazsın bakalım bilemdiğimiz farklı projeler varmı..
firefox.audacity,7zip,vlc,

söylediklerinin dışında
chromium, totem, qbittorrent, wget, shotwell, libreoffice ilk aklıma gelenler :)