Devirsan aklıma öyle bir fikir getirdin ki![]()
Söylemem kiBir sır oldu artık. Bi projeye konu oldu
![]()
O artistik kelimenin internetteki karşılığı nedir???...![]()
vallahi tam ilacını söylemişsin. bende bütün pc bağımlılıklarımdan sıyrılmıştım, facebook, online oyunlar vs. büyük bir boşluğa düşmüştüm, 22 inç bana bakıyordu bende ona. sıkıla üşene anime indirmeye başlamıştım ama şimdi o bunalımdan eser yok.Anime izle derim![]()
kız arkadaşın olmadığı belli
:4:Paramore dostum (hernekadar seni tanımasamda bu forum yazısını haber sitesinde görünce direk atladım ve üye olup birşeyler yazmak istedim, hem senin hemde diğer insanlar için işe yarar umarım. hele bazı yorumları görünce güldüm diyebilirim)
tabiki diğer yorumlardada bir doğruluk var ama benim sana önerim sana faydası olacak (gelip, geçici olmayan) şeylerle ilgilenmen internette.
mesela ilk başta film izlemek gibi bir isteğin varsa, açıcaksın imdb sitesini orada top250 film listesi var oradan seçtiğin filmleri torrentten indiregandi ediceksin. zamanla izlediklerin sayesinde deneyim kazanacaksın ve başka filmleride izlemek isteyeceksin..filmler seni biçok konuda şeylere yönlendirebilir..
bağımlılık yapmayacak derecede pc oyunlarıda çok iyidir.. ama mesela online oyunlara hiç bulaşma derim...
başka bir önerim günlük olan olayları takip etmen, yani medya, magazin vs. edergi siteleri keşfedip indirip okuman. genelde türkçe olanına rastlamadım ama orta seviye ingilizce de yeterli..
zaman zaman ekşisözlük veya wikipedi ye girip aklında merak ettiğin şeyleri girip okumak ki ordaki uzantılardan yararlanıp konunun dışına çıkadabilirsin ama kötü bişey değil. ekşisözlük sayesinde bile biçok şey keşfetmek mümkün. tarihle ilgili olaylar ilgini çekiyorsa onlarada takılabilirsin..
bir diğer önerim kitap okuman ama takip ettiğin şeyler hakkında ve bildiğin konuların üzerine olan kitaplar daha çok ilgi çekicidir... örn. tarihle ilgili konular veya bilim kurgu romanlarını öneririm, olmadı çok sevdiğin filmler üzerinde araştırma yapıp eğer kitap dan yola çıkılmışsa o kitabı okuman iyi olur.. yazarları tanıman da önemlidir...
bilgisayarda şarkı dinlerken sürekli aynı şeyleri dinlememeni öneririm.. dinlediğin tarzın dışında olan müzikleri dinlemek çok iyi olabilir örn. blues, jazz, tekno, metal, rock, pop, classic. (rap yazmıyorum çünkü bana sanatsal olarak çok ters)
çok boş hissediyosan günlük yaşadığın olaylar hakkında günlük yazmak. gerçekten insanı rahatlatır...
sana çok basit bir yol daha gösterebilirim oda StumbleUpon sitesine üye olup sevdiğin şeyleri işaretlemen ve sonra tarayıcının üstüne gelen simgeye tıklayıp, senin sevdiğin şeyler hakkında olan internet sitelerini keşfetmekde çok güzeldir...
yapacak hiçbirşey bulamıyorsan kendini sanata ve spora verebilirsin
hayatında bağımlılık hale gelmiş şeylerden kurtulmanda farklı bir görüş açısı sağlar...
son önerim tabularını yıkıp dünyaya öyle bakmak ve sürekli yeni şeyleri denemek. faydasını 1 kere görünce devamı gelicektir zaten bide 21 yaşındayken daha fazla büyümedenders lere abansan fena olmaz sonunda hepsi gelip geçici. önemli olan hangilerinin hayatında kalıcı olacağına karar verip olarla uğraşmak...
forumdaki ilkyazımdır yazacak dolu şeyler var ammavelakinbenden bukadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, beğenmeyenlerinde canı sağolsun.