Truecrypt Şifresi

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben uzun süredir truecrypt programını kullanıyorum fakat bugün harddiskimin bir parçası virüslerden dolayı RAW formatına dönüştü ve biçimlendirme istedi biçimlendirdim herşey gitti :crying:

truecrypt ile şifrelenmiş bölümü veri kurtarma programlarıyla kurtardım fakat bu seferde truecrypt programı şifremi kabul etmiyor. bu şifreyi kırmak mümkün mü var mıdır bir program veya öneriniz lütfen yardım edin..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ulen ne diceğimi şaşırdım. Durum kötü. Standart şifreyi denedin mi? ya da aynı programı başka bir makineye kur. O makineye taşı dosyaları orda açmayı dene ?

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ulen ne diceğimi şaşırdım. Durum kötü. Standart şifreyi denedin mi? ya da aynı programı başka bir makineye kur. O makineye taşı dosyaları orda açmayı dene ?

denedim hacı yemiyo. kendi şifresini, hatta şifrenin içindeki karakterleri harmanladım farklı farklı denedim hiçbiri olmadı. kurtarmada mı bi problem oldu acaba düzgün bi şekilde kurtaramadım mı diye düşünüyorum ama daha düzgün nasıl kurtarırım bilmiyorum.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
kurtarma algoritma ile yapılıyor. Örnek bir video kurtarırsın ama videonun başı sonu başka olur :)
Başka bir programla kurtarmayı dene ? Çok tanımsız bir uzantı olduğu için kurtarma algoritaması işe yaramamış olabilir :s

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir başka programla kurtardım ama yine olmadı sanırım tamamen bozulmuş boyutu falan aynı ama içine giremiyorum.
%100 hatasız kurtarma gerekiyo o da olmuyo hasarlı kurtarıyo programlar..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
%100 kurtarma olması zaten imkansıza yakındır :( Ne yapsak bilmiyorum. Bilen biri varsa yazsın konu üste çıksın.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanırım fikri olan yardım edebilecek kimse yok :( sağlık olsun. tekrar yanyana getiremeyeceğim şeyler bikaç saniye içinde uçtu gitti. teknolojinin güzelliği kadar böyle insanı tepetaklak eden tarafıda var maalesef..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Umarım o şeyler kişisel değildir. Sağdan soldan toplanacak şeyler ise yardımcı olmaya çalışırım. Ama elimden başka bir şey gelmiyor ne yazık ki :(

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
RAW a dönüşen diskten veri kurtarmak kayıpsız oluyor. Muhtemelen kullandığın program sorun yaratmakta. Eğer diskin hala RAW durumda ise Easeus Data Recovery programını kullanın. Ücretsiz versiyonu işe yaramayacaktır. Ama bir şekilde bulacağınızı düşünüyorum. http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm adresinde RAW için anlatım mevcut. Ben bu şekilde 1 byte bile kayıp vermeden tüm dosyalarımı kurtarmıştım.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
RAW a dönüşen diskten veri kurtarmak kayıpsız oluyor. Muhtemelen kullandığın program sorun yaratmakta. Eğer diskin hala RAW durumda ise Easeus Data Recovery programını kullanın. Ücretsiz versiyonu işe yaramayacaktır. Ama bir şekilde bulacağınızı düşünüyorum. http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm adresinde RAW için anlatım mevcut. Ben bu şekilde 1 byte bile kayıp vermeden tüm dosyalarımı kurtarmıştım.
Kısaca işlemi anlatabilirmisin.Harici 500lük tırt oldu benim:)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Tamam linkte açıklama mevcutmuş.Teşekkürler

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
POWER; sağolasın yardım için. içinde kişisel veriler vardı mezuniyet fotoğraflarım üniversitede arkadaşlarımla fotoğraflarım falan :(

blauzahn; malesef artık raw formatında değil hızlı biçimlendirme yapmıştım :crying::crying:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Keşke biraz daha araştırsaydın.Ben biçimlendirme yapmadım hala.Arkadaş sağolsun:)

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bazı Linux versiyonları da RAW formatını okuyabiliyor, aynı bir disk formatı gibi, tek yapmanız gereken kopyala yapıştır demek ve bu daha güvenli oluyor...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Operasyona başladım, bu hızla giderse bi haftaya işlem tamam:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim de Truecrypt dosyam kayboldu. Hiç bir işlem yapmadım. 2 yıldır kullandığım dosya nasıl olduysa silinmiş görünüyor... Veri kurtarma programlarını denedim dosyayı buluyor ama 0 mb görünüyor. Bulduğum dosyayı da Truecrypt programı açmıyor.. Hata veriyor..
Çok önemli çalışmalarım vardı lütfen yardım edin..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam şifrelenmiş alanı 0 mb yazsada truecyrpt içine atın options a gelin 4.çentiği kaldırın açacaktır.