N8 almalımıyım ?

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Sahsen ben kendim hd2 aldim icinede Android 2.2 yukledim yani karta attim hiz olarak hic bir sorunum .ve hemen hemen desire hd gibi oldu bence suan ende hesapli Android ve akillica olan hd2 fiyatida 600 lira gibi birsey

cratos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefon kadar içindeki işletim sistemide önemlidir. Şu anda android çok revaçta ve giderek yükselmektedir.ios da kezara aynı şekilde...bu işletim sistemlerinde uygulama marketi olayıda çok öne çıkmaktadır...her türlü ihtiyaca göre uygulama bulmak mümkün.. N8 de işletim sistemi symbian bulunmaktadır ve bu (android, linux, ios) işletim sistemlerinin çok gerisinde kalmıştır... aynı şekilde ovi storeda market olarak çok yeterli değildir...

Sonuç olarak cihaz yerine cihazın kullandığı işletim sistemine daha çok dikkat etmeni tavsiye ederim..

- Samsung i9000 galaxy s. içinde android var 2.1..(2.2 upgrade çıktı ) dokunmatiği ve çözünürlüğü gayet iyi.. 4' ekranı gayet büyük..fiyat olarak iphonedan daha ucuz... çözünülüğü iphone 3g s'den daha iyi, 4 g 'den daha kötü...çok hafif,arka kapağı açılıyor,pili değiştirme imkanı buluyor.. biliyorsunuzki iphone böyle bir şey söz konusu değil tamamen kapalı bir kutu..

- HTC HD Desire.Linux işletim sistemine sahip olan versiyonunu denedim..Çözünürlüğü ve dokunmatiği samsung ve iphonedan daha kötü..Devasa 4.3' ekrana sahipki video izlemek ve oyun oynamak için çok güzel..

-İphone...Öncelikle çoook pahalı.:)..Çözünürlüğü ve dokunmatiği çok başarılı...Market olayınıda çok ilerlettiler..çok iyi uygulamaları ve oyunları mevcut... boş vakitlerinizde elinizden düşmeyecek bir telefon...Aman ben en sevmediğim kısmı tamamen kapalı kutu bataryada bir sorun çıksa kapağını açıp batarya değiştireyim gibi bir şey yok illaki servise ürünü göndermen gerekecek..

En önemli detaylardan birisi 3 telefonunda şarjını kullanıma göre 1-1.5 gün süre gitmesi..

Sonuç olarak Samsung i9000 galaxy s tavsiye edebilirim...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İncelemenin SDN'in şimdiki formatı ile toplamda 35 sayfa üzerinde tutacağını ve mecburen 3 parçaya ayırdığımızı söylesem? :)

Beklediğimden sağlam olacakmış derim. :) Yayıla yayıla bir gün boyunca okurum artık. :D Emekleriniz için şimdiden teşekkürler.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
hocam ayırdığını söyliceğin kadar ilk parçasını yayınlasaydın ya günlerdir bekliyoz yazını amca oğlu aldı 3 tane bi tanede ben alayımda senin şu yazıyı bekliyoz
Yanlış bir bilgi vermemek için yazılan hemen her şeyin güvenilir kaynaklardan teyidini alarak, bol miktarda detay ve görselli bir incelemeyi ShiftDelete.net'in kurumsal kimliğine uygun bir şekilde hazırlamak, düşündüğünüzden de fazla, bir hayli zaman alıyor. Bunlara kontrolümüz dışında gelişen bazı aksaklıkları da ekleyince maalesef yazının yayınlanması iyice uzuyor. Beklediğiniz için teşekkür, beklettiğimiz için özür dileriz. Mümkün olan en yakın zamanda incelemenin yayınlanacağını bilmelisiniz.

Beklediğimden sağlam olacakmış derim. :) Yayıla yayıla bir gün boyunca okurum artık. :D Emekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Umarız beklediğinize değer, rica ederiz :)

Telefon kadar içindeki işletim sistemide önemlidir. Şu anda android çok revaçta ve giderek yükselmektedir.ios da kezara aynı şekilde...bu işletim sistemlerinde uygulama marketi olayıda çok öne çıkmaktadır...her türlü ihtiyaca göre uygulama bulmak mümkün.. N8 de işletim sistemi symbian bulunmaktadır ve bu (android, linux, ios) işletim sistemlerinin çok gerisinde kalmıştır... aynı şekilde ovi storeda market olarak çok yeterli değildir...
Yukarıda alıntıladığım ve alıntılamadığım diğer ifadelerinize istinaden bir kaç şey sormak istiyorum.

- Symbian işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden nasıl ve neye göre geride kalmıştır?
- Bir işletim sistemi için mevcut 3. şahıslara ait uygulama sayısı, o işletim sisteminin 3. şahıslarca kapatılması gereken eksiklerinin sayısını göstermez mi?
- İşletim sistemlerinden gerçekten anladığınızdan emin misiniz?

01blacksnake

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
EVET arkadaşım kesinlikle almalısın, hangi telefonda var 12 mp kamera, fm verici transmitter, ve en önemlisi flash belleği okuyan bir cep telefonu, tek kusuru symbian işletim sisteminin olması ama oda o kadar önemli değil iphon ve htc samsung kadar olmasa hız konusunda ama idare eder hemde bu fiyata iyi düşün araştır al derim

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
- Symbian işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden nasıl ve neye göre geride kalmıştır?
- Bir işletim sistemi için mevcut 3. şahıslara ait uygulama sayısı, o işletim sisteminin 3. şahıslarca kapatılması gereken eksiklerinin sayısını göstermez mi?
- İşletim sistemlerinden gerçekten anladığınızdan emin misiniz?
Bunlarla polemiğe bile girilmez boşverin en iyisi :)

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bunlarla polemiğe bile girilmez boşverin en iyisi :)
Aslında seviyeli bir şekilde tartışarak, karşılıklı fikirleri ve bilgileri ortaya dökmek en iyisi.

Arkadaş ifadelerine sahip çıkıp dayanaklarını söylerse, ben de neden yanıldığını hem ona hem de onun gibi düşünen başka arkadaşlara göstererek bilgimi paylaşacağım.

Paylaş(a)madıktan sonra bilgi neye yarar :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Aslında seviyeli bir şekilde tartışarak, karşılıklı fikirleri ve bilgileri ortaya dökmek en iyisi.

Arkadaş ifadelerine sahip çıkıp dayanaklarını söylerse, ben de neden yanıldığını hem ona hem de onun gibi düşünen başka arkadaşlara göstererek bilgimi paylaşacağım.

Paylaş(a)madıktan sonra bilgi neye yarar :)
Yani öyle de daha Symbian 3 ü kullanmadan iyice tanımadan görmeden yorum yapan çok N8'i sırf kamerası için alırım :D

cratos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
- İşletim sistemlerinden gerçekten anladığınızdan emin misiniz?[/QUOTE]

-Şu anda pazar bayı en büyük olan işletim sistemi symbiandır. Buna bir itirazım yok. Ama şunuda gözden kaçırmayalım. Android ve ios gibi işletim sistemi pazara gireli kaç sene oldu.. Pazara neler kazandırdı..Pazardaki son durumları nedir...Bunları detaylı şekilde incelersek nasıl geri kaldığını anlayabiliriz. Örnek olarak...
Akıllı telefonların yükselişinde, Google Android işletim sistemi de önemli rol oynuyor. Google Android ile donanmış akıllı telefonlar, 2010'un üçüncü çeyreğinde önceki yıla oranla yüzde 96 yükseliş gösterip 20 milyon adetten fazla satış yapmayı başardılar. Bu başarı Android'i, Symbian'dan sonra en popüler mobil işletim sistemi haline getirdi..

Nokia'nın desteğini halen arkasında bulunduran Symbian, yüzde 36.6 pazar payı ve 29 milyon adetlik satışla liderken, Android 20 milyon adetlik satış ve yüzde 25.5 pazar payıyla ikinci, Apple 13.5 milyon adet satış ve yüzde 16.7 pazar payıyla üçüncü durumda.

- İşletim sistemi için geliştirilmiş uygulamayı o işletim sisteminin bir açık olarak düşünmek çok ilginç bir yaklaşım olmuş. O zaman microsoftu ciddi sıkıntıları var işletim sistemlerini yazarken office, autocad, ms sql server,visual studio,vmware vb. programları yazmayı unutmuş ve dünya kadar açığı var. İşletim sistemi geliştirirken her türlü uygulamayı düşünüp,geliştirip daha sonra bunu işletim sistemini koymak mümkün müdür? Eğer mümkün olsaydı bir işletim sistemi terrabyte'larca yer kaplardı ve fiyatıda bir o kadar yüksek olurdu. Eğer 3. şahış uygulamaları olmasaydı biz işletim sistemlerinin bize sunmuş olduğu uygulamalarla yetinmek zorunda kalacaktık. Bazı firmalar vardırki alanlarında bir numaradır. Sahip oldukları bilgi birikimi ile alanlarındaki en iyi uygulamayı geliştirmektedir. İşletim sistemini geliştirenler bu bilgi birikimine sahip olamadıkları için ne kadar uğraşsalarda x firması kadar başarılı bir uygulama geliştiremezler. dolayısıyla biz son kullanıcılarda gidip x firmasının uygulamasını alırız ve işletim sistemimize yükleriz...buda işletim sisteminin açığını değil daha çok x firmasının başarısını gösterir...

Böylce market desteğinin fazla olmasının bize getirisi ihtiyacımıza en uygun ve çeşitli uygulamaları bulup telefonumuza yüklemimizi sağlayacaktır.

-Ben eminim ama anladığım kadarıyla siz emin değilsiniz..

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Şu anda pazar bayı en büyük olan işletim sistemi symbiandır. Buna bir itirazım yok. Ama şunuda gözden kaçırmayalım. Android ve ios gibi işletim sistemi pazara gireli kaç sene oldu.. Pazara neler kazandırdı..Pazardaki son durumları nedir...Bunları detaylı şekilde incelersek nasıl geri kaldığını anlayabiliriz. Örnek olarak...
Akıllı telefonların yükselişinde, Google Android işletim sistemi de önemli rol oynuyor. Google Android ile donanmış akıllı telefonlar, 2010'un üçüncü çeyreğinde önceki yıla oranla yüzde 96 yükseliş gösterip 20 milyon adetten fazla satış yapmayı başardılar. Bu başarı Android'i, Symbian'dan sonra en popüler mobil işletim sistemi haline getirdi..

Nokia'nın desteğini halen arkasında bulunduran Symbian, yüzde 36.6 pazar payı ve 29 milyon adetlik satışla liderken, Android 20 milyon adetlik satış ve yüzde 25.5 pazar payıyla ikinci, Apple 13.5 milyon adet satış ve yüzde 16.7 pazar payıyla üçüncü durumda.
Yani geri kaldı derken söylemeye çalıştığınız şey, Symbian'lı cihazların satış rakamının büyüme hızının büyüyen akıllı telefon pazarının büyüme hızından geri kaldığı ve böylece rakiplerinin pazar payı büyürken kendisinin pazar payının düştüğü, doğru mu anladım?

Doğruysa, bunun öncelikli sebebinin, (Symbian'ın oradaki operatörlerin blokajı nedeniyle hiç bir zaman anlamlı bir pazar payına sahip olamadığı) Kuzey Amerika'da akıllı telefon satışlarının son 3 yılda muazzam bir oranda artması ve akıllı telefon pazarına yeni giren bu insanların Symbian dışındaki işletim sistemleri ile girmesi olduğunu biliyor musunuz?

Bunu satış rakamlarına bakarak kolaylıkla görebilirsiniz. Amerikan halkı RAZR ve benzeri featurephone'lardan smartphone'lara terfi ederken, operatörler orada adam gibi Symbian cihazları satmadıkları için (En basitinden E71 bile AT&T tarafından satılmak için özellikleri kırpılıp içine bir sürü salak sambalak operatör uygulaması yüklenerek E71x haline getirildi ve cihaz bu haliyle doğal olarak fazla tutmadı) AT&T kullananlar iOS'un, diğerlerini kullananlar ise Android'in pazar payını yükselttiler.

Symbian'ın diğer işletim sistemlerinden geride kaldığı bir nokta, kısmen kullanım kolaylığıdır. Kısmen diyorum, çünkü Symbian diğer tüm mobil işletim sistemlerinden çok daha fazla işlev içerdiğinden deneyimsiz kullanıcılar için kullanımı zordur. Symbian cihazların anlamlı miktarlarda satıldığı, dünyanın Amerika'dan geriye kalan tüm kısımlarında insanlar Symbian'ın kullanımına uzun süredir aşina olduklarından Symbian'ın kullanımı, operatör blokajı nedeniyle uzun yıllar Symbian ile tanışamayan Amerikan halkına geldiği kadar zor gelmemektedir. Bu nedenle Amerika dışında Android ve iOS gibi işletim sistemlerinin pazar payı, Amerika'daki kadar büyük değildir ve Symbian her çeyrekte daha çok insana ulaşmaktadır.

Symbian'ın geride kaldığı bir diğer nokta ise görsel çekiciliktir. Bunun bir sebebi, iOS gibi öncelikle göze hitap eden işletim sistemleri çıkana dek, (Symbian'ın Windows Mobile ile birlikte piyasadaki iki oyuncudan biri olduğu) akıllı telefon işletim sistemlerinin daha geek tadında kullanıcıların kullandığı bir işletim sistemleri olması ve arz-talep dengesine istinaden Nokia'nın arayüzü sevimlileştirme ihtiyacı duymamasıdır. Bir diğer sebebi ise http://forum.shiftdelete.net/nokia/177344-nokianin-dunu-bugunu-ve-yarini.html bağlantısındaki yazı anlatılan Nokia içi aksaklıklardır.

Aslına bakarsanız bu ikisi Symbian'ın geri kaldığı noktalar değildir, çünkü Symbian temelde bir kernel ve etrafına örülmüş low level hizmetlerden oluşan bir işletim sistemidir. Kullanım kolaylığı ve görsel çekicilik, Symbian işletim sistemi üzerinde çalışan S60 arayüzünün geri kaldığı noktalardır. Bu "işletim sistemi" ve "arayüz" ayrımı yüzünden, SonyEricsson ve Motorola'nın geliştirdiği UIQ arayüzüne sahip Symbian işletim sistemli cihazlar, her iki konuda da Nokia'nın geliştirdiği S60 arayüzüne sahip Symbian işletim sistemli cihazlardan çok daha başarılıydı.

Böylece sorunun Symbian işletim sisteminde değil de S60 arayüzünde olduğunu ortaya koyduğumuza göre, Symbian'ın rakiplerinden geride kaldığı tek nokta, en başta da değindiğim üzere Symbian'lı cihazların satış rakamının büyüme hızının büyüyen akıllı telefon pazarının büyüme hızına ve diğer rakiplerinin büyüme hızına oranıdır.

İşletim sistemi için geliştirilmiş uygulamayı o işletim sisteminin bir açık olarak düşünmek çok ilginç bir yaklaşım olmuş. O zaman microsoftu ciddi sıkıntıları var işletim sistemlerini yazarken office, autocad, ms sql server,visual studio,vmware vb. programları yazmayı unutmuş ve dünya kadar açığı var. İşletim sistemi geliştirirken her türlü uygulamayı düşünüp,geliştirip daha sonra bunu işletim sistemini koymak mümkün müdür? Eğer mümkün olsaydı bir işletim sistemi terrabyte'larca yer kaplardı ve fiyatıda bir o kadar yüksek olurdu. Eğer 3. şahış uygulamaları olmasaydı biz işletim sistemlerinin bize sunmuş olduğu uygulamalarla yetinmek zorunda kalacaktık. Bazı firmalar vardırki alanlarında bir numaradır. Sahip oldukları bilgi birikimi ile alanlarındaki en iyi uygulamayı geliştirmektedir. İşletim sistemini geliştirenler bu bilgi birikimine sahip olamadıkları için ne kadar uğraşsalarda x firması kadar başarılı bir uygulama geliştiremezler. dolayısıyla biz son kullanıcılarda gidip x firmasının uygulamasını alırız ve işletim sistemimize yükleriz...buda işletim sisteminin açığını değil daha çok x firmasının başarısını gösterir...

Böylce market desteğinin fazla olmasının bize getirisi ihtiyacımıza en uygun ve çeşitli uygulamaları bulup telefonumuza yüklemimizi sağlayacaktır.
Aslında verdiğiniz örneklerle söylediğimin ne kadar doğru olduğunu ıspatlamışsınız. Örneğin Windows içerisinde adam gibi bir disk birleştirici yazılımı olsaydı, piyasada bu kadar çok 3. şahıslara ait disk birleştirici yazılımı olmazdı çünkü kimse ihtiyaç duymazdı. Benzeri şekilde Windows içerisinde adam gibi bir antivirüs yazılımı (ya da iOS ve Symbian gibi mobil işletim sistemlerindeki gibi dijital kod imzalamaya dayalı bir güvenlik sistemi) olsaydı, piyasada bu kadar çok 3. şahıslara ait antivirüs yazılımı olmazdı.

Tatmin olmadıysanız size başka bir örnek vereyim. Telexy Networks isimli bir firma Symbian cihazlar için SMB protokolünü kullanıp kablosuz ağlar üzerinden bilgisayarlarla kolayca dosya paylaşımına izin veren SymSMB isimli bir uygulama geliştirmekteydi. Ancak Nokia aynı işlevi S60 v3.2'ye dahil edince, Telexy Networks ürününü daha fazla satamayacağı için hem geliştirmeyi bıraktı hem de satmayı bıraktı. Bu anlattıklarımı Google'dan araştırma yapıp doğrulayabilirsiniz.

İşletim sisteminin kapatılacak açığı derken ki kastımı bir de şu örnekle açıklayayım: iOS'ta "USB Mass Storage" modu olmadığı için 3. şahıslara ait bir yazılım indirmeniz gerekiyor.

Umarım şimdi daha iyi anlayabildiniz ilginç bulduğunuz yaklaşımımı.

Ben eminim ama anladığım kadarıyla siz emin değilsiniz..
Yukarıda anlattıklarım neyi ne kadar bildiğim konusunda bir ışık yakmadıysa, bir de http://forum.shiftdelete.net/symbian/176035-os101-isletim-sistemleri-teknik-rehberi.html bağlantısında yazdıklarıma göz atmanızı öneririm.

Fakat size bu soruyu yöneltmemin sebebi "HTC HD Desire'da Linux işletim sistemine sahip olan versiyonunu denediğinizi" ifade etmenizdi, çünkü Android'i bir "Linux işletim sistemi" zannediyor oluşunuz işletim sistemlerinden gerçekten anlamadığınızın ıspatıydı.

Android gerçekte, artık Linux kerneli denemeyecek kadar kırpılmış ve değiştirilmiş Linux kernelinin üzerine yerleştirilmiş, radyo işlevleri gibi low level gereksinimler için oluşturulmuş hizmetlerden ve uygulamalar gibi hi level gereksinimler için oluşturulmuş Dalvik isimli bir sanal makineden ibaret, 3. sınıf bir işletim sistemidir.

Bu arada Android'in ne olduğunu ve ne olmadığını yeterince iyi bilmediğiniz için size bir sır vereyim: Android kullanmamanız ve eşe dosta ve tanıımadıklarınıza bile önermemeniz gereken bir spyware'dir. Bundan şüpheniz varsa http://forum.shiftdelete.net/androi...-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.html bağlantısındaki yazıyı okumanızda fayda var.

Saygılarımla

cratos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GeceBekcisi arkadaşım faydalı bilgilerin için teşekkür ederim...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Özellikle gecebekcisi arkadaşımıza vede diğer tüm yorum yapan arkadaşlara değerli katkılarından dolayı teşekkürler

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Bir arkadaşımız ovi store'un yetersiz olduğunu söylemiş.
Bence hiçde yetersiz değil.Çünkü ovi store üzderinden günde 2.3 milyo uygulama indiriliyor.
http://www.donanimhaber.com/cep-tel...edan-gunde-23-milyon-uygulama-indiriliyor.htm
Saniyede ortalama 22 içerik indirilen mağazada oyundan iş yaşamına,yardımcı uygulamalardan eğitime kadar birçok dalda binlerce uygulama bulunuyor.Ayrıca 80i aşkın ülkede faaliyet gösteren bir mağaza.Tabi appleın 3 milyarlık uygulama sayısına henüz yaklaşamamış olsa da bu büyümeyle yakın zamanda apple'a rakip olacaktır.
http://www.milliyet.com.tr/ovi-maga...eklam/01.01.2010/1221281/default.htm?ref=MPPG
malum teknoloi forumunda apple ile n8 kullanıcıları arasında kıyasıay bir tartışma! var.Ve bu bazen öyle ateşleniyorki insanlar teefonlarını canları pahasına koruyorlar!Ancak şu unutuluyor:
n8in ı phonedan bariz üstünlikleri var.Örneğin her ne kadar aksi iddia edilse de n8in kamerası ı phonedan kat kat iyi.Bunu bilgisayara aktardığınızda çok daha iyi anlıyorsunuz.Ayrıca usb bellek girişi ve hdmı çıkış gibi devrim yaratablecek özelliklere sahip bir cihaz,üstelik fiyatı 1000 tlnin altında.
BUnlara laf söyleyemeyenlerin saldırı yeri n8in yavaşlığı ve işletim sisteminin dokunmatiğe elverişli olmaması.İŞletim sistemi konusunda söylenenlere katılıyorum,ancak yavaşlık konusunda şüphelerim var.shell uygulaması yüklendiğinde hızlıymış n8,o uygulama olmazsa takılıyormuş.Bu tartışmaya nokta koyabilecek bir inceleme yapmanızı rica ediyorum.
Ayrıca mesut beyin incelemesinde sayfaların tam açılmasını beklemeden kaydırma çubuğu ile web sayfasını gezmeye çalıştığını gördüm.Bu doğru değildir bana göre.Hız testi için ı phone ve samsung galaxy ve n8 cihazlarını aynı hatlarla beraber yanyana koyup,er 3ünde aynı sayfaları aynı anda ve opera gibi tarayıcı kullanarak(her 3ünde aynı tarayıcı)kullanarak,3ünğnde web sayfasını açma süresini kronometreyle tutulup izleyenlere gösterilebilir.Bu şekilde n8 hızlı mı yavaş mı çok sağlıklı şekilde öğrenilebilir.
Cihazda şu ana kadar izlediğim ve okuduğum incelemelerden yola çıkarak eksik gördüğüm yanlar;
1.ses çıkışının vasat olması
2.ses çıkış yerinin çok kötü dizayn edilmiş olması.5230daki gibi telefonun sağ yanına ince bir şerit halinde ses çıkş ızgaraları konumlandırılsaydı,bezin üzerine bırakıldığında %80e varan kayıplar yaşanmazı.Ancak bu alınacak kılıfla halledilebilecek bir problem.
Bunun dışında bir sürü pozitif yanı var.Bunların belkide en önmlisi gorilla glass yüzye ve yekpare dayanıklı gövde.Tabi pilinin nisbeten kolay değişiyor olması ve işçilik kalitesi de göz ardı edlmemeli.Yani bu cihazda kendi kendine çatlayan cam görme ihtimalimiz 0'a yakın:).
Sonuç olarak n8 bana göre kesinlikle alınabilir bir cihaz.Bu cihaz kesinleikle bu kadar aşağılanmayı haketmiyor.

painkiller004

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazı 3 haftadır kullanıyorum, şimdiye kadar hiç donma yada kendi kendini resetleme sorunu ile karşılaşmadım, ancak internette gezinirken eğer açtığım sayfada çok reklam, flash içerik varsa browser kapanıyor yada takılıyor. En çok rahatsız eden sorun bu oldu.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Cihazı 3 haftadır kullanıyorum, şimdiye kadar hiç donma yada kendi kendini resetleme sorunu ile karşılaşmadım, ancak internette gezinirken eğer açtığım sayfada çok reklam, flash içerik varsa browser kapanıyor yada takılıyor. En çok rahatsız eden sorun bu oldu.
işlemcisini düşük tutarak vede symbian işletim sistemi kullanarak.
Şu hariha cihaza yazık etti bu nokia