Windows 7 Dosya İlişkilendirmesi Problemi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UgurABA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Selam, .srt uzantılı dosyaları yanlışlıkla notepad ile ilişkilendirdim yani .srt uzantılı dosyaya çift tıkladığımda otomatik olarak notepad ile açıyor. Bunu iptal etmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Windows 7 ultimate kullanıyorum yardımlarınız bekliyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ne ile açmasını istiyosunuz ?
Herhangi bir .srt dosyasına sağ tıklayıp,
>Birlikte aç>Program Seç>
Açılan listeden ne ile açılmasını istiyorsak o programı seçeriz.
Ayrıca alltaki "....hatırla" seçeneğini aktifleştiririz.

Splayer, KMPlayer ve PotPlayer gibi bir yazılım yüklü ise, birlikte aç listesinde onlardan birini tercih edebilirsiniz.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
rise çok güzel açıklamış ama böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuyorsunuz ki ? film vs izlediğiniz programlar bildiğim kadarı ile onu zaten tanırlar. yani sadece kendiniz için bir kolaylıktır seçtiğiniz ( yanlışlıkla! ) notepad.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Hiçbir programla açmasını istemiyorum :) yani .srt uzantılı dosyaya çift tıkladığımda ne ile açmak istediğimi sormasını istiyorum default ayarlardaki gibi ?

Reaksiyon puanı
189
Start > Run'a gelin ve regedit yazarak OK'e tıklayın. Karşınıza Registry Editor gelecek. Burada sol taraftaki veri ağacında Computer altından HKEY_CLASSES_ROOT isimli anahtarı açın ve altındaki .SRT isimli anahtar'ı (klasörler anahtar olarak geçer) bulun ve o anahtarı silin. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda düzelmiş olması gerekir...

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
başlat çalıştıra regedit yaz sonra sırasıyla

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts
buraya gel ve ordan .srt yazan yeri sağ tıkla ve sil sonra masaüstünde bi notdefteri açıp içine

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.srt]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.srt\OpenWithList]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.srt\UserChoice]

yazıp .reg dosyası olarak kaydet ve sonra çift tıkla çalıştır evet tamam..

dipnot : bu 32bit sistemde çalışır 64 bit kullanmadığım için emin değilim. eğer
Kod:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts

bu yol doğruysa sorunsuz olması lazım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Start > Run'a gelin ve regedit yazarak OK'e tıklayın. Karşınıza Registry Editor gelecek. Burada sol taraftaki veri ağacında Computer altından HKEY_CLASSES_ROOT isimli anahtarı açın ve altındaki .SRT isimli anahtar'ı (klasörler anahtar olarak geçer) bulun ve o anahtarı silin. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda düzelmiş olması gerekir...
Yeniden başlatmaya gerek kalmıyor

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
İlginize teşekkür ederim problemi çözdüm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bir yardımcı olun bana bilgisayarımdaki hiçbir dosya açılmıyor bilgisayarım belgelerim denetim masası vs. ve normal kendi dosyalrımıda açmaya çalışırsam vlc player ile açıyor özelliklerine girmeye çalışıyorum dosya ilişkilendirilmemiş gibi şeyler yazıyor lütfen yarımızını bekliyorum