Wubi ile Ubuntu Kurmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MSDN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Merhabalar
Ubuntu Windows İnstaller (wubi) ile pc me ubuntu kuracağım. C de Windows 7 var ve 5 ayda bir format atıyorum. D ye de Ubuntu yu kurmayı düşünüyorum. Wubi ile windows 7 üzerinden ubuntu kursam sonrada win 7 ye format atsam bir problem çıkarırmı?

Wubi

Reaksiyon puanı
189
Windows 7 ye format atacaksan baştan atıp direk ubuntu kur daha iyi...

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
CD ye yazdırıp uğraşmak istemiyorum. Bir sorun çıkarmayacaksa bu şekilde kurmaya düşünüyorum.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Windows 7 yi kaldırırsan Ubuntuda uçar dostum

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sonuçta wubi bir program gibi kuruluyor. Format atıldığında problem çıkartabilir.

Reaksiyon puanı
189
Sen de USB bellek ile kur :) Uzun zamandır CD/DVD kullanmıyorum :) Sorun kısmını bilemem ama sorun yaşayanlar görmüştüm :)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
pff gene cd / dvd ile uğraşıcaz :) teşekkürler bilgileriniz için

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
banner1.png

Bir kaç saat bekleyip yeni ubuntuyu kurabilirsin :)

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Windows 7 yi kaldırırsan Ubuntuda uçar dostum

aynen öyle olur:)

ben linux dağıtımları için cd-rw kullanıyorum, silip silip kullanıyorum, daha problem çıkartmadı :) onunlada uğraşmak istemezsen flash bellekten kurabilirsin, aşağıda basit bir anlatım yapılmış:

##Bu işlem Win XP altında gerçekleşir ve flash diskinizdeki tüm verileri siler! ##

Herneyse konumuza dönecek olursak malzemeleri veriyorum:
1- 2 gb veya üstü kapasiteli usb 2.0 flash disk
2- Ubuntu Netbook Remix img dosyası
3- Disk İmager isimli img yazma programı.

Kuruluma geçelim:

Öncelikle malzemeleri tamamlayıp, elinizin altında kolay bulabileceğiniz bir klasöre aktarın. 2gb kapasiteli flash diskinizi yedekleyin. Disk İmager programını çalıştırın ve yandaki gibi Ubuntu Netbook Remix img dosyasını gösterin. Flash diskinizin sürücü harfini seçin. Bilmiyorsanız bilgisayarımdan bakabilirsiniz. Eğer hepsini yaptıysanız yukarıdaki gibi Write butonuna basın ve işlemin bitişini bekleyin. İşlem bittikten sonra artık boot özelliğine sahip Ubuntu kurulum flash belleğiniz oldu. Hayırlı uğurlu olsun.

http://e-bekir.blogspot.com/2009/05/ubuntuyu-flashusb-disk-uzerinden-kurmak.html