ShiftDelete.Net, Wordpress'e çok daha yakın

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Değerli üyeler ve üye olmayıp bizi uzaktan izleyen okurlar :)

Altyapı konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda çok önemli bir karar aşamasındayız. Yayıncılığa, var olan içerik yönetim sistemimizle değil, açık kaynak kodlu bir yapı ile devam etme düşüncemiz var.

Özel bir içerik yönetim sistemi geliştirme çalışmalarımız ise laboratuar ortamında devam edecek. Ancak, kısa zamanda okurlarımıza çok daha geniş ve esnek hizmetler verebilmemiz için bu değişimi bir an önce yapmamız gerekiyor.

Bu konuda yaptığımız görüşmeler doğrultusunda Wordpress, daha ağır basıyor şu anda. Konunun uzmanı olan kişilerle yaptığımız görüşmelerde çok güzel bilgiler aldık.

Bu konuda bize bilgi veren dostlarımız arasında Blogdestek.com yöneticisi Burak ile bugün yaptığımız görüşme epey umut verici geçti.

Profesyonel editörlerimizin ürettiği içeriklere, istediğiniz her yerden en iyi şekilde ulaşabilmeniz için çok iyi planlarımız var.

Bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz.

Bu konularda attığımız her adımı sizlerle paylaşmaya karar verdim. İyi günümüzde olduğu kadar, zor günlerde de bizi takip edip içeriklerimize ilgi göstererek destek olan sizleri de bilgilendirmek istedim.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Görmeden yorum yapmak olmaz... Hayırlısı olsun...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Uzman olan arkadaşlarımızdan aldığım bilgi şu şekilde. Çalışmaya başlandığı takdirde 3. hafta sizlere test etmeniz için bir gösterim sayfası sunacağız. Oradan bakarak yeni sistemi eleştirip, daha da iyileştirmemiz konusunda bize önerilerde bulunabileceksiniz.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Wordpress çok şık ve sade bir sistem. Bence güzel olur.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Çok güzel haber bu. Umarım sitenin yapısı dahada güzelleşir.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
güzel olur valla wordpress hem sade tasarımı hemde kullanımıyla göz dolduruyor diyebilirim. Özellikle mobil cihazlarda bağlanırken sorun çıkarmıyor diebilirim :) Neyse hayırlı olsun şimdiden :)

cerecc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben zamanında yaptığım eleştiriyi tekrarlamak isterim bu yeni site her yeri flash olmasından mı nedir centrino 1.73 2 gb ram bilgisayarlarda atom işlemcili 2 gb ram bilgisayarlarda çok kasıyordu butun browserlarda denenmiştir.
Mobil cihaz iphone 3g ve türevlerinde sayfa çok kasılıyordu 1gh işlemcili telefonlarda belki kasmıyordur belki ama herkezde 1.500 tl para veripte öyle telefon alamıyor.

Eğer wordpress geçerlerse çok seviniciz birde mobil içerige el atsalar çok güzel olur yatağa yatıta telefonu alıp birşey varmı yeni derken kırk saat iphone.shiftdelete.net yazmak yerine shiftdelete.net yazınca beni mobile dan girdiğimi fark etsede oraya yönlense.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Sosyal ağlarla ve diğer yapılarla olan entegrasyonu, sürdürülebilir olması (sunucu tarafında iyileştirmeler), bu tercihe daha yakın olmamızı sağlıyor.

Bir diğer neden de haber girişinin her ortamda (mobil cihazlarla) yapılabiliyor olması da ilgimizi çekti. Önemli bir toplantının videosunu sizlere çok kısa sürede multimedya eşliğinde sunmamız mümkün.

Şu anda tüm içeriğin aktarılması (migration) analizlerimiz devam ediyor.

Yeni tasarım da bu yapıya uygun olacak. Çok modern, sade, içerik odaklı ve hızlı olması planlanıyor.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
şimdi hakkı abi...ben açık kaynak kodu denilen olayı bilmiyorum...aklıma her zaman kodlarla iş yapılan programlar geliyor:) bu işi bi açsan...forum açık kaynak kodlu olunca ne olacak:) bize getirisi hız ve sadelik...ya bizden götürüsü?

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Joomla da olabilir o zaman =)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Wordpress cidden iyi olur. Gerek görselliğiyle gerekse iyileştirmeler nedeniyle birçok kişiyi şimdikinden daha çok tatmin edecektir.

UzmanWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haber siteleri için wordpress'in yapısı çok uygun.Yeni site hazırlamak yerine wordpress üzerinde geliştirme yapmak sizin için daha kolay olur.Wordpresse geçen bir kaç teknoloji sitesi daha var.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
desene çok başını agırtacaz troy sen yereki eleştirin de :)

hayırlısı olsun

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Wordpress doğru seçim.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bence tam yerine oturmuş bir karar. Özellikle esneklik ve görselllik olarak çok iyi durumda. Kullanım kolaylığı ise cabası. Kendi eklentimizide kolaylıkla yapabiliriz. Ben bile yapabiliyorum, ki uzmanlarına işi bırakınca çok iyi sonuçlar çıkabilir. Kendi sitemde wordpress, bir çok nimetini yedim. İnşAllah burda da faydasını görürüz. Merak ettiğim, sitenin teması sıfırdan yazılacak inşAllah ? Yani; şuan ki görünümüne benzetilmeye çalışmaktansa, yep yeni bir arayüz ?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Açık kaynak iyidir :) Wpnin ucu bucağı yok pclabs wp tabanlı kısa zamanda neler entegre ettiler resmen wp ye takla attırıyorlar. serverlarıda ubuntu server hiç yavaşlama bağlantı kopma gibi bir problemde yok. Hadi hayırlı olsun.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Shiftdelete.net Zaten Wordpress değil mi? bi ara site üzerine kurduğunuz bi Sayfa Bulunamadı 404 - Error uygulamasında Wordpress yolu vardı :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
şimdi hakkı abi...ben açık kaynak kodu denilen olayı bilmiyorum...aklıma her zaman kodlarla iş yapılan programlar geliyor:) bu işi bi açsan...forum açık kaynak kodlu olunca ne olacak:) bize getirisi hız ve sadelik...ya bizden götürüsü?

Açık kaynak kodlu yazılımlar, özgür yazılıma destek veren binlerce geliştircinin ortak çalışmasıyla geliştirilen ürünlerdir. Kodlar açık olduğu için güvenli değil gibi algılansa da aksine çok daha güvenlidir. Sitemiz, ilk kurulduğunda Mambo ile kurulmuş olup, yaklaşık 2 yıl da bu sistemle yayına devam etmişti.

Hız konusunda epey iyi durumda sayılır Wordpress. Kendi blogum olan http://troy.shiftdelete.net de aslında Wordpress. Sadelik için ise diyecek söz yok. Gerçekten çok sade bir tasarımda esnek içerikler sunmak mümkün.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Wordpress ten en iyi yararlanan ünlü site engadget...

Engadget ile Sdn teknoloji konusunda bana yetiyor

http://www.engadget.com

Site basit gibi görünüyor ancak sitede kaldıkça tüm içeriklere rahatça bakma fırsatınız oluyor..

Umarım Sdn geliştiricileri kendilerini aşıp rakiplerini kıskandırıcak tarzda bir site geliştirirler.

Reaksiyon puanı
4
DataLife Engine (DLE)'den Haberi Yok Galiba WordPress Diyen Arkadaşların. WordPress Kişisel Blog Sistemi Olduğundan Sunucu Trafiğini Fazla Yiyor. Ama DLE Tam ShiftDelete.Net'e Göre Bi Sistem.

DLE'nin Resimi Sitesi: dle-news.ru
DLE Türkçe Destek: dleturk.com (bakımda) ya da evanaltas.blogspot.com

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
DataLife Engine (DLE)'den Haberi Yok Galiba WordPress Diyen Arkadaşların. WordPress Kişisel Blog Sistemi Olduğundan Sunucu Trafiğini Fazla Yiyor. Ama DLE Tam ShiftDelete.Net'e Göre Bi Sistem.

Haberimiz olmadığınıda nerden çıkardın ? Dle yi bilenler bilir... eğer warez bir site kuracaksan sana DLE kur derim :) aslında sistem iyi fakat rus olduğu için büyük firmalar pek yanaşmaz bu sisteme tabi Rus firmalarından bahsetmiyorum..

Mesela böyle bir giriş yapmasaydın fikrine saygı duyabilirdim:DataLife Engine (DLE)'den Haberi Yok Galiba WordPress Diyen Arkadaşların.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ben yanlış anlamadıysam SDN blog tarzı bir site olacak...çünkü örnek gösterilen sitelerin hepsi blog tarzında...hadi hayırlısı...bi yapılsın da...beğenmezsek eleştiririz:D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Tebrikler SDN bu yolda devam bu userler arkanızda :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

Açıkçası ilk defa duydum bu sistemi. Ama beğenmedim. Program paylaşım sitelerinde daha çok bu kullanılıyor sanırım. Çünkü gözüme aşina geliyor biraz :)

ben yanlış anlamadıysam SDN blog tarzı bir site olacak...çünkü örnek gösterilen sitelerin hepsi blog tarzında...hadi hayırlısı...bi yapılsın da...beğenmezsek eleştiririz:D

Wordpress 'in çıkış noktası blog sitesi olsa da esnek yapısı sayesinde çok çeşitli sitelere uyarlanabiliyor.

cerecc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Wordpress ten en iyi yararlanan ünlü site engadget...

Engadget ile Sdn teknoloji konusunda bana yetiyor

http://www.engadget.com

Site basit gibi görünüyor ancak sitede kaldıkça tüm içeriklere rahatça bakma fırsatınız oluyor..

Umarım Sdn geliştiricileri kendilerini aşıp rakiplerini kıskandırıcak tarzda bir site geliştirirler.

Dostum bu site çok hoş bee videoları takılmıyor ve buyuk boyda yazı karakterleri okunaklı ve buyuk siyahla beyazı bu kadar güzel kullanılmış sitede resim var gibi ama aslında yok cok güzel tasarlanmış. bu sitedeyide linklerime ekledim.

Reaksiyon puanı
4
DLE Sadece Warez Siteleri İçin Kullanılmıyor.

Mesela SDN'de İlginç Siteler Arasına Giren Tospuk.Com 'da DataLife Engine Kullanıyor ve Şu Anda Admini ve Benim Tarafımdan Yeni Sürüme Uyumluluk ve Tema Çalışmaları Yapıyor. DLE 9.0'ı Wordpress'e Tercih Ederim Kim Ne Derse Desin.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Joomla'ya geçmek çok daha mantıklı değil mi? Üstelik 1.6 sürümü çıkmaya bu kadar yakınken ve 1001 çeşit modül ve bileşen yelpazesi varken. Ayrıca görsellik olarak da joomla çok daha iyi duruyor wordpress'e göre.

Tekrar hatırlatmakta fayda var. joomla 1.6 çığır açacak nitelikte. Tekrar düşünün derim.

WP ile yapılan siteler hep aynı tip ve basit kalıyor kanımca.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
En güzeli değiştirmemek.

Aynı kalsın bir iki sene.

Canımız değişim istemiyor.

Bu kadar hızlı değişimler başımızı döndürmeye başladı bile.

Saygılar.