Chrome için greasemonkey?

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar, internette aradım user scriptleri chrome da çalıştırma yollarını, greasemetal diye birşey buldum işe yaramadı, buradaki yöntemi de denedim başarılı olamadım.

Ne yapılabilir arkadaşlar?

Denediğim script;
http://techrena.net/downloads/Grease Monkey/test.user.js

Bende başaramadım... zor bir olay. çok uğaşırsan bulursun belki. sanırım chormenin farklı bir versiyonunda oluyordu. yaz bizde haberdar olalım. selamlar.

Reaksiyon puanı
2,148
Bu sadece test betiği, her açışan sayfada bi uyarı veriyor "Hello World" diye.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
tamam ben kurup denedim çalışıyor. biraz kaymalar var ama senin yapamadığın kısmı ne?

Reaksiyon puanı
2,148
Yapamadığım kısım hepsi, bu scripti chrome da çalıştıramadım. Sen nasıl yaptın ve chrome sürümün nedir?

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
1. İlk olarak Chrome’un geliştiriciler (developers) için olan sürümüne ihtiyacımız olacak. Bunun için Chrome Channel Changer programını kullanacağız. Buraya tıklayarak ücretsiz bu programı indirin ve açtıktan sonra 3. seçeneğin başına (Dev) bir tik atın ve ardından Update butonuna tıklayın.

2. Eğer Chrome açıksa kapatıp tekrar açın ve tarayıcının sağ üst köşesinde ingiliz anahtarı simgesine tıklayın açılan menüden Google Chrome Hakkında tıklayın. Açılan ufak pencerede size Chrome’un yeni bir versiyonu olduğunu söyleyecek; istediğimiz de buydu zaten, hemen güncelleyin.

3. Güncellemeden sonra Chrome’u kapatın ve masaüstündeki (veya başlat menüsündeki) kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler diyin. Hedef satırının sonuna aşağıdaki satırı ekleyin ve tamam diyin.--enable-user-scripts

Örnek: “C:\Documents and Settings\Emre\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe” –enable-user-scripts

4. Şimdi sıra geldi kullanacağımız scriptleri yüklemeye. Bunun için gizli klasörleri görmeye yetkiniz olması gerekiyor. Klasör seçeneklerinden bunu ayarlayabilirsiniz. Aşağıda verdiğim hedef klasöre kullanacağınız .JS uzantılı scriptleri atacaksınız.

C:\Documents and Settings\KULLANICI ADI\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts

5. Herşey hazır, artık düzenlediğiniz Chrome kısayolundan tarayıcıyı açıp yüklediğiniz scriptleri doya doya kullanabilirsiniz.

Alıntıdır.

Herhangi bir kurulum yapmadan scriptleri kullanabilirsiniz.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Merhaba arkadaşlar, internette aradım user scriptleri chrome da çalıştırma yollarını, greasemetal diye birşey buldum işe yaramadı, buradaki yöntemi de denedim başarılı olamadım.

Ne yapılabilir arkadaşlar?

Denediğim script;
http://techrena.net/downloads/Grease Monkey/test.user.js

Yapamadığım kısım hepsi, bu scripti chrome da çalıştıramadım. Sen nasıl yaptın ve chrome sürümün nedir?

verdiğin linke gidip yükledim. sürüm 6.0. Sayfalarda bahsettiğin mesaj alınıyor biraz sorunlu görsel olarak ama sonuçta çalışıyor.

Reaksiyon puanı
2,148
Arama yaparken bunu da gördüm, ancak 2. adımdaki güncelleme kısmı olmuyor, güncelleme sunucusuna bağlanılamıyor (Hata:3) diyor chrome.

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben de scriptlerin kurulum yapılmadan kullanıldığını sanıyordum. Yanılıyor muyum yoksa :)

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
anlaşıldı senin sorunun... beta falan kullanıyorsun sanırım ya da yüklediğin sürüm güncellemeyle değil direk linkten yüklü kurulmuş. o sürümü kaldır ve stabil bir sürüm kur sorunun hallolacak.

Reaksiyon puanı
2,148
verdiğin linke gidip yükledim. sürüm 6.0. Sayfalarda bahsettiğin mesaj alınıyor biraz sorunlu görsel olarak ama sonuçta çalışıyor.

Nasıl iştir anlamadım ben de çalışmıyor hala :)
Benim sürüm de 6.0.472.53, stabil değil mi bu? Nereden yükleyeyim?

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benim sürüm 6.0.472.59. Bilmeden 32-64 bit hangisini kullanıyorsan diğerini yüklemiş olma? Sistemden tamamen kaldırıp tekrar ana sayfasından yüklemeyi dene bir.

Reaksiyon puanı
2,148
Verdiğiniz cevaplara teşekkürler, hepsini ayrı ayrı denedim, olmuyor olmuyor.
Direk sorun bende mi acaba :scared:

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kaldırıp kurduğunda yeni yüklediğinde de güncelleştirme hatası alıyorsan daha eski bir sürüm dene.

Reaksiyon puanı
2,148
Hayır güncelleme hatası değil, google chrome güncel diyor zaten. Kısayola --enable-user-scripts yazdım, .js dosyasını attım atılması gereken yere, o Dev olayını da yaptım, ama yok çalışmadı script.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
valla ben sadece limke tıkladım direk kurdu. sana özel başka birsorun var sanırım.

güncelleme sunucusuna bağlanılamıyor (Hata:3) sorunu için demiştim ben.

Reaksiyon puanı
2,148
Aaaaa, birde linke tıklayıp kur diyecekmişiz de bu hiçbiryerde yazmıyordu ki :S
dadaist sağol çalıştı.

Asıl istediğim eklentiyi çalıştıramadım ama neyse bu da bir adımdır.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
iyi bakalım en azından bu adımı geçtin :)

Reaksiyon puanı
2,148
İşin garip olan tarafı user scripts diye bi klasör açıp içine birşey atmaya gerek yokmuş, kısayola enable falan demeye de. Direk yükleyince çalıştı script.
Bakalım istediğimi çalıştırmak için neler yapıcaz ya da vazgeçicez.