WUBİ ve UBUNTU 10.04 LTS

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
SORUN ÇÖZÜLDÜ!!!!!!!

Arkadaşlar il olarak söyliyeceğim şey ben 9.10 nu wubi ile Windows vista üzerine kurmuştum.Ubuntu 10.04 LTS'yi bir iki saat önce indirdim ve iso cdsine çektim ancak indirdiğim wubi 10.04 ile şöyle bir sorunla karşılaştım :confused1:

http://people.canonical.com/~evand/wubi/lucid/ indirdiğim adreste burası:blink:

yardımlarınız için şimdiden sağolun:huh:

yeni farkettim 10.04 içindede var ama yine aynı hatayı veriyor :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
serkancığım
hata mesajı diyor ki
C:/Ubuntu klasörüne yükleme yapılamıyor çünkü böyle bir klasör var
Devam etmeden önce bu klasörü silin.

Yani anladığım kadarıyla Wubi, Ubuntu dosyalarının yanlışlıkla silinmesini engellemek için C içerisindeki Ubuntu klasörünü salt okunur yapmış.(Windows için) Onu program ekle kaldır'dan kaldırıp(veya kendin elle) Ubuntu'yu yeniden yükleyeceksin.
Bu da bize Wubi'nin güncelleme olanağının olmadığını gösteriyor :)
Kolay yolların dezavantajları vardır arkadaşlar, buna dikkat edin.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
serkancığım
hata mesajı diyor ki
C:/Ubuntu klasörüne yükleme yapılamıyor çünkü böyle bir klasör var
Devam etmeden önce bu klasörü silin.

Yani anladığım kadarıyla Wubi, Ubuntu dosyalarının yanlışlıkla silinmesini engellemek için C içerisindeki Ubuntu klasörünü salt okunur yapmış.(Windows için) Onu program ekle kaldır'dan kaldırıp(veya kendin elle) Ubuntu'yu yeniden yükleyeceksin.
Bu da bize Wubi'nin güncelleme olanağının olmadığını gösteriyor :)
Kolay yolların dezavantajları vardır arkadaşlar, buna dikkat edin.

real sen tam mesajı yazmışsın bende o sırada UBUNTUYU yükledim eskisine göre baya hızlanmış:clap: sabırsızlığım yüzünden indirdim yoksa 5 gün beklerdim:biggrin:

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Selam arkadaşlar. Şuanda elimdeki Ubuntu 10.04 CD'si ile wubi tabanlı yükleme yapıyorum. Fakat bayağı bi oldu bu ekranda kaldı. Acaba internetten downloadmı ediyor ? Yani bu direkt CD'den kurulmuyormu ayrıca bişeylermi indiriyor ? Acilen bilgilendirirseniz sevinirim.

9d9379c2.png

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
internet download yapıyor bağlantıyı kes öyle yükle :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Şuan ubuntudan yazıyorum. Bu wubi muhabbetine tesadüfen rastladım. Yahu daha önce böyle bişi olduğunu bilsem ubuntu kurmazmıydım hiç :D Harika bi durum ya bu ikisi bi arada :D

Konu hortladı felan ama iyi oldu iyi :D Ah bide şu güncelleme muhabbeti olmasa ilk kurulumdan hemen sonra daha bi güzel olcakta :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Şuan ubuntudan yazıyorum. Bu wubi muhabbetine tesadüfen rastladım. Yahu daha önce böyle bişi olduğunu bilsem ubuntu kurmazmıydım hiç :D Harika bi durum ya bu ikisi bi arada :D

Konu hortladı felan ama iyi oldu iyi :D Ah bide şu güncelleme muhabbeti olmasa ilk kurulumdan hemen sonra daha bi güzel olcakta :D

Bişicik olmaz sen devam et sürekli onda takılırsın arada kubuntu'da dene :D wubi ile :D