Saçlarım Aniden Dökülmeye Başladı!

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Arkadaşlar son 40 günden beri saçlarım ilk defa dökülmeye başladı, biraz sıkıntılarım vardı ama artık bu sıkıntılarım yok ben stresten döküldüğünü biliyorum ama artık o sıkıntılarım olmadığı halde saçlarımın dökülmesi anormal derecede devam ediyor.

Doktora gittim stresten dökülen saçların çıkacağını söyledi bioxin önerdi.

Bu farkı resim çekdiğim zaman anladım ön taraf neredeyse tamamen gitmek üzere, eczanede saç testi yaptırdım bioxcin önerdi şampuan aşamasını değilde ilerlemiş seviye olan serüm tedavisini önerdi uzman arkadaş ve de en az 4 ay kullanmamı istedi bu da ortalama olarak şampuanla birlikte 300 lira yapar, etki yaptığını bilsem düşünmeden alırım.

Araştırmalarıma göre 10 kişiden 6 kişi memnun değil, sizce ne yapmalı arkadaşlar bu durumla mutlaka karşılaşanız vardır inanın çok dert ettim kendime, ben biraz uzun saçlı bir insanım ama 40 günde sanki 1 yılda dökülmüş gibi oldu :confused1:

Senin şaçlar asla dökülmez diyenler bile görünce şaşkın, kel insan olmaktan korkuyorum, allahım ne günlere kaldım :biggrin:

2 ay önce böyle bir konu açacaksın deseler gülerdim ve inanmazdım kesin.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Dostum yeni çözüm olarak saç ektirmeni önersem ? Artık berberler bile saç ekiyor yani pek dert etme :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Tuning sorma, o aşamaya inan gelmek istemem dostum ya :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
önerdiği bioxin serum gerçekten etkiliymiş ama bıraktığın zaman tekrar dökülüyormuş, şampuanı tek başına hiç bir işe yaramıyor. benimde içimekurt düştü şimdi banada arkadaşlar hep senin saçın hiç dökülmez diyorlar. :P

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
önerdiği bioxin serum gerçekten etkiliymiş ama bıraktığın zaman tekrar dökülüyormuş, şampuanı tek başına hiç bir işe yaramıyor. benimde içimekurt düştü şimdi banada arkadaşlar hep senin saçın hiç dökülmez diyorlar. :P

İnanırmısın eczaneler hangi ilaçtan daha promosyon ve kar alıyorsa onu öneriyor bu konuda kararsızım, kimisi x derken ötekisi z diyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bende bioblas kullanıyorum dökülmeyi azaltıyor denebilir.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bende bioblas kullanıyorum dökülmeyi azaltıyor denebilir.

Araştırmaya girelim hemen :biggrin:

Bu arada ilaç müessili arkadaşımda minoxidil önerdi, çok etkili dedi sözlüklerden aratınca çoğu herkez olumlu sonuç almış.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bioblas ben de kullandım ama bu tür ürünler "kombo" olarak işe yarıyor. Yani serum+şampuan.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
'' KETORAL '' Kullanıyorum bende medical bi şampuanmış dermatolog doktor önermişti , eczanelerde satılıyor 2 günde bir yıkıyorum dökülmeyi durdurdu diyebilirim ama kesmeyeseksin sürekli kullanacaksın ..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Teşekkürler @freewill, tavsiyeni dikkate aldım.

Kaç ayda faydasını gördünüz acaba ? Bu arada sarımsak yağı diyor ama bu koku yapmaz mı :D

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bu şampuanlar herkezde aynı etkiyi vermiyomuş arkadaşlar. bende bi ara böyle bi konu açmıştım o ara hem sınav stresi hem başka şeylerin stresi üst üste gelince çok dökülmeye başladı bende gittim eczaneye tanıdık biri dedim çok dökülüyo bioxcin alacam ben adam eğildi saçını gösterdi üst taraf kel olmuş. o kadar etkili olsa bende kullanırdım dedi :) ama bende streslerden eser yok ve şu aralar kendine geldi saçlar streslerden 2-3 ay sonra yani biraz daha bekle. şampuan fln hikaye ztn saç normalde herzaman dökülür belli bi miktarda.
Ayrıca genetikse ztn ne şampuan etkiler ne başka bişey o saçlar dökülür malesef :)
hadi kolay gele...

ekleme:
Şapkadan başka bir şeyin kafaya takılmaması gerektiğini geçte olsa anladık, ne zaman saçlar dökülünce :D

kafaya şapka bile takmayacaksın şapka saç diplerini havasız bırakır daha çok dökülür böylelikle. araştırırsan bunu rahat görürsün ve ayrıca bütün berberler söyler :D (bizim burdakiler söylüyo hep :) )

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
önerıme guleceksın ama yınede soyleyecegım sarmısagı soyduktan sonra ıkıye bol ve ıc kısımlarını yenı dokulmus yerlerıne sur ve bunu gunde 8-10 sarmısak dişi ile yap. ınan 1 haftaya sonucunu goreceksın

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
bu şampuanlar herkezde aynı etkiyi vermiyomuş arkadaşlar. bende bi ara böyle bi konu açmıştım o ara hem sınav stresi hem başka şeylerin stresi üst üste gelince çok dökülmeye başladı bende gittim eczaneye tanıdık biri dedim çok dökülüyo bioxcin alacam ben adam eğildi saçını gösterdi üst taraf kel olmuş. o kadar etkili olsa bende kullanırdım dedi :) ama bende streslerden eser yok ve şu aralar kendine geldi saçlar streslerden 2-3 ay sonra yani biraz daha bekle. şampuan fln hikaye ztn saç normalde herzaman dökülür belli bi miktarda.
Ayrıca genetikse ztn ne şampuan etkiler ne başka bişey o saçlar dökülür malesef :)
hadi kolay gele...

Biraz ferahladım, kökü bende umarım çıkar :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben 4 ay kadar kullandım ama dikkat etmen gereken en önemli şey kesinlikle ama kesinlikle şampuan kullanmayacaksın :) zeytin yağlı sabunlar var köyde nenen varsa genelde doğal olarak yapıyorlar :) kesinlikle bunu kullan 1 hafta içinde zaten kafa derin sanki hava almaya başlıyor gibi oluyor ama kaşıntı gibide oluyor sanki kafan accık yanıyormuş gibi :D ama inan çok faydasını görürsün güvendiğin aktarcıdan almanı tavsiye ederim 3 kağıtçı adam çok :D yılan yağını ay çiçek yağı olan satan adam çok gördüm :D saçlarını bu süre zarfında mümkün olduğunca kısa kestir hava alması lazım uzun bir süreçtir ama 2 ay içinde etkisini göstermeye başlar. Masaj çok önemli masaj yaparak uygulayacakısn kan dolaşımını hızlandırman lazım. Ayrıca karaciğerde yağlanma varsa bu da saç döker bilgine ya da trioit bezlerinden sorun varsa :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
ınerıme guleceksın ama yınede soyleyecegım sarmısagı soyduktan sonra ıkıye bol ve ıc kısımlarını yenı dokulmus yerlerıne sur ve bunu gunde 8-10 sarmısak dişi ile yap. ınan 1 haftaya sonucunu goreceksın

sarımsak cidden her konuda çok faydalı ya teşekkür ederim arkadaşım bilgin için.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
eczanede saç testi yaptırdım. demişin bu nasıl oluyo neye bakıyolar bide biz yaptıralım ya içime kurt düştü :D :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
ben 4 ay kadar kullandım ama dikkat etmen gereken en önemli şey kesinlikle ama kesinlikle şampuan kullanmayacaksın :) zeytin yağlı sabunlar var köyde nenen varsa genelde doğal olarak yapıyorlar :) kesinlikle bunu kullan 1 hafta içinde zaten kafa derin sanki hava almaya başlıyor gibi oluyor ama kaşıntı gibide oluyor sanki kafan accık yanıyormuş gibi :D ama inan çok faydasını görürsün güvendiğin aktarcıdan almanı tavsiye ederim 3 kağıtçı adam çok :D yılan yağını ay çiçek yağı olan satan adam çok gördüm :D saçlarını bu süre zarfında mümkün olduğunca kısa kestir hava alması lazım uzun bir süreçtir ama 2 ay içinde etkisini göstermeye başlar. Masaj çok önemli masaj yaparak uygulayacakısn kan dolaşımını hızlandırman lazım. Ayrıca karaciğerde yağlanma varsa bu da saç döker bilgine ya da trioit bezlerinden sorun varsa :)

Güzel yazmışsın arkadaşım uygularız tabiki, sizler deneyip onay verdikten sonra umarım ters etki yapmaz, var olan saçlardan da olmayalım :biggrin:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
dediğim gibi bazı kriterler var onlara dikkat edeceksin oradaki talimatları aynen uygula :D sigara içiyorsan içmeyeceksin yağlı yiyecek yemeyeceksin ayrıca bol bol sebze tketeceksin :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
eczanede saç testi yaptırdım. demişin bu nasıl oluyo neye bakıyolar bide biz yaptıralım ya içime kurt düştü :D :D

Bazı eczanelerde yapılıyor herhangi bir ücret vermiyorsunuz ama herşey gözüküyor saç köklerinde :)