Nasıl Windows Fanatiği Olunur?

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
üç tane linuxçu ile konuşursunuz (aslında üçünü bulmuşsanız genelde hangi distro daha iyidir diye birbirini yiyiyorlardır) kullandığınız işletim sistemini yerin dibine sokarlar..
o yetmezmiş gibi (hepsi kaynak kodlarında canları sıkıldıkça geliştirme yapıyorlar ya) açık kaynak değil diye bir türkü tuttururlar..
windows kullanana "sen bilgisayardan anlamıyorsun.." derler/demeye getirirler..
iyi bir ürünün REKLAMA İHTİYACI OLMADIĞINI idrak edemediklerinden linuxun üstünlüklerinden dem vururlar.. (hiç kusuru yoktur.. hiiiç..)

sizde de sigortalar atar.. madem öyle.. artık WINDOWS ORDUSUNUN BİR NEFERİYİM diye nara atarsınız..

evvet.. benim hikayem bu.. bu siteye takılana kadar umursamadığım bir tartışmada windowsçu olup çıktım..

Reaksiyon puanı
189
En güzeli benim yaptığım gibi :) Hiç birinin taraftarı/fanatiği olmamak :)

Çünkü işletim sistemi benim için amaç değil araçtır...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İsteyen istediğini kullanır, ben kullandığıma bakarım ne haltı varsa görsün başkası.
Bence sen de takma he de gitsin.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
üç tane linuxçu ile konuşursunuz (aslında üçünü bulmuşsanız genelde hangi distro daha iyidir diye birbirini yiyiyorlardır) kullandığınız işletim sistemini yerin dibine sokarlar..
o yetmezmiş gibi (hepsi kaynak kodlarında canları sıkıldıkça geliştirme yapıyorlar ya) açık kaynak değil diye bir türkü tuttururlar..
iyi bir ürünün REKLAMA İHTİYACI OLMADIĞINI idrak edemediklerinden linuxun üstünlüklerinden dem vururlar.. (hiç kusuru yoktur.. hiiiç..)

sizde de sigortalar atar.. madem öyle.. artık WINDOWS ORDUSUNUN BİR NEFERİYİM diye nara atarsınız..

evvet.. benim hikayem bu.. bu siteye takılana kadar umursamadığım bir tartışmada windowsçu olup çıktım..
:D:D:D
:lol::lol::lol::lol:
Dostum düşmanların fazla olur:):)
Linuxcular çok tehlikelidir;korkauyorum onlardan...

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Jeaquares'i bu konuya bekliyoruz :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İşletim sistemi dediğimiz şey göreceli bir kavram olmuş durumda. Bu yüzden kim neyi ne amaçla kullanıyor farketmez bence. Ben rahatıma düşkünüm, açık kaynakla falan işim olmaz, açarım bilgisayarımı girerim internetime, oynarım oyunumu. Bu yüzden windowsu seçerim. Ama bi arkadaşımız ücretsiz olmasına dikkat eder, açık kaynak ister, oyunla pek arası yoktur linuxu seçer. Herkesin yapısı farklı olduğu için herkesin aynı düşünceyide savunması imkansızdır. Bu yüzden kimin ne yaptığına her zaman saygı duymak lazım.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Aslında tam olarak olması gerek şu. İsteyen istediği sistemi kullanır. Linux'çular serbest kod yazma özgürlüğüne sahip diye karşısındaki windows kullananın hiçbirşey bilmediği anlamına gelmez bu. Yani diyeceğim oki ne bir linux'çu başka birini linux kullanmıyor diye yerin dibine sokamaz nede bir Windows çu bir linux'çuyu aynı duruma getiremez.

Ayrıca bende sıkı bir Windowsçuyum. 95'ten windows 7' ye... :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Son derece doğru bir tespit, haklı bir eleştiri, tebrik ederim.:) Bazen sadece bu nedenden, gerek olmadığı halde Windows'u savunmak zorunda kalıyorum.

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
işletim siseminde cem yılmazın uzay gemisi atılgan felsefesini düstur edindim

"olm yok mu şunun ayarı, yapın gidelim, ne oynuyosunuz sağını solunu, yalama ettiniz lan gemiyi"

bi gemiye binerim bana verdikleri neyse son raddesinde kullanır ama makina dairesine inip civatalarla oynamam, ben gemiyi kullanırken dünyadaki tersane de ydaha iyisi yapılır uzaya çıkmaya hazır olur bende gider gemimi onunla değşitiririm budur olayım

ne güzel örnekledim değil mi? (çok ruh hastasıyım site ahalisi, öyle böyle değil, uçtum ya)

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Aslında tam olarak olması gerek şu. İsteyen istediği sistemi kullanır. Linux'çular serbest kod yazma özgürlüğüne sahip diye karşısındaki windows kullananın hiçbirşey bilmediği anlamına gelmez bu. Yani diyeceğim oki ne bir linux'çu başka birini linux kullanmıyor diye yerin dibine sokamaz nede bir Windows çu bir linux'çuyu aynı duruma getiremez.

:thumbup1: Kesinlikle doğru.Ben 91 yılından beri bilgisayar kullanıyorum.DOS ile başladım Windows 3.0 dan başlayarak Windows kullanıcısıyım.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Her windows konusunda linux kullanın diye yapılan reklamın sonucu bu başlığı açmış arkadaş bunalmış herhalde :D:D:etkiye tepki,demek ki atalar yine haklı çıktı "taş yerinde ağırdır":D:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Veya benim gibi her iki işletim sisteminin ve açık kaynağın yakın takipçisidir :)
İşletim sistemi dediğimiz şey göreceli bir kavram olmuş durumda. Bu yüzden kim neyi ne amaçla kullanıyor farketmez bence. Ben rahatıma düşkünüm, açık kaynakla falan işim olmaz, açarım bilgisayarımı girerim internetime, oynarım oyunumu. Bu yüzden windowsu seçerim. Ama bi arkadaşımız ücretsiz olmasına dikkat eder, açık kaynak ister, oyunla pek arası yoktur linuxu seçer. Herkesin yapısı farklı olduğu için herkesin aynı düşünceyide savunması imkansızdır. Bu yüzden kimin ne yaptığına her zaman saygı duymak lazım.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
savunduğu bir fikir olmadan karşıtlıktan taraf seçmek de yanlış...

şuursuz bir kişinin bir tarafta olması o tarafı bağlamaz...pireye kızıp yorgan yakmayalım

linux ile yapamadığımız şeylerde windows..onun haricinde sonuna kadar açık kaynak (en azından şimdilik)

linux ile tam olarak yapılamayan iki şey var sanırım..biri oyunlar ki o linux'un eksikliği değil..diğeri de gelişmiş programlar..örnek photoshop, autocad falan..bunların benzerleri var ama sanırım ya bunlar kadar iyi değilller şimdilik veya bi alışmışlık var...

bu konu bitmez...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
işletim siseminde cem yılmazın uzay gemisi atılgan felsefesini düstur edindim

"olm yok mu şunun ayarı, yapın gidelim, ne oynuyosunuz sağını solunu, yalama ettiniz lan gemiyi"

bi gemiye binerim bana verdikleri neyse son raddesinde kullanır ama makina dairesine inip civatalarla oynamam, ben gemiyi kullanırken dünyadaki tersane de ydaha iyisi yapılır uzaya çıkmaya hazır olur bende gider gemimi onunla değşitiririm budur olayım

ne güzel örnekledim değil mi? (çok ruh hastasıyım site ahalisi, öyle böyle değil, uçtum ya)

Güzel örnek oldu yine de :)

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Aranızda Hangi Vindoz'cu İşletim Sistemine Para Ödüyor ?
Lütfen Doğru Söyleyin..

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
çok yerinde bir tespit.. onlarcası benle aynı durumda.. sırf LINUX WINDOWS'TAN ÜSTÜNDÜR diye çığırtkanlık yapanlar yüzünden adamı linux düşmanı ederler..
Her windows konusunda linux kullanın diye yapılan reklamın sonucu bu başlığı açmış arkadaş bunalmış herhalde :D:D:etkiye tepki,demek ki atalar yine haklı çıktı "taş yerinde ağırdır":D:D

açık kaynakçıyım.. birkaç açık kaynak projede yerelleştirme konusunda imzam var ve bu olay devam ediyor.. :cool:
Veya benim gibi her iki işletim sisteminin ve açık kaynağın yakın takipçisidir :)

düşmanımın düşmanı dostumdur hikayesini hiç mi duymadın.. bu da ona benzer.. LINUX FANATİKLİKLERİ mide bulandırıcı boyutta.. her windows konusunda saçma bir şekilde kıyas yapılmaz ki..
savunduğu bir fikir olmadan karşıtlıktan taraf seçmek de yanlış...

şuursuz bir kişinin bir tarafta olması o tarafı bağlamaz...pireye kızıp yorgan yakmayalım

linux ile yapamadığımız şeylerde windows..onun haricinde sonuna kadar açık kaynak (en azından şimdilik)

linux ile tam olarak yapılamayan iki şey var sanırım..biri oyunlar ki o linux'un eksikliği değil..diğeri de gelişmiş programlar..örnek photoshop, autocad falan..bunların benzerleri var ama sanırım ya bunlar kadar iyi değilller şimdilik veya bi alışmışlık var...

bu konu bitmez...

bu konuya birinin gelip gene muhteşem LINUX üstünlüklerinden bahsetmesine gerek yok..
sadece kuru kuruya konuşan açık kaynak sistemlerdeki "donation" kısmını görmezden gelen ama laf lafa geldiğinde roman yazan tiplerdir.. bu konu sadece bir hikaye :biggrin:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

Galiba bilgisayar kullanmaya 2 yaşında başladın :P

win 95 den bahsettiğine göre :lol:

_windows-vs-linux.jpg

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
linux'un üstünlüklerinden değil de eksikliklerinden bahsettim, windows fanatikliğin nedeniyle farkedemedin galiba :)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
windowsçusunda windowsa bir faydan varmı acaba,
(lisansa para ödüyormusun manasında)
ödemiyorsan bill gates amca windowsçu olmana pekde sevinmez sanırım :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

tebrik ederim oku atmış onikiden vurmuşsun lakin fanatikliğe gerek yok..

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
linuxcuların tutumunu ben de sevmem ama kafaya da takmam :D ha bu arada da linux kullanmaya çalışırım :D Bi mac kaldı kullanmadığım onu da üşeniyorum kurmaya :D

***Bu arada her zaman söylediğim bir söz vardır " En az iki farklı kernel yapısına sahip işletim sistemi kullanmayan usta olabilemez" :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Window$ kullanıcılarına şunu söylemek istiyorum. Reklamını yapmaya çalıştığınız ve eksikliklerini örtbas etmeye çalıştığınız window$un arkasında zaten milyar dolarlık şirket var. Onlar yeterince reklam yapıyor, eksikliklerini örtbas ediyor. Hatta bu onların işi ve bu işten çok büyük kazançlar sağlıyorlar. Peki ya sizin bunda ki kazancınız ne? Geri ve gelişmekte olan üçüncü dünya ülkelerini her alanda sömürmeye çalışan süper güç ülkelerin ve onların büyük şirketlerinin ekmeğine yağ sürdüğünüzü hiç düşünmediniz mi? Her fırsatta karşısında durmaya çalıştığınız Linux'ün, ulusal bir işletim sistemi oluşturma çabasına (Pardus) ön ayak olduğunu ve bu amaca ulaşmada büyük katkılar sağladığını, bu yolla ülke ekonomisine pek çok milyar dolar kazanç sağlandığını hiç düşünmüyor musunuz?