Rüyalaaaar (:

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Dün Bir Rüya Gördüm Baya da Etkisinde Kaldım

Şimdi Rüya Tabirlerinde Baktım Rüya Tabirine Moralim bozuldu ya Bidaha Okumucam

Rüya Yorumlarına Bakarmısınız

[/FONT]

Buyrun yorumu Siz Yapın :(
hocam rüyalar bilinçaltına yerleşmiş anlık düşüncelerdir ya :) rüya tabirleri filan neyse de..İstihare'nin haricinde başka bişiye kafanın takılmaması düşüncesindeyim ben :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Yüzüstü yatarım, karabasan basar sürekli. :) Yani ya sen yanlış biliyorsun ya da söylediğin şey hurafe.

Jea dikkat ettiysen yüzüstü yatmak şeytan işidir dedim. Yani o şekilde yatarak başka neyin basmasını bekliyosun ? :D Yalnız şu var ki; karabasan denilen şey olursa, uyanırsın ve anlarsın ki sırtüstü yatıyorsun. Yüzüstü geldiğini hiç duymadım, yüzüstü yatabilirsin ancak uyandığında biraz dikkat et, sırt üstüne dönmüşsündür.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bende 1 ay boyunca aralıksız fantastik filmlere taş çıkaracak rüyalar görmüştüm.okuldada arkadaşa anlatmıştım ertesi gün yine vs. derken diğer günler baktım sınıf yeni rüyamı merak ediyor :mrgreen:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea dikkat ettiysen yüzüstü yatmak şeytan işidir dedim. Yani o şekilde yatarak başka neyin basmasını bekliyosun ? :D Yalnız şu var ki; karabasan denilen şey olursa, uyanırsın ve anlarsın ki sırtüstü yatıyorsun. Yüzüstü geldiğini hiç duymadım, yüzüstü yatabilirsin ancak uyandığında biraz dikkat et, sırt üstüne dönmüşsündür.

Hayır, yüzüstü uyanıyorum. Hatta ellerim kaburgalarımı eziyor ağırlık yüzünden. Ve elimdeki kılcal damarlar bile patlamıştı.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Hayır, yüzüstü uyanıyorum. Hatta ellerim kaburgalarımı eziyor ağırlık yüzünden. Ve elimdeki kılcal damarlar bile patlamıştı.

O zaman artık sırt üstü yatma vakti gelmiş demek ki yada sağ :D hâla ne diye yüzükoyun yatıyosun ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O zaman artık sırt üstü yatma vakti gelmiş demek ki yada sağ :D hâla ne diye yüzükoyun yatıyosun ?

Normali o da ondan. :D Her gece de basmıyor karabasan zaten. Ama hiç sırtüstü yatarken karabasan basmadı yani. :D Normalde de sırtüstü yatamam zaten, yüzüstü yatarım. Kıpırdamadan da uyanırım hep.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ben bazen rüyada olduğumu ve bunun bir süre sonra biteceğini biliyorum, istediğim herşeyi kafama göre uyguluyorum, lusid rüya yani.

“Lusid” olmanin anlami, ruya gordugunuzde, zihninizin ruyada oldugunuzu tam olarak bilmesidir. Oyle ki, bedeniniz derin uykuyu yasarken, azicik hileyle beyninizi tam anlamiyla uyanik oldugunuza inandirirsaniz, goreceklerinizin gercekligi karsisinda hayrete dusebilirsiniz.

Lusid hale gectikten sonra yapilan faaliyetlerin basinda ucmayi, ruya alemlerinde gezmeyi, ruyadaki kisilerle iletisim kurmayi, hatta kendi ic dunyanizi sorgulayip, kisiliginizi gelistirmeyi sayabiliriz. Aslinda yapabileceklerinizin sinirini yine kendi akil ve mantik cerceveniz belirliyor.
Yani aklinizin alabildigi herseyi yapmakta ozgursunuz.

---------- saat 13:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:40 eklenmişti ----------

Normali o da ondan. :D Her gece de basmıyor karabasan zaten. Ama hiç sırtüstü yatarken karabasan basmadı yani. :D Normalde de sırtüstü yatamam zaten, yüzüstü yatarım. Kıpırdamadan da uyanırım hep.

Karabasan, halen açıklanamıştır bilimsel olarak, ama geldiği zaman, insanı korkudan kalp krizinden öldürebilir.

Bana 2 kere geldi, rüyamda iken Ayet-el Kûrsi okumuştum, uyanmam sadece salise içinde oldu.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Hayır Baran karabasan tam olarak açığa kavuşmuş bir uyku olayı.Ona uyku felci diyoruz.Rem uykusu sırasında vücut kendine zarar vermemek için kikitliyor tüm uzuvları:) Bununla ilgili güzel bir makale yazacağım zira bu olay çok geniş kapsamlı bir olgu:)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Hayır Baran karabasan tam olarak açığa kavuşmuş bir uyku olayı.Ona uyku felci diyoruz.Rem uykusu sırasında vücut kendine zarar vermemek için kikitliyor tüm uzuvları:) Bununla ilgili güzel bir makale yazacağım zira bu olay çok geniş kapsamlı bir olgu:)

Hımm, bak bunu bilmiyordum dostum, bana geldiğinde dediğim gibi, ne koşabiliyorum, ne de kaçabiliyorum.

Bu durumda reset atamıyorsan kendine (uyanamıyorsan) vay haline :biggrin:

---------- saat 14:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:57 eklenmişti ----------

Jea şurayı ouyabilirsin mesela;

http://www.sorusorcevapbul.com/soru-cevap/muhtelif/yuzustu-yatmak-haram-mi/

Artık senin bileceğin iş. Allahın sevmediği bir yatış şekli imiş. Ben ona göre dikkat etmeye çalşıyorum. Herkesin aklı fikri ayrı tabi.

Evet, bende sağ tarafıma yatarak uyurum, çünkü en rahat bu şekilde yatıyorum, paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.

Aslında uyurken bile insan bu sünneti uyguladığı için sevap kazanıyor, değil mi ?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Allahın sevmediği yatış şekli mi olur yahu. Dinimiz mantık dini deyip böyle şeyler sallamayalım...

Yüz üstü yatıyorum hayatımda toplasan 3-4 defa kabus görmüşümdür. Uyuma şekline göre sevap kazandığına inanlara tavsiye sevap yaz 2222 ye yolla diyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Allahın sevmediği bir yatış şekli imiş.

Allah'a mı sormuşlar bunu?

---------- saat 14:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:10 eklenmişti ----------

Allahın sevmediği yatış şekli mi olur yahu. Dinimiz mantık dini deyip böyle şeyler sallamayalım...

Yüz üstü yatıyorum hayatımda toplasan 3-4 defa kabus görmüşümdür. Uyuma şekline göre sevap kazandığına inanlara tavsiye sevap yaz 2222 ye yolla diyorum.

+1!

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51

Sünnetleri uygulamak sevap değil midir sence, lütfen evet yada hayır de ?

Ki bende çoğunu uygulamıyorum, insan tuvalete girerken ve çıkarken bile sevap kazanabilir.

Araştırma yapmanız gerekir sadece, ezbere konuşmak ne güzel, ah ilim ah.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben inancım içinde mantıksız olanlara inanmıyorum. Çünkü Allah'ın tüm kullarına MANTIK bahşettiğini ve mantıksızca hareket eden milletlere peygamber gönderdiğini biliyorum.

Bundan ötesi BEN VE VİCDANIMDIR.

Ve madem dinimiz mantık dini bana diyin ki böyle uyumak faydalıdır. Peygamberimizin GERÇEK sünnetleri insana FAYDA sağlayan TUTUM VE DAVRANIŞLARDIR.

Bir çok sünnetin bazı kişilece UYDURULMUŞ olduğuna inanıyorum.

Ekleme : ilim değil bilim arkadaşım bilim! Hak yolu asla BİLİMLE çatışmaz. Bir çatışma varsa bunu tarih içerisinde kafalarına göre UYDURANLARDA suç ara.

Böyle beyinler yüzünden Bilim ile Din zıt diye kavram çıktı!

MANTIK DİNİ BİLİMLE ÇATIŞMAMALI! Mantıken !

Aksini iddia eden?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ben inancım içinde mantıksız olanlara inanmıyorum. Çünkü Allah'ın tüm kullarına MANTIK bahşettiğini ve mantıksızca hareket eden milletlere peygamber gönderdiğini biliyorum.

Bundan ötesi BEN VE VİCDANIMDIR.

Ve madem dinimiz mantık dini bana diyin ki böyle uyumak faydalıdır. Peygamberimizin GERÇEK sünnetleri insana FAYDA sağlayan TUTUM VE DAVRANIŞLARDIR.

Bir çok sünnetin bazı kişilece UYDURULMUŞ olduğuna inanıyorum.

Ekleme : ilim değil bilim arkadaşım bilim! Hak yolu asla BİLİMLE çatışmaz. Bir çatışma varsa bunu tarih içerisinde kafalarına göre UYDURANLARDA suç ara.

Böyle beyinler yüzünden Bilim ile Din zıt diye kavram çıktı!

MANTIK DİNİ BİLİMLE ÇATIŞMAMALI! Mantıken !

Aksini iddia eden?

Ban göre hem ilim, hem bilim, elmanın diğer yarım parçası, ikisininde birbirine ihtiyacı var, herhangi bir tarafta çürüklük oluşursa ötekini de etkiler.

İlimsiz bilim, bilimsizde ilim olmaz, kısa lafın özü :)

Ha demişin bazı sünnetlerin gerçeklik payından şüphe duyuyorum, işte o durumlarda ben araştıyorum her konu da araştırma yapmayı seven bir insanım.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben aksini iddia etmedim zaten. Ama bu ikisi bir biri ile çelişir diyenlere sinir oluyorum.

Mantık dini bilimle çelişmez.

Sevgi ile kalın :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Tek taraflı hiç bir şey yürümez tabiki, sevgiler benden :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Peygamberimizin sünneti diyoruz. Peygamberimiz ne demişse doğru demiştir.
Biz öyle inanıyoruz. İnanmayan da gerçekten iman etmiş sayılmaz.
İstediğiniz gibi yatın, isterseniz yarasa gibi çıkıp sokak tellerinde baş aşağı uyuyun.
Belki o zaman siz kabus görmezsinizde, sizi görenler kabus görür. :)
Allah niye sevmiyormuş _? o attığım linkte söylüyor. Şeytanın yatış şeklinden olduğu için.
E biz doğdumuzdan beri kimden olmamak için savaşıyoruz yada kime benzememek için cebelleşiyoruz _? şeytana.
En azından ben. Hımm.. .

Doğru söyleyeni 10 köyden kovmuşlar, 9'unda küfretmiş, 10.cuda oda onlardan olmuş.
Ama bizde o göz yok. :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Şeytan uyuyor muymuş? Yemek olarak ne yiyormuş? Pizza sever miymiş? Şeytan insana mı benziyormuş?

İşte inançların kafayı duvara vurduğu andır bu. Neyse :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Şeytan uyuyor muymuş? Yemek olarak ne yiyormuş? Pizza sever miymiş? Şeytan insana mı benziyormuş?

İşte inançların kafayı duvara vurduğu andır bu. Neyse :)

Peygamber Efendimiz'in yasakladığı yatış şekilleri de vardır. Bunlardan biri yüzüstü yatmaktır. Allâh ve Resûlü'nün hoşlanmadığı bu durumlardan uzak durmalıdır.
Tahfe bin Kays -radıyallâhu anh- şöyle anlatmaktadır:

"Bir ara mescitte yüzükoyun yatmıştım. Baktım ki bir adam ayağıyla bana dürtüyor ve:

"Bu, Allâh'ın kızgınlığına sebep olan bir yatış tarzıdır." diyordu. Bir de baktım o, Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- imiş! ( Ebû Dâvûd, Edeb, 94)

Bu yatış şekli Allâh ve Resûlü'nün hoşnutsuzluğuna sebep olduğu gibi insanın sağlığına da zararlıdır. Mide ve kalp gibi âzâların sıkışmasına sebep olur. Aynı zamanda edebe aykırı ve görüntüsü çirkindir. Netice itibariyle, Efendimiz'in sakındırdığı bu yatış biçiminden uzak durmak bizler için en uygun ve en doğru yoldur.

Şeytan uyusaydı biz şuanda rahat ederdik. Her yatış uyumak üzere midir ?

Sonuç olarak sünnet diyoruz. Yapmazsanız yapmayın.
Dini konularda eksik olan birilerine birşey anlatmak, bilgisayar görmemiş birine format attırmak gibi birşey.
CD'yi takıp,yönergeleri izleyip söylenenleri yapsa formatı atacak ama daha cd'yi takamıyorlar. (:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Her duyduğunuz hadis gerçek hadis değildir unutmayın.

Alıntıladığın bile sahte olabilir.

Benim klavuzum Kur-an ve Mantığımdır. Gerisi yalan olabilir. Mide ve kalb öyle uzanınca sıkışacak bir yapıda değildir. Göğüs kafesi içinde yeri vardır. O şekilde zarar bile veremezsin. 200 kilo olsan belki yağ kapatır o ayrı.

Neyse siz istediğiniz şeye inanın. Ben mantıklı olana inanırım. Madem siz öyle inanıyorsunuz diyecek sözüm yok çünkü inanç bu :)

Sevgiler :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Peygamber Efendimiz'in yasakladığı yatış şekilleri de vardır. Bunlardan biri yüzüstü yatmaktır. Allâh ve Resûlü'nün hoşlanmadığı bu durumlardan uzak durmalıdır.
Tahfe bin Kays -radıyallâhu anh- şöyle anlatmaktadır:

"Bir ara mescitte yüzükoyun yatmıştım. Baktım ki bir adam ayağıyla bana dürtüyor ve:

"Bu, Allâh'ın kızgınlığına sebep olan bir yatış tarzıdır." diyordu. Bir de baktım o, Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- imiş! ( Ebû Dâvûd, Edeb, 94)

Bu yatış şekli Allâh ve Resûlü'nün hoşnutsuzluğuna sebep olduğu gibi insanın sağlığına da zararlıdır. Mide ve kalp gibi âzâların sıkışmasına sebep olur. Aynı zamanda edebe aykırı ve görüntüsü çirkindir. Netice itibariyle, Efendimiz'in sakındırdığı bu yatış biçiminden uzak durmak bizler için en uygun ve en doğru yoldur.

Şeytan uyusaydı biz şuanda rahat ederdik. Her yatış uyumak üzere midir ?

Sonuç olarak sünnet diyoruz. Yapmazsanız yapmayın.
Dini konularda eksik olan birilerine birşey anlatmak, bilgisayar görmemiş birine format attırmak gibi birşey.
CD'yi takıp,yönergeleri izleyip söylenenleri yapsa formatı atacak ama daha cd'yi takamıyorlar. (:

Siz çok biliyorsunuz, imamsınız ya.

Mantık yürütün biraz diyoruz, kötü bir şey demedik. Bu anlattıklarınızın kesin kanıtları yok. Kur'an-ı Kerim'de geçen şeyler değil. Böyle körü körüne inanmayın.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Keşke gerçek yaşantımız da rüyalar gibi renkli olsa, aslında bazı insanlar der ya, ben hiç rüya görmem, aslında görür, sadece gördüklerini hatırlamaz, B 12 vitamini eksikliğidir bu, hafızayı ve konsantrasyonu da geliştirmeye yardım eder bu vitamin.

O değilde, en çok ben dejavu anları çok seviyorum, insan bir tuaf oluyor, saniye de olsa sanki önceden yaşamış hissine kapılıyor, bunun daha da sürmesini istiyorum, ilerisini merak ediyorum ama o görüntü saniye içinde hemen kesiliyor.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Neyse şu koca forumda tartışdığımı hatırlamıyorum pek, yinede tartışmayacağım.

Kısaca şunuda diyeyim, Kur'an-ı Kerim'e göre konuşmanız çok iyi birşey amma velakin:
Allah kuran'da namaz kılın der ama namazı nasıl kılınacağını söylemez.
Peygamber efendimiz anlatmıştır nasıl olacağını.
Anlayan analmıştır artık, son sözüm olsun burda sükunet, hakkımı ver gideyim adalet. :)

Selametle.

Reaksiyon puanı
189
Şu karabasan (uyku felci) bi bana uğramadı yahu :D çok merak ediyorum şerefsizi :D

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
o kadar rüya görürüm (yada kabus) sabah kalkınca hepsini unutuyorum rüya gördüğümü nerden mi hatırlıyorum sabah kalktığımda böyle gözümün önünde kesit kesit görüntüler oluyor da ondan.Eskiden öyle kabuslar görürdüm ki sanki ps2 de silent hill 1 oynar gibiydi ahhh nerde o günler :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar lütfen güzel eğlence ortamını bozmayalım ya :) Anlayışınıza teşekkür ettim hepinizin :)
Uyuma şekline gelince,yüzüstü yatmak kalbe zarar diye biliyordum ammaaa :D ben uyurken hep sağıma yatarım uyandığımda da hep yüzüstü uyanırım orası ayrı konu :D
Karabasan mevzusuna gelince bana saysam saysam bi elin parmakları kadar ancak basmıştır :)
ama ne basmıştır :P uykuda avazım çıktığı kadar bağırıyorum ama sesim çıkmıyor,uyanıyorum nefesim tıkanıyor filan..
İşin aslına döndersek konumuza devam edelim :D
nede kalmıştık ? 1080p bilimsel belgesel :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sorun yok peter :) Merak etme yani :)

Bu arada 1080P rüya görmek de yeni moda oldu he :D

Önceden VGA mı görüyorduk :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim