Kızlarımızın Bu Hali Nedir ?

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Ne münasebet mi? Sen kimsin ki Allah'ın yasakladığı birşeye ne münasebet dersin? Haddinizi bilin lütfen. Dinimizi kendi kafanıza göre yorumlayıp fetva vermeyin lütfen.!!!

Üstadım bırakın onu bence ar damarı çatlamış. Dünkü çocuklar işte. Müslüman olmadığı belli. Sorsan senden benden iyi müslümandır. Kalbi temiz onların.
 

uma350

Profesör
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
İyi ki kız kardeşim yok diyorum bazen.Çok şükür..
 

0nur

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2010
Mesajlar
154
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şu konuya bakın, yorumlara bakın, gerçekten şaşırıyorum. Bazı arkadaşlarımız tacize, tecavüze uğrayan kızlarımızı bile suçlu bulmuşlar hakediyorlar kanısındalar, bi de yorumlarının sonuna da Kur'an'dan, hadislerden alıntılar koyuyorlar... Yok artık diyorum.

Çağdaşlık mini etek giymekle olmaz evet ama aynı zamanda mini etek giyen kızlara hayvan gibi bakmakla, laf atmakla, haklarında kötü düşünmekle de çağdaş olunmaz.

Mini etek giymek isteyen kız kendine yakıştırıyordur, tarzına uyduğunu düşünüyordur giyiyordur. Herkes sizin istediğiniz beğendiniz gibi olacak diye bir şart yok. Her giyen o... diye bir olayda yok. bu ne hastalıklı bir düşünce biçimidir?
 

hüzün_

Dekan
Emektar
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,781
Reaksiyon puanı
509
Puanları
1,293
Yaş
35
Ben kesinlikle kötü gözle bakmam ne açık bayanlar gördüm tanıdım ki onlar dininin gereksinimlerini layıkıyla ve aksatmadan yerine getiriyorlar kapanmakla iş bitmiyor
 

eddiebg

Asistan
Katılım
17 Mart 2008
Mesajlar
345
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Gülsem mi aglasam mi, size kalsa kadinlar disari bile cikmasin. Bu düsünceyi aklim almiyor, nasil yorumalyacagimi bile düsünemiyorum. Tamamen sacmaliktan ibaret. Isteyen istedigi gibi giyinir , gezer dolasir. Disarida gayet modern asiriya kacmamis bir sekidle giyinen bir bayana bile ayi gibi bakanlar mi dersin, bunlar gibi insalar resmen amazon ormanlarindan kacmis bence. Kadinlardan cok , erkeklerin kendine ceki düzen vermesi gerek. Cünkü beyinleri tamamen alt tarafa calisiyor. Evet cok acik ve teshir edici giyinenlerde olabilir ama o onun tercihi , insanin haliyle dikkatini ceker ama gidipte o kisiye sapik düsüncelerle bakarsa sorun kendisindedir. Bakip gecerin aksini yaparsa bir insan hatasini kendisindede aramali. Gerici ve yobaz düsünceye hayir kisaca. Simdi bu yazdiklarimin üstüne cemkirin cemkirebildiginiz kadar, forum almis basini gitmis zaten gericilerle.
 

tarkankarabas

Asistan
Katılım
10 Eylül 2006
Mesajlar
174
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
bu sıcakta neden kapanayım denilmiş bir yorumda. peki ne zaman kapanacaksın? kapanma kışın namaz yaşlanınca oruç emekli olunca... öyle mi arkadaşım. haa ben kimsenin dinine imanına karışamam. amma bir soru sormak istiyorum:

ben gsliyim diyen ancak kesinlikle gsli olmanın gereklerini yerine getirmeyen kişi aslında gsli midir? sevgi eylem gerektirmez mi?
bundan hareketle islamın temel gereklerini bile yerine getirmiyorsak aslında müslümanmıyız diye kendimize sormamız gerekmez mi?
şimdi bir sürü yorum gelecek eleştiri alacağım ama yine de bu topiği kapatıp kendi kendinize bir düşünün bu gün son nefesinizi verseniz ve allah'ın huzuruna çıksanız vereceğiniz cevaplar hazır mı?
beni burada kuru gürültüyle susturabilirsiniz ancak eğer ahirete inanıyorsanız oraya gidince bahaneniz hazır mı?
önce bu soruları hepimizin dikkatle düşünüp sonra nasıl istiyorsak öyle yaşamaya devam etmemiz lazım sanırım.
şu anda popüler olan islam hazreti muhammedin değil yaşar nuri öztürk'ün islamıdır. dini örtünme,kurban, zekat, tasavvuf gibi konularda tartışarak sulandırdılar, şimdi yazın serinlemek isteyen hanımlarımızı ağızları sulanarak izliyorlar.
bu arada size iyi serinlemeler hanımefendi...
 

KAZUYA

Doçent
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
771
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Kapalilarin durumundan bahsedilmemis turban modasi nerelerde farkindamisiniz?
 

saslove1984

Öğrenci
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
o kdar yorum yapılmış ama şunu unutmamak gerekir bence herkes yaptığını kendisi için yapıyor. o halde nelerden hoşlanıyorsak onların olduğu yerlerde gezip tozalım.
Zaten zamanın çivisi çıkmış biri edepli olsa ne olur olmasa ne olur. Nasıl olsa ruhlarındaki edep yerleri o kadar açılmış ki .... yani artık ne deseniz boşa ve şunu da söyleyeyim bunlar iyi günler...

+ bişi daha ekleyeyim, hadi onlar oldukları gibi görünüyolar ya oldukları gibi görünmeyenlere ne demeli. ben mersinde ikamet ediyorum . şuan çıkıp bakın mersin çarsısına bir çok arap görürsünüz o cafedeki kızlardan daha açık olan. yani islamiyetin beşiği böyle ise bırakında oralar öyle olsun ne de olsa sonradan görme :D
 

Abdurahman

Profesör
Katılım
4 Ekim 2008
Mesajlar
2,336
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Şöyle konulara dini karıştırmanıza anlam veremiyorum.

Ahlak farklı bir kavramdır. Dine göre değildir. Daha doğrusu böyle değerlendirilmemelidir. Ne yani, ateist biri ahlaklı olamaz mı? (Öyle dediniz, demiyorum. Sadece örnek gösteriyorum.)

Böyle konulara din kavramı ile yaklaştığınız için o kızların orası burası açık. Bunu bir bayan olarak söylüyorum. Herhalde kendi cinsimi karşı cinsten daha iyi analiz edebilirim, değil mi?

Şu üstteki paragrafın ilk cümlesini de şöyle açıklayayım. İslamiyet'te bayanların bu sıcakta bile kollarını kapatmaları söyleniyor. Daha doğrusu bu kapanma konusu İslamiyet adı altında böyle tasvir ediliyor. Ne münasebet? Ben niye bu sıcakta kapanayım? Ha bu değildir hadi kalkın mini etek giyelim filan ama kolsuz giyinen bir bayana bakıp tahrik olan erkeklerin "Kapanman lazım, günah günah!" demeleri çok anlamsız ve saçma. Bir de niyet önemli tabi. Ben mini etek giyebilirim ya da kısa bir şort. Burada şahsen öyle geziyorum, hani sizin tabirinizle "yarı çıplak" ama ben niye böyle giyiniyorum? Birilerine bir yerlerimi göstermek için mi?

İnsanın fikri neyse zikri de odur. Zikri neyse fikri odur diyemezsiniz. Böyle diyenlerin olacağını bildiğim için söylüyorum. Eğer bir erkek bana bakıyorsa ve tahrik oluyorsa günahı onun boynunadır, benim değil. Kimse beni giyinişimle yargılayamaz. Toplumsal kurallara uygun olarak giyinmeliyim, evet. Ama böyle giyinmediğim zaman ya da toplumsal kurallara uygun olup kişilere uygun olmayan şekilde giyindiğim zaman kimse bunun günahını benim boynuma saramaz.

Kızlarımızın bu hale gelmesinde karşı tarafın etkisinin %'sini düşünmeye davet ediyorum sizi. Dini saçmalıklarla konuyu açıklamaya çalışmadan önce biraz empati yapın. Her mini etek giyen o*** ya da hasta değil. Niyeti de sadece yukarıdaki bilir. O zaman size de nefsinizi tutmak düşer. Şayet kızların da cinsel dürtüleri vardır ve bir erkeği gördüklerinde tahrik olabilirler. O zaman siz de kapanın, tahrik olmak istemiyoruz. Erkeklerin bu hali nedir?

Bu yazdıklarımda ne kadar haklı olduğum konunun gidişatına göre şekillenecek zaten. Biliyorum ki bu mesajımı alıntılayıp bir sürü tepki gösterecek bazıları. Hatta benim ahlaksız olduğum bile imâ edilecek. Çok da ... :)

Çünkü ben bir bayan olarak olaya sizin gibi tek taraflı bakmıyorum. Ve her konuya da dini karıştıran bir insan olmadığım için vicdanım rahat.

Kızlarımızın bu hali, basmakalıp düşüncelerin eseridir. Toplumsal dayatmaların eseridir. Nasıl ki bugün türbanlı kızlarımızın bazıları gizlice erkek arkadaşlarıyla buluşup fingirdeşebiliyorlarsa, aynı şekilde batıdaki kızlarımız da ulu orta yerde mallarını sergiliyorlar. Farklı yerler ama ortak bir olgu var: Basmakalıp düşünceler!

Hiçbirine Katılmıyorum.. Dini karıştırmayın ne demek yaa.. Açıklarmısınız ? :thumbdown: " Açık saçık giyinen bir bayan perdesi olmayan bir eve benzer. Perdesi olmayan bir ev ise YA SATILIK YADA KİRALIKTIR.. " Necip FAZIL KISAKÜREK"
 

C++

Öğrenci
Katılım
21 Aralık 2009
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben kesinlikle kötü gözle bakmam ne açık bayanlar gördüm tanıdım ki onlar dininin gereksinimlerini layıkıyla ve aksatmadan yerine getiriyorlar kapanmakla iş bitmiyor

+1 aynen katılıyorum, sadece kapanmakla iş bitmiyor.

örnek ( 5 i bir yerde ) :D :

2ef1hfq.jpg
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
293
İster çıplak gezsin ister tamamen kapalı beni ilgilendirmez ne yaptıkları....
 

ANNE

Profesör
Cezalı
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
"Medeniyet dediğin açmaksa bedeni. Desene yamyamlar sizden daha medeni."

MEHMET AKİF ERSOY

" Açık saçık giyinen bir bayan perdesi olmayan bir eve benzer. Perdesi olmayan bir ev ise YA SATILIK YADA KİRALIKTIR.. " Necip FAZIL KISAKÜREK"


Tek kelime harika ...

sıcaktan açılıyoruz gibi bir bahane geçersiz :D ulen biz kot pantolon giyiyoruz pişmiyor hiçbiryerimiz :D rusyada milletin kötü donuyor soğuktan ama kızlar ultra mini etekli bahane üretirken mantık çerçevesinde olmak lazım desinki hanım kızım ben böyle daha rahatım ben böyleyim seviyorum böyle az giyinmeyi eyvallah kuzen diyeyim kapatayım mevzuyu ama sıcak soğuk kar yağmur gibi bahaneler boş iş :D

Dediğin gibi sıcak, soğuk vs. hepsi birer bahaneden ibarettir.

Eski bir hikayedir anlatayım:

Bayanın biri bir iş yerinde sekreter olarak çalışmaya başlar. Fakat giydiği elbise o kadar dikkat çekicidir ki tüm erkeklerin dikkatini ister istemez çeker. Bir gün bir ara boşlukta patron sorar.

- Gecelik ne kadar istiyorsun?

Kadın tokadı patlatır ve:

- Terbiyesiz, ne diyosun sen

Patron da buna karşılık

- Madem satmayacaksın neden teşir ediyosun.


Bu elbette bir hikaye. Gerçekliği tartışılır. Fakat insanların dikkatini dağıtacak kadar açık giyinilmesine gerçekten anlam veremiyorum. Belli bir seviyede giyinildiğinde gerçekten bayanlara çok yakışıyor ama o seviye biraz aşıldığında insanlar bayanlara farklı bir gözle bakıyor ister istemez. İster kendiniz için giyin, ister dikkat çekmek için, isterseniz de diğer bayanlara nispet yapmak için giyinin ama siz açarsanız erkekler de bakar ve bundan rahatsız olmamanız gerekir...


Hikayeyi ağır ve kabul edilemez bulsam da , aşağıda vurguladığınız dikkat konusuna katılıyorum. Haklısınız. Bu şekilde giyinen bir kadın, bana bakılıp günaha giriliyorsa o günah erkeğe aittir, şeklindeki yaklaşım akıl ve mantığa ters ...

Bakmak başka bir meseledir ama kendini şehvet aracı yapmak ise çok farklı bir konudur. İkisini birbirine karıştırmamak lazım ...
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
228
Yorumlar nereye çekilmiş, bazılarının yorumlarına sadece gülüyorum.
 

tetrapanazomi

Asistan
Katılım
8 Nisan 2009
Mesajlar
417
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
Arkadaşlar,

Konu dini, ahlaki, psikolojik ve toplumsal olarak farklı noktalardan tartışılmış. Dolayısıyla aynı açıdan bakanlar birbirini desteklerken farklı noktalarda olanlar muhalif görüntüsü oluşturmuş

Zaman zaman atlamalar yapmamamız gerekse de her ayrı açıdan değerlendirmeye çalışalım:

Dini yönden örtünme meselesi ayet, hadis, kıyas ve icma ile sabittir. Yani islami uygulamaların dayandığı 4 temel unsur kadının ve erkeğin örtünme olçülerini belirlemiş, kabul etmiştir. Mezheplere (ekollere) göre bazı değişiklikler olsa bile temelde örtünme kadında el, yüz ve ayaklar hariç bedenin her yerini, erkekte ise göbek ile diz kapağı arasını kapsar.
Müslüman olduğunu söyleyen herkesin bu ölçüyü kabul etmesi gerekir. Ölçüyü kabul etmekle birlikte uygulayamadığı durumlarda yargılama bize düşmez. Eğer bir hukukumuz varsa emirleri hatırlatma maksadıyla konuşmak uygundur.
Bunun yanı sıra ayette 'eşlerine söyle, ziynetlerini örtsünler' ifadesi erkeğin hanımı üzerinde bu konuda bir hakkı olduğu gerçeğini vurgulamaktadır. Buradaki ziynet ifadesi kadının mahrem yerleri olarak tefsir edilmektedir.
'Evlatlarınızı ateşten koruyun' öğüdü de anne ve babalar için kız ve erkek çocuklarını günahtan sakındırmak için tedbir almaları gerektiğini bize anlatmaktadır.

İşin ahlaki yönüne gelince; aslına bakarsanız ahlak her ne kadar dini farzların içinde yer almıyor gibi görünse de ahlaksız din olmayacağına göre bunu ayırmak pek mantıklı değildir. Efendimiz "Sizin aranızda dini en güzel olan ahlakı en güzel olandır" buyurmuşlardır. Öyleyse hem tesettürlü hem de ahlaksız olan kişiler dinin güzelliklerinden nasibi alamamış bedbahtlardır. Bunun yanında farzları yerine getiremezken ahlaklı olmaya çalışan insanlar da Allah katında değersiz ve fakat toplumda muteber, saygı duyulan insanlar olurlar. Burada hayatına insanlara göre yön verenler ve Allah için yaşayanlar net bir şekilde birbirinden ayrılmaktadır.
Bu konuyu toplumsal ahlakın üstünlüğü veya Allah'ın emrinin üstünlüğü olarak ayıran kişiler bu ayrımlarına göre hesaba çekileceklerdir.

Açıklığın, bunun dayandığı ve sebep olduğu psikoloji çok karmaşık analizlere gerek duymadan arz-ı endam ediyor karşımızda aslında.
Yüzü ile ilgili problemleri olanların kısa etek giyme eğilimleri, boyunu kısa veya kilosunu fazla bulanların göğüs dekoltesini abartmaları ve benzeri tercihler teveccüh gören güzelliğin ön plana çıkarılmaya çalışıldığının çok net birer göstergesidir.
İlgi çekici olmayı istemek her insanın doğasında vardır. Bunu yok etmeye çalışmak insan fıtratına aykırı bir davranış olur. Ancak kadının unutmaması gereken en önemli konu 'neyi ile ilgi çekmek istediği'ne iyi karar vermesi gerekliliğidir. Çünkü hangi özelliğini ön plana çıkarırsa toplumda o yönü ile değer bulur. Elbette bedeninin herhangi bir bölgesinin güzelliğini öne çıkaran kadınlar yine bu bölgenin güzelliğine önem veren kişilerden itibar görecektir. Toplum içindeki tüm ilişkileri sessiz ve derinden bu konu üzerine şekillenecektir. 14-24 yaş arasında toplumda birey olarak konumlanacağı 10 yıllık dönem içinde ortaya koyduğu görüntüye göre yer bulacak, elde ettiği sonuçlara da ister istemez katlanacaktır.
Toplumsal ilişkilerde kıyafet veya görüntü öyle akıl almaz bir şekilde etkili olur ki bunun detaylı olarak ele alınması bu birkaç satırlık yazıda imkansızdır.
Ancak kısaca bireysel gelişimin toplumsal konumlan(dırıl)ma ile çok sıkı bağları olduğunu belirtmeliyiz.

Gelelim 'açmasınlar, bakmayalım' konusuna...

Hemen söylemeliyim ki 'kadınlar açarsa ben de bakarım, onlar beni tahrik ediyor' iddiası asla kabul edilebilir değildir!
Siz şimdi mini etekle, düşük belle tahrik olup kendinizi günaha sokacak düşünce ve davranışlar içine giriyorsanız ve bunun için de kadınları suçluyorsanız Efendimiz'in zamanında Arabistan'da yaşasaydınız ne olurdu çok merak ediyorum doğrusu.
Bilindiği gibi örtünme emri 'Müslüman' ve 'Hür' kadınlar için geçerlidir. Aradaki 've' operatörüne özellikle dikkat çekmek isterim. Hemen mantıksal karşılaştırma tablosunu oluşturalım:

Müslüman ve Hür ise ---> Örtünme emri geçerli
Müslüman değil ve Hür ise ---> Örtünme emri geçerli değil
Müslümansa ve Hür değil ise ---> Örtünme emri geçerli değil
Müslüman değilse ve Hür değil ise ---> Örtünme emri geçerli değil

Hem Fahr-i Kainat Efendimiz döneminde hem de yaşadığımız dönemde her iki koşulu da sağlayan kadın sayısı toplumu oluşturan kadınların sayısına nispetle çok daha azdır. Efendimiz döneminde yukarıdaki 4 koşuldan üçü içinde olan kadınların bir kısmının üzerlerinde sadece bir karış etek ile neredeyse çırılçıplak ortada gezenlerinin bulunduğunu, bunlar için Efendimiz Aleyhisselam "İlk bakışın sorumluluğu yoktur, ikinci kez dönüp (gözünü çevirip) bir daha bakarsan sorumlusun" mealinde buyurmuşlardır.

Örtünme emrinin sadece birinci gruptakiler için geçerli olduğunu hatırlatıp, eleştirilerinizi buna göre yapmanız gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Diğer gruplardaki kadınların 'herhangi bir ölçüye göre' örtünmelerini istemek biraz haddi aşmaktır diye düşünüyorum. Çünkü ahlaklıların en ahlaklısı Efendimiz böyle bir yaptırım uygulamamış.

Evlerin kapısı veya penceresi açıkken içeriye bakmanın dahi kötü bir davranış olduğunu bildiren bie peygamberimiz varken ben nasıl 'açıyorlar, bakıyorum' mazeretini kabul edebilirim ki?
O zaman hırsızlar 'ortada bırakmasalar çalmazdım', katiller 'kendini korusaydı öldürmezdim' gibi mazeretlerin arkasına sığınmazlar mı?

Netice olarak belirtmek istediğim en önemli husus;
Bir kadın kendini müslüman ve hür olarak görüyorsa zaten örtünür.
Bunun dışında müslüman değilse örtün diyemezsiniz.
Bir kadın modanın, toplumun, nefsinin, bozuk veya kusurlu psikolojisinin esiri olmuşsa zaten hür değildir, yine örtün diyemezsiniz.

Örtünmek ancak HÜR ve Müslüman bir kadının yapabileceği bir ayrıcalıktır.
Örtünemeyen müslüman kadınların büyük bir çoğunluğunun HÜR olamadığını asla aklınızdan çıkarmayın.
 

ramaknisnan

Asistan
Katılım
26 Mart 2007
Mesajlar
221
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Ne münasebet mi? Sen kimsin ki Allah'ın yasakladığı birşeye ne münasebet dersin? Haddinizi bilin lütfen. Dinimizi kendi kafanıza göre yorumlayıp fetva vermeyin lütfen.!!!
Kardeş,ben de bu durumlara kızıyorum zaten. Dini bilgisi veya inancı olmayıp, güzel dinimizi yanlış yorumlayanlar, çok biliyormuş gibi fetva verenlere hem kızıyor, hem de onlar adına üzülüyorum..Jeaquares nickli arkadaşım; sana bu sıcakta kapalı giyin diyen yokki, zaten bu Allah' ın kesin emridir. Yapacaksan dinin emrettiği için, inancın öyle gerektirdiği için yapacaksın. Bu sıcakta kapalı giyinen ve en ufak bir şikayette bulunmayan bayanlar, Allah' ın emrini yerine getirdiği için böyle giyiniyorlar. İnşaallah bunun ödülünü de ahiret gününde (eğer inanıyorsanız) alacaklar. Siz nasıl isterseniz öyle giyinin. Ancak bilip bilmeden güzel dinim hakkında ileri geri konuşmayınız. Tekrar söylüyorum, İslamiyet sadece bir topluma veya bir zaman dilimine gönderilmemiş, tüm insanlığa gönderilmiş ve kıyamete kadar da sürecek güzide bir dindir. Lütfen dinimize saygı gösterin. Allah size de hidayet etsin.
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
Konu açık, saçık giyinmeden açıldı değil mi ? Bugün yorum yaptıktan sonra işten, eve dönerken otobüste aynısı başıma geldi.

Ben psikolog değilim, sosyolojiden de anlamam. Bu konuda daha önce de yaptığım gibi konuyu tamamen ahlaki buluyorum. Bunun din ile, iman ile ilgisi yok kardeşim. Haydar Dümen ile dalga geçmeye meyilli arkadaşlar olabilir belki ama, fatih altaylının teke tek programında tecavüzlerin artmasını neye bağladığı sorusuna verdiği cevapta "bayanların ve erkeklerin güzel görünmeleri, aşırıya kaçan ve dikkat çekici giyim tarzları, alımlı dolaşmaları tamamen cinselliktir, cinsellik içindir" gibi bir cümle kullanmıştı.

Bence de bu tamamen dikkat çekmek adına yapılıyor, başka bir amacı yok. Tecrübe ile de sabittir, bayan olsun, erkek olsun açılana, saçılana bakmayıverin kardeşim :) Bırakın mort olsun, allığı ile, pulluğu ile, kendine layık gördüğü değeri ile kalsın ortada....

Erkeği, bayanı yok bu işin. Kabahat de değil, rahatsız oluyorsan benim gibi söylenmeden kafanı çevireceksin o kadar... İsteyen bakar, isteyen de ne yaparsa yapsın bana ne...

Önceden de dedim ya, erkek göğsünü açsa kıro olur, kadın göğüs çatalını gösterince süper! olur mantığı var oldukça bir şey beklemeyin bu konudan...

Kız arkadaşımla da bu konuyu konuştum az önce, kendisi de bayanlar hakkında hiç güzel şeyler söylemedi (bayanlar birbirini çekemez zaten :D) Yok bir yerlere şişkin görünsün diye pamuk koymalar, yok başka bir yere büyük görünsün diye çorap koymalar :D Daha neler, neler... En sonunda rica ettim ve konuyu değiştirdik...

Son sözüm bu işin bayanıi erkeği yok kardeşim. Böyle davranıp da, itten, kopuktan, serseriden laf yiyen yanıma gelmesin valla tepiklerim :D
 

penguin

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
243
"Açık saçık giyinen bir bayan perdesi olmayan bir eve benzer. Perdesi olmayan bir ev ise YA SATILIK YADA KİRALIKTIR.." (N.F.Kısakürek)

Lafı tam gediğine oturtmak. Usta şair olmak, işte böyle bir şey olsa gerek.
 

ANNE

Profesör
Cezalı
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Kız arkadaşımla da bu konuyu konuştum az önce, kendisi de bayanlar hakkında hiç güzel şeyler söylemedi (bayanlar birbirini çekemez zaten :D) Yok bir yerlere şişkin görünsün diye pamuk koymalar, yok başka bir yere büyük görünsün diye çorap koymalar :D Daha neler, neler... En sonunda rica ettim ve konuyu değiştirdik...

:D Kız arkadaşın baya özelden girmiş... :D
 

emptyheart

Profesör
Katılım
7 Ağustos 2009
Mesajlar
1,636
Reaksiyon puanı
25
Puanları
0
son derece doğru satılık olmayan mal pazarda teşhir edilmez özenle saklanır
acıklık artık şıklık olmuş kapalılık yobazlık olmuş ise diyecek laf yok
ahir zamandayız
 

NETWORK

Profesör
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
Herkes her ıstedıgını gıyebılır gorus acılarınızı bıraz degıstırın
 

NETWORK

Profesör
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
mesele herkesin istediğini giyip giyememesi değil meseleyi anlamamışsın..:thumbdown:
soylede bıleyım o zaman ??

sımdıkı genclık nereye gıdıyor vs ? bır yere gıttıgı yok hersey yerlı yerınde olması gerektıgı gıbı yanı ne avrupa ozentılıgı var nede baska bırsey..
ınsanların ıcı fesat olmasın..
 

erxal

Öğrenci
Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
avatardan belli

---------- saat 00:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:33 eklenmişti ----------

hala anlamamış vesselam
 

macindows

Asistan
Katılım
12 Şubat 2010
Mesajlar
251
Reaksiyon puanı
59
Puanları
28
insan içinde yapılması çok ayıp şeyler artık rahatça yapılıyor. mesela dudak dudağa ateşli ateşli öpüşmek! Sanki bu normalmiş gibi karşılanıyor. alelade bir kafede, yolda, herhangi bir kaldırımda.. parazit gibi çoğaldı bu tür olaylar. görmemeye çalışıyorum ama kafamı çevirdiğim heryerde böyle serbestlik artık var.
Sokakta sevişip öpüşenler vücütlarını açıp açıp dolaşanlar, size sesleniyorum! Ahlak sahibi insanlara da kötü örnek oluyorsunuz türklüğün en temel özelliği aile yapısıdır, açıkça bunu ihlal edip evdeymişsiniz gibi sokakta sevişmeyiniz. böyle olanların birbirlerine aşık olmadığından eminim sevmek çok ucuzlamış aşkı bulanada aşk olsun. Heleki bir kız yada kadın nasıl artık bu derece serbest hareket edebilir, aileler söz dinletememiş serbest bırakmak zorunda kalmış. ben bu kızlara şimdi çok acıyarak bakıyorum.
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
soylede bıleyım o zaman ??

sımdıkı genclık nereye gıdıyor vs ? bır yere gıttıgı yok hersey yerlı yerınde olması gerektıgı gıbı yanı ne avrupa ozentılıgı var nede baska bırsey..
ınsanların ıcı fesat olmasın..

:D Bugün otobüste başıma geleni anlatmaya kalksam forumdan ban yerim, o yüzden yazamadım. Mesele istediğini giymek değil, sen konuyu anlamamışsın :) Sanırım buradakilerin de mal pazarından bir derdi yok. Sadece bizden uzak olsun diyorlar...
 
Üst