Win7 disk bölümlerini birleştirmede sorun??

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşlar bir laptopa format attım ve win7 kurdum :) c 10gb olduğu için D'den 10 gb daha alıp c ile biştirmeyi denedim (paragon manager portable ) sonuç win7 açılırken hata veriyor :( onarma seçeneklerini filan kullan bir türlü düzeltemedim :( bu sorunu nasıl düzeltebilirm arkadaşlar :) sistemi baştan sona kurmuştum :( offf neydi benim günahım!!!!!:crying:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Biraz saçma olabilir ama aldığın 10 GB'yi tekrar D'ye vermeyi denedin mi_? (Program açılışta CD'den çalışıyorsa)

Eğer olmazsa çözüm sıfırdan format gibi gözüküyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Maalesef.
Diski yeniden formatlamak en doğru çözüm olacaktır.
İleride doğabilecek disk sorunlarını da düşünürseniz durum daha iyi anlaşılacaktır.
Daha önce söylediğim gibi :
"En sağlıklı biçimlendirme kurulum sırasında yapılandır." :)

TyfnCTN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben önce Partition Magic isimli prgramı dene derim sonra olmazsa kolları sıva başdan kurulum

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
F8 tuşuna bastığımızda; güvenli moda geçmeden önceki seçenekleri kurcalarken laptopu açmayı başardım şimdi sorunu düzeltmeye çalışıcam :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
F8 tuşuna bastığımızda; güvenli moda geçmeden önceki seçenekleri kurcalarken laptopu açmayı başardım şimdi sorunu düzeltmeye çalışıcam :)
Yol yakın iken, baştan bölümleme ve biçimlendirme yaparak tekrar kurulum tavsiye ediyorum :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
arkadaşlar programlarla beceremedim :D kafa attı tekrar format atıyom dedim :) bu defa format sırasında diskleri silince otomatikmen birleşmedi yaaa :) ne gıcık diskmiş yaaaa :) nasıl birleştirebilirim o iki diski :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
en başta yapacagın işlem win 7 de bigisayarı yönetten depolama aygıtlarına gelip D ürücüsünü 10 gb daraltmak sonda C sürücüsünu 10 gb genişletmek olacaktı .hiç bir programa gerek kalmadan win 7 ile bunu yapabilirdin.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
en başta yapacagın işlem win 7 de bigisayarı yönetten depolama aygıtlarına gelip D ürücüsünü 10 gb daraltmak sonda C sürücüsünu 10 gb genişletmek olacaktı .hiç bir programa gerek kalmadan win 7 ile bunu yapabilirdin.

daraltı yapabiliyodumda genişlet çalışmıyodu :) o seçenek silikti :) yani mecburen bu şekilde yapmaya çalıştım :)

---------- saat 20:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:26 eklenmişti ----------

ubuntu live cd ile gerekli dosyaları aldım :) win7 ile toptan biçimlendirip baştan parçaladım artık :)

****Bu diskde baya cinsdi be arkadaş :) 100mb alanı oluşturmamak için; ubuntu ile fat32 olarak iki bölüm oluşturdum win7 rahat görsün diye ve sonra bölümleri biçimlendirevecektim :D ama nasıl olduysa parçalar eskisi gibi oldu :D zaten yedekleme yaptığım veriverdim coşkuyu
pis.png
bu disk sayesinde bir yaşıma daha girdim :mrgreen:

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
kardes bende de olmustu cye kurulu windows acılmıyordu bende d ye windows kurup windowsu actım ve disk yönetiminden Cyi bölümü etkin olarak işaretle dedim ve C sürücüsünde kurulu olan windowsu kuırtardım böyle bi dene istersen ve bu arada sakın windows 7 ye partion magic kurmayı denemeyin hata verip d sürücüsünü kaybediyor ve cok zor kurtarıyorsunuz 4 5 saatimi almıstı..

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben sana cozum sunuyum 1.sız bilgisayar sag tikla yönet de sonra depolamanın altında disk yönetimi vardir ordan rahatlıkla ayarlıyabılırsın bırazda karıştırman lazım kendın ?