Masumiyet Müzesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emelden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8

Orhan Pamuk
İletişim Yayınları;

Masumiyet Müzesi yalnızca aşk konusunu derinlemesine ele almıyor. Tartışma, birlikte gezme, "flört", nişanlanma, evlilik öncesi sevişme gibi konulara da cesaretle giriyor. Kız istemeler, nişan törenleri, ilk buluşmalar, ayrılıklar, evlilikler, ilişkiler ve aşklar anlatılıyor. Pamuk'un bu romanı da, önceki kitaplarının çoğu gibi İstanbul'da geçiyor. Özellikle 1975 ile 1984 yılları arasındaki İstanbul'un sokakları, sinemaları, Beyoğlu, Boğaz, kitabın kalbinde. 592 sayfalık romanın 150'ye yakın kahramanının bir kısmı gerçek hayattan alınma, bir kısmı da okuyucunun tanıdığı bazı ünlü kişiler.

Yalnız Aşk değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutuku, aile ve mutluluk hakkındaki düşüncelerinizi de derinden etkileyecek bir roman.
Orhan Pamuğun anlatımını alıştığım türden değil fakat bu kitabı merak ediyorum. Aramızda okuyanlar varsa merak ediyorum yorumlarınızı. :innocent:

XLone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kitabı okudum.İlk olarak basit gibi gelse de hayatı tüm çıplaklığı ile anlatması dikkatimi çekti konuları birbirine bağlayabilmesi ve dağılan bir konuyu güzel kelimelerle toparlaması çok hoşuma gitti.Ayrıca Türkiye'nin siyasi olaylarından pek fazla bahsetmeden bir roman yazmış olması oldukça başarılı..Okumanızı tavsiye ederim...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yav ben hiç orhan pamuk kitabı okumadım. rast mı gelmedi nedir. merak ediyorum.

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ilk 150 sayfası çok iyi ama sonra çok ağırlaşıyo...

beyrezan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben şimdi okuorum. çok hoş bi anlatımı var. ve insan kendinden bişeyler mutlaka buluor. çok basit bir aşk hikayesi. yani kemal füsüna aşık oluo ama sibelle nisanlı işin özü bu. ama yaşananlar ondan ziyade anlatım size dünyada böle bir aşk hikayesi olmaz dedirtio. daha başlayalı fazla olmadı ama baya bi okudum insan okumadan edemio sürekli bir merak uyandırıo okuyucuda. ancak -kitabın ortalarındayım- biraz sıkıcı.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bana bu kitap çok basit geldi ne bileyim ismini duyurmak için aşk kokusu katayımd erken batırmış gibi bir havası var ayrıca 2010 da müzesini açılıp eşyaları sergileyecek adam yazar değil pazarlamacı

beyrezan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya zaten yazar olmadığı kitaptda belli yani otdaki kemal aslında yazar deil. orhan pamuk hatta bir yerdede geçio füsünla falan das edio. yani kemal bir başkası ama işte yazar orhan pamuk . öle bişet iste :D

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
aldım 100. sayfada bıraktım
bana göre çok kötü bir kitaptı
pamuk un üslubu çok yapmacıktı

FORLEST

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana gore değil ama.Paylasım ıcın tesekkurler..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Orhan Pamuk gibi bir adamın kitabını asla okumam.

muratince72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okumaya değmez.vaktinizi boşa harcamak olur..

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Masumiyet Müzesi ~ Orhan Pamuk

orhan.png

Site Adresi : http://www.masumiyetmuzesi.com/public/

Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor...
Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz. 1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor.​

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kişiliksiz insanların kitaplarını okumuyorum.

Ayrıca başlık hatalı olmuş, "müzeri" yazıyor:huh:

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Sevmiyorum 1 milyon kişinin avukatını.