Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba;
Pardus açılırken "Call to lnusertemp failed (temporary directories full?) Check your installation" hatası veriyor ve KDE açılmıyor. Ne yapmam lazım?
Merhaba;
Pardus açılırken "Call to lnusertemp failed (temporary directories full?) Check your installation" hatası veriyor ve KDE açılmıyor. Ne yapmam lazım?
Şurada benzer durumla karşılaşan bir arkadaşa cevap verilmiş.Orayı takip edersen sanırım kurulum yapmadan netice alabilirsin. Yazılar ingilizce ama yönergeleri rahat anlarsın. Anlamadığın birşey olursa bende elimden geldiğince yardımcı olurum.
kdm yani kullanıcı-parola ekranına gel
kde yerine icewm veya twm ile giriş yap(session type)
konsola ulaş(x ekranından konsola ulaşman önemli)
su -
dolphin
yazarak yönetici olarak dolphin'i başlat
kök klasördeki tmp'nin özelliklerine gel
ayarlar şu şekilde
can view &modify content
can view content
can view content
ownership kısmını ilk olanı(user) kullanıcı adı
ikinci olanı da(group) users olarak değiştir
---------- saat 20:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:03 eklenmişti ----------
Pardusta o yok sanıyorum. Neyse yarın güzel bir kurulum yaparım. Bu arada Home, Swap ve Root için ne kadar yer ayırmalıyım? Bu ikinci sefer oldu. Bir yerlerde yanlış yapıyorum. Linux kurmayı bile beceremedim daha
grub ekranına init 3 yazarak bilgisayarı konsol ekranında başlatın
root girişi yaptıktan sonra pisi komutlarıyla icewm yükleyin.
şu an hatırlamıyorum pisi komutları neler idi
tabi bunun için kablolu internet olmalı
bu arada şunu söylemek istiyorum, bu hata sizinle ilgili değil
yani işletim sisteminde yapılan bir gelişme tmp dosyasının izin grubunu users'dan root'a almış
daha önce de oluyor demiştiniz
pardus haricinde dağıtımlara şans verebilirsiniz.
Ya 239 KB bişeymiş lafı bile olmaz
Neyse arkadaşlar siz bana temizinden yapılandırmamı nasıl kopyalayacağımı söyleyin de bari elimizdeki dosyaları kaybetmeyelim Hangi dizinleri kopyalamalıyım? Yani yedekleme manasında?
swap biliyorsun ki windows'taki takas alanıyla aynı muhabbet
ram'in yetmediği zamanlarda sabit diskin ram olarak kullanılması
ancak bu kadar da basit değil yukarıda anlattığım üzere
sabit diskin mümkün olduğunca ilk partitionlarına koyarsanız performansı daha da artar çünkü çizgisel hızdan kaynaklanan bir artış söz konusu
bence en sağlam linux yüklemesi için
sabit disk bölüm tablosunu gpl yapın(bu şekilde 4 ana partition olayı ortadan kalkar, 127 farklı partiton kurabilirsiniz)
en başa bir boot partition oluşturun(en fazla 128mb) böylelikle grub sorunlarının önüne büyük oranda geçmiş olursunuz.(mümkünse bunu ext3 yapın)
daha sonra takas alanı oluşturun ki ilk bölümde yer alan bu alan performansı arttırmanıza yardımcı olur ve ram yetmediğinde yardımınıza koşar(ram'in bir buçuk veya iki katı)
daha sonra ana partition / ayarlayın
ve bir tane /home partition ayarlayın ki ayarlarınız burada olacağı için yükseltmelerde oluşan ayar kaybı sıfıra inmiş olur
özgürlükiçindeki arkadaşlar maalesef ne dersek diyelim kendi bildiklerini okuyorlar
diyorumdum
ta ki opensuse komitesini görene kadar
yani adamlar sanki yardım etmiyor da lütfediyor
şimdi neden ubuntu'nun yaygınlaştığını anlayın.
OpenSuse Türkçe desteği tam yoktu ve 4 küsür GB çok fazla. Ubuntu güzel, sanırım 10.04 ü kurup oradan devam edeceğim. Belki Mint'e çevirir belkide Kubuntu'ya çeviririm.
bu arada dediklerim uluslarası forumda geçerli
Türkiye forumunda değil
Mandriva Türkçe desteği çok iyi ve forumlarda çok bilgili, iyi amcalar var
Yarın 2010.1 final çıkıyor
Onu da yazın isterseniz
Yarın işyerinde sanal makinede bir denerim. Sanalda Pardus 2 Kurumsal Alfa, Ubuntu 10.04 LTS ve Pardus 2009.2 yüklü. Bir ara da OpenSuse yükledim sonra kaldırdım. Arch'ı kuramadım, FreeBSD 8.0 yine aynı şekilde
Pardus'a elveda, Mandriva'ya(Ubuntu'da olabilir, OpenSuse'de) merhaba!
Herşeyde bir hayır vardır derler inşallah hayra vesile olur bu hatada
(Kafiyeli oldu biraz )