Yeni başlayacak olan kişiye linux tavsiyesi

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kurulum sırasında ss almayı nasıl başardın? Bir de bu BIOS'un görüntülerini falan nasıl çekiyorlar?
Live olarak başlatıp orda her anın resmini çekebilirsin..
Bios ekranı için kamera kullanıyorlar...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Canlı kurulum sırasında, kurulum yaparken internete girebilir, müzik dinleyebilir, film izleyebilir normal bir bilgisayardan yapılabilecek herşeyi yapabilirsiniz :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Live olarak başlatıp orda her anın resmini çekebilirsin..
Bios ekranı için kamera kullanıyorlar...

Berkin Bozdoğan haberi vardı SDN'de, BIOS'da bir şey yapmayı anlatıyordu, izle öğren videosu. Hiç kamerayla çekilmiş gibi değildi.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
KLavye ile istediğin anın resmini çekmek için:
ctrl+PrtScn
Ardından kullandığın işletim sisteminin resim düzenleyicisi ile kaydedip paylaşabilirsin...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
deneye deneye öğreneceğim :) ilk linux kurulumumdu daha :mrgreen:

Ben çok özür dilerim. İlk başta dikkatimi çekmişti ama sonradan sayfa atlayınca unutmuşum swap kısmının o halini. Keşke acele ettirmeseydim. Umarım çok önemli şeylerin yoktu. Aslında bir program aracılığı ile geri getirme şansın olabilir belki, dosya sistemi değişmiş olsa da.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben çok özür dilerim. İlk başta dikkatimi çekmişti ama sonradan sayfa atlayınca unutmuşum swap kısmının o halini. Keşke acele ettirmeseydim. Umarım çok önemli şeylerin yoktu. Aslında bir program aracılığı ile geri getirme şansın olabilir belki, dosya sistemi değişmiş olsa da.

Hiç birşey eskisi gibi olmuyor. :)

Daha dün dd komutu ile harici diskimde ki bütün verileri 1 harfi yanlış yazdım diye kaybettim, oradan biliyorum. :(

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yeni başlayana tavsiye:
Debian

Onaylayan var mı? Görüşlerinizi yazınız.

---------- saat 22:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:27 eklenmişti ----------

Hiç birşey eskisi gibi olmuyor. :)

Daha dün dd komutu ile harici diskimde ki bütün verileri 1 harfi yanlış yazdım diye kaybettim, oradan biliyorum. :(

Linux'e geçmek için önyargılarını kırmaya çalışan sürüyle insan bu mesajı görünce bir duraksadı, en azından ben öyle yaptım. Bu ne arkadaş ya? :) Bir harfi yanlış yazıyorsun, bütün dosyalar gidiyor.

oh oh oh hem kur hem oyna değil mi rambo :D :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
onaylamıyorum

yeni başlayana tavsiye bence "arch" yada "slackware" olsun :)

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
2 seçenek sunuyorum sana,

Pardus veya Mint.

Farklı masaüstü ortamlarını kullanıyorlar. ikisini de araştırırsın hatta mümkünse kurup incelersin. Hoşuna gideni seçip yoluna devam edersin.

Minti çok özledim ancak yenilere UBUNTU derim :thumbup1:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Yeni Başlayana
Mint, Pardus

Kesmediyse
Ubuntu, Mandriva, Opensuse, Sabayon, Pclinuxos, Mepis, Ultimate, Zorinos, Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu

Ben artık linux geek'i oldum diyorsan
Fedora, Debian, Arch, Gentoo, Slackware, LFS, Yoper

utku-k senin o kodlarla işin olmaz
arkadaş bilgisayar mühendisi o yüzden

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
aman fedora deme beni yedi o dağııtım ya :D

CarLosray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

aslında içimde hep tam format atmak vardı bu vesile ile gerçekleşmiş oldu :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Onaylayan var mı? Görüşlerinizi yazınız.

-
Hayırdır tavsiyemize güvenmiyorsun galiba...
Herhalde seni kesmedi DEBIAN...O zaman PARDUS yada Mandriva...
Yada @ramboberk: 'in dediği gibi arch yada gentoo...
Bu arada Gentoo cesaret vede uzmanlık ister diğerleri sadece araştırma...
Tercih senin.......

Debian bağımlılık yapar....

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Linux'e geçmek için önyargılarını kırmaya çalışan sürüyle insan bu mesajı görünce bir duraksadı, en azından ben öyle yaptım. Bu ne arkadaş ya? :) Bir harfi yanlış yazıyorsun, bütün dosyalar gidiyor.

oh oh oh hem kur hem oyna değil mi rambo :D :D

Hiç hevesin kırılmasın, o komutu belki ömründe hiç kullanmak gerekmiyecek. :) Belki de çok fazla kurcalarsan çook ileriki bir aşamada ihtiyacın olabilir.

dd ile neler yapılır?

Birebir kopyalama yapılır. Bu tip bir işlem, bad sectorlu harddiskten veri kurtarmak gibi işlemlerde geçerli olabilir. :) Bu komutu, veri yok etmek için kullananlar da var. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Zaten hiç komut kullanmadan Linux'u kullanabilmen mümkün
Bizim arkadaşlarımız(bazen ben de dahil) görsel yolla yapmak yerine komut işlerine meraklı olduğu için ve bu şekilde anlattığı için yanlış izlenim verebiliyor :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ubuntu dene, ubuntu' nun sonu yok desem doğru olur. Nette çok fazla bulabileceğin kaynak var, sürekli yeni birşeyler keşfediyorsun.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ve bende şu an kernel derleme yapıyorum

ubuntunun şu anki kerneli olan 2.6.32.22 den yeni kernel 2.6.34 e yükseltiyorum

umarım sorun çıkmaz :)

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım ne debian ı ya adam ilk kez kullanacak sen debian diyorsun. Ubuntu arkadaşlar ilk kez kullanmak isteyen ubuntu kursun sürücüleri otomatik kuran komutlarla çok daha az uğraştıran benim kullanıpta izlenimime göre ubuntu başta Mint te zaten ubuntunun temalı hali Mint te olabilir yani

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kesinlikle ubuntu veya ZorinOs qibi ubuntu türlerinden biri .windows a alışık olanlar için...
pardus diyemiycem çünkü kde masaüstüne bir türlü alışamadım

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Hiç hevesin kırılmasın, o komutu belki ömründe hiç kullanmak gerekmiyecek. :) Belki de çok fazla kurcalarsan çook ileriki bir aşamada ihtiyacın olabilir.

dd ile neler yapılır?

Birebir kopyalama yapılır. Bu tip bir işlem, bad sectorlu harddiskten veri kurtarmak gibi işlemlerde geçerli olabilir. :) Bu komutu, veri yok etmek için kullananlar da var. :)

aslında bu güzel,faydalı komutları içeren qt arabirimli bi arayüz yapsa biri çıkıp çok mutlu olacağım:devil2:
komutlar diye masaüstünde bir simgeyi tıklayınca sağ tarafı konsol sol tarafta açılır başlıklar halinde kategorize edilmiş komutlar...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
aslında bu güzel,faydalı komutları içeren qt arabirimli bi arayüz yapsa biri çıkıp çok mutlu olacağım:devil2:
komutlar diye masaüstünde bir simgeyi tıklayınca sağ tarafı konsol sol tarafta açılır başlıklar halinde kategorize edilmiş komutlar...

İlginç bir fikir, derinlemesine düşünüp uygulanabilir. :)