Sdn Halk Oylaması

Sdn Halk Oylaması

• Evet.Katılıyorum.

Kullanılan: 11 57.9%
  • Hayır.Katılmıyorum.

Kullanılan: 8 42.1%

• Kullanılan toplam oy
    19
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Sdn Halk Oylaması

Forumdaki birkaç arkadaşın bazı konularda dile getirdiği şeyi bir konu açarak sormak istedim.Sizce moderatörlerin hepsi olmasa da birkaçının sdn üyeleri tarafından seçilmesi nasıl olur?​

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
SDN üyelerinin kalitesi ortadadır...
Bu üyelerin herhangi bir moderatörü seçmelerinde hiç bir olumsuz yan olamaz...
Buradaki üyeler kimlerin kendine kimlerin foruma faydalı olabileceğini çok rahat kestirebilecek insanlardan oluşmaktadır.

Bana kalsa bir kaçını değil tamamını üyeler oylama yoluyla seçmelidir...

Forum sonuçta yöneticiler için değil üyeler içindir...

Yöneticileri olmayan bir forum kör topal da olsa yoluna devam edebilir ancak üyeleri olmayan bir forum hiç bir işe yaramaz

SDN forumun da gücü bu büyük kaliteli üye kitlesinden kaynaklanmaktadır...

Bu yüzden bu üyeleri avam olarak görmek yerine onların da yönetime dolaylı şekilde vekil göndererek katılmaları bence çok sağlıklı olur...

Ve bir öneri daha...

Moderatörler 6 aylık periodlar için seçilmelidir...
6 ay sonunda Üyelerden yeterli oyu alamayan Moderatör biraz dinlenmeli 6 ay sonra tekrar aday olabilmelidir...

Böylece yatan Moderatör değil çalışan moderatörler ortaya çıkar...
Böylece baskıcı değil empati kuran diyalogcu moderatörler ortaya çıkar...

Klasik Hastalığımıza kapılıp bu sözlerimden dolayı Moderatörler yatıyor baskı yapıyor diye bir şey söylemiş gibi bir ithamla beni karşı karşıya bırakmayın...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
6 ay sonunda Üyelerden yeterli oyu alamayan Moderatör biraz dinlenmeli 6 ay sonra tekrar aday olabilmelidir...

Seçim de olabilir ama bu öneri çok daha güzel.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Öneriler üyeler tarafından yapılmalı son kararı adminler vermeli. Moderatör ve süper moderatörlerin yeni yönetici alımında bir etkisi olmaması gerekir.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arkadaşlar alınmayın ama genel olarak izlenimlerime göre bu konuları ya moderator olma ihtimali olmayan ya da aday olupta seçilmemiş arkadaşlar açıyor.

Moderator olmak ya da olmamak benim şahsi görüşüme göre çokta önemli bir iş değil. Ancak olan kişinin belli şartları taşıması gerekiyor. Yani oylamaya sunulacaksa dahi, bu belli şartları taşımayan arkadaşları oylamaya koymamız mümkün olmayacaktır ancak şimdiye kadar şartlara uyupta moderatörlüğü kabul edilmeyen de görmedim ben.

Yani neyin oylamasını yapacağız? :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
böyle daha iyi gerek yok bu tip bir olaya..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Öneriler üyeler tarafından yapılmalı son kararı adminler vermeli. Moderatör ve süper moderatörlerin yeni yönetici alımında bir etkisi olmaması gerekir.

Oldu yahu, forumun içinde sabahtan akşama kadar bulunan moderatörler, üyelerin nerede ne yaptığını en iyi takip eden moderatörler beraber çalışacakları insanları seçemesinler, öyle şey mi olur? :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Katılmıyorum Yanlışlıkla Katılıyorum Verdim:)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
TehPARADOX anket açmayı çok seviyosun dimi. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Biz moderatör olurken şartlardan biri de takım çalışmasına yatkınlık idi:)takım arkadaşımızın seçilmesinde etkimiz olamıyacaksa nasıl takım olacağız?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Oldu yahu, forumun içinde sabahtan akşama kadar bulunan moderatörler, üyelerin nerede ne yaptığını en iyi takip eden moderatörler beraber çalışacakları insanları seçemesinler, öyle şey mi olur? :)

Biz moderatör olurken şartlardan biri de takım çalışmasına yatkınlık idi:)takım arkadaşımızın seçilmesinde etkimiz olamıyacaksa nasıl takım olacağız?

İzlenimlerime göre zaten aranızda bir bağ yok. Birbirinizden habersiz işler yapıyorsunuz...

TehPARADOX anket açmayı çok seviyosun dimi. :)

Sayın yönetici; konuyla alakalı bir mesaj yazamaz mısınız?

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
moderatörlük için seçim yapılması bana mantıklı gelmiyor. her nekadar katılıyorum desemde moderatör dediğim işlerin hızlı yürümesini sağlamalı ve sorunlara zamanında müdahele edebilmelidir. 30000 tane mesaj atsada gerektiğinde orada olmayan kişinin moderatör olması asıl mantıksızlık. kişilerin mesaj sayıları değil günün belli bir saatini sürekli olarak ilgili olduğu bölüme ayıran kişiler moderatör olmalıdır. mevcut moderatörlerden bunları yapmıyorlar die şikayetci değilim ama önemli olan budur bence mesaj sayısı konu sayısı filan değil. bu benim fikrim sadece muhakkak düşünmediğim bi tarafı vardır işin. kolay gelsin

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar alınmayın ama genel olarak izlenimlerime göre bu konuları ya moderator olma ihtimali olmayan ya da aday olupta seçilmemiş arkadaşlar açıyor.

Moderator olmak ya da olmamak benim şahsi görüşüme göre çokta önemli bir iş değil. Ancak olan kişinin belli şartları taşıması gerekiyor. Yani oylamaya sunulacaksa dahi, bu belli şartları taşımayan arkadaşları oylamaya koymamız mümkün olmayacaktır ancak şimdiye kadar şartlara uyupta moderatörlüğü kabul edilmeyen de görmedim ben.

Yani neyin oylamasını yapacağız? :)

Bu ucuzluğu yapmayacaktın işte...

Benim hiç bir zaman mod olma gibi bir talebim niyetim hevesim olmadı... Zaten çok düzgün ve seviyeli eğitim düzeyi yüksek yaş ortalaması çoluk çocuktan oluşmayan bir forumda Moderatörlük yapıyorum... Daha önce de başka forumlarda moderatörlük yaptım.... ve hiç bir zaman mod olmak ile üye olmak arasında bir fark görmedim...
ama senin bu tavrın bir üstünler tavrı...
Sanki biz normal üyeler hatta bazılarımız SİCİLİ KÖTÜ üyeler hiç bir zaman o yüksek makama gelemeyeceğimiz için siz üstünlere laf atıyoruz....

Ben burada bir fikrimi paylaşıyorum arkadaşın fikrine yorum yapıyorum...

Şimdi bizi bir şekilde burada aşağılamaya kalkmanın hiç lüzumu yok... :thumbdown:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
İzlenimlerime göre zaten aranızda bir bağ yok. Birbirinizden habersiz işler yapıyorsunuz...

Senin işin o kısmını görecek yetkin yok zaten, istesen de göremezsin. :)

Haa sonuçlarında bir çelişki var olayların dediğin takdirde, hepimiz insanız. Burada 30 civarı forum yetkilisi var, illaki birileri hata yapmıştır, yapacaktır. Ama öyle hatalar olduğu zaman yine aramızda görüşülüyor.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44

O konuda haklı buluyorum. Açtığım konuyla ilgili başıma gelenide anlatıyım.Benim açtığım konu bir admin tarafından ceza puanı verilerek kapatıırken sitenin sahibi diğer admin açılan konunun normal olduğunu ve kilitlenmesini gerek duymuyor.Konu hala kilitli ceza hala duruyor.İlginç.Sonuçta aralarında bir karar bağı olsa daha iyi olur.

dcanlee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
....................................
Ve bir öneri daha...

Bence seçimle 1-3 ayda bir yapılmalı.Tabii eğer yapılırsa.

Ayrıca gerçekten moderatörleri üyelerin seçmesi müthiş olur! Ne güzel forumumuzda demokratik bir ortam oluşur! :thumbup::thumbup::thumbup:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu ucuzluğu yapmayacaktın işte...

Benim hiç bir zaman mod olma gibi bir talebim niyetim hevesim olmadı... Zaten çok düzgün ve seviyeli eğitim düzeyi yüksek yaş ortalaması çoluk çocuktan oluşmayan bir forumda Moderatörlük yapıyorum... Daha önce de başka forumlarda moderatörlük yaptım.... ve hiç bir zaman mod olmak ile üye olmak arasında bir fark görmedim...
ama senin bu tavrın bir üstünler tavrı...
Sanki biz normal üyeler hatta bazılarımız SİCİLİ KÖTÜ üyeler hiç bir zaman o yüksek makama gelemeyeceğimiz için siz üstünlere laf atıyoruz....

Ben burada bir fikrimi paylaşıyorum arkadaşın fikrine yorum yapıyorum...

Şimdi bizi bir şekilde burada aşağılamaya kalkmanın hiç lüzumu yok... :thumbdown:

Ben de derim ki sana, sen neden üstüne alındın ki şimdi?

Madem çoluk-çocuktan oluşmayan bir forumda moderatörsün, seni diğer üyelerden üstün kılmadığını, kolay bir iş olmadığını biliyor olman lazım.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bu üyelerin herhangi bir moderatörü seçmelerinde hiç bir olumsuz yan olamaz...
Buradaki üyeler kimlerin kendine kimlerin foruma faydalı olabileceğini çok rahat kestirebilecek insanlardan oluşmaktadır.

Bana kalsa bir kaçını değil tamamını üyeler oylama yoluyla seçmelidir...

Forum sonuçta yöneticiler için değil üyeler içindir...

Yöneticileri olmayan bir forum kör topal da olsa yoluna devam edebilir ancak üyeleri olmayan bir forum hiç bir işe yaramaz

SDN forumun da gücü bu büyük kaliteli üye kitlesinden kaynaklanmaktadır...

Bu yüzden bu üyeleri avam olarak görmek yerine onların da yönetime dolaylı şekilde vekil göndererek katılmaları bence çok sağlıklı olur...

Ve bir öneri daha...

Böylece yatan Moderatör değil çalışan moderatörler ortaya çıkar...
Böylece baskıcı değil empati kuran diyalogcu moderatörler ortaya çıkar...

Klasik Hastalığımıza kapılıp bu sözlerimden dolayı Moderatörler yatıyor baskı yapıyor diye bir şey söylemiş gibi bir ithamla beni karşı karşıya bırakmayın...

Bu öneri bütünüyle güzel geriniyor.Arkadaşıma katılıyorum.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
moderatörlerle sorun yaşabilirsiniz arkadaşlar, ama sürekli bu şekilde konular açarak ayrı ayrı konularmış gibi temelde aynı şeyi söylemek ve her defasında cevabınızı almanıza rağmen bunları yapmak yanlış!

bu sekilde moderatörleri yıpratmanıza izin vermeyeceğimi belirtmek isterim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...