Komik Gbrainy soruları

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ubuntu 10.04 ile birlikte gelen oyunlardan biride kendini "Eğlenmek ve beyninizi formda tutmak için bir zeka oyunu" olarak tanımlayan Gbrainy.

Gbrainy'nin özellikle sözel bölmünde ki soruların zekayı geliştirip geliştirmediğini bilmiyorum ama beni çokça güldürdükleri kesin.

işte o sevimli sorulardan bir kaçı :

1) Araba yapısı yetersiz tasarlanıp ve amacından eksik olsun mu?

24z9fdw.png

2) Sağlığı için aşırı yorgun bir kişi mi?

30m381t.png

3) John'un halasının yengesi de mi?

21930hi.png

4) Gönüllü asker bir köpek gibi olsun mu?

2eq8co3.png

5) Artist kalıcı simge olsun mu?

2w5pvk2.png

evet işte sorularımız böyle anlayan beri gelsin, türkçeye çevirenlerin elleri dert görmesin :D :D

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İşte bunların içindeki gizli anlamları çözerek zekanı geliştireceksin:D:D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
O paketle çok uğraşamadık ana paketlerden dolayı, ama yine de denetlememiz lazımdı kimin neler yaptığını, haklısınız; ama bunları foruma gelip bildirmek yerine buraya yazmanızın amacı ne? Paketlerdeki hatalar bildirilmezse bize vahiy mi gelecek de sorun olduğunu bileceğiz? Özgür yazılımlarda topluluğun yazılıma sahip çıkması en önemli husustur. Bu şekilde bir arpa boyu yol gidemeyiz.
Bu çeviriyle ilgim olmasa da bu işi yaparken para almıyoruz, zamanımızdan çalıp bu işe ayırıyoruz. İki sene önce çeviri yüzdesi %55'ti. Şimdi ne kadar oldu zahmet edip de baktınız mı acaba? Hiç sanmıyorum, eleştirmeye gelince herkes burada ama katkı yapmaya gelince herkes arazi.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
parasız yapıyor olsanızda sonuçta ubuntuda adınız varmı ?

var

bitti

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Çevirilerde sıkıntı olabilir. Büyütülecek bir şey değil. Sorular zekice olmuş işte. :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ya yiğit

sonuçta sende olsan başkasıda olsa

ki bu bende olabilirdim

linux için ne gerekiyorsa yapmak gerek

linux bizim herşeyimiz

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
ya yiğit

sonuçta sende olsan başkasıda olsa

ki bu bende olabilirdim

linux için ne gerekiyorsa yapmak gerek

linux bizim herşeyimiz
Biz çevirileri kendimizi tatmin etmek için mi yapıyoruz sence? Ben İngilizce de kullanırım benim için fark eden bir şey yok. Sen kullanabiliyor musun peki? Hayır. İnsanlar yararlansın, ana dilleri ile kullanabilsinler diye uğraşıyoruz ve bunu yaparken kullanıcıların da hataları bildirerek bize yardımcı olmaları lazım. Yoksa biz hatalarımızı nasıl göreceğiz?
Ya Allah aşkına çok mu şey istiyorum? Karşılaştığı hatanın bir ekran görüntüsünü alıp ilgili forum başlığına yazacak. Bunu da yapmaktan üşeniyorsa daha söyleyecek bir sözüm yok. Bazen boşuna uğraşıyormuşuz gibime geliyor.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
68
10.04 'ün dvd'si geldi 2 gün önce kargo ile. Eski bilgisayarıma yükleyeceğim bugün :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
haklısın yiğit

sana sonuna kadar katılıyorum

ben şu ana kadar bi eksik görmedim

iyi iş çıkarmışsınız tebrik ederim :thumbup:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ekran görüntüsündeki hatalar düzeltilmiştir.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
O paketle çok uğraşamadık ana paketlerden dolayı, ama yine de denetlememiz lazımdı kimin neler yaptığını, haklısınız; ama bunları foruma gelip bildirmek yerine buraya yazmanızın amacı ne? Paketlerdeki hatalar bildirilmezse bize vahiy mi gelecek de sorun olduğunu bileceğiz? Özgür yazılımlarda topluluğun yazılıma sahip çıkması en önemli husustur. Bu şekilde bir arpa boyu yol gidemeyiz.
Bu çeviriyle ilgim olmasa da bu işi yaparken para almıyoruz, zamanımızdan çalıp bu işe ayırıyoruz. İki sene önce çeviri yüzdesi %55'ti. Şimdi ne kadar oldu zahmet edip de baktınız mı acaba? Hiç sanmıyorum, eleştirmeye gelince herkes burada ama katkı yapmaya gelince herkes arazi.

Bu paylaşımı yaparken amacım, özgür yazılım için zamanını ve emeğini harcayanları eleştirmek ve rencide etmek değil, ki ubuntu'yu o derece sevdimki o çok övülen windows7 yi sistemden kaldırdım sadece Ubuntu kullanıyorum. Zaten paylaşımıma bakarsanda görürsün bu tuhaf cümleler bana tebessüm ettirdi sadece, çünkü kabul edelim komikler.

İkinci bir hususta foruma gelip bize bildirirsiniz dediğiniz yer ubuntu forum ise şunu açıkça söyleyebilirim ki ubuntu forum yerküre üzerinde en son uğrayacağım, en son üye olacağım forumdur. Çünkü bazen çeşitli sorunlar için ubuntu foruma uğradığımda gördüğüm şu ki, bir grup küstah, çok bilmiş, ukala, bencil, huysuz hoca kılıklı kişiler her soruya sert bir üslupla döver gibi bir fırça kaydıktan sonra forumda arayın demekten başka birşey yapmıyor.

Tamam o forumdaki kişiler ubuntu'nun gelişmesine katkıda bulunuyor olabilirler, ama kabalık ve huysuzluklarıyla son kullanıcıları ubuntudan soğutuyorlar.

Ve son olarak yanlış anlamayın ama sizinde ubuntuforum'da çok takıldığınız asabiyetinizden belli oluyor.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bu paylaşımı yaparken amacım, özgür yazılım için zamanını ve emeğini harcayanları eleştirmek ve rencide etmek değil, ki ubuntu'yu o derece sevdimki o çok övülen windows7 yi sistemden kaldırdım sadece Ubuntu kullanıyorum. Zaten paylaşımıma bakarsanda görürsün bu tuhaf cümleler bana tebessüm ettirdi sadece, çünkü kabul edelim komikler.

İkinci bir hususta foruma gelip bize bildirirsiniz dediğiniz yer ubuntu forum ise şunu açıkça söyleyebilirim ki ubuntu forum yerküre üzerinde en son uğrayacağım, en son üye olacağım forumdur. Çünkü bazen çeşitli sorunlar için ubuntu foruma uğradığımda gördüğüm şu ki, bir grup küstah, çok bilmiş, ukala, bencil, huysuz hoca kılıklı kişiler her soruya sert bir üslupla döver gibi bir fırça kaydıktan sonra forumda arayın demekten başka birşey yapmıyor.

Tamam o forumdaki kişiler ubuntu'nun gelişmesine katkıda bulunuyor olabilirler, ama kabalık ve huysuzluklarıyla son kullanıcıları ubuntudan soğutuyorlar.

Ve son olarak yanlış anlamayın ama sizinde ubuntuforum'da çok takıldığınız asabiyetinizden belli oluyor.
Forumda düzgün bir dille sorununu anlatanlara böyle bir tavır takınıldığını görmedim, ki uzun süredir forumdayım. Ufak tefek münferit olaylar her yerde olur, onlarda da gereken yapılıyor.
Bana gelince, evet takılıyorum ve tekrar soruyorum size, hatalar bize bildirilmezse biz ne yapabiliriz? Bu çevirilerde 330726 adet cümle bulunuyor (büyüklüğü düşünebiliyor musunuz), bu kadar az insanla bunları nasıl denetleyebiliriz, ki çevrilecek cümleler sürekli artıyor.
Olaya tek taraflı bakmayın, bizi de anlamaya çalışın.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63

neden hiç eleştiriye tahammülünüz yok ? neden hep pofpoflanmak istiyorsunuz kimseyide arazi olmakla suçlayamazsınız dileyen katılır dileyen katılmaz arazi olmak ne demek mecburi bir işten kaçana arazi oldu denir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
neden hiç eleştiriye tahammülünüz yok ? neden hep pofpoflanmak istiyorsunuz kimseyide arazi olmakla suçlayamazsınız dileyen katılır dileyen katılmaz arazi olmak ne demek mecburi bir işten kaçana arazi oldu denir.
Haps, anlatmak istediğim şu. Hepsini tek tek denetlemeye şu an gücümüz yetmiyor, biz de kullanıcılardan gördükleri hataları foruma bildirmelerini istiyoruz. Ya bu kadar zor bir şey mi istiyorum anlamadım ki, bir ekran görüntüsü alıp ilgili başlığa atacak.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bende diyorum ki adam atar veya atmaz o adam son kullanıcı hata raporlamak veya katkıda bulunmak zorunda değil o adamın senden beklediği şey ona yardım etmen veya bişeyler öğretmen, bu nedenlerle foruma gelir bişey ister sen veya diğer arkadaşların yardım edersiniz veya etmezsiniz buda sizin tasarrufunuzdadır ama yukarıdaki gibi kimseyi hata raporlamadı diye fırçalamaya kimsenin hakkı yok eğer böyle yaparsanız insanları kullandığı şeyden soğutursunuz ki bunada hakkınız yok madem elinizi taşın altına sokmuş birşeyler yapıyorsunuz birazdaha ağır başlı ve sakin olmanız gerekiyor.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
bende diyorum ki adam atar veya atmaz o adam son kullanıcı hata raporlamak veya katkıda bulunmak zorunda değil o adamın senden beklediği şey ona yardım etmen veya bişeyler öğretmen, bu nedenlerle foruma gelir bişey ister sen veya diğer arkadaşların yardım edersiniz veya etmezsiniz buda sizin tasarrufunuzdadır ama yukarıdaki gibi kimseyi hata raporlamadı diye fırçalamaya kimsenin hakkı yok eğer böyle yaparsanız insanları kullandığı şeyden soğutursunuz ki bunada hakkınız yok madem elinizi taşın altına sokmuş birşeyler yapıyorsunuz birazdaha ağır başlı ve sakin olmanız gerekiyor.
Hata raporlamazsa özgür yazılım felsefesi nerede kaldı? Bu düşünce bana pek doğru gelmiyor.
Arkadaşın kalbini kırdıysam özür diliyorum ama hala aynı fikirdeyim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
hata raporlamak kişisel bişeydir y_ates isteyen otomatik rapor gönderir isteyen gider eliyle özene bezene yazar kimse özgür yazılım kullanıyor diye o jargona uygun hareket edecek değil ozaman adamda derki nerde kaldı benim özgürlüğüm

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
hata raporlamak kişisel bişeydir y_ates isteyen otomatik rapor gönderir isteyen gider eliyle özene bezene yazar kimse özgür yazılım kullanıyor diye o jargona uygun hareket edecek değil ozaman adamda derki nerde kaldı benim özgürlüğüm
Diğer sistemler için bilemem ama özgür yazılımlar için hata raporlamak elzemdir, yoksa yazılım gelişemez. Topluluğun itici güç görevi görmesi gerekir.
Herkes bu şekilde düşünürse, bu işin sonu ne olur? Araba uçurumdan aşağı yuvarlanır gider.
Kaldı ki ben arkadaşa hakaret etmedim, sadece fikrimi söyledim. Yapmasını istediğim tek şey hata bildirimi yapmasıydı, o ise foruma saydırmayı tercih etti.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

HapS'a bu konuda kesinlikle katılıyorum. Belirtmeden geçmeyeyim 2 yılımı Ubuntu'nun alpha sürümlerini kullanıp, hata raporlamakla geçirdim...

---------- saat 17:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:08 eklenmişti ----------

Ayrıca 2 yıl Toplum Gönüllüğü, 1 yılda İYTE-TOG'da koordinatorluk yapmış birisi olarak, yani gönüllü yapılan işleri birebir yaşamış bir insan olarak, eğer bir işi yapacaksan ya adam gibi yap yada hiç elleme, şu çevrilmiş resimlere bakıyorumda ingilizce hali kalsaymış kesinlikle daha iyiymiş.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
HapS'a bu konuda kesinlikle katılıyorum. Belirtmeden geçmeyeyim 2 yılımı Ubuntu'nun alpha sürümlerini kullanıp, hata raporlamakla geçirdim...
Ben kimsenin kafasına hata raporlayacaksın diye silah dayamış değilim, madem bu konuda bir eleştirin var gelip hatayı söyle dedim; ama ben suçluymuşum gibi bir hava oluştu. Bazen insanları anlayamıyorum, sorun bende galiba özür dilerim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
y_ates sorun sende çok duygusalsın.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
y_ates sorun sende çok duygusalsın.
Duygusal biri değilimdir, yalnızca düşündüklerimi doğrudan söylerim. Önceki iletide de yazdım, tüm arkadaşlar karşı fikirde olduğuna göre sorun bende. Tekrar özür diliyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben kimsenin kafasına hata raporlayacaksın diye silah dayamış değilim, madem bu konuda bir eleştirin var gelip hatayı söyle dedim; ama ben suçluymuşum gibi bir hava oluştu. Bazen insanları anlayamıyorum, sorun bende galiba özür dilerim.

Burası çok büyük bir forum, yazdıklarımızı sadece sen değil, bu çeviriyi yapan insanların nereden baksan yarısı öyle yada böyle okuyor. Belki sana karşı yazılmış gibi gözüksede asıl bu verdiğimiz cevapların muhattabı o seçma çeviriyi yapan arkadaştır. Ne çevirdiğine hiç mi bakmaz insan. :D

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konu biraz amacından saptı gibi geliyor bana, bu resimleri bana komik geldiği için, bana tebessüm ettirdiği için yayınladım, yoksa herhangi bir polemiğe neden olmak istemiyorum.

Hata bildirimine gelirsek, ben bir son kullanıcıyım, kendimi herhangi bir projeye adanmışlığım yok, şu an ubuntu'yu kullanıyorum ve çokta memnunum ama yarın fedorayı beğenir ona geçerim veya ne bileyim mac'e, windows'a, freebsd'ye geçerim. zaten ubuntu kullanırken de kimseye sizi şöyle destekleyeceğim, bildirimde buluncağım gibi bir vaadimde yok, ubuntu topluluğunun benden böyle bir beklentiside yok.

Son larak ubuntuforum içinse yine aynı şeyleri söylemak zorundayım ki, kaba, ukala kişilerden oluşuyor.

Ha bu arada ubuntu felsefesinden bahsedersek, ubuntu cd siparişi verildiği zaman adamlar ta fransadan ücretsiz postayla cd gönderiyorlar, isteseler internetten indirin kardeşim derler, ama bak demiyorlar.

bence siz ubuntu'nun felsefesini anlamıyorsunuz.

edit:
Ben y_ates'e katılıyorum. Demek ki sorun HapS'ta. :D

teessüf ederim jea, bizi desteklemeni beklerdim :D :D :D

edit 2:
y_ates ; sizde bu çevirilere emek verdiğiniz için biraz hassas olmanız doğal ama dediğim gibi amacım sizi eleştirmek değil yinede sizi üzdüysem özür dilerim :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Burası çok büyük bir forum, yazdıklarımızı sadece sen değil, bu çeviriyi yapan insanların nereden baksan yarısı öyle yada böyle okuyor. Belki sana karşı yazılmış gibi gözüksede asıl bu verdiğimiz cevapların muhattabı o seçma çeviriyi yapan arkadaştır. Ne çevirdiğine hiç mi bakmaz insan. :D
Tamam işte, ben de onu söylüyorum. Gördünüz mü acımayın gelin bildirin, ki daha düzgün bir Türkçe ile kullanalım :D

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ortada gönüllü yapılan bir iş ve bu iş ile dalga geçilen bir durum ve bu durumun getirdiği durumlar silsilesi :)
bana soracak olursanız tabiki kimse hataları raporlamak durumunda değil ama gönüllü yapılan bir işide takoz koymak ve dalga geçilmeside doğru bir durum gibi gözükmedi gözüme. işin gerceğide cevrilmeyip ingilizde kalsaymış daha iyi olurmuş tecüme bozukluğu değilde tercüme edilmemiş yer olarak rapor edilirdi.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
valla herkes bence haklı

kime destek vereceğimi şaşırdım :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ortada gönüllü yapılan bir iş ve bu iş ile dalga geçilen bir durum ve bu durumun getirdiği durumlar silsilesi :)
bana soracak olursanız tabiki kimse hataları raporlamak durumunda değil ama gönüllü yapılan bir işide takoz koymak ve dalga geçilmeside doğru bir durum gibi gözükmedi gözüme. işin gerceğide cevrilmeyip ingilizde kalsaymış daha iyi olurmuş tecüme bozukluğu değilde tercüme edilmemiş yer olarak rapor edilirdi.

Bu konudaki fikrimi yukarıdaki mesajlarda belirtmiştim. :)

Yarım yamalak yapılacağına hiç yapılmasın daha iyi. Bir işin gönüllü yapılıyor olması savsaklanabileceği anlamına gelmiyor. Bu yazılımlar üzerinde çalışırken savsaklayan 1 kişi diğer çalışan yüzlerce insanın emeğini yok etmiş oluyor bir yerde...