Ubuntuya kullanışlı Mint Menüsü eklemek

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Aşağıdaki komutları uçbirimden sırasıyla verdiğinizde Mint menü panelize ekleyebiliyorsunuz. Yapmanız gerek sırasıyla komutları vermek ardından bilgisayarı açıp kapatmak ve eklemek istediğiniz panele sağ tıklayarak panele ekle seçeneği ile mintmenü eklemek.
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/mintmenu && sudo apt-get update
sudo apt-get install mintmenu
mint7_menu.png

Türkçe olduğunu da belirteyim. Menü düğmesini de özelleştirme imkanınız var.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
valla ne yalan söyleyeyim

macosx temalı cairodock kurmasaydım

yapacağım ilk şey bu olurdu

ama artık ne tür olursa olsun panel istemiyorum

ya tüm panelleri siliyorum tekrar açılışta bi tanesi tekrar geliyor

uyuz oldum bu işe

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
KDE Kick Off ve Lancelot arası bir şeye benziyor.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ewo

ilk kez mi görüyorsun yoksa

bu menü mint 8 de vardı

mint 9 da da var galiba

gnome un normal menüsünden daha kullanışlı ve şık bence

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
OpenSuSe de de benzer bir yapı var. Ben Pardus kullanıyorum, benzerlik yakaladım sadece.
Ama gerçekten kullanışlı. Ubuntu bunu niye kullanmıyor düşünmek lazım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Dün Mint'e geçtim ama Mint Menu'yü kullanmıyorum çünkü nefret ediyorum. Çok itici geliyor bana. Panelde "Applications", "Places" ve "System" sekmelerini göremezsem ölürüm ben.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Dün Mint'e geçtim ama Mint Menu'yü kullanmıyorum çünkü nefret ediyorum. Çok itici geliyor bana. Panelde "Applications", "Places" ve "System" sekmelerini göremezsem ölürüm ben.

Yani Jea bu ne pehriz bu ne lahna turşusu, Pes! Hem gel güzel Türkçe'mizi savun, hem de bunları yaz.
Yaptıklarınla yazdıkların çelişiyor Jea. Bilmem anlatabildim mi?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
merve ubuntuyu ingilizce kullandığı için bu şekilde yazmış olmalı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yani Jea bu ne pehriz bu ne lahna turşusu, Pes! Hem gel güzel Türkçe'mizi savun, hem de bunları yaz.
Yaptıklarınla yazdıkların çelişiyor Jea. Bilmem anlatabildim mi?

"Türkçe'mizi" değil, "Türkçemizi". :)

Sistem dilim İngilizce olduğu için öyle yazdım.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Başka bir ata sözü daha var.
" Ele verir talkını, kendi yutar salkımı." diye, senin örnek olmanı istiyoruz. Her konuda.
Tutarsız olursan söylediklerine itibar edilmez.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
bu menü mint kurduğumda benimde hoşuma gitmemişti nedense :(

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Başka bir ata sözü daha var.
" Ele verir talkını, kendi yutar salkımı." diye, senin örnek olmanı istiyoruz. Her konuda.
Tutarsız olursan söylediklerine itibar edilmez.

O zaman yine bir çelişki var. :D

Türkçe kullanacak ki Türkçe sürümün gelişimine katkıda bulunacak, hataları Türkçe olarak yansıtacak foruma...

Amacınız ne, bilmiyorum ama zilyon kez açıkladım neden İngilizce kullandığımı. Ben forumların gelişmesine yardımcı olmak için çalışan ya da Ubuntu'yu bu yönden destekleyen biri değilim. Ben, kendini geliştirmek ve ileride de sistem geliştirebilmek için uğraşan biriyim. İngilizce sistem kullandığımda aldığım hataların anında çözümüne ulaşabiliyorum. Kullandığım sistem Pardus değil ki? Türk yapımı ya da varsayılan dili ve ana kaynakları Türkçe olan bir dağıtımı mı İngilizce kullanıyorum ben? Ben bir sorunla karşılaştığımda gerekli bilgileri İngilizce olarak bulabildiğim için İngilizce kullanıyorum.

Ve keyloger, Türkçe sürümün gelişimine katkıda bulunmadığımı nereden çıkardın, bilemiyorum. Yaptığım çevirilerin sayısını da bilemiyorum çünkü.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben şimdi mint yükledim :D
bu mint menüdeki arama özelliği bir işe yaramıyor
firefox'u bile bulamıyor
*firefox* falan mı yapmak lazım acaba :D

Ekleme: Öyle de bulamadı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Milyon ve milyar ya da trilyon sözcükleri az geldiği için abartı anlamında kullandığım bir kelimedir zilyon. Bir nevi argo.

İlginç. :)

Türkçe'ye olan katkılarından ötürü teşekkürü bir borç biliriz. :devil: :hammer: :lol:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Türkçe konusunda eleştirilmeyi sevmiyorum çünkü bu konuda kendime çok güveniyorum. Bence benim açıklarımı bulmaya çalışmayın. Önce kendi açıklarınıza bakın.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Türkçe konusunda eleştirilmeyi sevmiyorum çünkü bu konuda kendime çok güveniyorum. Bence benim açıklarımı bulmaya çalışmayın. Önce kendi açıklarınıza bakın.

Bizim açıklarımızı zaten siz söylüyorsunuz, bize fırsat kalmıyor ki dönüp te kendimize bir bakalım :D:lol:

İş Linux ve Ubuntu'daki açıkları bulup rapor etmekte, gerisi teferruat....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bizim açıklarımızı zaten siz söylüyorsunuz, bize fırsat kalmıyor ki dönüp te kendimize bir bakalım :D:lol:

İş Linux ve Ubuntu'daki açıkları bulup rapor etmekte, gerisi teferruat....

Onun için ben de İngilizce kullanıyorum ya. Oluşan hataları Türkçe olarak nereye bildireyim? :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Amacınız ne, bilmiyorum ama zilyon kez açıkladım neden İngilizce kullandığımı. Ben forumların gelişmesine yardımcı olmak için çalışan ya da Ubuntu'yu bu yönden destekleyen biri değilim. Ben, kendini geliştirmek ve ileride de sistem geliştirebilmek için uğraşan biriyim. İngilizce sistem kullandığımda aldığım hataların anında çözümüne ulaşabiliyorum. Kullandığım sistem Pardus değil ki? Türk yapımı ya da varsayılan dili ve ana kaynakları Türkçe olan bir dağıtımı mı İngilizce kullanıyorum ben? Ben bir sorunla karşılaştığımda gerekli bilgileri İngilizce olarak bulabildiğim için İngilizce kullanıyorum.

Ve keyloger, Türkçe sürümün gelişimine katkıda bulunmadığımı nereden çıkardın, bilemiyorum. Yaptığım çevirilerin sayısını da bilemiyorum çünkü.
Karma puanın 5 ama, hangi programı çevirdiğini merak ettim.