Autodesk baskınları arttırdı

hakanakyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İstanbuldaki Dumankaya Autodesk tarafından telefonla ikaz edilip birkac lisans almış, ancak eksiklerini tamamlamadıkları icin tekrar uyarı mektubu yollamış , IT muduru Autodesk'in lisans envanter yonetimi hizmeti olan SAM'i yapan bir iş ortağı firmaya yardım için gitmiş, IT muduru lisansları tamamlatmaya calisirken koskoca Dumankayanin sahibi bayani isten cikarmis. Milyonlarca liraya daire satiyorlar bir lira indirim yapmiyorlar, lisanssız yazılım kullanıp bir de dogruyu soyleyen calisanını kovuyorlar.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bu ne iş arkadaş.
Nasıl büyük firma bunlar.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Orjinal program kullanmaya özen gösteriyor muyuz?

Ev kullanıcı olduğum için korsan kullanıyorum.:mrgreen: (Hangimiz kullanmıyoruz ki.)

Ama iş yerim olsa muhakkak orjinal kullanırım.Korsan yazılım kullanmanın cezası çok fazla.

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,

info@autodesk.com.tr 'ye gecenlerde bir arkadasim atıldıgı mimarlık firmasinda kullanilan tum lisanssız yazılımları bir bir ihbar etmis, adamlar basmislar. Arkadasim alamadigi maasi ve odenmeyen sigortalarinin ocunu bu sekilde almis.

olay daha büyük boyutlara ulaşabilir.ciddi boyutlara. yanlış yapmış. hakkını başka türlü araması gerekiyordu. emek hırsızlarını savunduğumdan değil yanlış anlaşılmasın. ama arkadaşın kendini bir şekilde daha kötü bi durumun içine sokmuş.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Eğer bir şirket kullandığı yazılımlar sayesinde bir gelir elde ediyorsa lisans almak zorunda...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
evde bile bilgisayarımda IDM haricinde crackli kullandığım program yok. MSDN sağolsun bilgisayarımda 35000$'lık yazılım lisanslı :D

ömer muhtar

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Şirketim olduktan sonra niye korsan kullanayım ki anlam veremedim. Ama evkullanıcısı olduğum için tüm program ihtiyaçlarımı torrent sitelerinden karşılıyorum.Seriallerinide hallettim mi tamam dır.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İnşaat şirketinde bir lisans var mı?

Lisan mı? Ne lisanı? Lisan ne arar la şirkette?

Patent olayının modern sömürü yöntemi olduğunu düşünüyorum. Ve fikri ürünlerin mülkiyeti diye bir şey olmaz. Fikri ürünler kamu malıdır. Bu bir kitap olur, bir bilgisayar yazılımı olur. Sömürmeyin sömürülmeyin.

Piyasada bir patent var mı?

Paten mi? Ne pateni? Paten ne arar la piyasada?

Baskınların artması olayı nedir? Ne alaka?

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İnşaat şirketinde bir lisans var mı?

Lisan mı? Ne lisanı? Lisan ne arar la şirkette?

Patent olayının modern sömürü yöntemi olduğunu düşünüyorum. Ve fikri ürünlerin mülkiyeti diye bir şey olmaz. Fikri ürünler kamu malıdır. Bu bir kitap olur, bir bilgisayar yazılımı olur. Sömürmeyin sömürülmeyin.

Piyasada bir patent var mı?

Paten mi? Ne pateni? Paten ne arar la piyasada?

Baskınların artması olayı nedir? Ne alaka?

hahaha :D:D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
türkiye'de yaşıyoruz.... çoğu lisans ne bilmez....

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Ev kullanıcı olduğum için korsan kullanıyorum.:mrgreen: (Hangimiz kullanmıyoruz ki.)

Ama iş yerim olsa muhakkak orjinal kullanırım.Korsan yazılım kullanmanın cezası çok fazla.

Arkadaşım sana tamamen katılıyorum. Bende bir tane bile orjinal yazılım kullanmıyom. Bedava kullanmak varken neden 300 - 400 dolar ödiyimki programlara?