Orjinal Vista Home Preminum cd'im bozuldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seumina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim laptopla birlikte gelen orjinal vista home preminium tr oem Cd im bozuldu.Orjinal ürün anahtarı etiketi dizüstü bilgisayarımın altında mevcut.
Bana lazım olan sadece vista home preminium oem cd (kesinlikle modifye edilmemiş) .Dediğim gibi kendi orjinal lisansım var.

Bilgisayarıma aci,len format atmam lazım bu cd yi nerden bulabilrim.
Not: Harddiskimde herhangi bir recovery partition da yok .O yüzden bu cd yi nerden bulabilceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
link verirsek illegal paylaşım olur kendin bulmak zorundasın sanırım

zaten onu internetten 24 part lı yada torrent ten tek part lı olarak 1 mb bağlantı ile yaklaşık 20 saatte indirebilirsin

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bilgisayarinizi aldiginiz yerden CD'nin kopyasini isteyin..

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarinizi aldiginiz yerden CD'nin kopyasini isteyin..

bilgisayarı mediamarkdan alınmıştı ama artık mediamarkda satılan pcler hep windows 7 kullanıyor.Dolayısıyla yardım edebileceklerini hiç sanmıyorum.
microsoftun sitesinden notebook marka model seri no ve lisans anahtarı gibi bilgiler girerek indireceğimiz yer yok mu? veya düşük bir ücret karşılığında cd yi talep edeceğimiz biryer yok mu? (araştırdığım kadarıyla cd si çizilen ,kaybolanlar için amerikada böyle bir uygulama var 15 dolara yeni cd gönderiyor. )

Torrentler dekiler hep ellenmiş içeriği değiştirilmiş. Temiz cd kalıbı bulamadım.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bence windows 7 ye terfi edin korsan dahi olsa iş için kullanmıyorsanız notebook u :) Vista kullanmak iyi bir fikir değil bence 7 varken...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Neden Microsoft'u aramıyorsun? Hadi onu aramıyorsun neden Linux denemiyorsun?

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden Microsoft'u aramıyorsun? Hadi onu aramıyorsun neden Linux denemiyorsun?

1. Elimde para vererek aldığım lisans varken neden korsan kullanayım. Windows 7 vista sp2 den çok da üstün değil.
2.Linux denemediğimi kim söyledi. Geçmişten bugüne Mandrake,Ubuntu,Pardus,Suse ,Redhat ..vb bir çok linux sürümünü kullanım.
Red hat ve Ubuntu güzel işletim sistemleri ancak işim gereği kullandığım özel programlar var bunları linux altında çalıştırmam imkansız.Bu konuda Wine bile bana yardımcı olmuyur. Bİrde linux yıllardan beri nekadar gelişirse gelişsin.Öyle noktalar varki hala arpa boyu kada yol ilerleyemiş durumda. Dolayısıyla linux mevcut haliyle herzaman ikinci işletim sistemi olarak kalır.
3. Microsoftu arayım ama hangi departmanı hangi telefonu arayacağım ?
Dediğim gibi amerika da olsam çoktan sorunum çözülmüştü ama türkiyede neler yapmam gerektiğini bilmiyorum.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Özelden Adresini ver yarın kargo ile gönderiyim. :dirol: Pazartesi alırsın heralde :thumbup1:
Microsoft yoksa biz varız.

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç bir çözüm bulamadığım için laptopu yetkili servise gönderdim.Artık servis vistayı yükleyip geri göderince bana acronis ile imajını almak ve daha sonraki işletim sistemine bağlı sorunlarda imajdan geri yüklemek kalıyor.
Diğer arkadaşlar benim düştüğüm duruma düşmemeleri için yeni bir pc aldıklarında ilk iş olarak sistem yedeğini alsınlar.Hatta eğer ellerinde cdler varsa onlarında kalıplarını alsınlar.

halukkaraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı saçma sorun bende de oldu. İlk önce bilgisayarımı satın aldığım teknosa'dan yardımcı olmalarını istedim. Yardımcı olmadılar. Sonra Microsoft Türkiyeyi aradım, kendileri beni ithalatçıya yönlendirdiler. İthalatçıyı aradım, kendilerinin böyle bir dvd verme yetkilerinin olmadığını belirttiler ve tekrar microsofta yönlendirdiler ve microsoft yine yardımcı olamayacağını bana özel bir dvd gönderemeyeceğini belirtti. Bende kendilerine beni korsan kullanmaya teşvik ettiklerini belirttim ve korsan XP yükledim. Günah benden gitti dedim.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Aynı saçma sorun bende de oldu. İlk önce bilgisayarımı satın aldığım teknosa'dan yardımcı olmalarını istedim. Yardımcı olmadılar. Sonra Microsoft Türkiyeyi aradım, kendileri beni ithalatçıya yönlendirdiler. İthalatçıyı aradım, kendilerinin böyle bir dvd verme yetkilerinin olmadığını belirttiler ve tekrar microsofta yönlendirdiler ve microsoft yine yardımcı olamayacağını bana özel bir dvd gönderemeyeceğini belirtti. Bende kendilerine beni korsan kullanmaya teşvik ettiklerini belirttim ve korsan XP yükledim. Günah benden gitti dedim.

Ben de vista kullanırken format sonrasında lisans kodunu kabul etmedi.Aradım Microsoft Türkiye'yi bana 54 haneli bilmem ne kodunun girin deyince korsanın ne kadar gerekli bişey olduğunu anladım:D

CRY_WOLF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazın yetkili servisine başvur. HP ücret karşılığı gönderiyor mesela kurtarma disklerini. İnternetten de vista oem msdn kelimeleri ile arama yaparsan muhtemelen bulursun temiz bir iso. Vista Win7'den farklı değil dediğin kısma katılmıyorum yalnız. Şu an kullandığım bilgisayar 5 senelik ve orijinal işletim sistemi XP homedu. Aradaki zaman zarfında Vista'yı da kullandım ve Vista'da resmen ağlayan sistemim, Win7 Ultimate ile gayet stabil çalışıyor. Eğer bilgisayarın yeniyse hiç diske gerek kalmadan kurtarma yapabileceğin bir bölüm de olabilir bilgisayarda.

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazın yetkili servisine başvur. HP ücret karşılığı gönderiyor mesela kurtarma disklerini. İnternetten de vista oem msdn kelimeleri ile arama yaparsan muhtemelen bulursun temiz bir iso. Vista Win7'den farklı değil dediğin kısma katılmıyorum yalnız. Şu an kullandığım bilgisayar 5 senelik ve orijinal işletim sistemi XP homedu. Aradaki zaman zarfında Vista'yı da kullandım ve Vista'da resmen ağlayan sistemim, Win7 Ultimate ile gayet stabil çalışıyor. Eğer bilgisayarın yeniyse hiç diske gerek kalmadan kurtarma yapabileceğin bir bölüm de olabilir bilgisayarda.

Şöyle söyleyim. Evde vista home Premium sp2 kullanıyorum.İşyerinde ise windows 7 home premium kullanıyorum. Aralarında vistaya lanet okuyup, windows 7 'yi göklere sığdıracak kadar fark yok. Vista SP2 ile oldukça stabil çalışıyor. Windows 7 nin görseli daha iyi. Birde pencereyi yukarıya sürükleyince pencere ekranı kaplıyor.
Buna benzer bir iki fark var. ve biraz daha stabil çalışıyor. Hepsi bu kadar.

Ayrıca yazılım işiyle biraz ilgiliysen built numaralarından da anlayabilrisin. Vİsta 6.0 ,win 7 ise 6.1 .

Özet olarak vista ilk çıktığında premature çocuk ile doğdu. sp1 ile küvezden çıktı. Sp2 ile koşmaya başladı. Ha Hüseyin Bolt gibi 100 metreyi 9 küsür saniyede mi koşuyor? tabi hayır. Ama sp3 ile oda olacak.