Sizce Nasıl Fikir?

Sizce Nasıl Fikir?

• Güzel fikir yolun açık olsun.

Kullanılan: 20 47.6%
  • Güzel fikir ama ilerlemez.

Kullanılan: 10 23.8%
  • Kötü fikir bi işe yaramaz.

Kullanılan: 9 21.4%
  • Kötü fikir ama işe yarayabilir.

Kullanılan: 3 7.1%

• Kullanılan toplam oy
    42
  • Anket kapatılmış .

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Merhaba Arkadaşlar

Benim bi web projem bi fikrim var önce anlatıyım...
Sitenin amacı insanların sorunlarına daha çok kişiyle daha çabuk cevap vermek ve istedikleri bir

ürün hakkında daha çabuk bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

Örneğin ben bi forum sitesine bi konu açtım ama cevap gelemdi hemen bu siteye yazıyorum

görenler cevap veriyorlar.Nasıl oluyor bu derseniz kendimden örnek veriyim forum sitesi olarak hep

SDN deyim başka forumlara takılmam arasıra ama oralrda ne oluyo ne bitiyo hiç bilmem ama orda bi

sorunu olan bir kişinin biliyorsam sorununu çözerim fakat ben o siteye girmiyorum (Bu sevmediğimiz

sitelerde olabilir hiç girip gezmediğimz) bu sorunu nasıl çözerim yada orda bi kişi bi ürün alacak

bende var ona nasıl anlatabilirm vb. durumlar için bu siteye gelip sorunumu o sitenin linkiyle kısa bir

şekilde yazıyorum(önce sitemize üye oluyorsunuz) bilenlerde varsa girip yazıyorlar.Ve çıkıyorlar bu

kadar.O siteyi sevmiyorsunuz fakat sorunu(Ben hep sorun cevap şeklinde yazıyorum ama bunun gibi

daha çok fikir var) cevaplayacaksınız ama üyelik istiyo onuda biz hallediyoruz .O nasıl oluyor biz ilk

önce belli başlı sitelerle anlaşıyoruz bu siteler bizim sitenin gidişatına göre artacaktır ordan bizim

adımıza hesap açtırıyoruz o sitenin yönetimiyle konuşarak örneğin sitelerde bizim sitenin ismiyle

yada guest adında bi hesap açıyoruz fakat yönetimin haberi oluyor bu hesabın şifreside bizm

sitemizde ayrı bi bölümde bulunacak sadece üyeler görebilecek buradan hesap bilgilerini aldıktan

sonra gidip o siteye bu hesapla yazıyorsunuz ve olay bitiyor.Sorun cevaplandığında o mesajın

yanında cevaplanaıd işaerti yer alacak ve cevaplayan üye kimse onun ismi yazacakVs,vs,

Sitemizde birde ayrı bi bölüm daha olacak ve orayada biz bi ürün,site vb gibi şeyler koyacağız ve

bilenlerden kullananlardan bilgi vermelerini isteyeceğiz ve üyelerin bu işten karı ne olacak bir hayır

işleyecekler 2 verdikleri bilgiler ve doğru cevaplar için puan kazanacaklar ve ilerde açılacak bir

bölümden hediye seçecekler ve göndereceğiz ama bu çok ilerde önce sitenin iyi bir şekilde hit

yapması lazım

Site böyle olduktan sonra üye olup reklam yapanlar olur istediğini yazanlar olur diyeceksiniz

Bunun içinde siteye üye olmak davetiye sistemiyle olacak ve daha birçok yenilik olacak

İnşallah anlatabilmişimdir...

Sizce nasıl bir fikir artıları eksileri nelerdir ve internet ortamında tutunabilirmi ve ilerleyip iyi bir yere

gelebilirmi?

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Kimi iyi kimi kötü der. Sen kafana koyduysan yap derim. Birde şunu da söyleyeyim, fikrin ne olursa olsun buraya ve bunun gibi yerlerde paylaşma derim.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
şifre ve kullanıcı adını alan üye şifreyi bilirse kullanıcı bilgilerini değiştirir..O kısmı pek anlayamadım.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kimi iyi kimi kötü der. Sen kafana koyduysan yap derim. Birde şunu da söyleyeyim, fikrin ne olursa olsun buraya ve bunun gibi yerlerde paylaşma derim.

haklısın abi dediğin şeyi düşündüm ama artık geçti...

şifre ve kullanıcı adını alan üye şifreyi bilirse kullanıcı bilgilerini değiştirir..O kısmı pek anlayamadım.

abi ben o hesapları aldığım sitelerle anlaşacam ya hesap sınırlı olacak hiçbi yetkisi olmayacak sadece cevap yazabilecek ...

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
konu gücel! İyi bir tasarım ve yönetim ekibiyle iyi yerlere geleceğie eminim...

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
elimden geldiğince yardım etmeye hazırım ben. diğer arkadaşlarımında destek vermesini istiyorum

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
teşekkürler uğur ...

ankete katılımcı sayısı istediğim sayıya ulaşırsa ve istediğim gibi sonuçlanırsa bu projeye başlarız..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
torrent te sıkıntı çeken olursa hertürlü yardımcı olmaya çalışırım :D

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bende bende :D hatta hdchina üyeliğim var daha hiç bişi indirmedim
isteyene veriyim gitsin :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
güzel fikir ama ilerlemez

diyer forumlarla annaşmak diyorsunya işte o mümkün deyil zira sende pastadan pay almak istiyorsun bu diyerlerinin hoşuna gitmez

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bidiğin doğru yolda ilerle dostum. hiç bir şeyin sonucu önceden kestirilemez

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
güzel fikir ama ilerlemez

diyer forumlarla annaşmak diyorsunya işte o mümkün deyil zira sende pastadan pay almak istiyorsun bu diyerlerinin hoşuna gitmez

abi nasıl ben onlardan pay alabilirmki asıl ben onlara pay veriyorum sen o sevmediğin girmediğin siteye benim sayemde girmiş oluyosun bu site sahiplerinin işine yaramazmı?

bidiğin doğru yolda ilerle dostum. hiç bir şeyin sonucu önceden kestirilemez

Ama daha biz bu yolda yeniyiz bilenlerden tavsiye almamız gerekmezmi....

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
abiler benim bu siteyi tasarlamam ve yayına geçirmem için hangi dillerle uğraşmam ve neyi öğrenmem gerekir(Kısa bi özet olsa yeter) yada yapabilecek olan birisi varmı?

kobenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer kodlama bilgin geniş değilse veya hiç yoksa tavsiyem Joomla'dır. Buradan gerekli bilgileri edinebilirsin.
Ama senin de tahim edebileceğin gibi bu sistem kolay olmayacaktır, çok uğraşman lazım. Fakat sonunda gerçekten iyi bir iş çıkabilir de, fiyasko da olabilir. Ama bence denemeye değer...

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
joomla yı bi araştıralım ...dediğin gibi iyide olabilir kötüde olabilir ama denemekte yarar var hiçbişey olmassa deneyim olmuş olur..

Başka?

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zamanının büyük bir kısmını bu proje için kullan. Bence çok iyi başarılar elde edeceksin. Ama çok iyi çalış karamsar olma. Aslında ben de böyle bir projeye başlamak istiyorum ama malesef aklıma pek bir şeyler gelmiyo. Bir ara bu işlerle uğraşmıştım. Ben de Joomla'yı öneriyorum. Joomla gerçekten çok iyi. Biraz araştırma yap joomla kullanmak çok kolay zaten. Sana başarılar dilerim

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
zamanının büyük bir kısmını bu proje için kullan. Bence çok iyi başarılar elde edeceksin. Ama çok iyi çalış karamsar olma. Aslında ben de böyle bir projeye başlamak istiyorum ama malesef aklıma pek bir şeyler gelmiyo. Bir ara bu işlerle uğraşmıştım. Ben de Joomla'yı öneriyorum. Joomla gerçekten çok iyi. Biraz araştırma yap joomla kullanmak çok kolay zaten. Sana başarılar dilerim

Abi yorumun için teşekkürler...

Proje için pek düşünmedim aklımda bişeyler vardı buraya yazarken dahada arttı ve şimdi dahada fazla şey var aklımda ...Artık iş böyle şeylerde ne forum ne başka bişey önceden yerini almışsan devam ediyorsun ama artık bu durumlar ilerlemez... olmayan bişeyi vereceksin ki dikkat çeksin biraz böyle düşündüm ve buldum... İnşallah iyi bişey olur...

Bu arada Joomlayada bakıyorum Araştırıyorum ...

Başka?

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
hayır daha almadık host ben joomlaya bakıyorum şuan sizlerden daha da öneri bekliyorum ve anketin belli bi sayıya ulaşmasını bekliyorum...

joomlayla ilgili bikaç sorum olacak (vaktim olursa r10 dada soracağım)

joomla teması yapabilirmiyiz yaparsak kodlamaylamı yoksa hazır kodlarla yapabilirmiyiz.

temayı joomla ile ilgili bir programlamı yoksa dreamweaver gibi programlarla yapabiliyormuyuz.

şimdilik bunlar fikirlerinizi bekliyorum...

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
joomla kolaydır ama yapabileceklerin kısıtlıdır, ben hiç bir dil bilmiyorum öğrenmekle de uğraşamam dersen ozaman joomla kullan derim.

Diğer sitelerin kullanıcı adı ve şifresini herkesle paylaşmak yerine küçük bir script yazarak kullanıcıların cevapları senin siten üzerinden göndermelerini sağlayabilirsin.

Bir şekilde başla gerisi gelecektir, uğraştıkça aklına yeni fikirler gelir.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
joomla kolaydır ama yapabileceklerin kısıtlıdır, ben hiç bir dil bilmiyorum öğrenmekle de uğraşamam dersen ozaman joomla kullan derim.

Diğer sitelerin kullanıcı adı ve şifresini herkesle paylaşmak yerine küçük bir script yazarak kullanıcıların cevapları senin siten üzerinden göndermelerini sağlayabilirsin.

Bir şekilde başla gerisi gelecektir, uğraştıkça aklına yeni fikirler gelir.

öğrenmek isterim öğrenmek içinde uğraşırım ama lise3 bitecek 4 geçeceğim sınavlar olduğu için uğraşamam yani vaktim olmaz vaktim oldukça zaten c# la uğraşıyorum web işinede biraz başlamıştım ama çok zman gidiyo onun için hazırlara başvuraacğım

dediğin şeyi yanlış anlamadıysam ; benim siteden yazacaklar ama oradada görünmesi sağlanacak eğer böyleyse bende böyle düşünüyorum ...

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet yani üyelerin, sitelerdeki kullanıcı bilgilerini alıp birde o siteye giriş yapmasına gerek yok, ayrıca ilk mesajda sitelerle anlaşmaktan falan bahsetmişsin bence onada gerek yok kendin üye olursun ve o hesaptan cevaplar gider sonucta burada yanlış birşey yapmıyorsun, bu bir forumda gördüğün sorunu kendi sitendekilere sorup cevabı aldıktan sonra gidip siteye yazmakla aynı şey.

Bence düşündüğün sitenin amacı güzel ama işleyişini güzel düşünmen lazım.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aynen abi biraz daha bekleyelim düşünelim araştıralım siz böyle fikirlerinizi söyledikçe bende daha çok şey düşünüyorum doğruyu yanlışı ayırıyorum

teşekkürler

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Joomla 1.6 ile başla işe bence. betasını test edebilirsin. Joomla işini görecektir sanırım. Çok gelişmiş eklentileri mevcut. ama 1.6 için eklenti yok gibi şuan. Ancak tam profesyonel bir arayüze çevirmek zor olabilir. Bildiğim kadarıyla sdn de joomla kullanıyor. Joomlayı öğrenmen kolaydır ve ileri vadede işine yarayacaktır.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
abiler biraz daha öneri şikayet tavsiyelerinizi alıyım sitenin nasıl bişey olduğunu size tam olarak açıklaycam hatta görsellerde olacak....

joomlayıda o zman halledecez...